08.03.06, 19:52
ktos tu kiedys wspominal, jaka to dobra pizze mozna dostac na ratajach. dzisiaj mialem niewatpliwa przyjemnosc po raz pierwszy jej zakosztowac i stwierdzam, ze hanba byloby nie polecic pizzeri Pizza sky na naszym forum jeszcze raz i dobitnie. chyba jeszcze nigdy nie jadlem tak dobrej pizzy z dowozu (z robionymi na miejscu tez by sobie poradzila). wszystkie te zmeczone zyciem i praca tivoli, tino, pizza ekspress itp. moga sie od nich uczyc. niemalze perfekcja. mam tylko nadzieje, ze taki poziom utrzymaja po wsze czasy.

szczerze pooooooooooolecam!!!

www.pizzasky.pl/
Obserwuj wątek
    • konsia Re: Pizza sky 08.03.06, 20:56
      heh

dzieki za info

nastepnym razem skorzystamy!!!
      • kaizen78 Re: Pizza sky 08.03.06, 21:27
        To ja polecałem :) I zdania nie zmieniłem, pizza faktycznie rewelacyjna, mnie w
        szczególności rozłożyli na łopatki pizzą z pomidorami i bazylią (gdzie były
        LIŚCIE świeżej bazylii w obfitej ilości, a nie susz z paczki) no i ze szpinakiem
        (to samo: liście szpinaku, a nie jakas zielona papka).
        • keisharain Re: Pizza sky 08.03.06, 22:19
          no jak juz piszemy ktore kto jadl, to ja zamowilem rzeznicka z podwojnym serem i ziomala dla mojej lubej, a ze kolejna duza dawali za 50%, to jeszcze wzialem serowa :) zjedlismy z tego polowe, wiec jest obiad i na jutro. wszystkie sa wysmienite. pierwszy raz mialem serowa, ktora faktycznie miala napakowanych klika rozroznialnych rodzajow sera (pomijajac telepizze).
          • drunner Re: Pizza sky 25.03.06, 19:12
            Zachęciły mnie Wasze posty - nie ma to jak szeptana reklama;) i zamówiłem
            dzisiaj 2 pizze z pizzasky i takie są moje wrażenia:
            - dwie duże na dwie osoby to faktycznie za dużo i starcza na kolejny posiłek
            - pizze są faktycznie smaczne a składniki świeże
            - rzadko można doczekać się pizzy z dowozu, która nie miałaby obrzydliwie
            rozmokłego spodu - tu był wypieczony i chrupiący - duży plus
            - składników jest sporo, choć mogłoby być trochę więcej, "ranty" są zbyt
            obszerne i nadmiernie nadmuchane
            Reasmując, jedna z lepszych ofert (np. na Grunwaldzie, gdzie często u
            znajomych będąc zamawiam, nie spotkałem niczego lepszego), bijąca na głowę
            Pizzę Express i inne pośledniejsze, ale jednak preferuję Tivoli, która oferuje
            też bardziej urozmaicone menu.
            pozdr., smacznego;)

P.S. ze względu na wieczorne wyjście nie mogłem niestety zamówić zawierajacej
            czosnek Mozzarella-sky , ale następnym razem "muszę" jej spróbować;)
    • gibzdeka Re: Pizza sky 25.03.06, 21:05
      a macie jakis numer albo stronke internetowa do nich?? bo nie moge znaleźć. a
      chętnie skorzystam
      • pe1 Re: Pizza sky 25.03.06, 23:24
        www.pizzasky.pl/
        • tigu Pizza sky - oj oj 25.03.06, 23:46
          ej no, coś mnie tu zastanawia
          wszyscy tak zachwalają tą pizze aż zacząłem sie zastanawiać nad sobą, w zasadzie
          nie sam ale z moją dziewczyną.
          zamówiliśmy sobie pizze sky ona capriciose a ja to samo ale z cebulką. no i ...
          wg nas SŁONA !
          wiec albo ogół ludzi lubi słone bardziej albo z nami jest coś nie tak.
          jest jeszcze opcja że tak im wyszło przypadkiem ale to dziwne bo zaznaczyłem że
          biore po raz pierwszy bo uzgadniałem z nim co i jak w ciemno. (przedobrzył czy jak?)
          ze ludziska lubią za słone to też nie bardzo bo w innych pizzeriach jest ok
          (bardziej lub mniej ale nie słono)

najlepsze pizze jakie w życiu jedliśmy to rimini na słowiańskiej i pizzeria w
          krakowie na floriańskiej przy bramie

• keisharain Re: Pizza sky - oj oj 26.03.06, 00:49
            moze cos jedliscie/pilisie przed konsumpcja, co zmienilo posmak?
            pomijam pizzasky, nie zdazylo mi sie w zyciu jesc pizzy ZA slonej... interesujace. moze sie kucharzowi do ciasta za duzo posypalo.

a jak juz tak polecamy sobie inne lokale z pizza, to warto wspomniec o ali babie na sw. marcinie - oprocz innych, pysznych dan maja tam rowniez wysmienite pizze.
            • konsia Re: Pizza sky - oj oj 26.03.06, 16:54
              oj nie wiem
              my zamawialismy juz dwa razy od nich pizze i za każdym razem była przepyszna,
              swiezutka i nigdy nie byla za slona
              co prawda lubie slone rzeczy ale potrafię rozroznic kiedy cos jest
              wystarczajaco slone a kiedy juz jedyne co zostaje to pozegnac sie z potrawa :)
              • keisharain Re: Pizza sky - oj oj 27.03.06, 00:03
                a wycinacie kupony z opakowan ? :)
                • konsia Re: Pizza sky - oj oj 27.03.06, 23:16
                  tak ale poki co czekaja na lepsze czasy :)
                  i tak maja tania pizze...
                  • keisharain Re: Pizza sky - oj oj 28.03.06, 02:32
                    tak, zwlaszcza, ze trzecia przy kupnie dwoch duzych mozna wziac za 50%.
    • dellice Re: Pizza sky 09.04.06, 17:12
      Szczerze mówiąc jestem zaskoczona tak pozytywną opinią na temat Pizza Sky. Nie
      ukrywam, iż pod wpływem tychże smacznych pochlebstw postawiliśmy na sobotni
      obiad w formie pizzy z tego właśnie miejsca. I nastąpiło wielkie rozczarowanie:
      zamówiona pizza pół na pół - Impeial i Chicken Sky. Imperial z pikantną wołowiną
      : wołowina to wg nich mielone mięso - tłuste, wszędzie pełno było tłustego
      sosu, 2 pomidory i trochę cebuli - BLE! Kurczakowi daleko było do nieba -
      wysuszone na wiór kawałki mięsa, niewilelka ilość ananasa i ogólne wrażenie -
      okropne. Naprawdę była niedobra. Jestem wybredna - nie ukrywam - bo sama
      gotuję. I dla tych, co od czasu do czasu chcą zjeść coś gotowego - nie polecam.
      Do tej pory robi mi się niedobrze na samo wspomnienie. Może nasz wybór nie był
      dobry - ale drugi raz juz nie zaufam.
      • keisharain Re: Pizza sky 10.04.06, 02:05
        no to rzeczywiscie fatalnie!
        ja bym do nich zadzwonil i ich zrabal.
        na dobra opinie sie mozolnie pracuje, stracic ja zas mozna bardzo szybko.
        • keisharain Re: Pizza sky 10.04.06, 02:13
          i jednak nie ma to, jak telepizza, mozna ja lubic albo nie, ale
          zawsze pizza jak z matrycy ;)
          • amavel Re: Pizza sky 10.04.06, 08:15
            po pierwsze, nie wiem z ilu pizzeri autor/ka postu korzystala, bo czesto gdy
            nie ma sie porownania, pisze sie pozytywne rzeczy o jakims produkcie, nie
            wiedzac ze moze on byc dosc przecietny

po drugie, to kwestia indywidualna

po trzecie, jesli chodzi o zamawiane pizze to według mnie dobre są:

Forli na piatkowie (pisali o niej zreszta pozytywnie w wyborczej)
            Adrianna w Swarzędzu
            oraz Tivoli

choc tez nie sa one idealne. ale zwlaszcza pierwsze dwie maja wspanale ciasto.

telepizza? - musialbym byc naprawde przyparty do muru zeby ja zamowic.
            • madzia.j Re: Pizza sky 10.04.06, 10:22
              My tam tylko Rimini na Slowianskiej, maja rewelacyjne pizze, a w wielu miejscach
              juz jedlismy... zadne Tivoli, kojoty czy telepizze.

Pizza Sky to przy Rimini popluczyny, jedlismy u nich 2 razy (raz za slona, drugi
              raz sucha).

Niestety z Rimini nie dowoza na Polanke :(
            • keisharain Re: Pizza sky 10.04.06, 18:29
              hehe, coz za odwazne postawienie sprawy :) sugerujesz, ze ludzie tu wypowiadaja sie na tematy, o ktorych nie maja pojecia ? :) ja akurat dobre porownanie mam,
              spokojna glowa.
              i pizze z pizza sky, przynajmniej te, ktore jadlem, byly wysmienite -zreszta
              to nie tylko moja (jak widac z komentarzy) opinia. no ale coz, albo sie
              zbiesili i zaczeli odstawiac kiche, albo co niektorzy tutaj mieli szczescie/pecha.

rzeczywiscie, jest to w sporej mierze kwestia indywidualna, bo ja np.
              uwielbiam telepizze pepperoni bez cebuli, z serem plesniowym, na cienkim
              ciescie, tudziez pizze serowa. co kto woli. nie lubie tivoli, bo sie juz
              pare razy nacialem (np. na tone cebuli w calzone). za totalna beznadzieje
              uwazam tez pizza hut.
              • tigu Re: Pizza sky 12.04.06, 12:03
                pizza hut to tylko supersupreme na grubym ciescie i baaaardzo rzadko bo droga
                (za droga)
                mega mniamniuśną pizze jadło sie swego czasu w Krakowie na florjańskiej przy
                bramie :) mmmmmmmmm
                • mejbi Re: Pizza sky 12.04.06, 12:31
                  Najlepsza w smaku pizza to była ta, którą kiedyś samodzielnie popełniłam :))
                  zaznaczę - w pełni improwizując. Niestety z tego względu nie do powtórzenia ;(
                  A jeśli chodzi o wspomniane tu wyżej pizzerie - to jak dla mnie pizza sky czy
                  tele pizza to jeden pies.
                  Pozdr
                  • tigu Re: Pizza sky 27.04.06, 14:18
                    nu ostatnio pojawiła sie czerwona ulotka pizzerii z kurnickiej koło kościoła
                    nawet zjadliwa, jak dla mnie lepsza od pizza sky
                    bardzodobra jest serowa na grubym ciescie
                    numeru nie pamietam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka