ronin21 07.05.06, 10:45 Witam, kupiliśmy dolny apartament w VII etapie. Czy ktoś ma wiadomości na temat budowy drogi dojazdowej do kolejnych etamów. Ja mam tylko informację od dewelopera, że drogę ma wybudować gmina w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wito74 Re: Droga dojazdowa do segmentów 08.05.06, 18:00 Witam! Hmm - gmina ma wybudowac? Gdy ja kupowalem mieszkanie, to wersja oficjalna (czytaj: wersja developera ) brzmiala ze NW ma umowe z gmina ze sami wybuduja droge i na to sa przeznaczone te 3800 PLN w umowie. Ciekawe, jak bedzie na koniec? Podobnie ciekaw jestem, jak zakonczy sie sprawa bram wjazdowych "na pilota" od ulicy. pozyjemy - zobaczymy... ;-) Poniewaz nie ma tego na papierze to licze sie z tym, ze drogi moze nie byc - wole byc milo zaskoczony na koniec..:-) /Wito Odpowiedz Link Zgłoś
wito74 Re: Droga dojazdowa do segmentów 31.08.06, 16:47 Troche nowsze wiesci "drogowe" Powyzsza informacja troche mnie zaniepokoila, wiec postanowilem sie zorientowac w gminie czy cos sie dzieje w/s drogi dojazdowej (ul. XXI w) ( na chwile obecna, po ostatnich deszczach jest to sliczne blocko, przez ktore strach przejechac samochodem bez 4x4 :-)). Z informacji z gminy wynika, ze NW zamowila projekt wykonawczy (albo nawet juz ma zrobiony) i zlozylo wniosek o warunki srodowiskowe czyli jest w trakcie zalatwienia formalnosci zwiazanych z modernizacja tej ulicy. Daje to nam optymistyczna nadzieje, ze nie bedziemy pozostawieni w blocie po kostki i droga dojazdowa powstanie. Chociaz oczywiscie pozbawi nas to interesujacych mozliwosci integracji sasiedzkiej podczas kolektywnego wypychaniu zagrzebanych po osie samochodow... ;-) Pozdrawiam sasiadow, /WiTo. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_s_b Re: Droga dojazdowa do segmentów 01.09.06, 08:37 Dla dobra sasiedztwa moge sie kiedys zakopac:)))) A tak powaznie to fajnie ze Pan to wybadal, podzielam nadzieje ze droga niebawem powstanie! Niepokoi mnie za to odnowiony watek wiezy Sferii ze niby sa juz prace nad jej postawianiem tuz obok naszego osiedla....Napisalam do gminy ale nie mam jeszcze odpowiedzi. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
kasi5 Re: Droga dojazdowa do segmentów 01.09.06, 09:10 Rozmawiałam przed chwilą w tej sprawie z p.Obłozą, twierdzi,że inwestor dostał odpowiedź odmowną i nie ponawiał próśb.Sprawa nie istnieje/podobno/. Odpowiedz Link Zgłoś
wito74 Re: Droga dojazdowa do segmentów 01.09.06, 09:53 Witam i trzymam za slowo w kwestii tego zakopywania ;-) Co do sferii - Kasi5 mnie uprzedzila :-) wczoraj jeden z naszych sasiadow (robppl) rozmawial z gmina i uzyskal podobna informacje - decyzja odmowna, brak dalszych odwolan. W dodatku na stronie gminy jest info o wszczeciu postepowanie w/s pozwolenia na budowe stacji bazowej CDMA 2000 (taka sama jaka miala powstac kolo nas) ale w okolicach Gloskowa (czyli po przekatnej Piaseczna) :-) Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na to, ze nas ominelo to sasiedztwo :-). Pozdrawiam, /Wito Odpowiedz Link Zgłoś
marta_s_b Re: Droga dojazdowa do segmentów 01.09.06, 13:13 Ufff !! Bardzo wam dziekuje za info. Teraz juz jestem spokojna:) Do uslyszenia! Marta Odpowiedz Link Zgłoś