Dodaj do ulubionych

Dostęp do forum Ursynów

IP: *.org / 85.195.119.* 18.01.06, 10:19
Proszę o podanie godzin, w jakich można pisać na forum Ursynów, w jakich
dostęp dla piszących nie jest blokowany.
Obserwuj wątek
    • Gość: he he he Re: Dostęp do forum Ursynów IP: *.chello.pl 18.01.06, 10:59
      oni to ku.. naprawde zrobili ?!
      • Gość: forum Ursynów Re: Dostęp do forum Ursynów IP: *.acn.waw.pl 18.01.06, 11:11
        Gość portalu: he he he napisał(a):

> oni to ku.. naprawde zrobili ?!

Robią. Prawdopodobnie nie ma w tym jakiejś regularności, pewnie blokują, gdy
        cenzor wychodzi do kibla, żeby coś niesłusznego się nie prześlizgnęło.
        Ale obiecali na forum Ursynów, że tutaj będą odpowiadać na takie pytania, więc
        pytam. I czekam. Liczę, że honor ursynowskiego cenzora to coś więcej niż
        nożyczki, jak pisał kazu..(coś tam, coś tam)
        • yavorius nie wiem o co chodzi 18.01.06, 11:13
          Ja mogę pisać na tym forum bez problemu.
          • Gość: forum Ursynów Re: nie wiem o co chodzi IP: *.org / 85.195.123.* 18.01.06, 11:17
            yavorius napisał:

> Ja mogę pisać na tym forum bez problemu.

Czasem możesz, czasem nie możesz. Jeśli nie próbowałeś wtedy, kiedy akurat było
            zablokowane, to nawet nie wiesz, że nie możesz. Ja też mogę, tylko nie zawsze i
            nie wiąże się to z blokadą osobistą, a z blokadą dostępu do całego forum. Trwa
            to zwykle kilka (kilkanaście?) minut. Tyle co wyjście do kibla:)
            • yavorius a 18.01.06, 11:21
              jaki się wtedy komunikat pojawia?
              • Gość: forum Ursynów Re: a IP: *.org / 85.195.119.* 18.01.06, 11:40
                > jaki się wtedy komunikat pojawia?

"blokada antyspamowa".

Można pisać pod tym samym nickiem, z tego samego komputera na inne fora, nie
                można napisać nic na forum Ursynów.
                • yavorius Re: a 18.01.06, 11:42
                  Primo: nie możesz założyć wątku częściej niż co 3 minuty.
                  Secundo: nie możesz odpowiedzieć na wątki więcej niż kilka razy (nie wiem,
                  dokładnie, ile to) w ciągu minuty.
                  • lewe_oko Re: a 18.01.06, 11:44
                    Obawiam sie, że ten problem dotyczy jedynie "szczególnie zasłużonych".
                    • yavorius i-i 18.01.06, 11:50
                      Wszystkich:)
                    • Gość: obserwator prawda jest inna IP: 209.172.35.* 18.01.06, 12:39
                      Z tymi moderatorami jest problem natury ogólnej. Oni stale kłamią, \"idą
                      w zaparte\" i w żywe oczy będą łgali, że niczego nie blokują, a w tym
                      czasie blokują, kasują \"niewygodne\" informacje, \"poprawiają\" wątki i
                      generalnie dopuszczają się różnych brzydkich manipulacji, które są
                      niewidoczne dla większości \"normalnych\" użytkowników, bo nikt
                      nie ma tyle czasu co \"moderatorzy\", żeby śledzić forum na bieżąco.

Nie widzę innego sposobu na rozwiązanei tego problemu niż usunięcie
                      tych dwóch osób (wraz ze wszystkimi loginami, które sobie pozakładali
                      w celu sztucznego \"ożywiania\" własnych tematów)
                      • lewe_oko Re: prawda jest inna 18.01.06, 12:43
                        To jest jeden z tych postów, na które powinnam odpowiadac z otwarta przyłbicą?
                        • Gość: obserwator Re: prawda jest inna IP: 209.172.35.* 18.01.06, 12:58
                          Widzisz, poprzez swoje działania całkowicie straciliście
                          zaufanie i teraz obojętnie co napiszesz, to nikt ci nie uwierzy.
                          Dlatego jesteś w kropce.

Nie muszę dodawać, że jan-w, jako zamieszany w niejasne układy
                          z siskomem od początku miał zerowe zaufanie i przypadkiem
                          tego pana w ogóle się nie zajmujmy, bo to będzie strata czasu.
                          Niedopuszczalna jest sytuacja, że cenzurowaniem publicznego
                          forum zajmuje się człowiek powiązany z lobby autostradowym,
                          który manipuluje treścią forum pod kątem swojej zaprzyjaźnionej
                          organizacji. Jan-w jest do natychmiastowego skreślenia i to
                          jak sądzę nie podlega dalszym dyskusjom.
                          • lewe_oko Re: prawda jest inna 18.01.06, 13:16
                            Nie uważam aby jakiekolwiek moje działania na forum były naganne. Nie mam ochoty
                            czytać tych oszczerstw. Krytyka - tak, ale nie absurdalna.
                      • Gość: płyń z wisłą ! Re: prawda jest inna IP: 83.238.100.* 18.01.06, 13:34
                        prawdziwym problemem forum Ursynowa jest obecność na nim kilku troli.
                        Jeden ma obsesję na punkcie psich kup, a pozostali mają jakiś problem z interpretacją rzeczywistości. Nie widzą problemu własnego, więc wszędzie widzą kłamstwa i manipulacje. Ta dyskusja pokazuje, że nie da się z nimi dojść do jakiejkolwiek płaszczyzny porozumienia.
                        Ponieważ obrażają i są chamscy, do tego niektórzy łamią prawo, powinni być odcięci od forum albo wręcz powinna być złożona na nich skarga u ich macierzystego operatora.
                        Wspólną cechą są chamskie i powtarzające się monotonnie ataki na "cenzurę".
            • lewe_oko Re: nie wiem o co chodzi 18.01.06, 11:29
              To jakaś teoria spiskowa? Owszem z tego, co wiem blokady na użytkowników są
              nakładane - z wiadomych powodów. O blokadzie na całe forum nic mi nie wiadomo.
              • maly_jelen Re: nie wiem o co chodzi 18.01.06, 11:48
                Wlasnie, ze nie, bo blokuja zupelni9e normalnych ludzi jak im sie podoba: moja
                znajoma mi mowila!
                • Gość: he he he Re: nie wiesz o co chodzi ? IP: *.chello.pl 18.01.06, 12:42
                  za morde i kaganiec takim co to chcą wbrew politycznym przekonaniom adeemu
                  tylko tak będzie można autostrade przez urynów wybudować
                  cel uświęca środki
                • jabbur Re: nie wiem o co chodzi 18.01.06, 13:41
                  Jakiekolwiek blokady może zakładać tylko administracja forum.
                  Moderatorzy forów redakcyjnych nie mają takich uprawnień.
                  • Gość: obserwator Re: nie wiem o co chodzi IP: 209.172.35.* 18.01.06, 13:52
                    jabbur napisał:

> Jakiekolwiek blokady może zakładać tylko administracja forum.
                    > Moderatorzy forów redakcyjnych nie mają takich uprawnień.

Z tego wniosek, że moderatorzy bardzo ściśle współpracują z administracją forum i tak naprawdę realizują dokładne zalecenia tej administracji. Bo jak inaczej wytłumaczyć te 15-minutowe blokady pisania gdy moderator wychodzi do ubikacji, czemu administracja miałaby to zrobić ot tak sobie. Albo wczorajsze blokady użytkowników na czas czyszczenia i modyfikowania niektorych wątków, a moderatorzy w mailu odpowiadali, że to nie oni i nic o tym nie wiedzą.

Jeżeli niejasne zasady moderowania (cenzurowania) są narzucone z góry przez zarząd portalu, a \"społeczni moderatorzy\" są tylko figurantami, rzuconymi na pożarcie, to możemy sobie tutaj dyskutować do upadłego, a efekt i tak będzie taki, jak to sobie zaplanował prawdziwy zarządca, a nie jakiś amatorski moderator.
                    • Gość: obserwator Re: nie wiem o co chodzi IP: 209.172.35.* 18.01.06, 14:00
                      I jeszcze jedno: jeżeli tamte informacje o janie-w, jego powiązaniach z siskomem i powiązaniach partyjnych są prawdziwe, to usunięcie go ze stołka moderatorskiego tak naprawdę nie musi niczego zmienić. Jeśli rzeczywiście jest jednym z rozgrywających w \"kwestii autostradowej\", to nie robi tego sam, ani nie była to jego decyzja odnośnie wprowadzenia cenzury, tylko był to element większej strategii. A wystawienie samego jana-w to mógł być zwyczajnie błąd, na którym potknęli się prawdziwi organizatorzy całego zamieszania. Człowiek za bardzo się zaangażował i zaczął walić na oślep w \"przeciwnika\", nie licząc się z tym, że motywacje zostaną w końcu ujawnione. I usunięcie jana-w może się skończyć tak, że nadal będzie działał jako cenzor, tylko już niewidoczny (bo że są niewidoczni cenzorzy, stale obserwujący forum, to już ustaliliśmy). A może to wszystko nieprawda i ten człowiek tylko pogubił się w swoim zapale naprawiania świata według swoich wizji i osobistych sympatii.
                      • lewe_oko Re: nie wiem o co chodzi 18.01.06, 14:01
                        Ja wiem jedno - nawet jakby sie pojawili całkowicie nowi moderatorzy, to i tak
                        znaleźliby się tacy, którzy twierdziliby że to ja i siskom sam boruta ;)
                    • jabbur Re: nie wiem o co chodzi 18.01.06, 15:57
                      Nie robimy takich rzeczy jak 15min blokady :)
                      Zasady moderowania są proste - zawierają się w
                      pilnowaniu netykiety:
                      forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
                      Jeżeli uważasz, że ktoś je narusza /zasady/ - prosze
                      o linki na moje konto.
                      pozdrawiam
                      • Gość: obserwator Re: nie wiem o co chodzi IP: 209.172.35.* 18.01.06, 16:09
                        > Zasady moderowania są proste - zawierają się w
                        > pilnowaniu netykiety:
                        > forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
                        > Jeżeli uważasz, że ktoś je narusza /zasady/ - prosze
                        > o linki na moje konto.

Nie wiem czy to miało być z założenia sprytne, czy naprawdę pracownicy
                        portalu uważają użytkowników za idiotów. Jak mogę wysłać linki do czegoś
                        co zostało usunięte, i to w czasie paru sekund od napisania.

Tak, uważam że cenzorzy forum Ursynów naruszają oficjalne zasady. Ale
                        również jestem przekonany, że oni tylko stosują się do zasad nieoficjalnych
                        i ta dyskusja jest bez sensu. Tobie płacą za pisanie według zaleceń, mi nie.
                        • jabbur Re: nie wiem o co chodzi 18.01.06, 18:32
                          Udajesz?
                          Możesz linkować do dyskusji, w której zniknął post.
                          Możesz podać login i tytuł jeżeli był to pierwszy post w wątku.
                          • rubeus Re: nie wiem o co chodzi 18.01.06, 20:32

Jaaburze - oni tak już mają... I to jest obecnie główny problem
                            modów na forym Ursynów. Silvio1970 to piku...
                  • roman_tyczka prosze mi odpowiedziec na pytanie: 24.01.06, 09:49
                    dlaczego dostalam w ub. piatek bana na pol dnia, za uzycie slowa "pier....łami",
                    a dzisia na FK przeczytal post Spazmuska, w ktorym wystapiło słowo "ku...wiarz"
                    i nie dostal on bana. mam podejrzenie, ze sugerujecie sie tym, kto napisal dany
                    wyraz.
                    • Gość: Inga Re: prosze mi odpowiedziec na pytanie: IP: 85.31.137.* 24.01.06, 11:47
                      To musza byc jacys dziwacy. Dajcie sobie z nimi spokoj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka