Dodaj do ulubionych

Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzętowe...

18.03.10, 09:14
Zapewne by był sens wydawać demo - musiałoby być bez DRM, a ponieważ demo i wersja finalna wcale bardzo się nie różnią to zapewne część kodu z dema można by wykorzystać do ominięcia DRM w wersji finalnej... - już nie raz piraci używali plików z wersji demo do odpalania pełnych z zabezpieczeniami. Zobacz AC2 - do tej pory DRM nie został złamany/ominięty.
Obserwuj wątek
    • the_mister_a Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto 18.03.10, 09:32
      No śmieliśmy się z Ubi, a tu Ubi 1:0 Piraci. Nie widzialem jeszcze nigdize scenowego Assasina C.2, a to znaczy, że Ubi narobiło problemu tak i legalnym graczom jak i piratom. I to w tym przpyadku zdecydowanie wieksze tym drugim.
    • Gość: Adi Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.10, 10:08
      Aj tam problemu. Po prostu to trochę potrwa, ale nie ma takiego zabezpieczenia, którego nie dałoby się obejść. Myślę, że niedługo złamią ten DRM.
    • Gość: eh. Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.10, 10:08
      żabojad nam dać gniot wiec niestety czekać na recenzję które mogła być nie rzetelne.
    • Gość: LOL Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.10, 10:20
      LOL link mi wykasowaliście a tam było tyle ładnych AC2 do ściagnięcia to informacyjnie do pieprzenia o tym że AC2 nie został złamany i jak to drm się sprawdza
    • Gość: BUNCH Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto IP: *.2-0.pl 18.03.10, 10:24
      To jest BEZCZELNE co robi UbiSoft, PeCetowi gracze są pomijani. A ich tytuły, które od lat były na ich platformie.. teraz lądują na wyłączność na konsolach!
    • Gość: Lu źny Gomez Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto IP: *.toya.net.pl 18.03.10, 10:32
      - Mobilne wersje tych kart mogą zadziałać, ale nie są wspierane. Te układy są jedynymi, które uruchomią grę.

Trochę tego nie rozumiem, czyli może działać a może nie?
    • wojtas022 Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto 18.03.10, 10:43
      No szkoda. Uzależniłem swoją decyzję o zakupie właśnie od dema SC: Conviction. Nie będzie dema - nie kupię. Pozdrawiam francuzów!
    • b4sh Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto 18.03.10, 11:34
      A ja myślę, że dama nie robią bo im się nie chce zawracać sobie gitary PCtem. Zrobienie dema to też czas i pieniądze. Skoro rynek PC to tylko taka mało znacząca "przystawka" dla nich, to co się będą prężyć.

@LOL: to że coś jest "do ściągnięcia" nie oznacza, że DRM został złamany. Jak na razie Ubi wygrywa z piratami.
    • Gość: LOL Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.10, 11:52
      LOL, LOL b4sh co ty pierdzielisz żyjesz w matriksie czy co ludzie grają bez problemów ułomny jesteś jakiś czy jak
    • r4lph2 Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto 18.03.10, 11:57
      @LOL - ściągnąć to możesz sobie najwyżej wersje CLONE - która bez legalnego klucza nie będzie działać. Termin wypuszczenia cracka dla AC2 wg sceny - to będzie kiedy będzie. Sam śledzę poczynania piratów vs UBI nie dlatego by ich gry mi się podobały, a ciekawi mnie cała ta walka z paskudną machiną korporacyjną smile
    • Gość: Konsolarrrz Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto IP: *.chello.pl 18.03.10, 12:11
      Demo to dodatkowe koszty a NIKT NIE BĘDZIE wyrzucał kasę w błoto dla złodzieji z PCtami. Proste? Proste!
    • b4sh Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto 18.03.10, 12:45
      @LOL: wiesz ile zjesz i tyle... a o moją ułomność się nie martw, skup się na swojej.

Ja już tutaj kiedyś pisałem, że tego DRMa łatwo nie złamią, o ile w ogóle złamią, bo czas na połamanie tej gry może być po prostu baaaaardzo długi. Trzeba analizować kod, pakiety wysyłane i dobierane i przy okazji ukończyć grę (być może nie jeden raz - włącznie ze wszystkimi misjami pobocznymi). Scenowcy przyzwyczajeni są do schematów łamania, scuroma i steama można pokonać znanymi ogólnie metodami. Tutaj się nie da.
    • Gość: mdnm Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto IP: *.xdsl.centertel.pl 18.03.10, 12:46
      Jedni mówią, że nie trzeba polaczenia z siecia inni ze trzeba.. Ale jak dwa serwisy mówią ze tak (wy i www.gameriddles.com/news/splinter-cell-conviction-wymagania-sprzetowe,597.html to trzeba uwerzyc ) smile
    • Gość: rgaa Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto IP: *.inowroclaw.mm.pl 18.03.10, 13:18
      konsolowcy też hardkorowo piraty ściągają, tego jest miliardy w necie
    • Gość: haha Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto IP: *.multimo.pl 18.03.10, 14:51
      czyzby comand and conquer 4 tez wymagal neta zeby grac?...;d
      kotaku.com/5496079/command--conquer-copies-ubisofts-awful-drm
    • j_uk_dev Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto 18.03.10, 14:56
      @b4sh, co do faktu niewypuszczenia dema na PC, to akurat zgodzę się z kimś kto wcześniej napisał, że mogłoby to ułatwić dobranie się do DRM. Zauważ, że DRM ten ma strukturę dosyć rozproszoną i "rozsianą" w różnych częściach gry - w końcu na tym miał polegać, by sprawdzano legalność co jakiś czas choćby poprzez potrzebę dociągania w czasie gry dodatkowej zawartości ( spodziewam się, że dociąga rzeczy niewielkie jak np. pliki skryptów, o czym może świadczyć fakt "zacinania się" w jakimś miejscu gry i niemożliwości dalszego postępu ). Innymi słowy przypuszczam, że przygotowując demo nie byłoby to proste, aby stworzyć build całkowicie pozbawiony jakiegokolwiek kodu mającego związek z DRM, a w takim przypadku każda informacja dla "łamaczy" mogłaby być na wagę złota. To może być jeden z powodów - nie mówię jednak, że jest. Natomiast samo przygotowanie dema, to już inna bajka. Na ogół po prostu grę tworzy się już z myślą o tym, by dało się stworzyć wersję demonstracyjną i usunięciem pewnych resourców ( jak własnie np. skryptów ) można zablokować progres i dobrze napisana gra zwykle wróci do głównego menu lub zrobi cokolwiek innego poza wywaleniem się. Z doświadczenia jednak wiem, że łatwo jest tylko teoretycznie, akurat pracować nad wersją demo produktu nie cierpię wink Zawsze jest morze problemów i krótki deadline na taką wersję.
    • Gość: kat Re: Splinter Cell: Conviction - wymagania sprzęto IP: *.sta.asta-net.com.pl 18.03.10, 23:56
      "Właśnie tak, to ten rak zjadający zdrową tkankę rynku gier " - nie ma zdrowej "tkanki rynku gier", w Polsce jest "droga tkanka rynku gier".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka