Gość: Magda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:42 Czy ktoś leciał tymi liniami go Egiptu. Ja z nim lecę do Sharm z Alfa Star. Jakie mają samoloty i jaki jest komfort lotu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karmenaaaaaaaa Re: Air Cairo IP: 195.117.172.* 13.06.07, 10:17 No cóż jeden z nich to Tupolew podaję link: lotnictwo.net/foto.php?id=134237 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Air Cairo IP: 80.241.133.* 13.06.07, 11:19 To źle? Twoje "No cóż" właśnie coś takiego sugeruje. Ma silniki Rolls-Royce'a, najwyzsza klasa światowa. Lata bezproblemowo od 9 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
innocent81 Re: Air Cairo 13.06.07, 19:29 Gość portalu: karmenaaaaaaaa napisał(a): > No cóż jeden z nich to Tupolew > podaję link: lotnictwo.net/foto.php?id=134237 Szkoda,że nazwa linii lotniczej się nie zgadza. Bo jak narazie Alfa Star lata z AIR CAIRO a nie z CAIRO AVIATION.Są to dwie zupełnie inne linie lotnicze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Air Cairo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:16 www.aircairo-eg.com/aboutus.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Air Cairo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 19:11 To jest samolot cairo aviation a nie Air cairo. Air Cario to jedna z najlepsych lini dysponująca nowymi samolotami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Air Cairo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 19:35 10-letni Airbus to nie nowy samolot (nie twierdzę, że stary). Odpowiedz Link Zgłoś
majahi4 Re: Air Cairo 13.06.07, 22:31 10-letni samolot jest jak 2-letni samochod, wiec nie ma obaw. Tupolev 204-100 nalezy do linii Cairo Aviation, aczkolwiek teraz lata chwilowo dla Primacharter (FFP) i wygląda tak: www.airliners.net/open.file/1222708/M/ Samo Air Cairo lata Airbusami 320 i 321, które mają od 7 do 15 lat. Linie bardzo solidne - jak wszystkie egipskie zresztą (oprócz Air Memphis). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Air Cairo IP: 80.241.133.* 14.06.07, 10:15 czasem tenże należy do Air Cairo: lotnictwo.net/foto.php?id=101756 numer rejestracyjny ten sam. tego widziałem 10.06 ok. 20:00 na Okęciu. Być może na prawym boku ma napis Air Cairo a na lewym Cairo Aviation? Inny Tupolev ma na jednej burcie Rzeczpospolita Polska a na drugiej Republic of Poland. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmena Re: Air Cairo IP: 195.117.172.* 15.06.07, 21:18 to prawda , leciałam nim bo Prima Charter nie mogło swoim lecieć , z jednej strony Air Cairo a z drugiej Cairo Aviatan. ( też nie wiem o co tu chodzi ) Odpowiedz Link Zgłoś
majahi4 Re: Air Cairo 15.06.07, 21:41 Leciales nim bo B757 byl akurat w drodze do innego portu lotniczego na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Air Cairo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:16 To jak to w końcu jest? Gość z biura podróży zapewniał mnie że do polski air cairo lata tylko airbus-ami : A320 ktory ma 5 latt i A321 ktory ma lat 10! Czy ktoś wie coś na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Air Cairo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 08:12 Szanuj choć trochę nasz kraj, Polska pisze się dużą literą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Air Cairo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:41 > ktoś wie coś na pewno! kopernik nie zyje a w czarterach ? wszystko sie moze zmienic na 5 min przed odlotem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogonek zmiana przed odlotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 11:48 ja leciałem do hurghady w lutym,,.. z biura zapewniali mnie ze bede leciał ai- busem liniami air memphis a jak sie okazało na lotnisku lecielismy ukraińskimi liniami UM AIR i nie ari-bus tylko jakis MD-80:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Air Cairo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 18:06 ja leciałam z alfa star na rejs po nilu- bardzo dobry samolot- chciałabym zawsze takimi latać. Mam spore porównanie i zapewniam ze leci się dobrze wygodnie stosunkowo jak na czarter oczywiście. Na pokłądzie catering . miło bezpiecznie bez turbulencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Air Cairo IP: *.chello.pl 24.07.07, 20:59 Lecialem tymi liniami z Alfa Star 20.06.2007 do Hurghady ok.4 h lotu,można wytrzymać.Podają napoje oraz cieply posilek.Pozdrowionka-:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiperbola Re: Air Cairo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 00:32 >To jak to w końcu jest? Gość z biura podróży zapewniał mnie że do polski air >cairo lata tylko airbus-ami : A320 ktory ma 5 latt i A321 ktory ma lat 10! Czy >ktoś wie coś na pewno! strasznie dramatyzujesz. skoro latają, znaczy że ktoś dopuścił. i tak nie masz wpływu na to, co wam dadzą. radzę się zrelaksować i cieszyć z wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piziu Re: Air Cairo IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.07.07, 12:56 Wyluzuj bo się zadreczysz..Biuro podróży zawsze zapewina wszystko..Ale czasami są niespodzianki -:)Ale spoko!Bedzie OK.Pomyśl o wypoczynku,nie stresuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Air Cairo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 20:31 Tak jak inni pisza - nie zadreczaj sie :) Jest ok, jak nie wierzysz na slowo poczytaj (np na line4you) komentarze innych, tez sa pozytywne. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BogdanOslo Re: Air Cairo IP: *.studby.uio.no 06.08.07, 20:35 Bylem w Hurgadzie 26.07-02.08.2007. Lot Oslo-Hurghada-Oslo nowiutkim Airbusem A320. Obsluga OK. I jedna ciekawostka. Lecac z Oslo odprawa odbywala sie w samolocie. Po wyladowaniu wszyscy przechodzilismy przez pusta,otwarta bramke bezposrednio po bagaze. W samolocie lecial czlowiek od "wiz i pieczatek". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bergasse Re: Air Cairo 19.08.07, 13:54 31 lipca 2007 - około 22 godziny opóżnienia 14 sierpnia - około 4 godzin opóźnienia trasa KTW-SSH/SSH-KTW poza tym OK Odpowiedz Link Zgłoś
po_prostu_ala1 Re: Air Cairo 31.08.07, 18:14 Czy te linie maja specjalne wymagania co do wymiaru bagazu rejestrowanego? Co tam w koncu podaja na pokladzie? Odplatnie, nieodplatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Air Cairo IP: 83.168.106.* 02.09.07, 14:39 lecialem na trasie poznań - sharm - poznan. > Czy te linie maja specjalne wymagania co do wymiaru bagazu rejestrowanego? na ten temat nic mi nie wiadomo ale nie widzia lem aby komus robili problemy. > Co tam w koncu podaja na pokladzie? Odplatnie, nieodplatnie? W jedna strone były ziemniaczki, mięsko, warzywka, bułeczka, serek i ciacho. Do picia napoje zimna oraz kawa/herbata. W drodze powrotnej zamiast ziemniaczków - makaron. wszystko w cenie biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Air Cairo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 15:26 komforty otu zalezy od warunków pogodowych, a samoloty mozesz sobie sprawdzic na ich stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Air Cairo IP: *.tosa.pl 15.10.07, 13:37 Cześć. Ja też lecę z nimi do Shalm 23 października z Poznania. Słyszałem że ta linia lotnicza jest OK. Mam nadzieje że tak będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1-st time Re: Air Cairo IP: 198.175.166.* 05.11.07, 12:52 a ja lece 07.11. do sharm. tez mam nadzieje, ze bedzie milo i zabawnie. pozdo dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CrazyIvan Re: Air Cairo IP: 212.106.18.* 24.06.08, 18:00 A ja lece w lipcu air cairo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Re: Air Cairo IP: 217.153.23.* 15.11.07, 14:41 a ja lece z nimi w styczniu i troche trzese portkami, bo nie lubie latac, zwlaszcza "dziwnymi" liniami lotniczymi. A to co mi dadza do jedzenia to mam gdzies. Wazne zeby doleciec do celu, a potem wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Air Cairo IP: *.tosa.pl 20.11.07, 11:44 Spoko, nie musisz sie obawiać. Airbus A320 to dobry samolot, piloci też są OK. Poza spóźnieniem na lotnisku w Poznaniu (ok 1,5 godz) było wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosz Re: Air Cairo IP: *.77.classcom.pl 11.12.07, 17:27 Kilkanascie godzin temu po raz 2 lecialem Air Cairo. Zadnych problemow. Lecialem z Sharm i wszystko pieknie. Dzisiaj nawet byla marna pogoda, zachmurzenie niezle, dopiero przy samej Ziemi cos bylo widac, ale pilot usiadl swoja limuzyna jak po maselku ;) NIE PEKAJ, dobre linie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: Air Cairo IP: *.ztpnet.pl 27.06.08, 15:29 Leciałam z nimi w maju do Sharm w dwie strony ,samolot na moje oko nowy,podają posiłek w trakcie lotu makaron z mięsem,bułeczka,masełko,serek,ciastko do tego kawa harbata i napoje wedle gustu.Lot spokojny,jednak w drodze do Polski dwa razy zapinaliśmy się w pasy były turbulencje.Więcej strachu niż to było warte.Lądowanie spokojne. Odpowiedz Link Zgłoś
malena.m Re: Air Cairo 27.06.08, 21:04 Latałam i mogę polecić, obsługa b. miła, loty super. Europejskie, tzn. latające na wyspy brytyjskie (bo te znam), nie "umywają się". Odpowiedz Link Zgłoś
tama97 Re: Air Cairo 25.07.08, 20:01 Bez obaw...Właśnie wróciłam z Egiptu i w obie strony leciałam Air Cairo.Naprawdę super samolot zadbany czysty podają ciepły posiłek,a obsługa jest bardzo miła.Jak wracałam do Polski odlot miałam o 15,00 i samolot ruszył z miejsca równo o tej godzinie.Bez obaw dla mnie bomba.Też leciałam z Alfa Star :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Air cairo Re: Air Cairo IP: *.net.fone.pl 02.08.08, 20:02 Leciałem już 2 razy Air Cairo do Egiptu:Sharm El Sheikh,Hurghada i zamierzam lecieć poraz trzeci.Latam z alfa star.samoloty mają nowiutkie i czyste modele a320-214,a320-231,a321-231.samoloty są sprawne i komfortowe.Obsługa miła,bez żadnych wądpliwości.Więc spokojnie państwo.Tzreba tylko odwagi by wsiąsć do tej maszyny,ja odwagę mam dużą.Do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ixi.1 Re: Air Cairo 03.08.08, 14:02 W kwietniu lecielismy z Wrocławia tymi właśnie liniami. To było najlepsze lądowanie ze wszystkich moich lotów. Bardzo dobre linie. Naprawdę bez obaw. A tu masz jak wygląda catering:www.airlinemeals.net/meals/AirCairo.html Odpowiedz Link Zgłoś
miszel1985 Re: Air Cairo 03.08.08, 19:20 Dwa tyg. temu wrocilam z Egiptu(z bp. Alfa star).Lot rewelacyjny,samolot mial roczek pilot o nim opowiadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Air Cairo IP: *.spray.net.pl 13.08.08, 00:19 witam - latam air cairo juz 6 rok lotami rejswymi z europy do krajow arabskich oraz liniami wewnetrznymi juz tam na miejscu - samoloty sa lepsze i gorsze ale nie spadaja - obsluga na wysokim poziomie no i nikt takiego samolotu nie porwie ani nie wysadzi bo to logiczne - pozdrawiam i bez paniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzik Re: Air Cairo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 17:30 Ja leciałam w sierpniu tego roku:) rewelka, obsługa wspaniała i jedzonko na pokładzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marky Re: Air Cairo IP: *.tkk.pl 02.10.08, 01:31 Lecieliśmy do i z Hurghady Airbusami Air Cairo - wszystko ok. Na plus - posiłek na pokładzie i napoje. Generalnie nie jest to w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEATKAAAAAA Re: Air Cairo IP: *.telnet.krakow.pl 16.10.08, 21:02 HELLO:) AIR CAIRO LECIAŁAM DO I Z EGIPTU:) MIŁA OBSŁUGA DAJĄ JEDZONKO NIEODCZUWALNE LĄDOWANIE (NAJLEPSZE JAKIE DO TEJ PORY MIAŁAM) I SUPER START:) BARDZO MI SIĘ PODOBAŁ LOT:) PODAJĄ HERBATĘ KAWĘ I W ZALEŻNOŚCI O KTÓREJ GODZINIE LECISZ OBIAD KOLACJĘ LUB ŚNIADANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raver Re: Air Cairo IP: *.dobremiasto.net 23.10.08, 12:35 Lecialem Airbusem A320 tydzien temu i wrocilem wczoraj.Na lotnisku mialem lekkiego stracha jak zobaczylem ze lecimi jakimis egipskimi linniami bo gdzies kiedys wyczytalem,ze naleza do jednych z najgorszych:)Lot byl super,spokojnie,miekkie,gladkie ladowanie:) zwlaszcza wczoraj kiedy byla gesta mgla i nic nie bylo widac.Mila obsluga,czysto,posilek na pokladzie.Zdecydowanie lepiej wspominam lot Airbusem z AirCairo niz ubiegloroczny lot Boeingiem z Prima Charter ktory wygladal mi na zabytek w porownaniu z Airbusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seki Re: Air Cairo IP: *.inowroclaw.mm.pl 14.04.09, 20:38 No a my lecimy za dwa dni i na bank będzie SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamara Re: Air Cairo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 20:24 bez obaw... samoloty w dobrym stnie, obsługa profesjonalna i miłą, podawany jest bezpłatny posiłek, bez turbulencji, start i lądowanie jak po maśle... Polecam to naprawde warte zaufnia linie lotnicze. ps. Niektorzy mówią ża Air Cairo lata Tupolevami.. to nie prawda już nie lataj, teraz latają airbusy a320 i a321 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarangagajama Re: Air Cairo IP: *.aster.pl 10.05.09, 22:17 WOW bez turbulencji... jak oni to robią?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Air Cairo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 15:55 A czy ktoś leciał w tym roku tymi liniami z Alfa do Hurghady? Zastanawiam się czy ciągle mają jedzonko, bo na umowie mamy napisane ze bez cateringu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeo Re: Air Cairo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.05.09, 18:28 W lutym leciałem tymi liniami do Hurghady z Poznania.W umowie również miałem zapis że bez cateringu jednak jedzonko było (obiadek , deser , kawa,herbata , soczki )Wylot mieliśmy o godz.14,oo.Z Hurghady wylot był o 2,00 w nocy ,jedzonko podano w formie śniadania po 2-ch godzinach lotu. Życzę smacznego oraz przyjemnego lotu i udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgt Re: Air Cairo IP: 87.204.242.* 03.07.09, 12:23 Jaki mieliście limit bagażu na osobę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeo Re: Air Cairo IP: 82.160.211.* 05.07.09, 16:24 Bagaż rejestrowany 20kg ,podręczny 5 kg. Przyjemnego lotu ( czego jestem pewien ) oraz udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgt Re: Air Cairo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 09:42 Wielkie dzięki ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Air Cairo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 14:36 Jeżeli chodzi o limit to my mamy 15 kg. Nie wiem czy to też zależy od biura, ale lecimy z Alfą i podali nam, że mamy 15 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeo Re: Air Cairo -bagaż IP: 82.160.211.* 09.07.09, 16:24 Limit bagażu zależy od lini lotniczych a nie BP.Sprawdziłem aktualny limit bagazu Air Cairo na travel asystent.pl ,jest nadal 20 kg. dla Air Cairo. ( wymienione sa również inne linie obsługujące loty do Egiptu).Potwierdzenie również jest na stronie BP .Rainbow Tours - Rozkład lotów w lipcu z Poznania. Od listopada 2008r LOTUS ma zmianę z 20kg na 15kg ale jest oficjalna informacja.Zadzwoń na lotnisko i dowiedz się u "żródła".Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Air Cairo -bagaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 18:34 no właśnie, ja też lecę z Alfą do Egiptu i jest na stronce napisane ze Air Cairo tylko 15kg i nic nie ma o podręcznym, czy ktoś już wie coś więcej na ten temat?? pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
aisza1979 Re: Air Cairo -bagaż 31.08.09, 22:15 5 kg podręcznego-upewniłam się :-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
robtap Re: Air Cairo -bagaż 04.10.09, 13:26 czy ten limit dotyczy tylko air cairo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tominor Re: Air Cairo IP: 88.220.70.* 18.10.09, 21:16 leciałem z AIR CAIRO w maju i bardzo sobie chwalę tę linię, faktycznie mimo że turoperator uprzedzał o braku posiłku, na pokładzie podali obiad (całkiem smaczny jak na warunki samolotu czarterowego),Jednak wg mnie nie chodzi o to by kogoś dobrze nakarmić, ale by urozmaicić 5-godzinny lot (przy posiłku i napojach szybciej minęła mi prawie godzinka nudy na wys. 11 km ) 28października znowu lecę do Sharmu (KRK z międzylądowaniem w GDN) Pozdrawiam innych uczestników tego lotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C.R. Re: Alfa Star - poprzednia nazwa: Helios Airways.. IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.10.09, 22:04 Widzę długą dyskusję, ale chyba nikt nie wspomniał, że Alfa Star to dawniej Helios Airways. Zmienili nazwę po tym, jak samolot Helios Airways uległ dekompresji i rozbił się w morzu - zginęli wtedy wszyscy, którzy byli na pokładzie. Pamiętacie ten wypadek? To było całkiem niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
kleofas21 Re: Alfa Star - poprzednia nazwa: Helios Airways. 19.10.09, 19:30 coś ci się pomieszalo zmienili ale na AJET czy jakos tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Alfa Star - poprzednia nazwa: Helios Airways. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 15:19 mam pytanie - czy ktoś lecial z Air Cairo z deską i żagalmi ? Mam sprzeczne informacje (strona www exim tur i biuro surfing-quide). Lecimy 18-go grudnia do Hurhady i nie wiem czy kalkuluję się zabrać sprzęt ze sobą czy wypożyczyć na miejscu (300 euro za 2 tygodnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Alfa Star - poprzednia nazwa: Helios Airways. IP: *.chello.pl 02.11.09, 22:17 wszystko się pomieszało, alfa star to biuro podróży, helios to linia, samolot rozbił się o zbocze góry a nie wpadł do morza, helios zmienił nazwę na ajet ale pod nową nazwą nie rozpoczął działalności bo wziął i zbankrutował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david82 Re: Alfa Star - poprzednia nazwa: Helios Airways. IP: 213.25.173.* 21.08.10, 16:23 WOW :)) Dopiero teraz natknąłem się na ten wątek, ale myślę że wyobraźnię to ty masz nieziemsko bujną :)) Odpowiedz Link Zgłoś
elizee25 Re: Air Cairo 25.02.10, 14:12 leciał już ktoś tymi liniami w tym roku? w sierpniu z Alfa Star mam podobno z nimi lecieć, a że się boję to szukam jak najwięcej dobrych opinii, te złe omijam ;) Nadal jest catering w cenie biletu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Air Cairo IP: *.szczecin.mm.pl 20.03.10, 22:14 Leciałem z nimi 4 razy. I zawsze byłem zadowolony. Co do cateringu to ostatnio miałem, a poprzednio nie. Nie wiem od czego to zależy. Ogólenie linie ok i mają dobrych pilotów. Z nimi lądowania są zawsze miękkie, w innych liniach bywało różnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiegu86 Re: Air Cairo 21.03.10, 13:53 Leciałem z nimi we wrześniu'09. Jest to sprawdzona linia lotnicza, spółka-córka narodowego przewoźnika Egiptu. Samoloty są w dobrym stanie i czyste. Przemiła obsługa, która próbuje komunikować się także w języku polskim. Alfa Star na lotach do Egiptu nie wykupuje jedzenia, za to na pokładzie są darmowe napoje bezalkoholowe (co jest wystarczające na 3-4 godziny lotu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Air Cairo IP: 77.236.28.* 14.07.10, 22:42 Super w czasie lotu częstują jedzeniem jest fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaho Re: Air Cairo IP: 212.33.83.* 16.07.10, 19:56 Witam. Leciałąm tymi liniami tydzień temu do, i z Egiptu. Wszystko było ok. Samoloty dość nowe, zadbane i czyste. Lecieliśmy z BP Exim. W cenie był catering. Podają 2 kanapki z długą bułką, jedna z serem, druga z wędliną, batonik i soczek w kartoniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziaaaa Re: Air Cairo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 08:37 hej,czyli apropo tych kg,nawet jak na stronie alfy pisza,ze moze byc 15, to mozna wziac 20 i nie robia problemu?? bo wlasnie waze walizke i mam 19,9..i nie chce byc inaczej!;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david82 Re: Air Cairo IP: 213.25.173.* 21.08.10, 16:21 Air Cairo na wszystkich swoich rejsach dopuszcza bagaż 20 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Air Cairo IP: 109.95.150.* 05.09.10, 16:23 dobrze że znalazłam wątek gdzie znalazłam Was którzy lecieliście tymi liniami. Powiedzcie jak samolot w środku? fotele bardzo ciasno ułożone?? kiedys leciałam samolotem który miał tak ciasno fotele że nie można było zmiaścić kolan:) a fotele takie że jak ktoś byłby "większy" to mógłby mieć problem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc cabin crew IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.10, 15:35 lecę z Air Cairo 25-08 waw-hrg i mam takie pytanko. Koleżanka która leciała z nimi jakieś 3 lata temu powiedziała mi, że na pokładzie obsługa była z Polski. Czy faktycznie tak jest? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś