Dodaj do ulubionych

Recenzja: Brütal Legend

14.10.09, 14:12
Fajnie! Kupie za oprawe muzyczną! Jest może osobny krążek tylko z muzyką? big_grinbig_grinbig_grin chętnie bym w aucie odsłuchiwał.
Obserwuj wątek
    • czezare_pl Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 15:17
      Gra zupelnie nie dla mnie, choc odnosi sie do muzyki ktora lubie.Demko pokazalo, ze oprawa graficzna nie stoi na najwyzszym poziomie niestety, no chyba ze ktos kto gral w fulla powie mi, ze tak jak czesto to bywa na demo zostal obrany najbrzydszy i najmniej ciekawy level.
    • to_mee Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 15:20
      To jedna z tych gier, które mają niezłe oceny, wydaje się dobra, ale pewnie nigdy w nią nie zagram smile
    • wicked_squirrel Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 15:34
      @czezare_pl, to chyba po prostu bardzo nie w Twoim stylu gra. Wg mnie astystycznie i dizajnersko BL bije na leb bije wiekszosc pozycji z tego roku (pomijajac moze Zeno Clash, ktorego jak sadze rowniez kijem bys nie dotknal wink w tym takich Twoich ulubiencow jak MW2 smile De gustibus... smile
    • nacho66 Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 15:44
      @czezare_pl
      Oceniasz gry wylacznie pod katem grafiki? naughty naughty
    • darknock Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 15:50
      nie wspomniałeś o King'u Diamond'zie! tongue_out
    • qsay Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 15:50
      Kupie jak stanieje, bedac w media i majac do wybou za 199 Uncharted 2 lub 219 Brutal Legend wybralem Nathana xD
    • crinos_pl Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 15:57
      Też mnie uderzyło, że gra ma dość słabą grafikę. Wiadomo, klimat robi swoje i łata wszystkie graficzne niedostatki, ale łyżka dziegciu w beczce miodu jest faktem.
    • dead-space Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 15:59
      Widac ze gra byla robiona jeszcze na poprzednia generacje - prosta oprawa graficzna, draw distance bardzo niskie, nie stabily framerate (powinna gra chodzic nonstop w 60fps) ale ma mocne strony jak gameplay, ost czy klimat
    • czezare_pl Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 16:05
      @nacho66
      Pewnie nieswiadomie, ale doskonale podpowiedziales o co mi chodzi. Naughty Dog. Koledzy Tima Schafera i on sam to wyrobnicy w kontekscie oprawy graficznej w stosunku do ND wlasnie.Czy to dziwne, ze porownuje U2 i BL ze soba?Gry wychodza w tym samym czasie.Tylko slepiec nie zauwazylby roznicy.
      @wicked_squirell
      Masz racje, ze gra nie w moim stylu.Napisalem wszak wyzej, ze nie jest ona dla mnie. Nie pozbawia mnie to jednak prawa do trzezwosci w ocenie bardzo waznego elementu gry, jaka jest bez watpienia oprawa graficzna.Gralem w demo i nie zobaczylem tam ani jedej rzeczy, ktora by mi sie bardzo spodobala, no moze poza wyjatkiem mimiki twarzy glownego bohatera.Reszta przecietna do bolu.Genialne Menu to stanowczo zbyt malo.
    • simplex Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 16:07
      Czemu wyleciały wszystkie komentarze sprzed 14?
    • nacho66 Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 16:17
      @czezare_pl
      nie dosc, ze oceniasz gre WYLACZNIE po grafice to do tego porownujesz do U2. Nie ma wogole jak do dyskusji z Toba podejsc. Od dupy strony chlopie.
      To tak jakby krytykowac Modern Warfare za to, ze nie wyglada jak Crysis. Zreszta... z tego co wiem to miliony ludzi zagrywa sie w WoW'a, ktory ma grafe sprzed 2 generacji i nikomu to nie przeszkadza. Grafika to wazny ale nie najwazniejszy element gry. Dobry gejmpley jest w stanie kazdy graficzny niedostatek zastapic.
    • zooltar Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 16:20
      eee... krytycy grafiki - ale widzieliscie cos poza demem? czy tak sobie opowiadacie?

owszem - jest popup, ktory nie ma zadnego wplywu na rozgrwke, a sama oprawa miazdzy.
    • kali005 Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 16:21
      czezare_pl
      Ja sie akurat ta gra nie podniecalem, nie czekalem na nia jakos strasznie, i uwazam z tego co widzialem ze wspaniala w sensie crysisowym grafika nie grzeszy, co nie zmienia faktu ze lokacje moga byc bardzo ladne i dopracowane, nawet jesli nie sa fotorealistyczne, bo chyba nie o to w tej grze chodzi?
      To tak jakbys mial wymagac najlepszej grafiki w battlefield heroes. Tu ma byc klimat, klimat i klimat smile
    • kali005 Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 16:22
      Naczo, pisz zesz szybciej, zebym cie nie dublowal big_grin
    • kali005 Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 16:24
      oldpeter - ciekawy jestem co jest warte Twojego czasu?
      GTA4?
    • nacho66 Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 16:27
      umowmy sie... z ludzikami oceniajacymi produkt po wygladzie nie ma co dyskutowac big_grin

@oldpeter
      nie trolluj
    • crinos_pl Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 16:33
      @zooltar - tylko w demo grałem. To aż tak widać? wink
    • akira23 Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 16:36
      @oldpeter
      "Dla kogo zrobiono tę "grę" ? Dla prymitywnych konsolowców.Musieli by mi sporo zapłacić, żebym zgodził się zagrać w takie "coś"."

Żałosne i śmieszne za razem,że jeszcze są na świcie takie prostaki jak piotruś...
    • seruch Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 16:52
      w demku podobala mi sie muza, humor i dizajn swiata lecz niestety calkowicie odepchnela mnie rozgrywka. Szkoda. Czekam dalej niecierpliwie na Borderlands(o ktorym wlasnie Zooltar sie pozytywnie wypowiada, ba wygladalo na to ze niezle sie wciagnal w rozgrywke). Pozdro
    • tomi1988pl Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 17:03
      kolejny dowod, ze jesli posiadasz jedynie ps3 lub 360tke jestes idiota. czy liczy sie dla was cos poza grafika?
      liczy sie styl - gra jest przepiekna. liczy sie klimat, a w tym zaden Uncharted czy Modern Warfare 2, Brutal Legend nie pobije. kupie za kilka tygodni jak bede mial troche wiecej czasu na cos innego niz Forze 3 i skoncze czesc zaczetych gier.
    • czezare_pl Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 17:04
      @nacho66
      Chlopie, czy Ty widzisz choc pol zdania, w ktorym oceniam gre jako calosc? Oceniam tylko grafike, a ta MOIM zdaniem nie jest najwyzszych lotow. Wyrazam zdziwienie, ze recenzenci temu elementowi wystawiaja wysoka ocene, kiedy MOIM zdaniem gra absolutnie na to nie zasluguje. Przyklad? IGN dal Uncharted 2 ocene 10/10 za grafike. Slusznie? Chyba slusznie, bo ciezko znalezc gre, ktora na dzien dzisiejszy wyglada ladniej.Ale dlaczego BL dostalo za oprawe graficzna od tegoz samego IGN az 9/10 to pozostanie tylko slodka tajemnica pana recenzenta. Ja wiem, ze subiektywizm recenzenta miesza sie z obiektywizmem, nie mniej jednak roznica powinna byc znacznie wieksza na niekorzysc BL wlasnie, poniewaz widac ja nazbyt oczywiscie.
      @zooltar
      Nie, nie widzialem nic poza demem, o czym wyraznie napisalem.Wyglada wiec na to, ze po raz kolejny stalo sie tak, ze tworcy zamiast wybrac cos fajnego do pokazania w demie to daja przecietnizne. Przyklady mozna mnozyc. Na przyklad na demko Conana zostal obrany zdecydowanie najbrzydszy i najslabszy poziom w grze.Po czym ja mam sobie wyrabiac zdanie o danej szpili, jak nie po demie wlasnie?Przeciez ono wlasnie do tego sluzy!
    • nacho66 Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 17:12
      @czezare_pl
      ale ja nie rozumiem czemu zes sie grafiki czepil akurat... i nie mow, ze nie oceniasz po grafice bo to juz twoj trzeci post, w ktorym piszesz wylacznie o tym. Podaj jakis inny argument dlaczego ta gra jest gorsza od takiego Uncharted

A od U2 i tak Crysis ladniejszy jest big_grin (choc gra do kitu)
    • olas_trzymiasto Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 17:17
      ja kupuje 16 jak tylko bedzie dostepne: akurat brakuje mi bekowych gier, plus lubie Jacka Blacka. Demo gralem i akurat mi sie bardzo podobalo...

Jak to bylo powyzej de gustibus etc ...
    • czezare_pl Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 17:26
      @nacho66
      Czepilem sie grafy, bo moim zdaniem (ilez jeszcze razy to powtorze?)ocena za nia i tylko za nia w recenzjach BL, miedzy innymi na IGN jest ewidentnie zawyzona. Zasluguje co najwyzej na 7,a nie na 9, w kontekscie rzecz jasna dziesiatki jaka dostal U2.Czy teraz w pelni mnie rozumiesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka