Dodaj do ulubionych

PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM.

01.03.03, 08:08
www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10953
Czy admini czytali wogole wpisy na tym forum? Czy zdaja sobie sprawe z odpowiedzialnosci jaka na siebie wzieli? Anoreksja jest ciezka choroba,czesto smiertelna. GW pozwala chorym osobom wzajemnie sie nakrecac,bezkarnie pod plaszczykiem forum prywatnego. Pikanterii dodaje fakt,ze jest to forum
w dziale Hobby. Moze tez forum dla samobojcow in spe albo dla kanibali?
Urszula Maria.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pola Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. IP: *.extern.kun.nl 01.03.03, 09:44
      Podpisuje sie pod tym, zreszta zalozylam watek w tym
      samym celu.
      Pola
      • moore_ash Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 10:01
        dolaczam swoj glos przeciwko istnieniu forum zagrazajacemu zyciu ludzkiemu...
        mam nadzieje, ze ktos cos z tym zrobi...
        pozdr.
        tb
        • jan.kran Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 10:57
          W najnowszych Wysokich Obcasach ma byc tekst o anoreksji. Kran.
      • Gość: mirusia1 Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. IP: *.icpnet.pl 01.03.03, 12:09
        o co wam ludzie chodzi? wiecie ile jest takich forum? MNÓSTWO! i zlikwiodwaniem
        jednego, nie zbawicie swiata,
    • kasia-s Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 11:24
      Anoreksja to jest swoita forma smobójstwa (choć jednocześnie ciężka choroba
      psychiczna) i to forum do niego namawia. Gdyby ktoś zatytułował swoje
      forum, "Zabijemy się we wtorek", czy "Jak popełnić samobójstwo szybko, cicho i
      bezboleśnie", to pewnie zaraz by zniknęło, bo znalazły by się na to odpowiednie
      paragrafy KK.
      Te dziewczyny nawzajem podtrzymują się w drodze do śmierci, a nawet więcej,
      zachęcają się do tego - podpada pod te same paragrafy KK.
      • eela Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 12:27
        kasia-s napisała:

> Te dziewczyny nawzajem podtrzymują się w drodze do śmierci, a nawet więcej,
        > zachęcają się do tego - podpada pod te same paragrafy KK.

Samobójstwo nie jest karane póki co. Zamiast likwidować forum, lepiej podesłac
        eksperta. Większy będzie pożytek. Problem anoreksji istnieje i przez likidację
        forum nie zlikwiduje się go.
        • a.polonia Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 12:59
          Tylko, ze to jest forum PRO-ANA.
          Propagujace anoreksje.
          Dziewczyny, ktore tam pisza, nie szukaja pomocy, a wrecz
          przeciwnie. Ekspert nic nie da..niestety...
          Tak, jak zlikwidowanie niewiele da, bo przeniosa sie
          gdzie gdzie indziej. Zszokowalo mnie, ze takie forum ma
          racje bytu na portalu GW.
          • eela Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 18:56
            Niepotrzebnie Cię zszokowało. Tam były równiez osoby, dorosłe kobiety,
            autentycznie wołające o pomoc. Aktualnie sprawa się rozwiązała, założycielka
            forum zlikwidowała. Sam problem pozostał, oczywiście poza nami, czyli poza
            Gazetą. Czyli już nie bedzie drażnił delikatnych oczu.
        • Gość: Pndzelek Re: do Eeli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 14:21
          eela napisała:
          > Samobójstwo nie jest karane póki co. Zamiast likwidować forum, lepiej
          podesłac
          > eksperta. Większy będzie pożytek. Problem anoreksji istnieje i przez
          likidację
          > forum nie zlikwiduje się go.

Święte słowa, ale z tego co widzę forum zostało jednak zamknięte...

Czyżby sztab prawników Agory pracował aktualnie nad tą sprawą? Jeśli tak to czy
          sztab prawników Agory nie ma w obecnej chwili ważniejszych zadań...?
    • lusi_84 [...] 01.03.03, 12:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Niech Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.03, 12:34
        To byly brzydkie slowa....
        • zarlaczka Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 12:46
          Zgadzam się w zupełności z Elą. Zamknięcie ich forum, moim zdaniem, nic nie da.
          Im trzeba pomóc.
          • jan.kran Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 14:12
            Juz pisalam na Waszym forum i ponawiam propozycje dialogu. Odpowiem na kazdy Wasz majl. Ula.
      • Gość: mermaid Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. IP: *.ksiezyc.pl 01.03.03, 12:42
        moja współforumowiczka lusi spuentowała to co mam na myśli. to co robimy z
        życiem to nasz wybór i proszę to uszanować. i tak jak poprzedniczka
        forumowiczki lusi powiedziala, problemu to nie rozwiąże. wzbudzicie w nas
        tylko złość i chęć odegrania się. jest tu wiele for i na każdym ludzie
        wyrażają swoje poglądy. a nasze są może niepospolite i dziwne ale chyba mamy
        prawo do rozporządzania naszym życiem??? co z tego że wiąże się to ze
        śmiercią? my może skończymy trochę wcześniej ale za to będziemy realizować w
        życiu jakiś cel i będziemy z tego powodu szczęśliwe czy usatysfakcjonowane. to
        raczej wy nie pozwalacie nam żyć.
    • Gość: ktos A Wolnosc!? IP: *.acn.pl 01.03.03, 14:37

Admini niczego na siebie nie wzieli, bo za wpisy nie odpowiadaja. Tak jak nie
      odpowiadaja architekci za samobojcow, ktorzy sie z wiezowcow rzucili.

Mam nadzieje, ze admini sa madrzejsi od zwolennikow totalitaryzmu, ktorzy tu
      swoj atak na wolnosc przypuscili.
      • mirusia1 Re: A Wolnosc!? 01.03.03, 15:02
        właśnie likwidują nam forum> anoreksja jest w nas. nie obok. Bedzie nadal.
        napewno nam nie pomogliscie.
    • Gość: jagna15 [...] IP: *.intertele.pl 01.03.03, 15:06
      • moore_ash do forumowiczek z Pro-Ana... 01.03.03, 17:28
        Gość portalu: jagna15 napisał(a):

> ludzie, wy nie wiecie co to jest anorekcja. nie macie o tym zielonego
        pojecia.

sugerujesz, ze wie o tym cokolwiek tylko ten, ktorego to dotknelo?

> zlikwidujecie to?
        taka mam nadzieje... mimo iz kloci sie to z moja wiara w wolnosc jako jedna z
        wartosci najwyzszych. w tym, konkretnym jednka przypadku moralnie nie jestem w
        stanie zniesc istnienia tego forum...

gowno wam to da bo napewno powstana nowe, o ktorych nic nie
        > bedziecie wiedziec.
        czy to znaczy, ze nie powinnismy zamykac handlarzy narkotykow bo na ich miejsce
        zaraz pojawi si edwoch innych, lepiej sie kryjacych?
        nie uwazasz, ze to bledne kolo?

nie wpierdalajcie sie do naszego zycia. kazdy ma prawo do
        > tego zeby zyc jak chce. nic wam do tego
        zgadza sie... kazdy ma prawo ZYC tak jak chce..
        ale samobojstwo to morderstwo wykonywane na sobie, a co do tego, ze morderstwo
        jest sprzeczne z prawem chyba wszyscy sie zgadzamy. moze i masz racje, ze nie
        wiem tyle o anorekcji co Ty, tak samo jak ty nie wiesz tyle o alkoholizmie co
        ja... co nie znaczy, ze mam zakladac watki, ktorych glownym zadaniem bedzie
        namawianie innych do picia az do upadlego...
        to prawda, ze nie ja dalem Wam zycie i nie mam prawa o nim decydowac, ale czy
        wy macie takie prawo? otoz nie, moje drogie, nikt nie ma takiego prawa. tym
        bardziej jesli chodzi o zycie innych uczestniczek tego forum... nie
        pomyslalyscie o tym, ze niektore z uczestniczek trafily tam przypadkiem,
        szukajac porady jak sie delikatnie odchudzic, a po Waszych namowach i postach
        moga wlasnie teraz tracic kolejny raz przytomnosc z odwodnienia organizmu? czy
        to nie jest egoizm?
        jesli wierzysz w Boga to powinnas wiedziecm, ze tylko On ma prawo do dawania i
        odbierania zycia. przy czym nie wazne jest jaki to jest bog, czy jest pod jedna
        postacia, czy nie...
        wazne jest to, ze zaden CZLOWIEK nie ma absolutnie prawa do samobojstwa, i
        DEFINITYWNIE nie ma prawa do namawiania do samobojstwa innych ludzi...
        nie przyszedlem tutaj, zeby wam pomoc. przynajmniej nie dopoki same tego nie
        bedziecie chcialy. bo, ze tej pomocy potrzebujecie- tego jestem pewien... ja
        tez jej kiedys potrzebowalem, i dopoki jej nei chcialem nikt nie byl mi w
        stanie pomoc.
        pomyslcie o tym celu, o ktorym mowisz. czy smierc moze w ogole stanowic cel w
        zyciu?
        nie mam zamiaru prawic Wam kazan, choc mam ochote wykrzyczec Wam, ze robicie
        zle...
        mam tylko nadzieje, ze w przerwie miedzy jednym omdleniem a drugim znajdziecie
        chwile czasu na zastanowienie sie nad odpowiedzialnoscia za innych...
        wspoludzial w morderstwie tez jest karalny...
        a co do kary za samobojstwo... jestes taka pewna, ze ona nie istnieje? nie
        wiemy co sie z nami dzieje po smierci... jedni wierza, ze dusza stanie kiedys
        na sadzie ostatecznym i tam poniesie konsekwencje swoich doczesnych czynow,
        inni, ze wroca na ziemie w innym ciele, adekwatnie do win jakie popelnili w
        zyciu poprzednim...
        prosze... pomyslcie o sobie i o innych...

pozdrawiam i zycze nadziei, wiary i milosci...
        moore_ash@gazeta.pl
    • Gość: pollak Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.03.03, 17:54
      jan.kran napisała:

> Czy admini czytali wogole wpisy na tym forum? Czy zdaja sobie sprawe z odpowied
      > zialnosci jaka na siebie wzieli? Anoreksja jest ciezka choroba,czesto smierteln
      > a. GW pozwala chorym osobom wzajemnie sie nakrecac,bezkarnie pod plaszczykiem f
      > orum prywatnego. Pikanterii dodaje fakt,ze jest to forum
      > w dziale Hobby. Moze tez forum dla samobojcow in spe albo dla kanibali?

Likwidacja nic nie da. Założą sobie gdzieś indziej, albo nawet jakąś
      listę dyskusyjną. Wolny kraj, ich wybór. Jednynie mógłby sie tam zjawić
      ktoś kto się zna na tych sprawach, pewnie by coś zdziałał. Forum nie
      widziałem i nie wiem jakie wpisy były, ale jeśli dotyczyły anoreksji to i
      przydałby sie tam jakiś facet który by powiedział dziewczynom jak to
      'atrakcyjne' są takie 'laski' (tak w skrócie ujmując). Bo jakaś motywacja
      ich postępowania być musi.
    • maas Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 19:59
      Skomplikowana sprawa, z jednej strony wolnosc slowa, a z drugiej publikowanie
      sposobow na szkodzenie swojemu zdrowiu. Mysle,ze zamkniecie forum przez
      wlasciciela to najlepsze rozwiazanie. Ze swojej strony pracujemy na pozyskanie
      eksperta od zaburzen zywienia i laknienia.
    • maas Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 20:02
      Skomplikowana sprawa, z jednej strony wolnosc slowa, a z drugiej publikowanie
      sposobow na szkodzenie swojemu zdrowiu. Mysle,ze zamkniecie forum przez
      wlasciciela to najlepsze rozwiazanie. Ze swojej strony pracujemy nad
      pozyskaniem eksperta od zaburzen zywienia i laknienia.
      • Gość: Pola Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. IP: *.extern.kun.nl 01.03.03, 20:46
        Ze swojej strony pracujemy nad pozyskaniem eksperta od
        zaburzen zywienia i laknienia.

Tez uwazam, ze to skomplikowany problem, mam nadzieje, ze
        uda sie pozyskac takiego eksperta, moze rzeczywiscie
        byloby to lepsze od zamykania forum...
        • lusi4 Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 21:16
          Hheheheh taka afera o takie gówno, o ja pierdolę!!!!!Dzięki wam mam teraz więcej siły do niejedzenia
          heheehheeheh.Achhh ... ale mi głodno i wspaniale .Heh.
      • eela Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 21:44
        Sprawa rzeczywiście skomplikowana i na pewno lepiej, że zlikwidowała
        założycielka a nie administracja, ale może można było uzyskac jakiś
        porozumienie. Dobrze, że jest szansa na sprowadzenie eksperta.
        • lusi4 Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 21:51
          Ja tu nie widzę nic skomplikowanego.Sami jestescie skomplikowani, smi sobie życie komplikujecie ,
          zamiast nas zostawić , toscie najechali na nas jak nie wiem .I po co wam to było do szczęscia potrzebne ,
          co?Myslicie ze tym cos zdziałaliscie?Ojj to się grubo mylicie , leszcze.

Dzis nie wyszło?Spoko.Jutro będzie lepiej!!!
          • eela Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 01.03.03, 22:04
            A dlaczego założycielka tak nerwowo zareagowała i zlikwidowała forum? Nie mogła
            poczekać? Był założony przez jan. kran watek, ze chcemy pomóc.
        • Gość: ktos Jaka skomplikowana sprawa? IP: *.acn.pl 01.03.03, 22:00
          eela napisała:

> Sprawa rzeczywiście skomplikowana i na pewno lepiej, że zlikwidowała
          > założycielka a nie administracja, ale może można było uzyskac jakiś
          > porozumienie.

A niby w jaki sposob by sie odbywaly rozmowy? I co by bylo, gdyby zalozyciel
          adminow nie posluchal? Przypomina mi to dogadywanie sie ofiary i bandyty...

> Dobrze, że jest szansa na sprowadzenie eksperta.

Na forum prywatne??? Bez zgody zalozyciela???

Wy wszyscy macie cos nie tak z glowa. Ale nic dziwnego - po 50 latach
          komunototalitaryzmu i ponad 10 michnikowego nauczania, glupota by bylo
          oczekiwac czegos innego...
          • lusi4 Re: Jaka skomplikowana sprawa? 01.03.03, 22:05
            No i ci dalej swoje.
          • eela Re: Jaka skomplikowana sprawa? 01.03.03, 22:16
            Gość portalu: ktos napisał(a):

> A niby w jaki sposob by sie odbywaly rozmowy? I co by bylo, gdyby zalozyciel
            > adminow nie posluchal? Przypomina mi to dogadywanie sie ofiary i bandyty...

Chodziło o dogadanie sie z dziewczynami na temat szkodliwości anoreksji, o
            zwykłą dyskusje z osobami, które anorektyczkami nie są. Była nawet zrobiona
            taka próba, ale za późno, założycielka zdecydowała się na zamknięcie forum.

> > Dobrze, że jest szansa na sprowadzenie eksperta.
            >
            > Na forum prywatne??? Bez zgody zalozyciela???

W tej chwili forum o którym mowa juz nie ma wiec sprawa bezprzedmiotowa.
            Ekspert jak rozumiem bedzie na forum publicznym.
            Gdyby jednak nie zostało zbyt szybko zlikwidowane, mogłoby korzystać na pewno z
            porad eksperta, gdyby założycielka rzecz jasna zgodziła się. Problem w tym, ze
            tam były nie tylko dziewczyny szkolne, ale równiez kobiety, szukające
            autentycznie pomocy.

• Gość: ktos Re: Jaka skomplikowana sprawa? IP: *.acn.pl 01.03.03, 22:27

> Chodziło o dogadanie sie z dziewczynami na temat szkodliwości anoreksji, o
              > zwykłą dyskusje z osobami, które anorektyczkami nie są. Była nawet zrobiona
              > taka próba, ale za późno, założycielka zdecydowała się na zamknięcie forum.

No wlasnie, i z rozmow nici. I sprawa przegrana. Dlaczego przegrana? Bo jakis
              balwan zrobi wielki raban! A dyskusja przeciez mogla sie odbywac na tamtym
              forum... Chcesz pomoc - to pomagaj, a nie za plecami wolaj o zakazy. Ale
              niektorzy wola zakazy...

> W tej chwili forum o którym mowa juz nie ma wiec sprawa bezprzedmiotowa.
              > Ekspert jak rozumiem bedzie na forum publicznym.
              > Gdyby jednak nie zostało zbyt szybko zlikwidowane, mogłoby korzystać na
              > pewno z porad eksperta, gdyby założycielka rzecz jasna zgodziła się. Problem
              > w tym, ze tam były nie tylko dziewczyny szkolne, ale równiez kobiety,
              > szukające autentycznie pomocy.

Zgoda. Tylko ze forum (w szczegolnosci prywatne) nie jest od tego, zeby dawac
              specjalistycznej pomocy. Od tego sa lekarze w realu.
              • lusi4 Re: Jaka skomplikowana sprawa? 01.03.03, 22:36
                Pomocy?Pomocy w głodzeniu się chyba.Wy nic nie rozumiecie !!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: ktos Re: Jaka skomplikowana sprawa? IP: *.acn.pl 01.03.03, 22:47
                  lusi4 napisała:

> Pomocy?Pomocy w głodzeniu się chyba.Wy nic nie rozumiecie !!!!!!!!!!!!!!

To nam wyjasnij.
                • Gość: założycielka Re: Jaka skomplikowana sprawa? IP: *.icpnet.pl 01.03.03, 22:53
                  juz mówie jak wyglada (ła) sprawa.
                  To forum, było naszą, dziewczyn, które lubią nie jesć, bo czują się wtedy
                  silne, wspaniałą twierdzą.Wszystkie bardzo się polubiłśmy,.... i kochamy swoje
                  choroby...
                  co do zlikwidowania forum. dziękuje osobom, które chciały pomóc, ale na forum
                  powstał post od kogoś, ze forum bedzie za chwilkę zamkniete... wolałam, sama to
                  zrobić, uprzedzić dziewczyny...... i tyle. Forum mam nadal, ale w innym
                  miejsce. Rozumiem, że to wszystko troska o nas, ale..... z nami wielu ludzi
                  rozmawiało. Doskonale wiemy, jak wyglada anorektyczka, i jakie są skutki...coś
                  jednak sprawia, ze nam to nie przeszkadza.kazda ma swój cel.jedni 45 kg, drudzy
                  38, inni 40.. na forum pojawi się post osób, które chciały
                  pomóc...porozmawiać.... mysle, ze nic nie stoi na przeszkodzie.Maile są,
                  istnieje mozliwosc pogadania. Macie tu maile dwóch forumowiczek.... trzech
                  właściwie, ...
                  napiszcie....zreszta odpisałam komuś, nie wiem juz komu, kto zaproponował
                  pomoc.... na experta NAPEWNO bym sie zgodziła. jeśli by taki był. niestety
                  napiano wyraxnie. niedługo forum zostanie zamkniete.
                  pozdrawiam. Załozycielka-mirusia1
              • eela Re: Jaka skomplikowana sprawa? 01.03.03, 22:48
                Gość portalu: ktos napisał(a):

> > No wlasnie, i z rozmow nici. I sprawa przegrana. Dlaczego przegrana? Bo
                jakis
                > balwan zrobi wielki raban! A dyskusja przeciez mogla sie odbywac na tamtym
                > forum... Chcesz pomoc - to pomagaj, a nie za plecami wolaj o zakazy. Ale
                > niektorzy wola zakazy...

Ja nie wołałam o zakazy, wręcz przeciwnie. Przeczytaj moje 2 górne posty. I na
                innym forum byłam też przeciwko likwidacji. Tam było towarzystwo bardzo
                zróżnicowane wiekowo. Chodziło mi właśnie o dyskusję na tamtym forum. Niestety
                stało się. Założycielka przeniosła forum na inny portal. Tak, ze problem nie
                został rozwiązany, wręcz przeciwnie. Tyle, ze Gazeta sie go pozbyła. Nawet nie
                wiem, czy powodem był mail od admina, czy właśnie ten wątek, bo w poscie
                założycielki nie było o tym mowy.
                >
                > >
                > Zgoda. Tylko ze forum (w szczegolnosci prywatne) nie jest od tego, zeby dawac
                > specjalistycznej pomocy. Od tego sa lekarze w realu.

Tak, to prawda, ale anoreksja jest wielkim problemem i nie wystarczy tylko
                lekarz w realu. Tak mi sie zdaje. To wszystko tkwi w sferze psychicznej. Myslę,
                ze dodatkowo ekspert na forum nie zaszkodziłby. Wiesz, ludzie lekarza czasami
                się krępują, nie mają chęci do niego pójść. Rozmowy anonimowe sa łatwiejsze. I
                łatwiej walczyć o siebie w grupie, która podtrzymuje na duchu. Tak mi sie zdaje.
                Na Uzależnieniach był facet ostro pijący, nie mógł sobie poradzic z
                odstawieniem wódki. Tak go podtrzymywali na duchu, ze przez miesiąc nawet nie
                spogladał na kieliszek :-). Nie wiem, co było dalej, bo przestałam śledzić.
                • Gość: Niech Re: Jaka skomplikowana sprawa? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 22:50
                  Zdechl. Ja tez bym zdechl.
                  • Gość: ZAŁOŻYCIELKA Re: Jaka skomplikowana sprawa? IP: *.icpnet.pl 01.03.03, 22:54
                    juz mówie jak wyglada (ła) sprawa.
                    To forum, było naszą, dziewczyn, które lubią nie jesć, bo czują się wtedy
                    silne, wspaniałą twierdzą.Wszystkie bardzo się polubiłśmy,.... i kochamy swoje
                    choroby...
                    co do zlikwidowania forum. dziękuje osobom, które chciały pomóc, ale na forum
                    powstał post od kogoś, ze forum bedzie za chwilkę zamkniete... wolałam, sama to
                    zrobić, uprzedzić dziewczyny...... i tyle. Forum mam nadal, ale w innym
                    miejsce. Rozumiem, że to wszystko troska o nas, ale..... z nami wielu ludzi
                    rozmawiało. Doskonale wiemy, jak wyglada anorektyczka, i jakie są skutki...coś
                    jednak sprawia, ze nam to nie przeszkadza.kazda ma swój cel.jedni 45 kg, drudzy
                    38, inni 40.. na forum pojawi się post osób, które chciały
                    pomóc...porozmawiać.... mysle, ze nic nie stoi na przeszkodzie.Maile są,
                    istnieje mozliwosc pogadania. Macie tu maile dwóch forumowiczek.... trzech
                    właściwie, ...
                    napiszcie....zreszta odpisałam komuś, nie wiem juz komu, kto zaproponował
                    pomoc.... na experta NAPEWNO bym sie zgodziła. jeśli by taki był. niestety
                    napiano wyraxnie. niedługo forum zostanie zamkniete.
                    pozdrawiam. Załozycielka-mirusia1

• eela Re: Jaka skomplikowana sprawa? 01.03.03, 23:10
                      Chodzi Ci pewnie o wątek założony przez agora_sa. Czułam, ze tak bedzie. To
                      jest podszywacz a nie żaden pracownik Agory. Pracownicy portalu maja czerwone
                      loginy, tak jak będąca w tym wątku Maas. Dziwię się, że taki wprowadzający w
                      błąd login nie został zablokowany przez administrację. Nie jesteś pierwszą
                      osobą w ten sposób nabraną.
                      Napisz do mnie na priv.
                      • kofer Re: Jaka skomplikowana sprawa? 01.03.03, 23:13
                        A ja nie chce...
                        • mirusia1 Re: Jaka skomplikowana sprawa? 01.03.03, 23:29
                          tak. agor_sa..... no ładnie.zamknełam forum, na którym ziewczyny piały O
                          WSZYSTKIM, łącznie z sytuacjami rodzinnymi, bo jakis DUPEK zaczał się bawic...
                          milutko.... jeśli na GW zostanie sprowadzony expert.... i ktos mi o tym
                          napisze..... jestem skłonna stworzyć forum, z tymi samymi dziewczynami....z
                          tymi samymi problemami, lecz juz z expertem, który bedzie mógł doradzic,
                          SPRÓBOWAĆ ewentualnie nas jakos od tego odciągnać, ale ... pewnie nie uda mu
                          sie zrobić tego, szczególnie z niektórymi dziewczynami z forum.....
                          • mirusia1 Re: Jaka skomplikowana sprawa? 01.03.03, 23:37
                            Przez następne pół godziny (albo i troszke dluzej) będę na czacie "Po
                            godzinach".jesli ktoś chcę porozmawiać, bardzo proszę.Mirusia1

To odbcicie zawsze jest za duże.NAwet gdy go nie ma!
                          • eela Re: Jaka skomplikowana sprawa? 01.03.03, 23:47
                            Napisz do administracji, może to forum jest do odzyskania. Jest napisane, ze
                            usunięcie jest operacją nieodwracalną, ale może nie wyleciało z bazy i można je
                            odzyskać. Gdybyś napisała, że zostałaś wprowadzona w błąd przez podszywacza,
                            może by to uwzględnili. Możesz to forum założyć jeszcze raz. Jeśli sama
                            zlikwidowałaś, nic nie stoi na przeszkodzie utworzenia.
                            Wiesz próbowac walczyć z chorobą zawsze warto, nawet jeśli nie wszystkim się
                            uda. Poza tym w grupie raźniej.
                        • eela Re: Jaka skomplikowana sprawa? 01.03.03, 23:36
                          Szczęśliwej drogi.... :-)
      • lolo271 Re: PROSZE O ZLIKWIDOWANIE FORUM. 02.03.03, 03:05
        maas napisała:

> Skomplikowana sprawa, z jednej strony wolnosc slowa,
        a z drugiej publikowanie
        > sposobow na szkodzenie swojemu zdrowiu. Mysle,ze
        zamkniecie forum przez
        > wlasciciela to najlepsze rozwiazanie. Ze swojej
        strony pracujemy nad
        > pozyskaniem eksperta od zaburzen zywienia i laknienia.
      • eela Re: do Maas. 02.03.03, 10:19
        maas napisała:

> Skomplikowana sprawa, z jednej strony wolnosc slowa, a z drugiej publikowanie
        > sposobow na szkodzenie swojemu zdrowiu. Mysle,ze zamkniecie forum przez
        > wlasciciela to najlepsze rozwiazanie. Ze swojej strony pracujemy nad
        > pozyskaniem eksperta od zaburzen zywienia i laknienia.

Forum zostało zamknięte przez założycielkę, wprowadzoną w błąd przez login
        agora_sa, który założył watek, nakazujący likwidację forum. Nie pierwszy raz
        wprowadza w błąd. Dziwię się, że tolerujecie podszywacza. Nie wszyscy
        fomumowicze są aż tak oblatani, żeby wiedzieć kto jest kim, nie wszyscy nawet
        wiedzą, ze administracja ma czerwone nicki. Chyba powinno Wam zależeć na tym,
        aby WASZE wypowiedzi i loginy były odbierane jenoznacznie. Poza tym ten login
        jako świadomie wprowadzający w błąd jest sprzeczny z duchem Netykiety. Może
        warto sie zastanowic nad zablokowaniem?
        I chyba az tak skomplikowana ta sprawa jednak nie jest. Istnieja przecież na
        portalu Napoje, jest Wino (ona założone przez adminów :-)), na prywatnych
        Alkoholizm. Wiadomo, ze alkohol szkodzi zdrowiu a mimo to fora istnieją. A są
        tam przecież posty chwalące przyjemnośc degustacji :-).

• miltonia Re: do Maas. 02.03.03, 10:55
          eela napisała:

Istnieja przecież na portalu Napoje, jest Wino (ona założone przez adminów :-
          )), na prywatnych
          > Alkoholizm. Wiadomo, ze alkohol szkodzi zdrowiu a mimo to fora istnieją. A są
          > tam przecież posty chwalące przyjemnośc degustacji :-).

No wiesz Ela! Czyżbyś była przeciwniczką alkoholu? Nie wierzę! Ostatnie badania
          dowodzą, że akohol w niewielkich ilościach działa korzystnie na zdrowie.
          Dlatego zawsze do szklaneczki leję sobie właśnie niewielką ilość i uzupełniam
          zdrowym sokiem.
          A tak na poważnie. Wszelkie nakazy i zakazy dają odwrotny skutek. Jeśli ktoś
          chce się zapić czy zagłodzić na śmierć, to żadna armia zbawienia mu nie pomoże.
          Jedynie co można robić to DELIKATNIE uświadomić delikwentowi, że się poddaje
          autodestrukcji. Myślę, że zamiast żądania zlikwidowania tego forum, co tylko
          rozjuszyło te dziewczyny i teraz będą na złość odmrażały sobie uszy, można było
          np. wejść na nie jako jedna z anorektyczek i zacząć siać wątpliwości co do
          słusznośći niejedzenia. Z takimi pannicami to trzeba w rękawiczkach, jeśli się
          chce coś osiągnąć, a nie na rympał.

• eela Re: do Maas. 02.03.03, 11:26
            miltonia napisała:

> No wiesz Ela! Czyżbyś była przeciwniczką alkoholu? Nie wierzę! Ostatnie
            badania dowodzą, że akohol w niewielkich ilościach działa korzystnie na
            zdrowie.
            > Jedynie co można robić to DELIKATNIE uświadomić delikwentowi, że się poddaje
            > autodestrukcji.

Nie nie jestem, chyba troche źle mnie zrozumiałas :-). Chodziło mi o to, ze nie
            nam oceniac, co jest szkodliwe dla cudzego zdrowia. Można starac się przekonac,
            nic więcej.

• miltonia Re: do Maas. 02.03.03, 11:28
              Ela, dobrze Ciebie zrozumiałam, tylko sobie pożartować czasami lubię.
    • men_ no i znowu banda cenzorów forumowych 02.03.03, 08:02
      wylała dziecko z ...

p.s.: z tym, że teraz to nie była zabawa ani chęć dowartościowania swojego
      kiepskiego ego :(
      • Gość: założycielka Re: no i znowu banda cenzorów forumowych IP: *.icpnet.pl 02.03.03, 12:41
        hehe....no, z nami to trzeba w rękawiczkach.grayziemy.Ale szczepione wszystkie
        jestesmy, wiec spoko.Hehheee
        • men_ Tylko ci sie wydaję, że ciebie bronię .., 02.03.03, 13:12
          rób ze sobą, swoją głową i ciałem, co chcesz - ale myślałaś, ile osób
          skrzywdziłaś na swym forum ???

Zrobiłaś z siebie guru, świętą dla niektórych i jeszcze ich potwierdziłas w
          trwaniu w tej chorobie :((

Gość portalu: założycielka napisał(a):

> hehe....no, z nami to trzeba w rękawiczkach.grayziemy.Ale szczepione
          wszystkie
          >
          > jestesmy, wiec spoko.Hehheee
          • Gość: Pola Men... IP: *.extern.kun.nl 02.03.03, 14:03
            nie rozumiem Twojego stanowiska w tej sprawie, jakbys
            rozwiazal problem istnienia takiego forum?
            • lusi4 Re: Men... 02.03.03, 14:39
              mirusia nikogo nie skrzywdziła na forum, i nikt tam nie jets chory.Koniec!!Kropka!!!
              • yagunia Re: Men... 02.03.03, 16:27
                hmmm....jak miło.zawsz powtarzam, nasze forum, nie moje forum...to NASZA
                twierdza była.... nie wiem o co ci człowieku chodzi.my jestesmy jedną, wielką
                rodzinka..
                • men_ Fakt, że to jedna wasza rodzinka, która 02.03.03, 19:36
                  szybko sie wykrusza - a zaraz potem do niej wciągacie inne niezdecydowane !

Jeśli juz chcecie się topić, to przynajmniej nie wciągajcie inne :(

yagunia napisała:

> hmmm....jak miło.zawsz powtarzam, nasze forum, nie moje forum...to NASZA
                  > twierdza była.... nie wiem o co ci człowieku chodzi.my jestesmy jedną, wielką
                  > rodzinka..
                  >
              • men_ Lusi4 .., 02.03.03, 19:46
                sama nie wiesz, ile kobiet skrzywdziłyście ...

p.s.: mała korekta: nikt niedługo z tamtego forum nie bedzie chory :(

lusi4 napisała:

> mirusia nikogo nie skrzywdziła na forum, i nikt tam nie jets chory.Koniec!!
                Kro
                > pka!!!
            • men_ Pola, nie wiem, jak 02.03.03, 19:40
              to rozwiązać :(

Może gazetka powinna otworzyć nowe forum (i czaty co pewien czas) i zaprosić na
              nie byłe anorektyczki, którym udało sie wyjść z tego, a przynajmniej przeżyć.

p.s.: jak na razie to kretyński pomysł autora(ki) spowodował, że te smutne
              kobiety (dziewczyny) założyły sobie nowe fora :(

Gość portalu: Pola napisał(a):

> nie rozumiem Twojego stanowiska w tej sprawie, jakbys
              > rozwiazal problem istnienia takiego forum?
        • Gość: xxx Re: no i znowu banda cenzorów forumowych IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 01:16
          To dokad to forum zostalo w koncu przeniesione? ...bo
          fajnie sie go czytalo.
          • Gość: AntyLubicz [...] IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.03, 22:46
            • Gość: xxx Re: no i znowu banda jełopów Lubiczowych IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 19:02
              O! ktos postanowil napirawic swiat. I to w jaki zmyslny sposob.
    • kropka Re:Szkoda :( 03.03.03, 22:44
      Uważam, że źle się stało, że załozycielka zamknęła forum (ściślej: została
      sprowokowana do zamknięcia). Problem pozostał. Takie forum powinno się
      REKLAMOWAĆ, a nie zamykać. Bo to nie tylko problem dziewczyn, ale także ich
      rodzin, przyjaciół i znajomych.
      Jest forum Uzależnienia. Czy to znaczy, że namawia sie tam do alkoholizmu,
      narkomanii i palenia papierosów? Bzdura.
      Anoreksja i bulimia to ciężkie choroby, niestety bardziej popularne, niż nam
      się wydaje. Może warto założyć podforum np. na forum Zdrowie?
      A z postów Załozycielki widać, że dziewczyna do głupich nie należy. Jesli
      powstało takie forum, to znaczy, że było potrzebne, a włascicielka miała
      możliwość kontroli, żeby się oszołomstwo nie pętało.
      Szkoda, że zamknęłaś :)
      A swoja drogą, jest to argument dla Adminów, zeby podszywaczy kasować
      bezpardonowo.
    • pan_pndzelek [...] 04.03.03, 10:45
      • Gość: Niech [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.03, 11:52
        • prawdziwy.tebe [...] 04.03.03, 14:41
        • prawdziwy.tebe Prawdziwa redakcja zywi nadzieje, ze slowa 04.03.03, 14:46
          nieniecenzuralne czerwonym szkodnikom nie smakuja. I niniejszym pozwala sobie
          odpowiedziec forumowiczowi Niechowi powtornie. Tym razem bes slow w temacie
          tak uwielbianych przez serwerowe szkarady.

> Chcialbym doniesc szanownej redakcji, ze nie bralem udzialu w powyzszej
          > dyskusji. Mam nadzieje, ze moje poswiecenie zostanie przez szanowna redakcje
          > docenione. Mysle o sytuacji kiedy nie dam jednak rady sie powstrzymac.

Redakcja to zauwazyla i docenila, jednak powyzszy wpis kaze redakcji
          zastanowic sie nad swoim doceniajacym stanowiskiem i deklaracja zawarta w
          powyzszym poscie, jako ze powyzszy wpis sprawia, iz forumowicz Niech wlasnie
          na rozpatrywanym watku zaistnial.

Redakcja ma niniejszym problem interpretacyjny. A sprawianie redakcji
          problemow sprawia, ze pozycja forumowicza Niecha gwaltownie sie pogarsza.
          • prawdziwy.tebe Prawdziwa redakcja oczywiscie wie, 04.03.03, 14:49
            iz, "bez" sie oczywiscie "bez" pisze a nie "bes".
      • Gość: fiufiu [...] IP: 217.5.237.* 04.03.03, 11:55
        • Gość: Pndzelek [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 14:17
          • Gość: Pndzelek [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 14:30
            • Gość: Pndzelek [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 14:55
              • Gość: Niech Re: Cenzura nie zmieni mojego zdania o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.03, 14:57
                Z lekkim przerazeniem zauwazam, ze szanowna redakcja zaczyna wycinac wszystko.
                • Gość: Pndzelek Re: Cenzura nie zmieni mojego zdania o... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 15:00
                  To się po staropolsku nazywa: MIEĆ ZAJOBA, na Kresach również: MIEĆ ZAJEBAJCA...
    • hiro sam się kapusiu zlikwiduj!! 04.03.03, 19:36
      nie proś nikogo o pomoc -donosicielu!1
      hiro
      • Gość: Pndzelek Ten jan.kran to ONA IP: 202.30.243.* 07.03.03, 09:55
        Ten jan.kran to ONA. Żałosna stara torba, donosicielka, kapuś, córeczka Bermana
        i Brystygierowej robiona pejczem...
        • Gość: załozycielka KROPKA IP: *.icpnet.pl 07.03.03, 22:54
          Dziękuje kropko. Forum było nam potrzebne, i powiem szczerze,JEst potrzebne.
          dziewczynom dawało ono nadzieję,że ktos je rozumie, dlatego bardzo były
          roztrzesione, ze ktos zamyka ich posty, na których pisały o swoim życiu, jak
          najbardziej szczerze. zamknęłam forum, poniewaz niestety nie znam się na
          nickach adminów a oszustów.jest nowe forum. My kontaktujemy się na wszystkie
          dosteone sposoby. sms, maile, i inne.... i założyłyśmy spólnie nowe forum. w
          innym miejscu... na naszym forum, które było, znalazały sie dziewczyny z
          nadwage....i takie, kt,ore chciały mieć BMI 18 a nie 22 np.... nie można
          wszytkich zaliczać do kategorii "Anoreksja" Poza tym jeszcze, jesli ktoś
          wypowiadał sie tu i cieciu się niektórych dziewczyn. Nie wiem, czy wiecie, czym
          to jest spowodowane,. Dokładnie tym samym, co powoduje anoreksja.PROBLEMY.
          problemy osobiste, rodzinne, problemy natury emocjonalnej.niestety.niektórzy
          skacza z mostu, inni się kaleczą... nie jestem "za" cieciem sie, Wrecz starałam
          się wyoperswadować to niektórym dziewczynom... nie uwazajcie mnie za potwora.te
          WSZYSTKIE dziewczyny, odchudzały się wczesniej. kilka lat wczesniej. na forum
          była tylko jedna tak młoda dziewczyna ( czternastolatka)....reszta, to w
          wiekszosci pełnoletnie osoby, ale nie przelraczajace 28 lat. czy uważacie, ze
          nia mają swojego rozumu? maja. niektóre robią to co rboią już kilka lat.....
          cóz...nie bedę się spierac, czy to choroba, czy nie. Nie zawsze osoba mając BMI
          16 jest anorektyczką, ale nie znaczy tez, ze osoba maja BMI 23 nia nie jest.
          • eela Re: do Założycielki 07.03.03, 23:22
            A dlaczego na tym nowym forum nikogo właściwie nie ma?
            pozdrawiam
            • men_ Re:oj Eelzuniu, ty jak zwykle bardzo domyślna, 08.03.03, 13:42
              to nie to forum, o którym myslisz ...
          • kropka Re: ZAŁOŻYCIELKA 10.03.03, 00:53
            Nie ma za co dziekować. Po prostu nie uważam, że jak się o czymś nie mówi, to
            problem znika. Żałuję, że zamknęłaś forum, bo mogłabym się czegoś dowiedzieć o
            anoreksji i innych tego typu zaburzeniach. Nie wiem o nich nic, a mam dość
            dobre i szerokie kontakty z młodzieżą i staram się jak najwięcej wiedzieć o
            problemach, których nie znam albo nie rozumiem.
            Wydaje mi się, że dobrze, że masz swoje forum, ale od Ciebie, jako założycielki
            zależeć będzie, czy to forum stanie się miejscem popularyzacji anoreksji, czy
            też będziecie sobie pomagać i wspierać się w zwalczaniu choroby. Bo że jest to
            schorzenie, chyba jesteśmy zgodne :)
            Jesteś mądrą dziewczyną i możesz zrobić wiele dobrego, pamiętaj o tym. Może to
            truizm, ale z perspektywy czasu nic nie daje takiej satysfakcji, jak odwalenie
            kawałka dobrej roboty. Powodzenia Wam wszystkim!
            serdeczności :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka