zalamana1 15.07.02, 13:05 Wasz portal bardzo często nie działa !!!!! Dzisiaj wielokrotnie nie było dostepu do portalu gazety. Na ogół Wasza strona ma awarie 2 razy dziennie. Za co Wam tam płacą? Wstyd! Link Zgłoś Obserwuj wątek
saper_ Re: ZWOLNIC INFORMATYKOW Z GAZETY !!! 15.07.02, 15:08 To jest chyba jakaś parodia! Żeby się zalogować, wejść na to forum i napisać ten post straciłem chyba z 10 minut!!! TO JEST SKANDAL!!! Ja mogę zrozumieć awarie zdarzające się raz na jakiś czas - wiadomo, sprawy losowe. Ale to co się dzieje ostatnio na tym portalu to jest bezczelność. Ciekawe, ile potrwa wysłanie tej wiadomości, pewnie znowu poczekam jakieś 5 minut... Link Zgłoś
Gość: misiek 7 Re: ZWOLNIC INFORMATYKOW Z GAZETY !!! IP: *.lj.pl / 192.168.1.* 21.07.02, 14:35 Ciekawe, ale ja jakos nigdy nie mam zadnych problemow z gazeta. Moze to Wasze komputerki cos nie tego?? pzdr Link Zgłoś
saper_ Re: ZWOLNIC INFORMATYKOW Z GAZETY !!! 15.07.02, 15:08 To jest chyba jakaś parodia! Żeby się zalogować, wejść na to forum i napisać ten post straciłem chyba z 10 minut!!! TO JEST SKANDAL!!! Ja mogę zrozumieć awarie zdarzające się raz na jakiś czas - wiadomo, sprawy losowe. Ale to co się dzieje ostatnio na tym portalu to jest bezczelność. Ciekawe, ile potrwa wysłanie tej wiadomości, pewnie znowu poczekam jakieś 5 minut... Link Zgłoś
saper_ Re: ZWOLNIC INFORMATYKOW Z GAZETY !!! 15.07.02, 15:13 Nie czekałem 5 minut, czekałem "tylko" 3. Ale za to mój post został zdublowany. Super. Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: ZWOLNIC INFORMATYKOW Z GAZETY !!! IP: *.osmez.eu.org / *.gazeta.pl 15.07.02, 17:57 Od ponad godziny nie mogłam wejść na Forum. Tyle razy macie awarię, że to zakrawa na kpinę z Waszych umiejetności informatycznych. Szkoda słów na Wasze nieuctwo. Link Zgłoś
Gość: GrzegorzK Re: ZWOLNIC INFORMATYKOW Z GAZETY !!! IP: *.ec.bialystok.pl 16.07.02, 09:24 No i miarka się przebrała. Przestało mnie bawić wasze olewactwo i ignorancja. Chcę,żebyście wiedzieli, że w piątek 19.07 wygospodaruję ze 2 godzinki i postaram się telefonicznie i faksowo dotrzeć do właśiwych osób na odpowiednich stanowiskach w Gazecie. A jestem człowiekiem upartym idziałającycm skutecznie. Najprawdopodobnie ci ludzie nie mają zielonego pojęcia o panującym tu burdelu. No bo niby skąd to mają się dowiedzieć - od takich nieudaczników jak wy? Metoda rozwiązywania pracy w trybie "noga, dupa, drzwi" byłaby dla was najlepsza. Link Zgłoś
Gość: jacek84 Re: ZWOLNIC INFORMATYKOW Z GAZETY !!! IP: *.net.okay.pl / 192.168.3.* 16.07.02, 16:39 Dlaczego zmieniono oprawę graficzną FORUM ??? Była prawie doskonała a teraz jest dno !!!! Autor tej zmiany ma naprawdę sieczkę w głowie i powinien glinę kopać a nie pracować w GW. Link Zgłoś
piasia Re: ZWOLNIC INFORMATYKOW Z GAZETY !!! 17.07.02, 07:42 Podpisuję się pod wszystkimi wątkami! Co chwilę trzeba się logować, po zalogowaniu otwiera się inne forum niż to na którym się było, OPRAWA GRAFICZNA JEST DO BANI! Poza tym może ktoś wpadnie wreszcie na pomysł, żeby dopisując się do wątku mieć dostęp do wszystkich tekstów w tym wątku. Czasem chcę odpowiedzieć coś trzem przedmówcom, nie mając ich tekstów przed oczami mogę pomylić nicki i problemy. No chyba żeby notowac to ołówkiem na kartce z boku. Link Zgłoś
Gość: Wodzu Re: ZWOLNIC INFORMATYKOW Z GAZETY !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 11:15 piasia napisała: > OPRAWA GRAFICZNA JEST DO BANI! Oprawa, rzecz gustu, jedni wola prostote inni kolorowe kwiateczki i sloneczka drzewak, 1mb grafiki itp, nie widze tu takich wodotryskow wiec podejrzewam, ze szanowna piasia wlasnie za takimi kwiateczkami przepada. Osobiscie bardzo oprawa tego forum mi sie podoba a teksty 'cos jest do bani' radzilbym poprzec jakis konkretnymi argumentami. > Poza tym może ktoś wpadnie wreszcie na pomysł, żeby dopisując się do wątku > mieć dostęp do wszystkich tekstów w tym wątku. Czasem chcę odpowiedzieć > coś trzem przedmówcom, nie mając ich tekstów przed oczami mogę pomylić nicki > i problemy. > No chyba żeby notowac to ołówkiem na kartce z boku. Hmmm a to juz jest naprawde ciekawy zarzut. Niech ktos wpadnie na pomysl! Szanowna pisia nie wie jak to rozwiazac? To zaraz wyjasnie. Wikeszosc systemow operacyjnych posiada mozliwosc uruchomienia drugiego okna przegladarki. Reszty mi sie nie chce tlumaczyc... Z tym watkiem to lekka przesada, popatrzcie najpierw na konkurencyjne portale a pozniej zacznijcie psioczyc. pozdrawiam, Wodzu Link Zgłoś
obserwator7 Re: ZWOLNIC INFORMATYKOW Z GAZETY !!! 17.07.02, 08:07 Jak najbardziej!!!! W zadnym portalu nie ma tylu niedoróbek, co w tym, w gazecie. Trzeba napisać do ich szefa. Naucza sie pracować albo pojda na bruk. Link Zgłoś
jurek7 Re: ZWOLNIC INFORMATYKOW Z GAZETY !!! 18.07.02, 00:50 A ja na otwarcie najdłuższego nawet wątku czekam maksymalnie 10 sekund (niezależnie od pory dnia). Nie wliczam w to ostatniej awarii. Link Zgłoś
Gość: mex Re: ZWOLNIC INFORMATYKOW Z GAZETY !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 20:19 Niektorzy z Was chyba zapomnieli, ze serwis Gazety JEST BEZPLATNY. Nie znaczy to, ze ma kiepsko dzialac, ale pewne niedociagniecia mozna wybaczyc. Link Zgłoś
Gość: zxc1973 ZWOLNIC PROJECT MANAGEMENT Z GAZETY !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 12:09 Gość portalu: mex napisał(a): > Niektorzy z Was chyba zapomnieli, ze serwis Gazety > JEST BEZPLATNY. Poczekam, az napisza to admini :-) Bedzie to ostatnia rzecz jaka przeczytam na tym forum, a moze nawet w calym portalu ;-)))) Co jak co, ale to nie jest robienie łaski - jak gazeta nie ma mozliwosci technicznych prowadzenia bezawaryjnego portalu, to niech go zlikwiduje, lub nazwie "free.gazeta.pl", ew. niech dzial marketingu dopisze na gorze kazdej strony "ROBIMY WAM ŁASKE WIEC MILCZCIE".... Pozatym IMHO bezplatny nie jest. Jest stworzony w ramach pewnego zamierzenia marketingowego i tak naprawde jest finansowany posrednio przez ogloszeniodawcow i czytelnikow oraz dochody z wlasnych uslug (np. archwiwum). Informatycy nie siedza tu hobbistycznie po godzinach, tylko pracuja. To tak jakbys powiedzial, ze TV jest za darmo... tak na pierwszy rzut oka to wyglada, ale tak nie jest. > Nie znaczy to, ze ma kiepsko dzialac, ale pewne niedociagniecia mozna wybaczyc. Tyle, ze on "malo" dziala :-/ Pozatym to nie do konca moze byc wina informatykow gazety :-/ Cos takiego jak portal jest tworzone przez sztab ludzi - analitykow, projektantow, marketingowcow, informatykow, jest paru kierownikow (obecnie: project managerow) itp. Na samym koncu sa admini forum, ktorzy pewno w ogole o informatyce maja marne pojecie ;-) - bo sa od moderowania i zarzadzania a nie poprawiania bledow w oprogramowaniu. A teraz hipoteza ;-) Obecna sytuacja wydaje sie byc spowodowana bledami (blednymi zalozeniami) analitykow. Specjalisci od marketingu prawdopodobnie przedstawili zbyt niskie prognozy dot. ilosci klientow. Na ich podstawie analitycy-informatycy (takze projektanci systemu itp.), zaproponowali takie a nie inne rozwiazania, nie radzaca sobie z rzeczywstymi rozmiarami baz danych, a "szarzy" informatycy je zrealizowali. Nad wszystkim czuwal kierownik (a moze nawet co najmniej dwoch - gdy projekt realizowala zewnetrzna firma - jeden ze strony gazety, drugi ze strony wykonawcy, i jeszcze paru "vice"). W kazdym razie tak powinno byc :')))) I tu sie zaczynaja problemy. Jezeli dostarczono zlych danych marketingowych (a zrobili to pewno pracownicy gazety), to wszystko razem wzielo w leb od razu ;-)) A wszyscy majacy cokolwiek wspolnego z informatyka maja czyste rece. Jezeli dane marketingowe byly prawidlowe, a zaproponowano zle rozwiazania, to zawiedli analitycy-informatycy, projektanci itp. Jezeli i to bylo dobrze, a system wysypuje sie z powodu bug'ow, to dopiero wina spada na zwyklych informatykow klepiacych w klawiature ;-) - ale nie do konca: Projektanci mogli wybrac zle rozwiazania (znane z niestabilnej pracy). Oczywiscie jakiekolwiek zmiany w systemie, takze w trakcie realizacji, zwiekszaja koszty (pracy, sprzetu, wydluzaja terminy itp). "Techniczna" akceptacje na zmiany musi zarowno wyrazic kolega kierownik (kierownicy), jak i dzial handlowy wykonawcy (bo nie wiadomo ile za tozaplacic) i dzial ksiegowy klienta (bo trzeba za to zaplacic). Problemy mogly takze lezec zupelnie gdzie indziej, np.: a/ mogl (nadal moze) istniec problem z komunikacja pomiedzy klientem a wykonawca lub, ogolnie, zespolami bioracymi udzial w projekcie, b/ poszczegolne etapy projektu (ew. podprojekty) mogly byc prowadzone przez rozne firmy, ktore sie nie dogadaly (np. wykonawca aplikacyji z dostawca bazy danych, dostawca sprzetu itp., a moze nawet operatorem telekomunikacyjnym), ew. wstepnie sie dogadaly, ale teraz zwalaja wine za bug'i w systemie na innych wykonawcow ;-)))) lub producentow oprogramowania :')))))) c/ niezaleznie od tego, gdzie lezy wina, kontrakt mogl byc tak sformuowany, ze gazeta nie moze nic wyegzekwowac w ramach gwarancji (tzn. zostala robiona w jajo - wywalic prawnikow gazety ;-)))))))) ) Jakby na tonie patrzec, za wszystko ponosi odpowiedzialnosc kierownik (project management). Wine za kazde uchybienie powinno dac sie ustalic na podstawie protokolow ze spotkan, notatek sluzbowych itp. Jezeli sie nie da to znak, ze brakuje dokumentacji, projekt nie ma kontroli i nalezy natychmiast usunac kierownictwo projektu. Pozatym, kierownictwo ma obowiazek nadzorujac projekt, natychmiast reagowac na wszelkie zagrozenia jego pomyslnej realizacji. Wiec, jezeli jest zle (a jest zle), najpierw powinno sie usunac kierownictwo projektu. Co zrobic z informatykami i w ogole z caloscia, postanowi NOWE kierownictwo, ktore nie bedzie myslec tylko o tym, jak zachowac stolek w takiej sytuacji. Oczywiscie, na kierownikow mogly byc wywierane rozne naciski "polityczne" (czyli tzw. uklady), ale jezeli sie im poddawali, to byli marnymi kierownikami i nie ma co ich bronic ;-) Ale mi sie post napisal ;-))))))))))))) Link Zgłoś
majka14 Re: ZWOLNIC PROJECT MANAGEMENT Z GAZETY !!! 21.07.02, 17:19 Gość portalu: zxc1973 napisał(a): > Ale mi sie post napisal > Wow, jestem pod wrażeniem, gratuluję. Link Zgłoś
majka14 Re: Co, co, bezpłatny??? 21.07.02, 17:25 Gość portalu: mex napisał(a): > Niektorzy z Was chyba zapomnieli, ze serwis Gazety > JEST BEZPLATNY.> W życiu nie ma nic za darmo, no może marzenia. Płacimy abonament za internet. Twoje rozumowanie jest takie, że powinnam każdej stacji telweizyjnej, radiowej płacic odzielną stawkę. A tak przecież nie jest, płacisz jedną kwotę, jednej firmie, a odbierasz około 100 kanałów. To sa juz między nimi rozliczenia. Ech, za darmo, hehehe. Link Zgłoś