Dodaj do ulubionych

SP.31 przy Karłowicza

IP: *.olsz.gazeta.pl 24.03.03, 18:04
Czy zaglądają tu czasem ludzie z SP31?
Obserwuj wątek
    • Gość: goryl Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 14:35
      zaglądają,zaglądają!!!a kogo pamiętasz z nauczycieli z tej szkoły zwłaszcza z
      czasów gdy nosiła imię Marcelego Nowotki(dobrze pamiętam????)
      • Gość: Marek Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.olsz.gazeta.pl 28.03.03, 12:58
        To nie moje lata. Ja chodziłem w latach '91-'98, czy jakos tak. Pamiętam zatem:
        Maciejewska, Wachowiak i taka od ZPT co strasznie duzo krzyczy(sorry ale jej
        nazwiska nie moge sobie przypomniec).Uwielbiałem jej hasło:”Siadać psy”-
        kochana! No i Stampor, która powiedziała, że prokreacja służy tylko do
        pdtrzymania gatunku, a jak się zapytałem co z przyjemnością, to powiedziała, że
        jestem zboczony.
        • Gość: Joanna Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.hewitt.com 09.04.03, 15:06
          Ja chodzilam do 31 w latach (chyba) 84-89, ale nie jestem pewna. Moja
          wychowawczynia byla p. Szargan. Ale najbardziej pamietam Tomaszewskiego i
          Maciejewska. Czy Tomaszewski tam jeszcze jest? Ja teraz mieszkam w W-wie, ale
          mam jeszcze kontakt z kilkoma osobami z mojej klasy.
          • Gość: marek Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.olsz.gazeta.pl 13.04.03, 14:16
            Tomaszewski jest i dobrze sie trzyma. Bylem w szkole rok temu i go spotkalem.
            Nawet nie wiecie jak szkola sie zmienila. Nie ma już tej starej drewnianej lawy
            na I pietrze przy schodach, bo zrobili z tego korytarzyka sale lekcyjna.A
            wiecie kim jest w szkole PaniZosia?
          • Gość: robert Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 21:34
            Gość portalu: Joanna napisał(a):

> Ja chodzilam do 31 w latach (chyba) 84-89, ale nie jestem pewna. Moja
            > wychowawczynia byla p. Szargan. Ale najbardziej pamietam Tomaszewskiego i
            > Maciejewska. Czy Tomaszewski tam jeszcze jest? Ja teraz mieszkam w W-wie, ale
            > mam jeszcze kontakt z kilkoma osobami z mojej klasy.

To musiałać chodzić do klasy D -siatkarki
            zawsze najładniesze dziewczyny :-))
            nie pamietam ale ja też podstawówkę końzcyłem w 89
            więc może się znaliśmy ( kojarzę np. Beatę G, Joannę W
            • Gość: iwa165 Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 14:58
              Hej ja chodziłam w latach 2000-2002, chyba tak. Bo chodziłam tam gdy byłam w 5
              i 6 klasie.Teraz jestem w 3 gimnzajum, ale nie tu. Chodziłam do klasy
              siatkarskiej.
          • Gość: r Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 21:42
            Gość portalu: Joanna napisał(a):

> Ja chodzilam do 31 w latach (chyba) 84-89, ale nie jestem pewna. Moja
            > wychowawczynia byla p. Szargan. Ale najbardziej pamietam Tomaszewskiego i
            > Maciejewska. Czy Tomaszewski tam jeszcze jest? Ja teraz mieszkam w W-wie, ale
            > mam jeszcze kontakt z kilkoma osobami z mojej klasy.

to musiała być klasa D naładniejsze dziewczyny, musiałaś chodzić do klasy z
            Beatą G, Joanna W, i inne jeżeli dobrze pamietam a było to 15 lat temu....
      • Gość: Sławek Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 62.148.86.* 05.05.03, 10:20
        chodziłem do 31 w latach 76-79 do klasy B, pamietam pp. Zancewicz,Oskaldowicza
        oraz moja wychowawczynię p. Mietz ( uczyła j. rosyjskiego )
        Pozdrawiam wszystkich
      • Gość: Genio Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.tvgawex.pl 22.01.04, 00:22
        Ja jestem absolwentem z 1973 roku.W nowej Szkole Podstawowej nr31 kończyłem 8
        klasę.Przed przeprowadzką szkoły do nowych murów uprzednio uczęszczałem na
        ul.Staszica gdzie do roku 1973 były dwie szkoły - Lo nr VI oraz SZP nr 31.
        Ciało pedagogiczne moich lat edukacyjnych było ciekawe.Natomiast pani dyrektor
        rewelacyjna.To były piękne i niezapomniane chwile .

Genio
      • Gość: jachu jasiu Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 09.03.06, 19:56
        hej ludzie ja konczylam 31 w 97 bylam w klasie siatkarskiej czyli d.moim
        trenerem byl najwspanialszy pan Gramowski a wychowawczynia pani Obadowska.
        jesli ktos pamieta te czasy niech sie odezwie.pozdrawiam.Karolina J.
      • Gość: olikweiner@op.pl Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 212.244.184.* 17.08.06, 23:22
        Pozdrowienia dziewczyny,(skuter,ciapa,ada,czekoladka,ania,maja)które uprawialy
        jazde szybką na lodzie i całą klasę do której chodziłysmy"B"rocznik 1987-95,a w
        szczegolności dla pani trener Wawrzyniak i dla wszystkich nauczycieli,i dla
        siatkarek i hokeistów.POWODZENIA
    • Gość: Julita Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 195.206.141.* 10.04.03, 14:28
      Ja chodzilam do 31 w latach 1977-85. Moja wychowawczynia byla p. Szargan (klasa
      sportowa). A nazwiska: Dymna (historia), Wachowiak (j.polski), Tomaszewski,
      Gramowski, Borowski (wszyscy WF), Dudek (j.angielski),klasy 1-4: Sokolinska. To
      byly czysy ................
      • Gość: Joanna Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.hewitt.com 11.04.03, 08:40
        Julita,

a tez gralas w siatke?
        Pewnie Szargan przejela nasza klase, jak Wasza sobie juz poszla:))
        • Gość: jarek Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.va.gov 15.04.03, 18:37
          No to ja chyba jestem najstarszy w tym gronie bo chodzilem do SP 31 w latach
          1970-1978. Dyrektorem szkoly byla pani o przezwisku Bizon bo byla ostra jak
          diabli ale zapomnialem jej nazwiska. Pani Szargan uczyla mnie matmy i byla OK i
          z tych czasow pamietam szkolne powiedzonko , ktore brzmi: Pitagoras twierdzi ,
          ze matema smierdzi a Szargan dowodzi , ze to nic nie szkodzi. Dymna byla moja
          wychowawczynia i uczyla historii. Smieszna , troche seplenila i przy tym
          pierwszym rzedom sie troche dostawalo. Byl ubaw. Z biegiem lat wspomnienia sie
          zacieraja ale to nie byla zla szkola.
          • Gość: Beata Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.dialup.zonnet.nl 29.04.03, 20:43
            Chyba jednak ja jestem troche (?)starsza . Chodzilam do 31 w latach 1966 - 74.
            Bizon nazywala sie Izabella Zancewicz - swoja droga madra kobieta i dobry
            pedagog, ale to stwierdzilam po wielu latach. Dymna moja wychowawczyni, Gorniak
            od matmy, Oskaldowicz od chemii, Szymczak od polaka, Dygorska od plastyki etc.
            Fajna i na dobrym poziomie szkola, bez trudu dostalam sie po niej do jedynki, a
            potem skonczylam studia.
            Pozdrawiam wszystkich
            • Gość: jarek Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 129.255.36.* 06.05.03, 16:23
              Dzieki za przypomnienie paru nazwisk. To prawda , ze Pani Zancewicz byla dobrym
              pedagogiem. Ja rowniez po tej szkole dostalem sie do jedynki , pozniej na
              studia. Mysle , ze ta szkola troche mnie uksztaltowala. Pan Oskaldowicz
              prowadzil zajecia z chemi i o jego pracowni mowilo sie , ze byla to kawiarenka
              pod bambusem bo czasami uzywal bambusa do zdyscyplinowania uczniow ale ogolnie
              chyba byl OK. Teraz tak sobie to wspominam ale pamiec sie zaciera.
              • Gość: Beata Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.speed.planet.nl 29.08.03, 11:26
                A czy my juz kiedys nie wspominalismy naszej podstawowki ? Np. po
                studiach w Gdansku pracujac w tej samej instytucji przy ul
                Sklodowskiej _ Curie w Bydgoszczy ? Moze sie myle, ale tak mi sie
                wydaje, ze znamy sie Jarku nie tylko z tej strony internetowej...
          • Gość: jarek Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.proxy.aol.com 09.10.03, 23:03
            CzescJarku!

Chodzilismy do jednej klasy.
            Moje imie Piotr ( w klasie bylo trzech Piotrow-Pluta, Pukszto i ja)
            Ze wszystkich szkol, jakie bylo mi dane skonczyc, czyli okolniak i studia to
            najmilej wspominam podstawowke- mimo pewnego jak na tamte czasy rezimu.
            Niezapomniana polonistka Szyperska.
            Pozdrawiam
            Piotr G.
          • Gość: Marzena Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.hipernet.ras.pl 29.12.03, 12:58
            Kończyłam Szkołę w roku 1980 chodziłam do klasy sportowej siatkarskiej(D)
            Wychowawczyni Barbara Kalicińska-Kołodziej.
          • Gość: Łysy Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 157.25.78.* 12.02.04, 09:05
            Łysy, czy to ty? Jak mogłeś zapomnieć nazwisko naszej ulubionej Pani Dyrektor?
            Ja do dzisiaj pamiętam nazwiska wszystkich moich nauczycieli.
      • Gość: tomeko Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.bsb.com.pl 14.05.03, 08:39
        Witam

Ja chodziłem do SP31 w latach 78-81.
        Pozniej przenioslem sie do nowo otwartej SP14, zreszta nie tylko ja.
        Moja wychowawczynia byla Pani Alicja Koniec.
        Moze zaglada tu ktos z tego rocznika.

Pozdrawiam
      • Gość: Violetta Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 82.146.247.* 08.05.06, 22:10
        Ja również w tym czasie chodziłam do klasy sportowej, a moja wychowawczynia
        była pani Szargan. Jak czytam Twoje informacje to wszystko mi pasuje, mam
        nadzieję, że jesteś ta Julitą o której myślę.... . Dodatkowa informacja to ta,
        że moim trenerem siatkówki był pan Waszczuk. Chciałabym się z Tobą
        skontaktować. Jeśli to możliwe to podaj numer gg albo e-maila.
      • Gość: Violetta 1970 Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 82.146.247.* 08.05.06, 22:20
        Hej dziewczyny z klasy sportowej, której wychowawczynią była pani Szargan, a
        trenerem pan Waszczuk odezwijcie się!!! Zorganizujmy jakieś spotkanie po latach.
      • Gość: Violetta 1970 Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 82.146.247.* 08.05.06, 22:35
        Dziewczyny "siatkarki" z rocznika 1970, które chodziły do klasy pani Szargan i
        trenowały siatkówkę u pana Waszczuka napiszcie violcia1970@wp.pl - czekam z
        utęsknieniem!!!!!
    • Gość: r Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 21:44
      pamiętam tych nauczyciel moja wychowawczynią była p. Szczepańska
      pamietam klasę D -siatkarki najładniejsze dziewczyny zwłaśza te które kończyły
      w 88-89
      • Gość: uluś Re: SP.31 przy Karłowicza IP: potocRH9:* / 192.168.1.* 11.08.03, 13:15
        Fajnie powspominać stare czasy. Kończyłem SP 31 w 1991 r. Moją wychowawczynią
        była Wachowiak. Z tego co wiem, to wlasnie w 91 odeszlo ze szkoly sporo
        nauczycieli starej daty, takich jak Szargan, Dymna, Rogalska z Geografii. A ta
        babka z ZPT, co zapomnieliście nazwiska to Stasiaczek. Najgorzej wspomianm
        Nadolską z biologii, to był horror. Z klas 1-3 moją faworytą była Wieruszewska,
        a wf to oczywiście Tomaszewski, Gramowski, Wawrzyniak, Biegański i wtedy
        jeszcze nowy - Śmieszek. A ktoś pamięta Huzar z rosyjskiego?
        pozdrawiam,
        uluś
        au@plusnet.pl
        • Gość: r Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 20:38
          Gość portalu: uluś napisał(a):

> Fajnie powspominać stare czasy. Kończyłem SP 31 w 1991 r. Moją wychowawczynią
          > była Wachowiak. Z tego co wiem, to wlasnie w 91 odeszlo ze szkoly sporo
          > nauczycieli starej daty, takich jak Szargan, Dymna, Rogalska z Geografii. A
          ta
          > babka z ZPT, co zapomnieliście nazwiska to Stasiaczek. Najgorzej wspomianm
          > Nadolską z biologii, to był horror. Z klas 1-3 moją faworytą była
          Wieruszewska,
          >
          > a wf to oczywiście Tomaszewski, Gramowski, Wawrzyniak, Biegański i wtedy
          > jeszcze nowy - Śmieszek. A ktoś pamięta Huzar z rosyjskiego?
          > pozdrawiam,
          > uluś
          > au@plusnet.pl

pamietam wszystkich nauczycieli i pracowli w 95-99 kiedy ja chodziłem do 31 Z
          Huzar miałem rosyjski wwszyscy braliśmy udział w olimpiadzie wiedzy o ZSRR
          biologia z Nadolną - akuarat nie miałem ale wiem ze robiła wrażenie w złym
          znaczeniu tego słowa
          W tej chwli z starej ekipy został chyba Tomaszewski jego miło wspominam po
          półrocznych wagarach z wf w 8 klasie sprawę załatwiliśmy po męsku :-))

Stasiaczek nie chciała postawić mi trójki za wygłupy haha
        • Gość: anulka Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 09:29
          ja doskonale pamiętam p. Huzar!! miałam z z tą nauczycielką język rosyjski oraz
          muzykę... na lekcjach muzyki Pani grała na akordeonie i śpiewała, pamiętam
          również jak każda uczennica musiała zaśpiewać solo na forum całej klasy...
          reszta pokładała się ze śmiechu na ławkach!! ale było wesoło!!
        • Gość: stowka82 Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:37
          Ja pamiętam!!! to była moja wychowawczyni! ja uczyłem się tam w latach 1989-97
          a najbardziej wspominam moją ulubioną nauczycielkę WF p. Wawrzyniak to ona mną
          pokierowała i myślę że moja klasa dokładnie chłopaki z pewnością by to
          potwierdzili:)Pozdrawiam moją klasę wtedy 8e
    • Gość: xyz Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 14:39
      Ja chodziłem do 31 w latach 76-82. Wychowawczynią była p.Dymna o
      ksywce "Fufu". To prawda, że pierwsze rzędy miały czasami prysznic. Pamiętam,
      że sali historycznej oprócz propagandowych gazetek ściennych było "mydło" z
      kości ludzkich, taki trochę makabryczny eksponat pośród różnego rodzaju
      wojennego badźiewia. Często gęsto na lekcjach szedł w ruch pasek harcerski i
      bolał tyłek. Mogę coś o tym powiedzieć, gdyż do aniołków nie należałem. Dalej,
      WF - Tomaszewski, rosyjski - Drożniewska, biola - Nalolska (Nadolna?), fiza -
      Pawlakowa (brrr), matma - Sokolińska (też nieźle lała pachem i linijką), WT -
      Stasiaczkowa, polski - Szyperska, chemia - Rękasowa (horror). Resztę pamiętam
      gorzej.
      Nieodmiennym urokiem było obuwie zwane juniorkami, które trzeba było nosić,
      mundurki z tarczą i spacery w kółko jak na spacerniaku. Super były akademie ku
      czci różnych komunistów, łącznie z patronem Marcelim Nowotko. Przy wejściu
      wisiał jego obelisk z kwiatami.
      W sumie szkoła nie najgorsza, ale i też nie najlepsza. PRL-owska przeciętna.
      Ale wszystkich absolwentów i nauczycieli pozdrawiam. Boże jak to dawno było...
      • Gość: W.W. Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.iweb.pl 15.05.04, 20:20
        Wydaje mi się, iż chodziiśmy razem do klasy. podzielam Twoje refleksje i mile
        także wspominam popiersie bohatera narodowego ugodzonego śmiertelnym strzałem
        zzzzzzzza węgła(tak nas wtedy uczono, a ja do końca nie wiedziałem o co w tym
        chodzi) Nie pamiętam aby p.Dymna pieściła kogokolwiek paskiem harcerskim,
        musiałeś mieć z nią indywidualne randki.
        pozdrawiam: W.W.
        • Gość: robert s Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 20:53
          ze mną??? ja chodziłem do A , czy ty to Wampir???
    • polynomial Re: SP.31 przy Karłowicza 18.09.03, 20:05
      Chodziłem do tej szkoły po "upadku" 38. W latach 1983-1987. Klasa najpierw "E"
      później po roformowaniu "B" . Wychowawczyni Nadolna, a nie żadna "Nadolska".
      Ubaw był! Szczególenie Pawlaczka od fizyki robiła na lekcjach "kabaret".

Polynomial-C
      • Gość: kasia Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.arcor-ip.net 21.09.03, 14:13
        a ja bylam w klasie siatkarskiej,konczylam szkole w 98´. a czy nikt nie pamieta
        Chachery??? od muzyki? ona ciagle krzyczy na te biedne dzieci-widzialam,bo
        ostatnio dowiedzilam szkole:)
        • Gość: Ździsia Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 212.122.223.* 21.09.03, 19:32
          Chąchery trudno nie pamiętać!!!
          • Gość: Joanna Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.hewitt.com 23.09.03, 09:08
            A ja, kurcze, nie pamietam, kiedy konczylam. Chyba w 93 albo 94. Hmm, ja tez
            najmilej wspominam Tomaszewskiego. Duzo mu zawdzieczam. Ciekawe ile on ma teraz
            lat?
            • Gość: Joanna Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.hewitt.com 23.09.03, 09:14
              Cos mi sie zupelnie pomylilo. W 93 to ja konczylam szkole srednia! Pamiec juz
              nie ta...:)
    • Gość: Grzegorz Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.alfa.pl 26.09.03, 22:30
      Szkołę kończyłem w 1980r.Chodziłem do klasy c , wychowawczynią była
      p.Włodarczak.Jeżeli chodziłeś(aś)do tej klasy - napisz. grzegorz@serwus.pl
      • polynomial Re: SP.31 przy Karłowicza 12.10.03, 18:33
        Gość portalu: Grzegorz napisał(a):

> Szkołę kończyłem w 1980r.Chodziłem do klasy c , wychowawczynią była
        > p.Włodarczak.Jeżeli chodziłeś(aś)do tej klasy - napisz. grzegorz@serwus.pl

To ta od ZPT. Znałem jej syna Macieja(?).

Polynomial-C
      • polynomial Re: SP.31 przy Karłowicza 12.10.03, 18:35
        A kto znał takiego grubaska "Sołtysa"? Skończył tę szkołe chyba w 1987.

Polynomial-C
    • Gość: Beata Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 62.29.129.* 04.01.04, 03:46
      Jestem absolwentką SP 31, trenowałam siatkówkę w Pałącu Młodzieży. Czy nadal są
      tam jedynie siatkarki i hokeiści?
    • Gość: Beata G. "Grzania" Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 62.29.129.* 04.01.04, 18:15
      Może fajnie byłoby się spotkać jednego dnia w SP 31 i odwiedzić stare kąty?
      Chodziłam do klasy z "Joanną" (hehe), moja wychowawczynią była B. Szargan i
      kończyłam w 93r. Wprawdzie żeńska klasa, ale za to całkiem mili koledzy w
      innych. Może zaglądają tu osoby, które znam osobiście?
      • Gość: r Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 14:32
        wydaje mi się że znałem Ciebie "osobiście" i vice versa- chodziłem do
        rónoległej klasy
      • Gość: r Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 14:00
        jakiś kontakt????
    • Gość: Beata G. "Grzania" Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 62.29.129.* 05.01.04, 01:32
      He, pomyłka, nie kończyłam w 93r. ale w 89r. Pozdrawiam!!! Beata G. "Grzania"
      • Gość: r Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 14:27
        pamiętam Ciebie jak przebrana w kusy strój przed świętami nosiłaś cukierki,
        Joannę często widuję (mijamy się jadąc samochodem),koniec podstawówki to juz
        15 lat temu!
        • Gość: Krzys Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.awacom.net 10.02.04, 20:10
          Fajna szkoła. Pani Sokolińska (jestem z rocznika 1966, klasa sportowa hokej).
          Oczy Joli Świdurskiej pamietam do dzisiaj.
          • Gość: Kasia Sz Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.tvgawex.pl 14.06.04, 21:17
            Krzysiu, nie wiedziałam, że Jola na Tobie zrobiła tak duże wrażenie. Chodziłam
            z Tobą do jednej klasy Pozdrawiam Cię
        • Gość: Joanna! Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 16:44
          Hej, "r", nie mozesz mnie raczej (czesto) widywac i mijac sie ze mna
          samochodem, gdyz a) mieszkam od 11 lat w Warszawie, b) 99% czasu jezdze
          metrem!:)

Ale i tak Cie pozdrawiam.

J.
          • Gość: r Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 17:32
            starość nie radość to pewnie myliłem Ciebie z inną osobą w końcu 15 lat
            minęło !!! iwzrok się przytępia, ale miło wspominam SP 31 i osoby które kiedyś
            znałem, czy Jesteś maszynistką w metrze?
        • Gość: Grzania Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:54
          Świetnie się odpowiada po takim czasie ;-) (odpowiadam na wypowiedź z 2004 roku
          hehe). Nie mogłąm się oprzeć by coś napisać o tej "kusej sukience". Ile mnie to
          zdrowia kosztowało!!! Ale warto było, fajno wyglądałam, no nie?! Szczerze
          powiem, że niesamowite, że to ktoś pamiętał. Jeśli Gościu: r jeszcze kiedyś to
          przeczytasz to gorąco Cię pozdrawiam
          Grzania (Beata G.)
          • Gość: r Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 16:52
            Dziękuję za pozdrowienia, a jak widać minęło z 20 lat a niektórzy pamiętają, w
            Twojej klasie, były fajne dziewczyny, z Tobą włącznie !!! jedną czy dwie
            spotkałem służbowo,
          • born2074 Re: SP.31 przy Karłowicza 12.06.07, 18:42
            Taaaaak teraz to przeczytałem, tylko 2 lata mineły jak ten czas leci coraz
            szybciej chyba, też goraco pozdrawiam!!!! :-) brat Twojej kolezanki JW jest
            teraz sławny haha czy jakieś dziewczyny po szkole związały się z siatkówką?
    • Gość: Kama Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.tvgawex.pl 27.06.04, 14:12
      Pamiętacie tych rygorystycznych nauczycieli z SP nr 31? Słynna pani Nadolna od
      biologii, która przepytywała z lecji, którą jeszcze nie omówiła. Siedzieliśmy z
      nosem w książkach i szukaliśmy odpowiedzi na jej pytania. Chociaż może to była
      dobra metoda, bo nauczyła nas pracy z podręcznikiem. Dalej pani Rękas od
      chemii. No ta pani to wprowadzała terror na lekcji, zagrożeniem było spojrzenie
      w innym kierunku niż tablica. Pani Rękas wpadała w istny szał, gdy ktoś
      szepnął. Ale może i dobrze, bo nauczyła nas dyscypliny na lekcji. Była jeszcze
      taka pani Sokolińska, która lała pasem i linijką, gdy ktoś się spóźnił, albo
      nie odrobił zadania. No tego to nie mogę zrozumieć i nie poszukam dla niej
      usprawiedliwienia.
      • Gość: robert s Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 08:44
        potwierdzam tak było jeszcze jeżeli pamiętam Bartczak od geografii, z lekcji
        wyrzucała Stasiaczek (ZPT), psatłem kilkanaście godzin na korytarzu...
      • Gość: xyz Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:20
        Masz rację, oj jak bolało...
    • Gość: Kama Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.tvgawex.pl 28.06.04, 21:44
      Chodziłam do tej szkoły w latach 1973 - 81, do klasy pani Foksińskiej. Może
      znajdę tu starych znajomych?
      • Gość: r Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 19:02
        z p. foksińską miałem j. polski do 87 chyba przeszła wtedy na emeryturę... i
        nastał p. Połatyński z LO i była wtedy jazda
      • Gość: rybka Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.fordon.sdi.tpnet.pl 19.10.04, 09:24
        Podaj kogo szukasz,bo lata sie zgadzaja a może wcale się nie znamy
        • Gość: Kama Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.tvgawex.pl 19.10.04, 13:25
          Chętnie pogadam z absolwentami SP nr 31, lata 1973- 81, klasa Foksińskiej Co
          tam u Was słychać wiara?
        • Gość: Kama Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.tvgawex.pl 19.10.04, 13:29
          Szukam Beaty Hass, Doroty Wycinki, Beaty Młodzianowskiej, Joli Świdurskiej, Ani
          Nowotki oraz paru sympatycznych chłopaków
          • Gość: RYBKA Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.fordon.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 11:27
            PRZEPRASZAM POMYLIŁAM SIĘ O DWA LATA.JAK WY SKOŃCZYLIŚCIE SZKOŁE TO FOKSIŃSKA
            DOSTAŁA KLASE 7 Z POŁĄCZENIA SZKOŁY 38 I 31 ALE BEATE ZNAM MIESZKANA TYM SAMYM
            OSIEDLU CO JA,A Z DOROTY SIOSTRA CHODZIŁAM DO JEDNEJ KLASY
    • Gość: r Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 11:41
      Widziałem tu klika osób z mojego rocznika czy nie mysleliście kiedyś o jakimś
      spotkaniu w swoich klasach - teraz jest ok 15 lat po ukończeniu podstawówki. ja
      bylem 2 tyg temu na spotkaniu z ludźmi z szkoły średniej było super ( następna
      impreza co najmiej 2 dni
    • Gość: de Ville Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 15:09
      A ja na przyklad konczylem w 1992. Klasa A - hokeisci znaczy :-) Pozdr.
      • lrodziewicz Re: SP.31 przy Karłowicza 20.07.05, 10:42
        ja też kończyłam 1992r. ale klasę chyba C wychowaczynią była geografica p.
        Suchocka?
    • Gość: MaK Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.zebyd.com.pl 09.08.04, 12:26
      A kto pamięta pana Marka od muzyki i słynna nauka gry na fletach. Ja pamiętam
      jak pierwszy raz słuchaliśmy Jarra "Oxygen" na czarnych krążkach. No i te
      laseczki z klasy siatkarek....
      • Gość: strzałek Re: SP.31 przy Karłowicza IP: 193.19.104.* 24.03.05, 08:40
        ja też kończyłem 31 w 91'klasa Wachowiak od czasu do czasu spotykam ludzi z
        którymi chodziłem do klasy i nie tylko
        dawno nikt sie tu nie wpisywał-niedobrze czyżby ten wątek wymarł?
        pozdrawiam wszystkich absolwentów a nauczycieli tylko niektórych ;)
      • polynomial Re: SP.31 przy Karłowicza 15.04.05, 19:45
        p. Marek Cieszyński robi(ł) teraz w ubezpieczeniach. A czarna płyta z "Oxygene"
        była pożyczona od niejakiego Sztachery Arwida.
        A Tomaszewski podobno sklepik zoologiczny na Jagiellońskiej otworzył?

Polynomial-C
    • polynomial Re: SP.31 przy Karłowicza 04.12.06, 19:11
      Podbijam.
    • Gość: Anulka Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 11:47
      ... widzę, że forum nadal istnieje i cieszę sie bardzo. Ja również chodziłam do
      31 - klasa siatkarska czyli D.
      Nauczanie początkowe Sokolińska wraz z ulubionym harcerskim paskiem,
      Wieruszewska, Wawrzyniak i przyjemne lekcje w-f oraz edycje "Białego Misia",
      muzyka i fleciki Cieszyńskiego itd.
      Potem 4 c i wychowawczynią była Pani od polskiego... nazwiska nie pamiętam,
      fizyka z Pawlak i te śmieszne doświadczenia, biologia Janiak, W-f z
      Tomaszewskim, geografia z taką szczupłą rudą Panią, plastyka z Domagalską,
      potem przeszłam do siatkarskiej i wychowawczynią była Maciejewska, a trenerem
      Leszek Waszczuk. I te moje szalone dziewczyny z klasy... , te obozy sportowe,
      to były czasy!! Pamiętam sklepik na ostatnim piętrze i duzo innych rzeczy!! Ale
      to dawno było!!
      • Gość: Jacek K Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.tvgawex.pl 02.08.07, 01:44
        WITAM ! Ja tez chodziłem do tej szkoły podstawowej tzw.sportowej w latach
        1977-1981 , potem nastąpiła zmiana rejonizacji szkół i przeniesiono mnie do
        14-tki na Bartodziejach.Pamiętam Nazwiska nauczycieli : P.Sokolińską, a czy
        pamięta ktoś P.Iwanowską - Intendentkę od słynnych "Obiadków" ?Pamiętam nazwiska
        moich kolegów i koleżanek : Lis Krzysztof, Wilczek Arek , Wołoch Jarosław, Bała
        Katarzyna,Zarzycka, Zawadzki Maciej, Zengen, Gackowski Sławek i kilku
        innych....Pozdrawiam !
        • Gość: jgjgjg Re: SP.31 przy Karłowicza IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.12.07, 01:09
          A ja chodziłem do SP 31 przy ul.Staszica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka