seruch 15.10.09, 17:03 Chyba chlopak nie gral w Maddena ani na X/PS3 ani na Ipod skoro uwaze, ze to jedno i to samo doswiadczenie. Ciekawe czy filmy w hd tez oglada na ipod Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
argeth Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 17:46 Kogo jak kogo, ale mnie Apple nie kupiło. Nie teraz i najprawdopodobniej nigdy. Myślę, że jest nas więcej, którzy nie tykają nadgryzionych jabłek tylko je wyrzucają w kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
metal_heart Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 18:01 ja posiadam toucha2 , ale wlasnie w tym momencie skonczyla sie moja przygoda z tymi playerami Odpowiedz Link Zgłoś
loczyn Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 18:15 Nie no akurat iPodT jest biedny jak Polska wieś, już wolę iPhona, chociaż te ich ceny są jakieś z kosmosu, zwłaszcza komputery, gdzie klasy PC lub klasycznego laptopa dostanie się za 3x mniej -_- Odpowiedz Link Zgłoś
jan.szulc Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 18:48 Podążając za panem Pachterem można sie zapytać, po co mam kupować Maddena za 10$ na Ipoda, skoro mogę wydać 1$ za Maddena na Symbiana w Nokii? Odpowiedz Link Zgłoś
ringr Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 18:53 Ja jestem z iPoda więcej niż zadowolony- chociaż jabłuszko to ikona lansu, to jednak nie jestem zawiedziony. iPod wpasowuje się w tę lukę pomiędzy DS a PSP i to chyba właśnie tego mi wcześniej brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
mikemike77 Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 19:29 Dobrze prawicie chlopaki Idac dalej logika tego Pana: po co wydawac 120 tysiecy funtow na Aston Martina skoro mozna miec Volkswagena Polo za 10 razy mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
wookash_b Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 20:01 No to teraz zobacz, co jest bardziej popularne na świecie (ilość egzemplarzy) Polo czy Aston Martin? Czy już widzisz analogie? Pachter dobrze gada, ale jak zwykle to tylko gadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakec1 Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 22:02 Możliwe, że ma rację... My patrzymy m.in. przez pryzmat jakości, ale pewnie jakieś 85% ludków właśnie ceną się będzie sugerowała... A jak wydawcy zobaczą, że na gierkach poniżej 10$ można zarobić to mogą się odwrócić od poważnych platform... I może być kicha... Odpowiedz Link Zgłoś
czezare_pl Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 15.10.09, 22:09 Ipod nie jest zadnym, powtarzam zadnym zagrozeniem dla NDS-a,a dla PSP bardzo niewielkim. Dlaczego? Gry! Na Ipoda 95% z nich to niewiele warte crapy dla casuali. Fakt, kosztuja niewiele, ale sa wartosci bublowatych gierek po 10 zl na stoisku w Biedronce. Odpowiedz Link Zgłoś
mdw2 Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 16.10.09, 07:30 czezare_pl: No i co z tego, że 95% aplikacji na AppStore to coś na co nie warto nawet popatrzeć? Tam jest 85000 aplikacji i jeżeli tylko 5% jest fajnych to i tak wychodzi 4250 fajnych aplikacji. To i tak znacznie więcej niż jestem w stanie kupić. A każdego dnia przybywa kilkadziesiąt albo kilkaset. Odpowiedz Link Zgłoś
solokazama Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 16.10.09, 08:40 Koles dobrze mowi. POdobnie jest z wii. po co grac w mocnego Dead Space,skoro mozna pograc w Dead Space na Wii (3 xgorzej wygladajacy, ale hey - dead space). I chodzi tutaj o to,ze ludzie sie przyzwyczaja i jezeli to bedzie normalnakolej rzeczy,za 5 lat bedziemy grali w gry,jakie gralo sie.. 5 lat temu. Bo poprostu producentom gier 10 x bardziej OPLACI sie zrobic gierke na ipoda (wydajacmalo, zarabiajac duzo) niz jakas mocna gre na PC/PS4/X720 wydjc dziesiatki milionow. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi1988pl Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 16.10.09, 08:51 dobrych gier to na appstore jest moze cale 5-6 produkcji. z tego co czytalem to najlepsze gry zarabiaja raptem kilkanascie tysiecy $, a mowa tu o tych najpopularniejszych grach z Top 50 - nie dziwie sie, ze na iphone'a same shity powstaja, ktore sa na poziomie produkcji flash robionych przez dzieciaki w liceum, po prostu nie oplaca sie robic czegos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
mdw2 Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 16.10.09, 09:48 tomi1988pl: Chyba żartujesz. Electronic Arts tak by się rzuciło na robienie gier dla iPhone/iPod gdyby gra zarabiała kilkanaście tysięcy dolarów? Kilka przykładów. MonkeyBall zarobił w 2 miesiące 2.4 mln dolarów. Gry Gameloft dla iPhone/iPod do tej pory zarobiły ponad 10 mln dolarów. Gra iShoot (prosta, nieudolna podróbka Worms) zanim wyszedł oficjaly Worms zarobiła 750 000 dolarów w dwa miesiące. Autor, który pracował w Sun jako programista od razu się zwolnił i zaczął kolejną grę. Szef oddziału Los Angeles firmy Electronic Arts rzucił swoją pracę żeby założyć firmę zajmującą się wydawaniem gier TYLKO dla iPhone/iPod. Jak pisał w wywiadzie - na zyski nie narzeka. A co do ilości dobrych gier/aplikacji. Chyba znów żartujesz z tymi 5-6. Naprawdę nie masz pojęcie o tym rynku i tej platformie. AppStore to potęga taka jak iTunes. Co by nie gadać o Jobsie to przyznać trzeba, że po raz kolejny się nie pomylił. Odpowiedz Link Zgłoś
mdw2 Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 16.10.09, 09:52 tomi1988pl: Typowy Polak. Jak jest czegoś przeciwnikiem to sobie sam wmówi pseudo-fakty i w nie wierzy. Chciałbym żebyś chociaż przez 10 sekund mógł poczuć jak bardzo się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mdw2 Re: Pachter ostrzega przed iPod Touch 16.10.09, 09:55 tomi1988pl: Zapomniałem napisać, że ta firma założona przez byłego szefa Electronic Arts LA to Ngmoco. Na Wikipedii (angielskiej) jest historia firmy. Darmowe gry na AppStore, które trzymają się w TOP50 potrafią dzięki reklamom spokojnie zarobić ponad 100 tysięcy dolarów. Powtarzam - DARMOWE. Odpowiedz Link Zgłoś