Dodaj do ulubionych

Kremacja na forum - zadam odpowiedzi

IP: 217.197.165.* 08.10.02, 12:43
Dlaczego admini stoleczni wycieli watek o kremacji zalozony przez niejaka
Dudzik? Zawsze twierdzilem, ze to forum jest zarzadzane przez idiotow - i nie
jest to odosobnione zdanie. Ale jesli ktos z tych idiotow zalozyl idiotyczny
watek, spotkal sie z glosami krytyki (wylacznie), to czy daje mu to prawo do
wykasowania tego watku. Bo jak mi Bog mily, wczoraj wieczorem watek o
tytule "Kremacja" zalozony przez czerwonego stolka byl, a dzisiaj go nie ma,
a OL jest pusta. jesli rzeczywiscie znikl (w co nie moge uwierzyc), to jest
to przyklad cenzury w slownikowym wydaniu. I co wy na to, admini.
PS. Jak macie napisac, ze w W-wie adminuje stolek, a nie wy, to nic nie
piszcie.
Obserwuj wątek
    • maas Re: Kremacja na forum - zadam odpowiedzi 08.10.02, 12:49
      Watek zostal usuniety, poniewaz w odpowiedzi na merytoryczne pytanie pojawily
      sie tylko bluzgi i dowcipy (a temat kremacji nalezy raczej do delikatnych).
      • zdzicha Re: Krępacja na forum - zadam odpowiedzi 08.10.02, 12:56
        Bluzgi przecież już umiecie usuwać, pozostawiając wątek.
        Ale jak mozna pozbawić nas dowcipów w tej strasznej rzeczywistości???
        • Gość: Niech Wstyd! IP: 217.197.165.* 08.10.02, 13:05
          Maas, jestem baardzo rozczarowany. Bluzgow tam nie bylo. Wysmiewalismy sie z
          Twojej kolezanki, bo ta jest idiotka - o czym zapewne nie wie, lub chce nas
          utwierdzic na wszelkie sposoby, ze nie wie. To ona wykazala sie kompletnym
          brakiem zrozumienia dla delikatnosci tematu. Walnela swoje pytanie jak [---] na
          srodku forum i chciala zebysmy podeszli, przyjrzeli sie, powachali i
          zareagowali. I reakcje byly adekwatne do jej popisu. Usuniecie tego watku
          (teraz nie moge miec watpliwosci) to jest cenzura. To nie jest usuwanie tresci
          zgodne z regulaminem - to jest usuwanie sladow czyjejs glupoty. Ja, jak walne
          po pijaku jakas bzdure na forum, to potem ze wstydu nie zagladam tam przez
          kilka dni. Twoja kolezanka ma lepsze sposoby. Wykorzystujcie swoje uprawnienia
          do polepszania jakosci forum, a nie do tuszowania brakow mentalnych waszych
          wspolpracownikow.
          PS. Jak to pisze, to sie zrobilem jak burak czerwony na gebie - nie ze zlosci,
          tylko mam taki glupi nawyk, ze jak ktos zrobi cos glupiego, to ja sie wstydze
          za niego.
          • maas Re: Wstyd! 08.10.02, 13:35
            Pytanie dziennikarki bylo zupelnie normalne i nie bylo w nim nic glupiego
            (podobne prosby dziennikarze czesto publikuja w papierowej gazecie i dostaja
            sporo ciekawych odpowiedzi), odpowiedzi w tym watku to juz inna sprawa. Na
            Oslej Lawce warszawskiej zainteresowani moga sobie obejrzec.
            • Gość: Niech Re: Nie wstyd? IP: 217.197.165.* 08.10.02, 13:54
              "Czy byli Państwo przy kremacji? Czy była ona zorganizowana zgodnie z państwa
              oczekiwaniami? Jakie uczucia temu towarzyszyły? Piszę reportaż o kremacjach.
              Jeśli zechcecie państwo podzielić się swoimi wrażeniami, proszę o wypowiedzi,
              ewentualnie kontakt."

1. No to roznimy sie diametralnie w ocenie tej prosby. Dla mnie jest kuriozalna
              i powinna zapoczatkowac dzial "Humor GS" (nie mylic z "Humorem GS-u").
              2. Z postow pani Dudzik wynika, ze nie dostala odpowiedzi i na forum i
              telefonicznie/e-mailowo. A wiesz maas dlaczego? Bo zadala pytania tak wlasnie,
              jak je zadala. Wsrod moich licznych zawodow byl takze zawod dziennikarza - zeby
              tak zadac pytanie musialbym litr wodki wypic - a w pracy nie pijam.

"Chciales zapewne byc oryginalny.... Otoz czerpanie satysfakcji z podkopywania
              innych jest bardzo, bardzo powszechna cecha. Wystarczy przegladnac Forum..."

3. Jak widzisz, ta Pani wie do czego sluzy forum lepiej niz Ty i ja. Forum
              sluzy do pisania jej artykulow.

"Zarzucając mi brak kompetencji, sądzisz zapewne, że Twoja własna
              niekompetencja będzie postrzegana jako nadkompetencja. Cóż..."

4. Jest za to elokwentna i potrafi sie bronic - merytorycznie, oczywiscie.
              5. Fakt, ze watek nie spadl na OL ma moze przyczyny czysto techniczne. Ale
              smierdzialo mi to na kilometr.
              6. Watkow, w ktorych forumowicze nie traktuja sie parlamentarnie nadal jest
              sporo na W-wie - ale one jakos nie spadly na OL.
              7. Sumujac - nie przekonalas mnie - choc, oczywiscie, punkt siedzenia = punkt
              widzenia.
              8. Ale zajmowac sie problemami I.D. to zajmowac sie zeszlorocznym sniegiem. Ja
              pasuje, co i innym radze.

• eela Re: Wstyd!/do Niecha 08.10.02, 13:41
            Nie zgadzam się z tym, co piszesz. Część postów była zwyczajnie CHAMSKA i nie
            udawaj, ze o tym nie wiesz. Można się podsmiewac, tu została przekroczona
            granica dobrego smaku.
            • zdzicha Pani eela - bojowniczka o wolność stołkowych... 08.10.02, 13:47
              ...gryzipiórków.
              A mało to chamstwa przewija się po forum? A mało flugów lata w te i nazad? A
              stołkowe śpią. Ale jak się nadarzy okazja na stołkowego trochę nakrzyczeć albo
              z niego ponabijać, co uczyniliśmy z wielką radością i uciechą, to nie lzja,
              paszoł won. Jest tu jakas logika? No niech pani powie, pani rzeczniczko
              forumowa.
              • tebe Re: Pani eela - bojowniczka o wolność stołkowych. 08.10.02, 14:01
                Tak naprawdę to żelazną konsekwencję wg z góry zaprogramowanej logiki zachowują jedynie automaty :-)

O ile wiem ani my ani stołkowi nie są botami więc... proszę o odrobinę zrozumienia i odpuszczenie uroczego tematu tu poruszanego. Czyli o dwie rzeczy proszę.
                Przecież nie ma o co kruszyć kopii, ani nawet oryginałów.

Pozdry
                • zdzicha Re: Pani eela - bojowniczka o wolność stołkowych. 08.10.02, 14:07
                  tebe napisał:

> Przecież nie ma o co kruszyć kopii, ani nawet oryginałów.

Dobre - zeby nie to, to bym musiała Cię niezwłocznie opr., że pochwalasz
                  moralnośc Kalego w wykonaniu wiadomo kogo.
              • eela Re: trzeba miec trochę wyczucia 08.10.02, 14:06
                Dziennikarka zadała całkiem normalne pytanie. Ja osobiście nie widzę w nim nic
                złego. Mozna było odpowiedziec lub nie. Jedna była odpowiedź merytoryczna -
                człowieka, którego członek rodziny został spopielony. Miał zastrzeżenie do
                słowa "kremacja", uważał,ze powinno się używac "spopielenie" i uzasadnił to.
                Pozostałe posty były różne, część, jak napisałam, była wyraźnie chamska, to
                było zwykłe pastwienie się nad dziennikarką. Mozna było swoje racje wyłozyć
                spokojnie, jeśli komu nie podobał się post wstępny.
                • zdzicha Wyraźnie chamsko, 08.10.02, 14:15
                  to ja ci zaraz napiszę, żeś głupia albo slepa, bo nie widzisz prostych
                  zależności, że twoją moralnością jest moralnośc Kalego, że nie masz za grosz
                  poczucia humoru, że włazisz stołkowym do [...] bez wazeliny, że się wtrącasz w
                  nie swoje sprawy oraz takie, o których pojęcia nie masz, chociaz powinnas się
                  nimi interesować.
                  Na Trygława i Swarożyca, nie moge się doczekać, kiedy będe mogła cię "zniknąć"
                  i wyeliminować w ten sposób choć trochę głupoty z otaczającego mnie świata.

/Proszę usunąc ten post, jest chamski.
                  • eela Re: Wyraźnie chamsko, 08.10.02, 14:20
                    zdzicha napisała:

> Na Trygława i Swarożyca, nie moge się doczekać, kiedy będe mogła
                    cię "zniknąć"
                    > i wyeliminować w ten sposób choć trochę głupoty z otaczającego mnie świata.

możesz juz teraz nie czytać :-)

• Gość: Niech Re: Wstyd!/do pani Eeli IP: 217.197.165.* 08.10.02, 13:59
              Chamska czesc watku to zapewne wymiana korespondencji pan_p.i pan__p. Ale nikt
              nie potraktowal po chamsku pani I.D. Po prostu ja wysmiewalismy. Nie wiem
              natomiast co kryje sie pod postem [...] - nie pamietam, zeby bylo tam cos do
              wycinania. A poza tym pani Eelu, pani czesto na uwagi forumowiczow, ze jakies
              posty sa obrazliwe, pisala, ze mieszcza sie one w normie (stworzonej przez
              forum). Ale gdy chodzi o pracownikow Agory, ma pani inna norme. Pani wola.
              Tylko niech sie pani nie pomyla.
              • sloggi Re: Wstyd nie używać kremu/do pani Eeli 08.10.02, 14:03
                Ja tam kremuję stopy po kąpieli, bo resztę ciała niestety traktuję balsamem.
              • eela Re: Wstyd!/do pani Eeli 08.10.02, 14:16
                Tak, mówiłam o postach forumowiczów, ze mieszcza się w granicach normy, bo
                oponentom chodziło o banowanie z błahych powodów. Temu byłam przeciwna. Uważam,
                ze na chamskie posty jest ośla ławka, banowanie to ostateczność. W przypadku
                dziennikarki trudno mówic o wysmiewaniu sie, to było zwyczajne pastwienie się i
                atakowanie bez powodu. Takie jest moje zdanie. Pan może miec inne, zwykła
                rzecz.
                • Gość: Niech Re: Wstyd!/do pani Eeli 2 IP: 217.197.165.* 08.10.02, 14:19
                  Pani jest Lejzorek Rojtszwaniec w spodnicy.
                • mikolaj7 Re: Wstyd!/do pani Eeli 09.10.02, 19:21
                  nie czytalem tego watku (moze jeszcze gdzies go
                  wygrzebie :)), ale pytanie poczatkowe jest.. beznadziejnie
                  banalne... zeby nie powiedziec, ze glupie w swej prostocie.
                  jak w ankiecie, ale to chyba nie najlepszy temat do
                  ankiety?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka