Dodaj do ulubionych

Speed Stop - czyli szybki autopstop

16.06.06, 22:39
10 przesiadek
Krakow - Niemcy - Szwajcaria - Paryz - Barcelona - 23 godziny

nieco dziwna trasa ale za to szybko
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: Speed Stop - czyli szybki autopstop 17.06.06, 03:54
      4000 km w 23 godziny...

Czyli sugerujesz, że ci średnia prędkośc wypada w pobliżu 200 na godzinę? To pewnie same ferrari były. A przesiadałeś się pewnie w biegu ;-)
      • motorus Re: Speed Stop - czyli szybki autopstop 17.06.06, 08:35
        Czesc
        W 23 godziny do Barcelony, to rzeczywiście bardzo szybko, ale prawdopodobne.
        Natomiast te 4000 km nijak nie da się do Barcelony wyliczyć, chyba, że przez
        Moskwę!
        Dobrze czasami pomyśleć o czym sie pisze, a szczególnie wtedy, gdy się kogoś
        poprawia.
        pozdro
        • tomek854 Re: Speed Stop - czyli szybki autopstop 17.06.06, 17:48
          Wziąłem sobie atlas i sprawdziłem z tabelą odległości. Warszawa - Genewa 1600 (odjąłem 600) potem do Paryża znowu zaokrągliłem w dół jakieś 400 km i Paryż - barcelona 1900. Ostrożnie zaokrąglając wyszło tyle - tą drogą o której mówi. Oczywiście szacunek jest grubo zaokrąglony ;-)

No chyba, ze mam jakiś krzywy atlas i tabelka jest wadliwa.

Ale skoro z Wrocławia do Istambułu jest 2000 km a do Barcelony w prostej linii jest blisko 1/3 więcej, a ktoś jechał taką okrężną drogą, to niech to będzie 3500 km a nie 4000. I tak wychodzi średnia 150 na godzinę lekko licząc.

Nie mówię, że to niemożliwe - ostatno do Krakowa wyszła mi srednia 130, ale to był jeden mach...
      • o90 Re: Speed Stop - czyli szybki autopstop 17.06.06, 16:41
        nie napisalem ze jechalem dookola Niemiec :) tylko przez
        na autostopie staram sie nie stac z tabliczka tylko podchodzic do kierowcow i
        pytac, mialem fuksa i tyle
        mielem tez kiedys okazje byc na slowstopie
        wracalem z Holandii do Polski po dziewczyne aby z nia jechac do Hiszpanii tez
        stopem
        Holandia - Slubice - 10h
        Slubice - Zgorzelec - 35h zalamka
        Zgorzelec - Barcelona - 48h no ale tu juz pospiechu nie bylo
        • dziab007 Re: Speed Stop - czyli szybki autopstop 17.06.06, 17:21
          Wrocław - Rzym , dwa samochody jeden do Zgorzelca potem od Zgorzelca do Rzymu,
          też było szybko bo czasem nawet 250 km\h:) ale czasu nie podam bo troche trwał
          dojazd kierowca a raczej małżeństwo stawili obiady, nocleg w hotelu i jeszcze
          oprowadzili po Mediolanie i Rzymie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka