Dodaj do ulubionych

Jeszcze o reklamach

23.05.06, 06:02
Widzę że nie ja jeden zgłaszam tu problem ze schrzanioną reklamą

Admini odpowiadają "zainstaluj sobie fire-foxa"

Nie będę sobie instalował, bo go nie lubię. (Nawet go mam zresztą zainstalowanego, z adblockami i innymi bajerami, ale mi jakoś nie leży i już. Wolę Konquerora już prędzej. ale nie o tym miałem).

Co to jest za odpowiedź? Przecież informatycy w gazeta.pl sa chyba zatrudniani po to, zeby dobrze wykonywać swoją robotę, a nie dawać bzdurne porady. .

Jabyście pracowali w zarządzie dróg a ludzie zgłaszali by Wam dziury w drogi to byście je łatali, czy mówilibyście ludziom "kupcie sobie terenówkę"?

Jakbyście pracowali w firmie telefonicznej i luzie by wam zgłaszali problemy na linii to byście im radzili "kupcie sobie komórkę"?

Jakbyście pracowali w PKP i ludzie by mieli pretensje, że się pociąg spóźnił, byście im mówili "trzeba było jechać PKSem"?

Jakbyście byli nauczycielami i rodzice mieli by do Was pretensje że nie realizujecie programu nauczania, to byście im udzielali rady "trzeba było dzieciom wykupić korepetycje"?

Jakbyście pracowali w sklepie mięsnym i ktoś by do Was przyszedł z reklamacją, że po zjedzeniu kiełbasy dostał sraczki to mu polecicie węgiel?

Jakbyście byli policjantami i przyszła do Was dziewczyna zgwałcona to byście jej powiedzieli "trzeba było nie nosić krótkiej spódniczki"?

Jakbyście byli producentami autobusów i ludzie się skarżyli na twarde siedzenia, to byscie im mówili "wypchajcie sobie spodnie watą na dupie"?

Oczekiwałbym raczej odpowiedzi w rodzaju "przepraszamy, reklama opla jest spieprzona, to wina nasza, działu reklam albo opla, który dostarczył taką reklamę, z tą nic nie możemy zrobić, ale następnym razem jak będziemy zamieszczać reklamy to poświęcimy te 15 sekund na to, żeby je sprawdzić również pod operą, bo wiemy, że wielu z naszych czytelników z niej korzysta, a nie chcielibyśmy, żeby się wynieśli na onet" i stosowania się do tego. To jest chyba jednak myślenie obce adminom gazety, bo tymczasem kretyńskie reklamy zdarzają się od dłuższego czasu już Wam, z tym że ostatnio częsciej. I ja się juz faktycznie na onet wyniosłem, jezeli chodzi o czytanie newsów. Tylko dla forum u Was zostaełm. O to Wam chodziło?
Obserwuj wątek
    • tebe Re: Jeszcze o reklamach 23.05.06, 09:10
      Rozumiem, przyjmujemy Twoje uwagi, powinniśmy staranniej dobierać słowa, żeby
      nie zrażać do siebie kolejnych użytkowników.
      Działania, o których piszesz podejmujemy za każdym razem, efekty są różne bo
      nie jesteśmy doskonali a liczba źródeł z których pochodzą reklamy jest dość
      duża.
      Prawdopodobnie nieco wyolbrzymiasz skale zjawiska, ze względu na problem z
      firefoksami 1.0.x, który tu niedawno miał miejsce. Na pewno warto zrobić upgrade
      tej wersji przeglądarki i dla osób, które jej jeszcze używały (jakiś 1 procent
      wg statystyk serwera) było to w danej chwili najlepsze rozwiązanie.
      3 dni później nie musieliby tego robić, bo poprawiliśmy.

Nie wiem jakie problemy mają z reklamami użytkownicy Onetu, bo nigdzie nie ma
      i nigdy nie będzie tam takiego miejsca jak to, gdzie mogą sobie do woli
      ponarzekać na obsługę portalu.

Dziękuję i pozdrawiam
      • tomek854 Re: Jeszcze o reklamach 23.05.06, 18:23
        NIe mam firefoxa 1.0

Mam Operę 8.52 przedwczoraj upgrade'owaną do (unstable jeszcze) 9.0.

Sądzisz, ze przesadzam?

-----------------

• Re: Automobil Live Chat v. 6.0 - reaktywacja
        camillie 23.05.06, 09:49 + odpowiedz

Nie wiem, co piszę, bo zasłania mi reklama opla :))

Dzień dobry!
      • tomek854 Re: Jeszcze o reklamach 23.05.06, 18:26
        > Działania, o których piszesz podejmujemy za każdym razem, efekty są różne bo
        > nie jesteśmy doskonali a liczba źródeł z których pochodzą reklamy jest dość
        > duża.

Poprzednim razem, kiedy był problem z tą reklamą opla wiele osób tu zgłaszało. A tymczasem na nowo jest ona i problem ten sam. Albo Wam sie nie chce, albo Wam nie wyszło.

> 3 dni później nie musieliby tego robić, bo poprawiliśmy.

Problem z Oplem jest już od dłuższego czasu - moglibyście go tez poprawić?

> Nie wiem jakie problemy mają z reklamami użytkownicy Onetu, bo nigdzie nie ma
        > i nigdy nie będzie tam takiego miejsca jak to, gdzie mogą sobie do woli
        > ponarzekać na obsługę portalu.

Wiadomości bez kretyńskich niewyłączalnych reklam sie czyta o wiele wygodniej. A co do forum - lubię to nasze, ale nie przesadzajcie, ze jesteście akurat ostoją wolności słowa w sieci (szczególnie w świetle tego, co sie wyprawiało do niedawna z cenzurą na forum Wrocław :P )
      • wielki_czarownik Opera też wariuje 23.05.06, 19:15
        Używam Opery i też mam problemy z reklamami. To znaczy miałem, bo zainstalowałem wtyczki i javascripty które blokują mi wasze reklamy - wszystkie. Ale czy o to chodzi? Z reklam macie pieniądze. Nie chcecie ich? To po co je zamieszczacie?
        To trochę absurdalne jest, że sami sobie obniżacie zyski zmuszając ludzi do blokowania reklam.
        • tomek854 Re: Opera też wariuje 23.05.06, 20:23
          Tymbardziej, że poczytaj te wklejone przeze mnie wypowiedzi z automobila: reklama w takiej formie daje odwrotny skutek niż pożądany. Opel za to powinien ich do sądu podać, za wzbudzanie w forumowiczach nienawiści do marki ;-)
          • artur737 Re: Opera też wariuje 24.05.06, 07:26
            Reklama Opla byla wykupiona przez Toyote. Teraz wszyscy dzieki tej reklamie kupuja Toyoty.
            • artur737 ciekawi mnie 24.05.06, 07:28
              ... i swoja droga, czy to naprawde reklamodawca specjalnie sobie zyczy by dany popup sie dawal zupelnie wylaczyc?

Bo jak cos takiego sie komus wyswietli i mozna to usunac dopiero rebootujac komputer to marka zdobywa nowych klientow?
        • kell99 Re: Opera też wariuje 23.05.06, 21:12
          wielki_czarownik napisał(a):

> Używam Opery i też mam problemy z reklamami. To znaczy miałem, bo
          > zainstalowałem wtyczki i javascripty które blokują mi wasze reklamy -
          > wszystkie. Ale czy o to chodzi? Z reklam macie pieniądze. Nie chcecie ich?
          > To po co je zamieszczacie? To trochę absurdalne jest, że sami sobie
          > obniżacie zyski zmuszając ludzi do blokowania reklam.

Ja na Twoim miejscu bym dziekowal tebe i jabburowi, ze pomagaja i wspominaja
          o FF. To nie jest ich wina, ze reklamy sa (w tak durnej postaci) i pewnie
          nie moga wiele zdzialac.
          Tam gdzie liczy sie $$$ ludzie z marketingu maja wiecej do powiedzenia
          od tych pracujacych po stronie technicznej.
          Nie do tych osob pretensje.
          • neder Re: Opera też wariuje 24.05.06, 02:12
            To nie jest ich wina, ze reklamy sa (w tak durnej postaci) i pewnie
            > nie moga wiele zdzialac.
            > Tam gdzie liczy sie $$$ ludzie z marketingu maja wiecej do powiedzenia
            > od tych pracujacych po stronie technicznej.
            > Nie do tych osob pretensje.
            >

To chyba wystarczyłoby powiedzieć tym od marketingu, że wymagania techniczne
            portalu są nieco inne? Czy jak to się tam mówi ich 'fachowym językiem'.
          • wielki_czarownik Uważam 24.05.06, 20:28
            Uważam, że Jabbur i Tebe powinni przesłać temu baranowi który zadecydował o umieszczeniu tej reklamy linka do naszej dyskusji o tym. Jak zobaczy do czego doprowadził i ma odrobinkę oleju w głowie, to mu może się jakaś zapadka we łbie przestawi i przestanie wymyślać takie idiotyzmy.
            A jak nie to wystarczy wysłać kilka maili do Opla z informacją o ty, co my - potencjalni klienci myślimy o tej reklamie i będzie spokój.
      • pewu Re: Jeszcze o reklamach 30.05.06, 15:01
        tebe napisał:

> nie zrażać do siebie kolejnych użytkowników.
        > Działania, o których piszesz podejmujemy za każdym razem, efekty są różne bo
        > nie jesteśmy doskonali a liczba źródeł z których pochodzą reklamy jest dość
        > duża.

Reklamy zawsze były i będą.
        Przecież nie ma co ukrywać z tego żyje GW
        Nie wiem po co te skargi, zainstalujcie sobie program, ktory powycina wszystkie
        reklamy i bedzie OK :)
    • pewu Re: na reklame secretmaker 30.05.06, 14:57
      na reklamy polecam niezawodny program /free/ Secretmaker
      nie dość że blokuje reklamy flash, bannery, pop-upy to i chroni przed spyware :)
      polecam - konfiguracja sprowadza się do kliknięcia w kilka okienek, które
      odpowiadają za blokadę - chcąc zablokować POP-UP klikamy na block pop-up i żadna
      reklama się nie pokaże. Testowałem już wiele programów ale żaden nie działa tak
      super jak Secretmaker :)

A mozilla i adblock i adblock plus? heh :) nie wszystko blokuje - są nowe
      sposoby na reklame ktorych jeszcze adlbok nie umie zablokować.
      Jakby ktos potrzebowal pomocy przy sciagnieciu programu piszcie na priv
      pzdr,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka