Dodaj do ulubionych

restauracja Poznań

14.10.09, 12:42
Szukam podpowiedzi-dobra ,elegancka restauracja blisko Targów-taka
żeby oprócz dekoracji na talerzach było coś do zjedzenia :) i żeby
rachunku nie trzeba było spłacać przez najbliższe 10 lat.
Obserwuj wątek
    • guardian79pl Re: restauracja Poznań 14.10.09, 15:39
      Polecam restaurację "Pod Pretekstem"
      www.podpretekstem.pl
      Fajna knajpka, stylowa, zlokalizowana przy zamku. Dobre jedzenie na każdą kieszeń. Chyba najlepsza opcja jeśli chodzi o lokalizację (ok 10 min spacerem od wyjścia z hal targowych od strony Głogowskiej).

Kawałek dalej, w stronę Rynku, znajduje się kolejna dobra restauracja, Wielkopolska Zagroda (złynny "WuZet"). www.w-z.pl/start.htm
      Bardzo dobre jedzenie!
      • bluemar Re: restauracja Poznań 14.10.09, 18:10
        Dzięki!Poznań znam nienajlepiej:)-jedynie czasem przejeżdzam.
        • bluemar Re: restauracja Poznań 14.10.09, 18:20
          nie najlepiej oczywiście -tak się skleiło :)
          • guardian79pl Re: restauracja Poznań 14.10.09, 22:37
            Jakbyś potrzebował jakiś informacji na bieżąco to wal śmiało 661634971.
            • bluemar Re: restauracja Poznań 15.10.09, 09:02
              Dziękuje i na pewno przy okazji skorzystam z konsultacji :)
              ps. ja jestem "ona" III os.l.p :)))
              • us33 Re: restauracja Poznań 16.10.09, 15:00
                Bluemar, widzę że gramatyka to twój konik, więc "nienajlepiej" skleiło ci się
                bardzo dobrze i prawidłowo :) niedobrze jest pisać nienajlepiej osobno ;)
                • bluemar Re: restauracja Poznań 16.10.09, 15:04
                  Nie piszemy razem z przymiotnikiem ale nie z przymiotnikiem będącym
                  w stopniu najwyższym :)-a kuku
                  • us33 Re: restauracja Poznań 16.10.09, 16:33
                    to wszystko prawda, ale jest mały problem: "najlepiej" nie jest przymiotnikiem
                    :) a kuku :):)
                    • bluemar Re: restauracja Poznań 16.10.09, 19:07
                      Żeby było precyzyjnie(nic na domysł)to powinnam napisać:...i z
                      przysłówkami ... co niniejszym czynię.Wyszło nie najlepiej-pytanie
                      komu? :))).
                • maoni1 Re: restauracja Poznań 17.10.09, 12:35
                  Nie najlepiej ci idzie z ortografią, us33. Polecam słownik ortograficzny PWN:)
                  • us33 Re: restauracja Poznań 17.10.09, 13:48
                    być może tak, być może nie... choć żyję również a może przede wszystkim z
                    pisania i jakoś korekta na mnie nie narzeka. Poza tym z napisanego łącznie z nie
                    słowa, podobnie jak z o kreskowanego się nie strzela. Nie ma więc o co kopii
                    kruszyć. W końcu ortografia to dodatek a nie kwintesencja wyrażania myśli.
                    Maoni, mea maxima culpa, tkwiłem w błędzie, cóż bywa.
                    pozdrawiam
                    • maoni1 Re: restauracja Poznań 17.10.09, 14:48
                      us33, chapeau bas - potrafisz przyznać się do błędu, a to wielka sztuka:)
                    • bluemar Re: restauracja Poznań 17.10.09, 18:10
                      us33 napisał:
                      >Poza tym z napisanego łącznie z nie słowa, podobnie jak z o
                      kreskowanego się nie strzela.>

To po co strzelałeś?:)))))-obok nowa koleżanka rozwija wątek o
                      naturze ludzkiej a ta przekorną bywa :)))

"Idzie myśliwy przez las i śpiewa:
                      Na polowanko, na polowanko!
                      Z tyłu wychodzi miś, klepie go po ramieniu i pyta:
                      Co, na polowanko?
                      Nie! Jak Boga kocham, na grzyby!"
                      • us33 Re: restauracja Poznań 18.10.09, 16:40
                        Bluemar nie strzelałem przecież, wydawało mi się, że moja uwaga była
                        przepelniona życzliwością, ale skoro odebrałaś ją inaczej... cóż, widać muszę
                        popracować jeszcze nad precyzyjniejszym wyrażaniem intencji. Bo nie sądzę, żebyś
                        ty musiała pracować nad stępieniem włąsnej (nad)wrażliwości ;)
                        PS. nie sądziłem, by wyjątek od reguły gramatycznej rozwinął się w aż taką
                        dyskusję:)
                        • bluemar Re: restauracja Poznań 18.10.09, 18:25
                          Pogadać to zawsze można :)-odebrałam właśnie tak jak chciałeś być
                          odebrany pisząc ten post-dlatego napisałam o przekorze :).Intencje
                          wyrażasz prawidłowo i nie musisz zbyt usilnie nad tym pracować :)
                          polecam raczej i równie życzliwie :)-popracowanie nad czytaniem
                          tekstu na poziomie znaczeń ukrytych.Zaraz nas ktoś wykasuje :))))
                          bo zgodnie z panującym przekonaniem : pilotom dyskusje o języku są
                          potrzebne jak śledziom ponton.

• helio-trop Re: restauracja Poznań 18.10.09, 20:40
                            Bluemar, pasjami czytam Twoje posty i bardzo się cieszę, że ostatnio
                            częściej pisujesz (może koniec sezonu to sprawił ?). Bardzo
                            chciałbym Cię także usłyszeć ( i zobaczyć ?) w akcji. Może jest
                            gdzieś w necie jakiś wideoklip z Twoimi wypowiedziami ?
                        • guardian79pl Re: restauracja Poznań 18.10.09, 20:48
                          A pytanie tylko dotyczyło restauracji w Poznaniu...
                          • bluemar Re: restauracja Poznań 18.10.09, 21:48
                            Guardianie : Helio-trop chciał zobaczyć mnie nie Ciebie :))) masz
                            szczęście,że nie ma tam jakiejś Twojej produkcji wokalnej
                            pt 'turystyczna piosenka " bo tego bym nie zniosła :))) .
                            Wątek spełnił zadanie z obu adresów mam zamiar skorzystać-jak się
                            gościom nie spodoba dostaniesz rachunek.
                            Heliotropie nie piszę bloga,nie mam właściwie żadnej "produkcji" w
                            sieci poza tym forum-najwyżej mogę (a tyle pilot może zawsze)-
                            zrobić dłuższą przerwę przed granicą (albo awarię).
                            Nawet chętnie-a co tam.:)
                            Natomiast z dobrą akcją to jak z hodowlą kwiatów-musi być
                            odpowiednie podłoże ,z tym jednak coraz gorzej.Tak poważnie to
                            coraz rzadziej trafiają się takie zestawy w autokarach dla,których
                            warto się wychylić poza program.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka