Dodaj do ulubionych

Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon R...

19.10.09, 20:14
Mam tu na myśli po prostu wielkie i BRZYDKIE połacie terenu
-
Obserwuj wątek
    • beniamin.durski Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 19.10.09, 20:16
      Xbox 360.
    • alirav Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon Rising 19.10.09, 20:19
      Kupiłem w pół ciemno, liczyłem na solidna produkcje, a tutaj słabizna po całej linii okraszona kupą błędów. Aż gothic 3 ciśnie się na usta...
      Grę kupiłem za 170zł, nówkę. Wystawiłem na allegro następnego dnia od kupienia za 165zł, ostatecznie ludzie wystawiali co taniej i sprzedałem za 140zł i jestem z tego zadowolony, bo gościu wystawił tez nówkę za 140..
    • don_wroc_love Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 19.10.09, 20:24
      kurde niedobrze... uncertain
    • lethaldoze Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 19.10.09, 20:29
      Grę już sprzedałem, dość mocno się na niej rozczarowałem mocno. AI twojej drużyny jest gó... warte, bierzesz udział w wymianie ognia z przeciwnikiem którego nawet nie widzisz a oni trafiają jakby stali przy tobie. Shit. Nie wiem czy czegoś nie pominąłem ale nie można wybredzać swoich broni, w tak rozbudowanej symulacji, WTF? Checkpointy są zjebane, okej symulacja ale jak zrobie jeden cel, drugi trzeci dziesiąty zginę i muszę to wszystko powtarzać. Pozytyw? Trofea offline xd
      Online też jest zjebane, ludzi mało, jak chcesz zagrać w coś konkretnego to powodzenia, kto w ogóle wpadł na pomysł by jakiś ćwok co ma hosta mógł wykopywać ludzi, damn. Sram na tą grę, myślałem że będzie fajna ale wyszła kupa. Jeszcze leczenie, jak jestem ranny to dlaczego nikt mnie nie leczy tylko gdzieś odchodzą, fuck it.
    • smx420 Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 19.10.09, 20:32
      Fajnie, a poprzednia recenzja była zachwytem nad realizmem, klimatem, itp. Może kilka drobnych błędów ale ogólnie super, kupuje a tu się okazuje ,że gniot na całej linii. A multi to czysta fikcja. I co panowie redaktorzy ?? nie jest wam wstyd?? Benek masz u mnie plusa ale dlaczego dopiero teraz???
    • don_wroc_love Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 19.10.09, 20:43
      dlatego ja recenzje traktuję z dużą rezerwą i zbieram więcej opinii...
      jak kiedyś się sugerowałem recenzjami, to ominąłem np. "The Bourne Conspiracy" w które teraz gram i się świetnie bawię. Za to np. zignorowałem kąśliwe uwagi pod adresem 50Cent Blood on the sand, kupiłem grę i nie żałowałem ani złotówki, bo bardzo przyjemnie się strzelało.
      Wniosek - recenzja recenzją, ale trzeba pooglądać gameplaye, poczytać kilkanaście opinii i wybierać pod kątem tego w co się lubi grać smile
    • respev Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 19.10.09, 20:57
      A ja pamiętam, jak mnie denerwowało, jak graliśmy z kumplami, a je będąc snajperem miałem ich osłaniać ze szczytu pewnego wzniesienia. Jakie było moje zdziwienie, gdy przeciwnicy ginęli dopiero po 4-5 celnych strzałach ze snajperki w brzuch. Nie wspomnę już o headshotach, co to ma być? Czy przeciwnicy w tej grze mają łby z tytanu? Strzelam ze snajperki z odległości 40m do wroga, prosto w łeb, a ten pada dopiero za trzecim trafieniem (żeby nie było - biorę poprawkę na wiatr). Pamiętam, jak jeden z moich znajomych tak się zdenerwował na ten gniot, że aż wyłączył konsolę - dostał headshota jednym strzałem z odległości +/- 500m z automatu i to bez żadnych dodatków w stylu celownika optycznego, podczas gdy sam zasypał przeciwnika gradem kul ze snajperki, a ten wciąż żył...
    • respev Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 19.10.09, 21:02
      A, jeszcze jedno - w bardzo [wink] starej jedynce, jak oberwało się w nogę, nie można było chodzić - jedynie czołgać. W Dragon Rising Codemaster się popisało - nawet z krytycznym zranieniem można "biegać" (oczywiście nie sprintem). Najlepsza jest jednak fizyka prowadzenia pojazdów. Ileż to razy DACHOWAŁEM wozem opancerzonym/czołgiem, bo natrafiłem na mały kamyczek o.O
    • szozii Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 19.10.09, 21:20
      Emiel nie będę spierał się odnośnie co-op, ale w singlu jestem na 11 misji i nie ma żadnych błędów. Gram bez żadnych problemów, choć Ai nie pomaga. W co-op faktycznie brak checkpointa to lipa. Żenująca animacja np. zakładanie noktowizora czy obracanie się w kółko w singlu nie przeszkadza. Mimo słabej (bo taka jest) grafiki do 11 misji bawiłem się naprawdę dobrze. Oczywiście skrypty bawią jedynie za 1 razem, ale jakoś da się to przełknąć, ponieważ i tak nie jest tak łatwo. W sumie nie ma nic podobnego, bo BF jest zdecydowanie mniej "realistyczny", więc nawet jestem skłonny polecić. Może nie za pełną cenęsmile
    • dawid-86 Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 19.10.09, 22:37
      OF2 jest niezłe, CO-Op rządzi, jakby nie patrzeć to najlepsza taktyczna strzelanka SIM na konsolach. Żadnego BC czy MW nie można z nią porównywać, bo tam to arcade, gdzie liczy się filmowość, akcja itd. Jestem jednak przekonany że ARMA 2 która wyjdzie na konsole po nowym roku da Nam lepszy produkt. Póki co czekamy na Patcha(ma wyjść do 10.11.09) i nowe misje w formie DLC.
    • powercontrols Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 19.10.09, 23:49
      Cholera, troche dziwnie sie czuje, bo ta gra naprawde mi sie podobasmile
    • leakingpointer Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 01:42
      kupcie sobie Arma 2 na pc.. jedyny spadkobierca OF..
    • frezer_pl Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 02:38
      codemasters to banda idiotów już dawno sie do nich zraziłem ostatnio chyba popisalis ie przy Overlord 2 zbugowana niedorobiona gra jakich mało
    • metal_heart Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 07:46
      moje zainteresowanie ta gra dobrnelo do pierwszego achivmenta i dalej juz nic,to byl koniec mojej przygody z ta gra
    • czachurek Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 08:05
      no w koncu ktos odwazyl napisac sie cos innego niz same pochlebstwa wink
    • ico72 Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 09:23
      A mnie sie podoba, chociaz faktycznie graficznie to pierwszy Xbox a tekstury jak zywo przpominają te z PS2.Co prawda przeszedłem do tej pory tylko 4 misje na normalu jednak ta gra to wyzwanie i moze dlatego nie wyladowała jeszcze na allegro
    • tomi1988pl Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 09:32
      no to chyba poczekam az Codemasters wypusci patcha do OF2 na 360tce i naprawia wszystkie bledy to wtedy ta gre kupie. zamiast tego doloze do ceny OF2 50zl i wezme Lost Odyssey, Infinite Undiscovery oraz Red Faction Guerrilla
    • 34all-123 Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 10:06
      haha, całe szczęście na PC dobrze wygląda, świetnie sie steruje (gra jest niestety dla mnie o niebo lepsza od ARMA 2 w której podczas biegania można puścić pawia od machania kamerą).
    • fubuki.pl Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 10:16
      Kurde, szkoda, bo się cieszyłem na to. Może warto będzie obadać za kilka miesięcy, kiedy cena spadnie. A w kwestii wizualnej, to podobno tę grę zrobiono na silniku Dirta 2, to może coś tłumaczyć wink
    • silvergary Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 10:51
      Wszyscy recenzenci dość mocno krytykują tą grę, czego nie rozumiem. Gra jest bardzo dobra. Wciągająca, grywalna, miodna i ciekawa. Że nie jest jakoś szczególnie ładna? I co z tego nie o piękno w niej chodzi. Błędy? Na 6 misji miałem dwa błędy i to mało znaczące dla rozgrywki. Przeciwnicy strzelają tak samo celnie jak ja, czyli jakieś 50-60% - i bardzo dobrze. Inteligencja mojego oddziału? A po co. Ja im wydaję rozkazy, oni to robią, raz lepiej, raz gorzej (czasami trzeba poprawić) ale zazwyczaj dobrze się sprawują. Tak więc wniosek mój jest taki: recenzenci musieli dostać jakieś słabe kopie, ale kopia normalna jest jak najbardziej ok. Polecam grę niezdecydowanym, a zwłaszcza fanom takich produkcji serialowych jak Generation Kill. Klimat identyczny.
    • fubuki.pl Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 12:40
      @silvergary O, możesz rozwinąć temat polecania gry fanom Generation Kill? Bo się zaliczam, i ciekaw jestem, co masz na myśli smile
    • lavatekk Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 13:01
      no więc tak, najgorszy sequel tego roku! pomijając już grafike czy bugi (w końcu to sandbox, bugi da sie przeżyć) to wszystko (!) jest gorsze niż w pierwszej części, kampania to około 1/4 tego co było w oryginale, misje strasznie biedne i nudne, ilość jednostek na raz to jakaś porażka, maks mamy 3 czołgi/pojazdy opancerzone, 2 hammery i 3 oddziały po 4 ludków plus 2 helikoptery gdzieś w tle a to i tak tylko na początku, finałowy szturm (!) na główną siedzibe wroga wykonywany jest przez 4 żołnierzy (czyli nas), fizyka pojazdów bieda, samych pojazdów jak na lekarstwo i można by długo wymieniać...
    • silvergary Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 14:17
      @fubuki.pl mam na myśli całą wojskową stronę obu "produktów". Świetne głosy i wojskowy sposób porozumiewania się. Oczywiście nie zobaczysz tu wojny od strony życia prywatnego żołnierzy, ale całość jako przedstawienie wojska i wojny bardzo podobne do Generation Kill. W każdym razie ja miałem takie pierwsze skojarzenie. pzdr
    • cichoociemny Re: Votum Separatum: Operation Flashpoint: Dragon 20.10.09, 14:55
      @frezer_pl:"codemasters to banda idiotów już dawno sie do nich zraziłem ostatnio chyba popisalis ie przy Overlord 2 zbugowana niedorobiona gra jakich mało"
      Nie TY lecz oni zrazili się chyba do Ciebie frezerku pl PIRACIKU od siedmiu boleści.
      Więc na cholerkę jasną się wypowiadasz jak i tak grasz za darmo...Sorka płytka czysta kosztujewink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka