Dodaj do ulubionych

Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl

28.11.12, 23:35
napisz do mnie meila - sapi-ms@wp.pl. W związku z tym, że od lat jestem użytkownikiem allegro.pl i (niestety) coraz częściej - podobnie jak ty - staje się ofiarą coraz liczniejszej grupy oszustów, nabrałem praktyki w skutecznym odzyskiwaniu straconych pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • masqara Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 01.12.12, 11:02
      zostałem oszukany również ale nie tak bardzo ale oszukany !
      • pantelefon Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 07.12.12, 15:17
        Ja też.
        • masqara Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 11.12.12, 21:40
          allegro traci renomę
    • 3pan3 Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 10.12.12, 12:30
      Witam.Na jednej z aukcji Allegro kupiłam towar za który zapłaciłam przelewem przez _PayU.Niestety sprzedający nie otrzymał tych pieniędzy i cały czas mam z nim kontakt.Natomiast Allegro zbywa mnie dziwnym czekaniem i nic w tej sprawie nie robi .a to ewidentnie jest ich wina.Za każdym razem jak prosze o pomoc i wskazuję na czym tkwi błąd To jak by nie znali sprawy,a ja już miesią czekam za przesyłka,a sprzedający za kasą.Może Wy mi pomożecie.Z góry Bardzo dziękuję i czekam na wskazówki.3pan3
      • 3pan3 Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 14.12.12, 13:01
        Witam.Na jednej z aukcji Allegro kupiłam towar za który zapłaciłam przelewem przez _PayU.Niestety sprzedający nie otrzymał tych pieniędzy i cały czas mam z nim kontakt.Natomiast Allegro zbywa mnie dziwnym czekaniem i nic w tej sprawie nie robi .a to ewidentnie jest ich wina.Za każdym razem jak prosze o pomoc i wskazuję na czym tkwi błąd To jak by nie znali sprawy,a ja już miesią czekam za przesyłka,a sprzedający za kasą.Może Wy mi pomożecie.Z góry Bardzo dziękuję i czekam na wskazówki.3pan3
    • zarabianie.internet Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 15.12.12, 23:11
      Witajcie natknąłem się na ten post przypadkiem,jak wiemy serwis w tym momencie jest w miarę bezpieczny trzeba po prostu tylko weryfikować sprzedawców przed kupnem licytacją,choć czasem to nie wystarczy. Czasami bywa tak że trafimy na nie poważnych ludzi i kontrahentów
      W wygraniu lub zakończeniu aukcji zawsze pamiętajmy że pomiędzy sprzedającym i kupującym zawarta jest pełno prawna umowa więcej można poczytać tutaj Oszust na Allegro
      • ewelin5 Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 29.01.13, 15:08
        Witam , my kupiliśmy obrączkę która miała być ze złota, a nie była!! Założyliśmy spór na allegro, który nie został rozstrzygnięty. Allegro nie odda nam pieniędzy gdyż jak określiło nie jest stroną w sprawie. Bezpieczne zakupy to mit na allegro!!!! Sprawa jak narazie toczy się przed Sądem. ALLEGRO UMYWA RĘCE
    • justyna682 Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 29.01.13, 16:17
      Zapraszam Was do wypełnienia ankiety dotyczącej zakupów przez internet. Jednym z tematów badania jest bezpieczeństwo podczas dokonywania takich transakcji. Wypełnienie ankiety trwa ok. 25 min. Każdy kto wypełni otrzyma raport końcowy z badania :) dzięki za poświęcony czas!

www.surveymonkey.com/s/TI7
    • klupira Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 27.05.13, 09:23
      sapi-ms napisał:

> napisz do mnie meila - sapi-ms@wp.pl. W związku z tym, że od lat jestem użytkow
      > nikiem allegro.pl i (niestety) coraz częściej - podobnie jak ty - staje się ofi
      > arą coraz liczniejszej grupy oszustów, nabrałem praktyki w skutecznym odzyskiwa
      > niu straconych pieniędzy.
      Witam zostałam oszukana na aukcji
      kupna
      iPhone.Dnia 20.05 wygrałam licytacje.dostałam od allegro maila z
      informacją o
      wygranej aukcji.Za kilka minut dostałam maila zwrotnego od sprzedawcy
      na
      formularzu będącym, informacją o zakończeniu aukcji którą
      przesyła allegro
      sprzedającemu, w tym mailu sprzedający poprosił mnie o przelanie
      pieniędzy
      bezpośrednio na konto i tu podał numer. Pieniądze przelałam w tym
      samym dniu
      bezpośrednio ze swojego konta. Nie używałam strony allegro. Następnego dnia usiłowałam się
      skontaktować mailowo
      ze sprzedającym.Bez skutku. Następnego dnia oprócz maili zaczęłam
      dzwonić, po
      kilku nieudanych próbach wreszcie odebrano telefon i poinformowano mnie
      że
      właściciel telefonu nie jest właścicielem konta na allegro i nie
      wystawiał
      niczego. Zadzwoniłam do banku z którego robiłam przelew, niestety
      pieniądze już
      zostały wysłane. Na rachunku na który wysłałam pieniądze widniał
      numer rachunku
      który przesłał mi sprzedający
      oraz dane prawdziwego właściciela konta , jako odbiorcy. W
      dniu
      wczorajszym nawiązałam kontakt z właścicielem konta allegro .okazało
      się że
      żadnego iphona na allegro nie wystawiał i że prawdopodobnie ktoś
      włamał się na
      jego konto i przeją jego dane. Podejrzenie to potwierdziło się o czym
      zostaliście
      poinformowani przez allegrowicza. Dziś oszustwo zostało zgłoszone na
      policje.Proszę o informacje czy moja transakcja jest objęta
      ubezpieczeniem czy mam
      szanse na zwrot poniesionej wpłaty? I co mam dalej zrobić. Z góry
      dziękuje
    • diza-jer Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 06.06.13, 13:14
      UWAŻAJCIE NA OSZUSTÓW !!!
      Użytkownik olka-28 czyli sklep allegro.pl/Shop.php/Show?id=9311220 to OSZUŚCI !!
      ZERO KONTAKTU, przedmiot by nie dotarł gdyby nie próba skontaktowania się po raz setny !!
      Obsługują go niepełnosprawni umysłowo. Nie wysyłają w ogóle przedmiotu, potem nagle przychodzi po 2 tygodniach i co najśmieszniejsze - mówią, że przedmiot został wysłany zaraz po kupnie, ale wrócił i został wysłany ponownie dnia ... - podają i tak złą datę. Dopiero kiedy robię zdjęcie koperty i wysyłam im to przyznają się do tego !!! Wystawiają negatywne komentarze na złość !!! ŻAŁOŚNI LUDZIE.

Części mają podrabiane !! Zobaczcie na treść negatywów - zapłacicie i towaru nie zobaczycie !!
    • borylek Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 01.07.13, 12:13
      Witam,
      chciałam podzielić się sytuacją jaka mnie spotkała z allegro i znaleźć rozwiązanie. Zablokowano mi konto bez podstawnie, żądano dokumentu tożsamości wysłanego e-mailem i mimo moich komentarzy przestano się ze mną kontaktować. Wysłałam ten dowód i cisza. Wysłałam ponaglenia i cisza. To tej pory czyli około 3 tygodni mam zablokowane konto. To jest skandaliczna firma. Nikomu nie polecam. Jak można tak traktować klienta. Czytałam stare wpisy na forum i nie dziwię się, że ludzie mają dość. Może ktoś poradzi mi co mam z tym fantem zrobić. Na pewno przestane już korzystać z ich usług. Celem moim jest uświadomienie innym, żeby uważali na "wspaniałe" allegro.
    • ald.ko Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 14.03.14, 22:12
      Niestety ja też padłam ofiara dwoch oszustek. Z jedna prowadze spor. W druga właczył sie pracownik allegro. Jesli możesz pomoż...Dziekuje
    • lucyfer100 Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 01.04.14, 17:22
      Witam. Mam taki problem z kupującym, zakupił on produkt na mojej aukcji, wysłał wiadomość z zapytaniem czy jest możliwość wysłania paczki za pobraniem, odpisałem że niestety ale nie i podałem jeszcze dane do przelewu, na tym kontakt się urwał. Nie jestem problemowy i odczekałem 3 dni z myślą że może Pan jeszcze zrobi przelew. Po 2 dniach wysłałem wiadomość że w dalszym ciągu nie otrzymałem w płaty na konto i dalej cisza kupujący nie kwapił się odpisać. W końcu po 7 dniach wystawiłem komentarz negatywny o braku wpłacie i kontaktu, i dziwnym trafem kupujący się odezwał, negatywem dla mnie że próbował dokończyć transakcję i to ja nie odpisywałem, jedyny kontakt to negatyw wystawiony prze zemnie i zero profesjonalizmu z mojej strony, dostałem skrętu kiszek jak to przeczytałem, takich bredni to już dawno nie czytałem. Jest jakaś możliwość by coś z tym zrobić? nie może być tak że takie osoby zostają bez kary a winę zwalają na nie winnych, tak jak w moim przypadku. Pozdrawiam
      • ald.ko Re: Jeżeli masz jakikolwiek problem z allegro.pl 01.04.14, 21:42
        Raczej z tym negatywem nie da sie nic zrobic. Możesz sie dogadac z tym d....kiem że unieważnicie sobie nedatywy,nic innego. Ja też dostałam jednego niesłusznego negatywa...to moj jedyny

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka