zlybratblizniak 04.11.09, 11:21 Jeśli będzie potrzeba? Ekhm - a prawie 180'cio tysięczna petycja nie jest "czymś w rodzaju" potrzeby? No to dziś się czuję podwójnie zdemotywowany. Dziękuję Wam Cenego i Activision! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sex Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 11:32 sex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b4sh Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - Chcemy, aby gracze byli s IP: *.tkk.pl 04.11.09, 11:37 CoD4 to gra która miała najwięcej tak zwany "private servers" czyli tych na których można grać bez klucza. Przez IW.net i brak dedykowanych serwerów panowie z Infinity Ward chcą uciąć temat już na samym początku. Czy robią dobrze... nie wiem. Wiem natomiast, że jeżeli IW.net wypali będzie to fajna sprawa dla niedzielnych graczy takich jak ja. Nie mam już nastu lat i na gry nie przeznaczam już całego wolnego czasu i nocy jak kiedyś. Granie to dla mnie taka sama rozrywka jak film w kinie czy TV. Nie miałem szans z ludźmi, którzy łupali w CoD4 non stop... Teraz gra może dla mnie być rzeczywiście przyjemniejsza. I proszę nie wstawiać mi tutaj tekstów o nauce itp... uczyć to ja się uczę, ale pożytecznych rzeczy, które mi są potrzebne do pracy i zarabiania kasy... a granie to TYLKO rozrywka. Dystrybutorowi i autorom wcale nie zależy na znikomym procencie "fanatyków", tylko na szerokim gronie odbiorców... na ludziach, którzy pracują, mają rodzinne życie i grają przy okazji... to nie jest złe podejście bo wiem, że takich ludzi jest bardzo dużo. Widziałem już 40sto+ latków grających w CoD4... Infinity Ward dokładnie wie co robi... Patch z dedykami pewnie wyjdzie... ale podejrzewam, że nie przez najbliższe 6 miesięcy. Grę sobie kupię oczywiście, żeby wypróbować jak to wszystko działa. Już dawno temu, pisałem w komentarzach na różnych serwisach że "skill matching" to przyszłość gier MP w sieci. Quake live jest prekursorem. Infinity Ward być może będzie pierwszym developerem, które wprowadzi tą technologię na wielką skalę. Pozyjemy zobaczymy... ja sprawdzę to na bank. I wcale nie żal mi serwerów dedykowanych wypełnionych ludźmi którzy cenną energię tracą na "skill" w grze a nie w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
aihs Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - 04.11.09, 11:50 W ogóle mnie ta gra nie interesuje ale nie wiem o co ten wielki szum? Przecież na 99% w ciągu około 2 miesięcy powstanie fanowski emulator serwera i wszyscy będą zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q800 Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.legendgroup.pl 04.11.09, 11:54 Pitolisz. To czego nienawidzę, to ograniczanie mi możliwości i wmawianie, że to dla mojego dobra. Sam zdecyduję co jest dla mnie dobre. Niby jak ten skillmatching ma działać? Po levelach? W cod4 55 level zdobywało się w dwa dni grania i nie zauważyłem, żebym miał jakieś trudności nawet na "pro" serwerach, a do tego znałem adminów i poszczególnych graczy przez co czułem sie u siebie. Teraz będzie zupełnie anonimowo. To jakis idiotyzm. Najgorsze jest to ściemnianie IW i traktowanie mnie jak idiotę u którego występuje rozpad osobowości gdy musi samodzielnie wybrać serwer z wyszukiwarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 11:55 @b4sh: jak życie jest dla Ciebie takie ważne to lepiej spędzaj je z rodziną / dziewczyną / partnerem, a nie grając w gierki. Wiesz ile róż mógłbyś kupić swojej kobiecie za $60? Przemyśl to chłopie...jak rogi wyrosną to już będzie za późno. Jest określenie: nolife, powinno też być: overlife... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b4sh Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.tkk.pl 04.11.09, 12:04 aihs: jeżeli nie zostanie udostępniony serwer w postaci skompilowanej ani źródłowej to nic takiego nie powstanie. Zobacz, że CD-Keye skutecznie pilnują legalnego grania. Ale jeżeli firma udostępni program serwera publicznie, zawsze się znajdzie ktoś, kto go zmodyfikuje tak, żeby olewał klucze. IW.net ma ODEBRAĆ publicznie dostępny serwer.. więc nie ma co modyfikować. Żeby zagrać będziesz MUSIAŁ mieć legalną kopię gry. To tak jak z algorytmami użytymi do generowania kluczy. Są znane TYLKO autorom gry. Dlatego nie powstał jeszcze żaden DZIAŁAJĄCY (dający możliwość grania na niehakowanych serwerach) generator kluczy. IW.net załatwia dwie pieczenie na jednym ogniu... skill matching i problem hakowanych serwerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b4sh Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.tkk.pl 04.11.09, 12:16 rosomak: ty mi nie będziesz mówił co mam robić a czego nie... Poza tym zrozum, że dla IW jesteś w mniejszości klientów, a im zależy na MASOWYM sukcesie. q800: jeżeli grasz to zostawiasz po sobie całą masę danych czasowych, które serwer może analizować. Celność, szybkość reakcji, skuteczność itp.. itd.. skill matching na bank nie będzie działał tylko na podstawie "levelu". Wszystkie dane które zmagazynuje serwer na temat twojej gry zostaną poddane analizie i w ten sposób zostanie wyliczony twój "skill" ...a jeżeli zostanie wyliczony to możesz zostać dopasowany do graczy na podobnym poziomie zaawansowania. Jeżeli zaczniesz grać coraz lepiej, system się do tego dostosuje... itd... To się może udać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wintermute Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: 84.38.22.* 04.11.09, 12:22 Z QL to bardzo dobry przykład - nie ma serwerów dedykowanych, działa skill matching a zabawa jest przednia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: 195.164.255.* 04.11.09, 12:26 Heh. Nie będę dyskutowała o przyczynach usunięcia serwerów dedykowanych, ale zaznaczę, że w tej chwili wszelkie próby przekonania IW do ich przywrócenia wydają się być skazane na porażkę. Już w pradawnym hieroglifie, znalezionym w grobowcu twórcy gry Senet, z okresu starego państwa egipskiego, który to grobowiec został odnaleziony w roku 1925 przez polskich badaczy w Dolinie Królów znaleziono następujący zapis "małpa ptak wąż krokodyl bocian krowa rydwan słońce jaszczomp żyd", który można luźno przetłumaczyć jako "Dodanie serwerów dedykowanych to kawał ciężkiej pracy, a nie szczanie po krzakach. Dorobienie ich gdy cała gra jest gotowa to kilka tygodni pracy. Zespół choćby chciał, to w tak późnej fazie produkcji nie da rady tej pracy nigdzie wcisnąć, chyba że sobie w dupę." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b4sh Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.tkk.pl 04.11.09, 12:34 Ariadna: ale przecież serwer jest... tylko nie zostanie udostępniony publicznie. Przecież jakieś oprogramowanie musi napędzać IW.net. I są to serwery dedykowane właśnie. Tu wcale nie chodzi o dodatkową pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - 04.11.09, 12:34 b4sh: "Dystrybutorowi i autorom wcale nie zależy na znikomym procencie "fanatyków" (...)" To zdaje się powszechna postawa. Bathesda też postanowiła "nie przejmować się fanatykami" starych części Fallouta. Ciekawe kiedy dojdziemy do momentu, że firmy przestaną się w ogóle przejmować graczami. Odpowiedz Link Zgłoś
the_mister_a Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - 04.11.09, 12:39 "@b4sh: jak życie jest dla Ciebie takie ważne to lepiej spędzaj je z rodziną / dziewczyną / partnerem, a nie grając w gierki. Wiesz ile róż mógłbyś kupić swojej kobiecie za $60? Przemyśl to chłopie...jak rogi wyrosną to już będzie za późno. Jest określenie: nolife, powinno też być: overlife" CZyli według twojego rozumowania czytanie książek oglądanie filmów też jest naganne jak sie ma pracę i partnerkę? W pewnym wieku się rozumie,a przynajmniej powinno zrozumieć, że gry to rozrywka sposób miłego spędzanai czasu. Albo samotnie albo z innymi. Poza tym jakbys miał dziewczynę, żonę to byś wiedział, że nie ma nic lepszego dla związku niz posiadanie zainteresowan które wymagają samotności. Ja widze bo niektorych ludziach oni wszytko razem, nieodstepuja siebie na krok. Na dłuższa metę będzie to męczące i nudne. Każdy potrzebuje takiej ucieczki, chwili samotności od świata i kochanych osób. Oczywiście nie mówie tutaj o nolifee z wowa, którzy uciekajan a 10 godzin na dobe... Jezeli skill amtching bedzie naprawde dawal ludziom podobnych przeciwnikow to lepiej. Godzinka odstresowania od swiata wokolo to swietna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chui-san Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.ptr.magnet.ie 04.11.09, 12:40 co za roznica, bedzie czy nie, ja i tak gre kupie i tak bede gral w multi i wszystko mi jedno na ktorych serwerach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: 195.164.255.* 04.11.09, 12:51 @b4sh A IW.net to nie ma być przypadkiem tylko matchmaking z serwerem hostowanym u jednego z graczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b4sh Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.tkk.pl 04.11.09, 12:52 bosman_plama: wszyscy muszą zrozumieć, że gry komputerowe "dojrzewają", cała branża dojrzewa... wszystko się zmienia... dzisiaj nie produkuję się gry dla "geeków" tylko dla wszystkich... A co do F3... źle się sprzedał? Mi się gra bardzo podobała i kompletnie nie rozumiałem tego nostalgicznego pojękiwania tu i tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koszul Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: 80.48.107.* 04.11.09, 12:55 Co więcej - liczba graczy będzie ograniczona do 9v9!!!! Nie będzie można modyfikować ustawień gry z konsoli, nie będzie moddingu dla pc, leaning nie będzie uwzględniony. Nie wiem co się stało z IW ale sami sabotują swoją gierę... Wyciąg z chat'u z geniuszami z IW znajdziecie tutaj: www.thecompanyhub.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=447&start=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ezronymius Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - 04.11.09, 13:10 b4sh w 100% masz rację. Jestem starym (35+) graczem z maksymą "real life first". Jestem fanem całej serii Fallout RPG - Fallout 3 ma kilka niedociągnięć, ale jako RPG - wymiata. Czekam na MW2 jak kania na dżdż. Wielu młodych ludzi nie rozumie jeszcze - co to znaczy mieć godzinę wolnego czasu tylko dla siebie. Wielu jeszcze nie rozumie skąd "biorą się gry". IW zrobiło to co zrobiło. Poprzednie MW sprzedało się na PC słabo - poniżej 10% nakładu. Wiadomo jakie są przyczyny. Teraz robią wszystko by się bronić raz - przed spadkiem sprzedaży, dwa - przed wzrostem kosztów (extra kod tylko na zapewnienie modów i serwerów dla PC to duże koszty). Producent i wydawca gry mają święte prawo sprzedawać swój produkt tak jak im się podoba - wybierają to co spowoduje, że będzie sens wydawać COD7. Jeśli komuś się to nie podoba - go ahead! Wybierzcie konkurencję. To się nazywa wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas022 Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.olsztyn.mm.pl 04.11.09, 13:35 Tiaaa...Wychodzi MW3 - abonament na IW.net BANKOWY - w końcu to Activision Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sascha Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.nba.ie 04.11.09, 13:53 starym graczom z real life first polecam Symulator Farmy 2009. to, ze ty nie umiesz grac nie ma oznaczac, ze ja mam dostosowywac sie do twojego poziomu. chcesz? uzywaj matchmaking. nie pozbawiaj mnie tylko swobody wyboru serwera swoja ignorancja i brakiem czasu, i tylko dlatego, ze jestes gotowy wylozyc 2 razy tyle co ja za gre. iw i acti moga umiescic obie opcje ale nie chca. przez takich ludzi jak ty, ktorzy zaplaca im kazda sume za byle gowno. Odpowiedz Link Zgłoś
ezronymius Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - 04.11.09, 14:02 sasha - jak nie masz argumentów, to musisz od razu obrażać innych? A kto Ci każde grać w MW2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kek Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 14:08 A ja ściagnę pirata, przejdę singla i w***** ta grę^^ HAHA MW FANBOIZ ARE TOTALY GEY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasha Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.nba.ie 04.11.09, 14:11 nie mam argumentow? czy ty przynajmniej przeczytales co napisalem? nie obrazam CIEBIE. nie pisze personalnnie do nikogo bo to dziecinada. wykorzystalem kilka twoich tekstow ezronymius zeby zobrazowac pewna ideologie, ktora jest ostatnio coraz bardziej propagowana (pytanie przez kogo?) w srodowisku graczy. bezmyslne lykanie rozhypowanej papki za kazda kase i co wiecej publiczne chwalenie sie tym jakby byl powod do dumy. bez krzty konstruktywnej krytyki. jesli czujesz sie atakowany bezposrednio - nie jest tak i nie bedzie. a cala reszte z wypowiedzi powyzej dalej podtrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ezronymius Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - 04.11.09, 14:24 sasha - cała Twoja wypowiedź jest skierowana do mnie, zacytuję Twoje słowa: "że ty nie umiesz grać" (lol, na jakiej podstawie tak sądzisz? Pomawiasz mnie), "nie pozbawiaj mnie swobody" (przykro mi, nie pracuję w IW) itd. Wybacz, pisząc per "ty" kierujesz ją do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predi Re: Gracze - Będą dedykowane serwery w MW2? IW - IP: *.chello.pl 04.11.09, 14:34 Oczywiście, że opcja prywatnych serverów dojdzie. Z czasem. Brak dedyków=brak piratów w multi. W ten sposób osoby, które normalnie by ściągneły grę i grały na scrackowanych serverach kupią grę... oczywiście nie wszystkie ale napewno część, która bez MW2 multi nie przeżyje. A dedyki dojdą, jak uznają, że nachapali się dostatecznie czyli wtedy gdy sprzedaż zacznie maleć lub będzie "znikoma". Odpowiedz Link Zgłoś