dolinazieleni
24.09.13, 22:11
Witajcie
Podróżujecie samodzielnie lub chcecie zacząć? Takich kompanek szukam. Dokąd? Warszawa, Polska, Europa, świat.
Dlaczego nie z BP, bo to nudne i mnie ogranicza. Lubię czuć się wolna, a nie zorganizowana i uzależniona od wytycznych wycieczki. Lubię zbaczać z głównych dróg i zatrzymywać się w miejscach, o których nie piszą przewodniki, bo zachwycił mnie widok, klimat, ludzie, przyroda. Lubię również przygotowania do wyjazdu, poszukiwanie tego co chcę zobaczyć, a nie tylko pakowanie walizki i na lotnisko, bo ktoś inny zadecydował w ramach programu co zobaczę i na co będzie mnie stać.
Jestem na tyle komunikatywna, że swobodnie porozumiewam się z osobami, których języka nie znam. Istnieją rozmowy migowe, kartka papieru, ołówek i moje wątpliwe talenty rysunkowe ;)
Dlaczego zakładam wątek?
Ponieważ: szukam towarzyszek podróży, tych bliższych i dalszych, na jutro, za miesiąc, …rok. To może być wycieczka rowerowa lub trekking w Polsce, to mogą być góry, jeziora, lasy, miasta, wioski , kraje dalsze lub bliższe, zabytki, ale przede wszystkim przyroda. To ona mnie zachwyca w najpiękniejszy sposób swoją urodą i prostotą.
Jeszcze czytasz :)? - miło mi.
Wiem, że istnieją urlopy i musimy pracować, żeby móc podróżować – takie życie. Dlatego nie wpisuję dat i miejsc. Może jeżeli nie my się wybierzemy, to Wy na tym wątku się spotkacie.
K 40+ Wawka