Dodaj do ulubionych

Na szybko - definicja nooba

IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.09, 10:48
Ja tam pokory nauczyłem i staram szypko uczyć + współpracować jeśli tego gra wymaga.
Obserwuj wątek
    • Gość: fix Na szybko - definicja nooba IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.09, 10:51
      No spoko, ale przy np QuakeLive, ta teoria się nie sprawdza, bo podczas gry zatrzymanie się i wpisanie czegoś na chacie = śmierć i frag w plecy, więc to zależy od gry, może w DoW tak można bo nie jest aż tak ekstremalnie dynamiczny. Zresztą kurde, samo założenie jest bez sensu, bo po to wymyślono voice-chaty, żeby uwagi i rąk nie odrywać a się komunikować.
    • Gość: qba Re: Na szybko - definicja nooba IP: 212.160.143.* 19.11.09, 10:52
      nie zgadzam się, brak komunikacji niekoniecznie wynika z tego ze ktoś jest nobem. Czasami aż żal czytać co gracze wypisują. 90 % przypadków to wyzwiska pod adresem innych. W ten sposób jak grasz dłużej uczysz się ignorować co pojawia się w czacie. MW tam to jest nagminne. Wiec jak lecą bluzgi po prostu tego nie czytam.
    • Gość: sex Re: Na szybko - definicja nooba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 10:56
      sex
    • Gość: taa Re: Na szybko - definicja nooba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 10:58
      chyba uczy z nie "czy"
    • cubesan Re: Na szybko - definicja nooba 19.11.09, 11:03
      noobem mozna zostać nazwanym w każdej chwili. wystarczy jeden element źle zrobiony i już lecą epitety.

może być tak, że komuś nie podoba się używanie przez kogoś tube albo martyrdom (modern warfare) i od razu że noob, mimo że dany koleżka gra nieźle i daleko mu do nooba (może po prostu się bawi albo zalicza achievement).

ktoś cie wkurza, że jest lepszy - od razu ze jest noobem - ile razy coś takiego słyszałem

ktoś uzywa snajperki - noob i camper (tu gratulacje dla idiotów, którzy nie rozumieją że ze snajperką się nie lata po mapie tylko właśnie kampi)

ktoś stosuje claymore - oczywiście że noob, a jakże

ktoś skacze (tzw. bunnyhopping) - noob (chociaż przyznam, że to skakanie jest irytujące)

trafisz na koleżkę, który właśnie się "zrespawnował" i go zabijasz - jesteś noob, cziter i w ogóle masz bana na serwer

generalnie rzecz biorąc - wszyscy jesteśmy noobami, albo jak ktoś wyżej siebie nazwał - pro noobami (trafna nazwa) smile
    • Gość: fix Re: Na szybko - definicja nooba IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.09, 11:08
      @cubesan: dobrze piszesz, ja np. nienawidzę grać z ludźmi których nie znam, zawsze wtedy mam wrażenie że gram z banda idiotów, którzy nie potrafią grac zespołowo, wychodzę z założenia że najfajniejszy multi to po LANie smile
    • true_kefir Re: Na szybko - definicja nooba 19.11.09, 11:09
      Sławek nie było Cię wczoraj na Video Games Live smile ale widziałem Radka, Piotrka Gnypa i parę innych osób z branży smile Się przyszło to teraz czekam na jakiś artykulik tongue_out (btw. szkoda, że tak mało nagłośnione było, bo wyszło, że nie sprzedano wszystkich biletów, a np. na koncert w Lipsku bilety rozeszły się w 2 tygodnie)
    • Gość: OldSkull Re: Na szybko - definicja nooba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 11:19
      Noobem jest osoba obraźliwie nazywana przez graczy, którzy myślą, że dobrze grają i zaspokajają sowje kompleksy obrażając innych, słabszych. Poza tym w większości gier pisanie czegoś = strata czasu. A skróty sa tak enigmatyczne, że nawet po kilkudziesięciu grach nie wiadomo o co chodzi.
      Innymi słowy noobem jest osoba, która gra słabiej od osbó, które grają po to aby zwymyślać innym i wygrać, a nie dla zabawy.
    • mcartix Re: Na szybko - definicja nooba 19.11.09, 11:22
      Różnica pomiędzy noob a newbie.
      ---------------------------------------------------------
      Co to jest Gamecorner?- newbie
      Gamecorner jest do dupy!- Noob smile
    • slawomir.serafin Re: Na szybko - definicja nooba 19.11.09, 11:22
      Sławek nie było Cię wczoraj na Video Games Live

-----

nie było mnie, bo temat z Battlefielda wolę w oryginale, a reszta muzyki w ogóle mnie nie interesowała. Nie pójdę tylko dlatego, że jest i że wypada się pokazać.
    • Gość: nic Re: Na szybko - definicja nooba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 11:31
      Nie uzywasz mikrofonu i sluchawek podczas gry w multi ?
    • Gość: Odległy_kwazar Re: Na szybko - definicja nooba IP: *.axit.pl 19.11.09, 11:34
      Noob to Noob Saibot. Taki wojownik z Mortal Kombat. On pierwszy nosił to imię. Dopiero później to słowo zaczęło mieć negatywne znaczenie.
    • uookie Re: Na szybko - definicja nooba 19.11.09, 11:41
      noob to ktoś taki, kto pisze teksty o noobach. pro gracz nie zawraca sobie nawet nimi głowy.
    • true_kefir Re: Na szybko - definicja nooba 19.11.09, 11:43
      @SS
      hehe, no chyba że tak. ja to tam poszedłem, bo mi się ogólnie muza przez nich grana podoba. ich wykonania tematów z MGS, Warcraftów, FF, no i tak dalej bardzo leżą w moim guście smile
    • Gość: z8k Re: Na szybko - definicja nooba IP: *.chello.pl 19.11.09, 11:49
      Ja np nie lubię voice chata i piszę, nawet w Borderlands smile
    • slawomir.serafin Re: Na szybko - definicja nooba 19.11.09, 11:49
      Nie uzywasz mikrofonu i sluchawek podczas gry w multi ?

----

tylko do teamspeaka/venta
    • Gość: klops Re: Na szybko - definicja nooba IP: *.rz.izeto.pl 19.11.09, 11:55
      newbie - człowiek początkujący się wykazujący chęć polepszenia swoich umiejętności lub zdający sobie sprawę ze swoich braków.
      noob - niereformowalny idiota uważający się za pro, który każdego lepszego od siebie zwyzywa, każdego gorszego od siebie wyśmieje i ogólnie utrzymuje w grze nieprzyjemną atmosferę chamstwa oraz nieprzerwanej głupoty.
    • Gość: glutoplazma Re: Na szybko - definicja nooba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 12:10
      Zastanawiam sie jaki debil wymyslil ze 1 (slownie jeden) skok w MW to od razu bunnyhopping. Niech sobie poczytaja jeden z drugim co ten termin znaczy i skad sie wzial. Jeden kretyn cos takiego powie a reszta idiotow powtarza jak papugi. To jest dopiero noobstwo, nagminnie spotykane na serwerach.
      A co do tematu- noobem moze zostac kazdy i za wszystko. Kiedys zabilem 3 gosci z noza pod rzad i zostalem knife noobem. To oznacza ze znaczenie tego terminu juz dawno zostalo wypaczone i teraz sluzy on jedynie dzieciakom do wyzywania sie (i jak napisal cubesan- do wyzywania za wszystko, claymory, granatniki, campienie, raszowanie, zla gre, dobra gre itd.). Tym sposobem prawdziwymi noobami sa chyba tylko nowi gracze.
    • Gość: Alex Re: Na szybko - definicja nooba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 12:45
      A co powiecie o bugowaniu? Czy osoba która buguje
      nie zasługuje na miano nooba? W WarRocku jest tzw. "360", czyli wychylasz się zza winkla delikatnie i trzymając lena robisz pobrót o 360 i w efekcie gdy strzelasz wróg widzi tylko naboje lecące ze ściany... Tacy nie sa noobami? Ba czy kampiacy tak sniper to nie noob?
    • Gość: Wicked Re: Na szybko - definicja nooba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 12:54
      Powiem tyle - bzdura. Znam wielu graczy w quake'u 3 na excessiveplus, którzy siedzą cicho, a nieźle wymiatają..
      Ehh, w ogóle widać jak się wam nudzi w pracy.
    • zwierz4k Re: Na szybko - definicja nooba 19.11.09, 13:21
      Slawku, nie wypada by gracz z tak duzym doswiadczeniem jak ty mylil pojecie nooba i newbie.
      Pan KLOPS pieknie wyjasnil te roznice... refleksje sa wspaniale, choc nie zawsze sluszne big_grin
    • aihs Re: Na szybko - definicja nooba 19.11.09, 14:35
      @Alex
      Wykorzystywanie błędów gry to faktycznie lamerstwo ale nie zrównywał bym słów sniper=kamper. Jak jeszcze grałem w FPSy za czasów pierwszego UT (trochę dawno tongue_out) to latałem ze snajperką i często mnie ludzie bluzgali za kamperstwo ale prawda taka, że 90% z nich nie widziało skąd padał strzał i nawet nie wiedzieli czy się skampiłem czy jestem w ruchu ;] Zresztą słowa kamper i sniper to przeciwieństwa, kamper siedzi w miejscu, pierwsza zasada dobrego snipera to mobilność.
    • ender140 Re: Na szybko - definicja nooba 19.11.09, 14:52
      ja tam gadam w zasadzie tylko z kumplem, jak gram w tf2. ale w quaku na przyklad chat jest malo potrzebny.

jak to ktos napisal: newbie - nowy, noob - glupi.
    • Gość: qba Re: Na szybko - definicja nooba IP: 212.160.143.* 19.11.09, 14:58
      podobała mi się definicja kampera bodajże na serwerach MW klanowych (nie pamiętam teraz niestety nazwy)
      nie masz optyki, walisz serią i siedzisz w jednym miejscu - jesteś kamper, najpierw kick potem ban.
      Sniper mógł robi co chciał, nawet godzinę siedzieć w jednym miejscu dopóki używał snajperki. Inna sprawa że zaraz takiego gościa zdejmował inny snajper. Zresztą crossfire w MW to mapa przeznaczona do snajperki. I tam głownie odbywały się pojedynki snajperów. Reszta fragów to przypadki rusherów biegających środkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka