bluemar 14.10.09, 12:42 Szukam podpowiedzi-dobra ,elegancka restauracja blisko Targów-taka żeby oprócz dekoracji na talerzach było coś do zjedzenia :) i żeby rachunku nie trzeba było spłacać przez najbliższe 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guardian79pl Re: restauracja Poznań 14.10.09, 15:39 Polecam restaurację "Pod Pretekstem" www.podpretekstem.pl Fajna knajpka, stylowa, zlokalizowana przy zamku. Dobre jedzenie na każdą kieszeń. Chyba najlepsza opcja jeśli chodzi o lokalizację (ok 10 min spacerem od wyjścia z hal targowych od strony Głogowskiej). Kawałek dalej, w stronę Rynku, znajduje się kolejna dobra restauracja, Wielkopolska Zagroda (złynny "WuZet"). www.w-z.pl/start.htm Bardzo dobre jedzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: restauracja Poznań 14.10.09, 18:10 Dzięki!Poznań znam nienajlepiej:)-jedynie czasem przejeżdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: restauracja Poznań 14.10.09, 18:20 nie najlepiej oczywiście -tak się skleiło :) Odpowiedz Link Zgłoś
guardian79pl Re: restauracja Poznań 14.10.09, 22:37 Jakbyś potrzebował jakiś informacji na bieżąco to wal śmiało 661634971. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: restauracja Poznań 15.10.09, 09:02 Dziękuje i na pewno przy okazji skorzystam z konsultacji :) ps. ja jestem "ona" III os.l.p :))) Odpowiedz Link Zgłoś
us33 Re: restauracja Poznań 16.10.09, 15:00 Bluemar, widzę że gramatyka to twój konik, więc "nienajlepiej" skleiło ci się bardzo dobrze i prawidłowo :) niedobrze jest pisać nienajlepiej osobno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: restauracja Poznań 16.10.09, 15:04 Nie piszemy razem z przymiotnikiem ale nie z przymiotnikiem będącym w stopniu najwyższym :)-a kuku Odpowiedz Link Zgłoś
us33 Re: restauracja Poznań 16.10.09, 16:33 to wszystko prawda, ale jest mały problem: "najlepiej" nie jest przymiotnikiem :) a kuku :):) Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: restauracja Poznań 16.10.09, 19:07 Żeby było precyzyjnie(nic na domysł)to powinnam napisać:...i z przysłówkami ... co niniejszym czynię.Wyszło nie najlepiej-pytanie komu? :))). Odpowiedz Link Zgłoś
maoni1 Re: restauracja Poznań 17.10.09, 12:35 Nie najlepiej ci idzie z ortografią, us33. Polecam słownik ortograficzny PWN:) Odpowiedz Link Zgłoś
us33 Re: restauracja Poznań 17.10.09, 13:48 być może tak, być może nie... choć żyję również a może przede wszystkim z pisania i jakoś korekta na mnie nie narzeka. Poza tym z napisanego łącznie z nie słowa, podobnie jak z o kreskowanego się nie strzela. Nie ma więc o co kopii kruszyć. W końcu ortografia to dodatek a nie kwintesencja wyrażania myśli. Maoni, mea maxima culpa, tkwiłem w błędzie, cóż bywa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maoni1 Re: restauracja Poznań 17.10.09, 14:48 us33, chapeau bas - potrafisz przyznać się do błędu, a to wielka sztuka:) Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: restauracja Poznań 17.10.09, 18:10 us33 napisał: >Poza tym z napisanego łącznie z nie słowa, podobnie jak z o kreskowanego się nie strzela.> To po co strzelałeś?:)))))-obok nowa koleżanka rozwija wątek o naturze ludzkiej a ta przekorną bywa :))) "Idzie myśliwy przez las i śpiewa: Na polowanko, na polowanko! Z tyłu wychodzi miś, klepie go po ramieniu i pyta: Co, na polowanko? Nie! Jak Boga kocham, na grzyby!" Odpowiedz Link Zgłoś
us33 Re: restauracja Poznań 18.10.09, 16:40 Bluemar nie strzelałem przecież, wydawało mi się, że moja uwaga była przepelniona życzliwością, ale skoro odebrałaś ją inaczej... cóż, widać muszę popracować jeszcze nad precyzyjniejszym wyrażaniem intencji. Bo nie sądzę, żebyś ty musiała pracować nad stępieniem włąsnej (nad)wrażliwości ;) PS. nie sądziłem, by wyjątek od reguły gramatycznej rozwinął się w aż taką dyskusję:) Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: restauracja Poznań 18.10.09, 18:25 Pogadać to zawsze można :)-odebrałam właśnie tak jak chciałeś być odebrany pisząc ten post-dlatego napisałam o przekorze :).Intencje wyrażasz prawidłowo i nie musisz zbyt usilnie nad tym pracować :) polecam raczej i równie życzliwie :)-popracowanie nad czytaniem tekstu na poziomie znaczeń ukrytych.Zaraz nas ktoś wykasuje :)))) bo zgodnie z panującym przekonaniem : pilotom dyskusje o języku są potrzebne jak śledziom ponton. Odpowiedz Link Zgłoś
helio-trop Re: restauracja Poznań 18.10.09, 20:40 Bluemar, pasjami czytam Twoje posty i bardzo się cieszę, że ostatnio częściej pisujesz (może koniec sezonu to sprawił ?). Bardzo chciałbym Cię także usłyszeć ( i zobaczyć ?) w akcji. Może jest gdzieś w necie jakiś wideoklip z Twoimi wypowiedziami ? Odpowiedz Link Zgłoś
guardian79pl Re: restauracja Poznań 18.10.09, 20:48 A pytanie tylko dotyczyło restauracji w Poznaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: restauracja Poznań 18.10.09, 21:48 Guardianie : Helio-trop chciał zobaczyć mnie nie Ciebie :))) masz szczęście,że nie ma tam jakiejś Twojej produkcji wokalnej pt 'turystyczna piosenka " bo tego bym nie zniosła :))) . Wątek spełnił zadanie z obu adresów mam zamiar skorzystać-jak się gościom nie spodoba dostaniesz rachunek. Heliotropie nie piszę bloga,nie mam właściwie żadnej "produkcji" w sieci poza tym forum-najwyżej mogę (a tyle pilot może zawsze)- zrobić dłuższą przerwę przed granicą (albo awarię). Nawet chętnie-a co tam.:) Natomiast z dobrą akcją to jak z hodowlą kwiatów-musi być odpowiednie podłoże ,z tym jednak coraz gorzej.Tak poważnie to coraz rzadziej trafiają się takie zestawy w autokarach dla,których warto się wychylić poza program. Odpowiedz Link Zgłoś