Dodaj do ulubionych

Pachter ostrzega przed iPod Touch

15.10.09, 17:03
Chyba chlopak nie gral w Maddena ani na X/PS3 ani na Ipod skoro uwaze, ze to jedno i to samo doswiadczenie. Ciekawe czy filmy w hd tez oglada na ipod wink
Obserwuj wątek
    • argeth Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 17:46
      Kogo jak kogo, ale mnie Apple nie kupiło. Nie teraz i najprawdopodobniej nigdy. Myślę, że jest nas więcej, którzy nie tykają nadgryzionych jabłek tylko je wyrzucają w kosz.
    • metal_heart Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 18:01
      ja posiadam toucha2 , ale wlasnie w tym momencie skonczyla sie moja przygoda z tymi playerami
    • loczyn Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 18:15
      Nie no akurat iPodT jest biedny jak Polska wieś, już wolę iPhona, chociaż te ich ceny są jakieś z kosmosu, zwłaszcza komputery, gdzie klasy PC lub klasycznego laptopa dostanie się za 3x mniej -_-
    • jan.szulc Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 18:48
      Podążając za panem Pachterem można sie zapytać, po co mam kupować Maddena za 10$ na Ipoda, skoro mogę wydać 1$ za Maddena na Symbiana w Nokii?
    • ringr Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 18:53
      Ja jestem z iPoda więcej niż zadowolony- chociaż jabłuszko to ikona lansu, to jednak nie jestem zawiedziony. iPod wpasowuje się w tę lukę pomiędzy DS a PSP i to chyba właśnie tego mi wcześniej brakowało.
    • mikemike77 Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 19:29
      Dobrze prawicie chlopaki wink
      Idac dalej logika tego Pana: po co wydawac 120 tysiecy funtow na Aston Martina skoro mozna miec Volkswagena Polo za 10 razy mniej...
    • wookash_b Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 20:01
      No to teraz zobacz, co jest bardziej popularne na świecie (ilość egzemplarzy) Polo czy Aston Martin?smile
      Czy już widzisz analogie? Pachter dobrze gada, ale jak zwykle to tylko gadanie.
    • jakec1 Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 22:02
      Możliwe, że ma rację... My patrzymy m.in. przez pryzmat jakości, ale pewnie jakieś 85% ludków właśnie ceną się będzie sugerowała... A jak wydawcy zobaczą, że na gierkach poniżej 10$ można zarobić to mogą się odwrócić od poważnych platform... I może być kicha...
    • czezare_pl Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 22:09
      Ipod nie jest zadnym, powtarzam zadnym zagrozeniem dla NDS-a,a dla PSP bardzo niewielkim. Dlaczego? Gry! Na Ipoda 95% z nich to niewiele warte crapy dla casuali. Fakt, kosztuja niewiele, ale sa wartosci bublowatych gierek po 10 zl na stoisku w Biedronce.
    • mdw2 Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 16.10.09, 07:30
      czezare_pl:
      No i co z tego, że 95% aplikacji na AppStore to coś na co nie warto nawet popatrzeć? Tam jest 85000 aplikacji i jeżeli tylko 5% jest fajnych to i tak wychodzi 4250 fajnych aplikacji. To i tak znacznie więcej niż jestem w stanie kupić. A każdego dnia przybywa kilkadziesiąt albo kilkaset. smile
    • solokazama Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 16.10.09, 08:40
      Koles dobrze mowi. POdobnie jest z wii. po co grac w mocnego Dead Space,skoro mozna pograc w Dead Space na Wii (3 xgorzej wygladajacy, ale hey - dead space). I chodzi tutaj o to,ze ludzie sie przyzwyczaja i jezeli to bedzie normalnakolej rzeczy,za 5 lat bedziemy grali w gry,jakie gralo sie.. 5 lat temu. Bo poprostu producentom gier 10 x bardziej OPLACI sie zrobic gierke na ipoda (wydajacmalo, zarabiajac duzo) niz jakas mocna gre na PC/PS4/X720 wydjc dziesiatki milionow.
    • tomi1988pl Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 16.10.09, 08:51
      dobrych gier to na appstore jest moze cale 5-6 produkcji. z tego co czytalem to najlepsze gry zarabiaja raptem kilkanascie tysiecy $, a mowa tu o tych najpopularniejszych grach z Top 50 - nie dziwie sie, ze na iphone'a same shity powstaja, ktore sa na poziomie produkcji flash robionych przez dzieciaki w liceum, po prostu nie oplaca sie robic czegos wiecej.
    • mdw2 Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 16.10.09, 09:48
      tomi1988pl:
      Chyba żartujesz. smile Electronic Arts tak by się rzuciło na robienie gier dla iPhone/iPod gdyby gra zarabiała kilkanaście tysięcy dolarów? smile

Kilka przykładów.

MonkeyBall zarobił w 2 miesiące 2.4 mln dolarów.

Gry Gameloft dla iPhone/iPod do tej pory zarobiły ponad 10 mln dolarów.

Gra iShoot (prosta, nieudolna podróbka Worms) zanim wyszedł oficjaly Worms zarobiła 750 000 dolarów w dwa miesiące. Autor, który pracował w Sun jako programista od razu się zwolnił i zaczął kolejną grę.

Szef oddziału Los Angeles firmy Electronic Arts rzucił swoją pracę żeby założyć firmę zajmującą się wydawaniem gier TYLKO dla iPhone/iPod. Jak pisał w wywiadzie - na zyski nie narzeka. smile

A co do ilości dobrych gier/aplikacji. Chyba znów żartujesz z tymi 5-6. smile Naprawdę nie masz pojęcie o tym rynku i tej platformie. AppStore to potęga taka jak iTunes. Co by nie gadać o Jobsie to przyznać trzeba, że po raz kolejny się nie pomylił.
    • mdw2 Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 16.10.09, 09:52
      tomi1988pl:
      Typowy Polak. Jak jest czegoś przeciwnikiem to sobie sam wmówi pseudo-fakty i w nie wierzy. smile Chciałbym żebyś chociaż przez 10 sekund mógł poczuć jak bardzo się mylisz. smile
    • mdw2 Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 16.10.09, 09:55
      tomi1988pl:

Zapomniałem napisać, że ta firma założona przez byłego szefa Electronic Arts LA to Ngmoco. Na Wikipedii (angielskiej) jest historia firmy.

Darmowe gry na AppStore, które trzymają się w TOP50 potrafią dzięki reklamom spokojnie zarobić ponad 100 tysięcy dolarów. Powtarzam - DARMOWE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka