Dodaj do ulubionych

Xbox 360 Slim

16.07.10, 19:18
Witam
Jestem posiadaczem nowej konsoli którą dziś rano odebrałem ze sklepu Gamestation w
Anglii. Dokupiłem sobie kabel HDMI oraz NFS: Shifta gdyż nie miałem okazji w niego zagrać
a wszystkie gry oraz stary Xbox 360 są w rodzimym kraju. Pierwsze co przykuło uwagę to
nowy kompletnie inny design. Wszystko pięknie zapakowane itd. Ale przechodząc do
sedna: Kiedy już przetransferowałem wszystkie save'y oraz dodatki na nową konsole (stary
dysk 20GB wziąłem do uk, tak na wszelki wypadek) byłem gotowy zagrać. Konsola jest
zdumiewająco cicha a kiedy zainstaluje się grę to już w ogóle jej nie słychać. Chyba że ktoś
siedzi przed tv w odległości 0.5 metra.
Podsumowując, polecam ją każdemu, który ma starego Xboxa takie jak ja (bez hdmi,
20gb dysk 2007 rok) albo tym którzy wciąż myślą którą konsole wybrać. Nowy Xbox S. z
pewnością się sprzeda..
Obserwuj wątek
    • radek.zaleski Re: Xbox 360 Slim 16.07.10, 19:36
      dzięki za relację!

a możesz porównać głośność i ciepło konsoli po dłuższej grze? w mojej relacji zwracałem
      na to uwagę, ale im więcej danych, tym lepiej.

R.

leor napisał(a):

> Witam
      > Jestem posiadaczem nowej konsoli którą dziś rano odebrałem ze sklepu Gamestatio
      > n w
      > Anglii. Dokupiłem sobie kabel HDMI oraz NFS: Shifta gdyż nie miałem okazji w ni
      > ego zagrać
      > a wszystkie gry oraz stary Xbox 360 są w rodzimym kraju. Pierwsze co przykuło u
      > wagę to
      > nowy kompletnie inny design. Wszystko pięknie zapakowane itd. Ale przechodząc d
      > o
      > sedna: Kiedy już przetransferowałem wszystkie save'y oraz dodatki na nową konso
      > le (stary
      > dysk 20GB wziąłem do uk, tak na wszelki wypadek) byłem gotowy zagrać. Konsola j
      > est
      > zdumiewająco cicha a kiedy zainstaluje się grę to już w ogóle jej nie słychać.
      > Chyba że ktoś
      > siedzi przed tv w odległości 0.5 metra.
      > Podsumowując, polecam ją każdemu, który ma starego Xboxa takie jak ja (bez hdmi
      > ,
      > 20gb dysk 2007 rok) albo tym którzy wciąż myślą którą konsole wybrać. Nowy Xbox
      > S. z
      > pewnością się sprzeda..
    • sora_no_iro. Re: Xbox 360 Slim 16.07.10, 22:02
      No nie wiem czy ilość dB generowana przez konsole, to najważniejszy argument, przemawiający za wyborem platformy. Dzisiaj mam fanbojskie nastawienie więc sorry, troszkę się rozpędziłeś. Bo jeśli konsola nic poza kulturą pracy nie oferuje ( bo o niczym innym nie napisałeś), to raczej słaba zachęta... Mi najbardziej odpowiada nowy wygląd, to jak głośno chodzi, mało mnie interesuje gdyż w gry gram z wyłączonym mutebig_grin Chętnie postawiłbym to cacko koło tv ( bo teraz wreszcie wygląda jak sprzęt rtv wysokiej klasy), ale nie zrobię tego dla samego wyglądu konsoli. Tym bardziej śmieszy mnie wypowiedź "wybierzcie x360, bo teraz jest cichy". confused Fajnie że dzielisz się z nami swoimi wrażeniami, x ci się podoba, nie wiem czy w ogóle jest ktoś komu nowy wygląd nie odpowiada. Ale jeśli chcesz tu promować jaki produkt, czy namawiać do zakupu, znajdź lepsze argumenty bo wii chyba też jest ciche. Wybacz jestem czepialski z naturycool
      • leor Re: Xbox 360 Slim 17.07.10, 12:03
        Radek.Zaleski
        Konsola po 6 godzinach grania dalej jest cicha.. Nowy wentylator spisuje się na medal!
        Jeżeli grasz na niezainstalowanej grze to ciut głośniej chodzi bo napęd musi czytać płytę..
        Ale to jest mało zauważalne jeśli siedzisz w normalnej odległości od tv wink Jeśli będzie trzeba
        o jakieś większe info to proszę pisać wink
        PS: Wydaje mi się że Xbox 360 S. chodzi ciut szybciej w interfejsie!

@sora_no_iro.
        Nie napisałem "kupujcie bo ładnie wygląda". Kultura pracy raczej ma znaczenie.. wolę
        oglądać film w nocy bez jakiegoś buczenia w tle. Po za tym wierze że awaryjność tej konsoli
        spadła drastycznie.. Moja konsola po 6 godzinach wczoraj (musiałem iść na noc do pracy)
        ani się nie zająknęła a temperatura nad wiatrakiem jest średnia.. Ale to znaczy że chłodzenie
        działa skoro wydmuchuje dużo powietrza. Innymi słowy głównie polecam "tym", co mają
        jeszcze starsze wersje już nie na gwarancji wink J
        • manniak22 Re: Xbox 360 Slim 18.07.10, 12:03
          ja siedze od tv 1m mam slaby wzrok i tej konsoli nie słychac podczas grania ze chyba sie
          gra bez glosu
    • Gość: maratox Re: Xbox 360 Slim IP: *.net.pulawy.pl 23.07.10, 12:28
      Witam, ja właśnie zakupiłem Xboxa Slim, ale nie mam do niego kabla. Możecie
      powiedziec, ktory będzie pasował:
      kable hdmi???
      • leor Re: Xbox 360 Slim 23.07.10, 20:16
        Najlepiej zobacz ile metrów kabla jest Ci potrzeba. Jeśli na drodze kabla masz jakieś meble albo
        jakieś twarde/ostre krawędzie to możesz się pokusić na zbrojony.. a tak to nawet zwykły Ci
        starczy IMO smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka