Dodaj do ulubionych

100 Mercedesów od Ery!

05.05.09, 13:06
Mam prośbę, bo interesuję się przebiegiem tego konkursu i zastanawia mnie jedno, że wśród różnych rozmów prowadzonych przez internautów na różnych forach, m.in.
www.gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=22135
www.telepolis.pl/news.php?id=14396
www.gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=22219
www.wykop.pl/link/164705/konkurs-era-100-mercedesow-klasy-c-do-wygrania
gdzie wypowiadają się setki ludzi, którzy grali w ten konkurs, NIKT NIC nie wygrał(?).
Może ktoś kto wygrał mercedesa boi się, że mu go ukradną, ale czego ma się bać uczestnik, który wygrał np. nagrodę dnia czyli 2000,-złotych???
Dlaczego Era nie publikuje listy zwycięzców nagród dnia?
I dlaczego lista zwycięzców Mercedesów publikowana jest w okrojonej formie (czyli bez nazwiska laureata)?

Chcę przy tym zwrócić uwagę, że w pierwotnej wersji regulaminu był inny zapis, że lista zwycięzców będzie zawierać imię, nazwisko i miasto zwycięzcy.

Organizator (Era) zatem sam złamał punkt 31 regulaminu, cytat: "Wszelkie zmiany niniejszego Regulaminu będą dokonywane przez Upstrem za zgodą PTC pisemnie i będą niezwłocznie publikowane na Stronie Konkursu".

Brak jest informacji o zmianie regulaminu w tym zakresie!!!

Z tego co pamiętam pierwotna wersja regulaminu przewidywała też nagrody w postaci telefonów komórkowych, tyle że nie było określone ile tych telefonów, jakie i na jakich zasadach uczestnicy mieli by je otrzymywać. Kolejna zmiana???

Mam wrażenie, ze Era (organizator) zachowuje się nie poważnie, a wszelkie zmiany w regulaminie sprawiają, że ten konkurs zaczyna robić się coraz mniej wiarygodny!
Obserwuj wątek
    • Gość: c Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 14:00
      to nie bierz udziału i nie zawracaj głowy.
      • lincoln_six-echo Właśnie, że będę zawracał głowę, bo ten konkurs 11.05.09, 16:12
        śmierdzi. Przeczytaj sobie moje wpisy tutaj:
        www.gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=22219
        i tutaj:
        www.telepolis.pl/news.php?id=14396
        Chyba, że chcesz bronić tych oszustów co naciągają tysiące ludzi na nagrody, których nie ma!
        Dla przykładu oto dwie strony tego konkursu:
        www.era.pl/pl/100mercedes/udzial
        cytat: "W trakcie konkursu będą przyznawane również dodatkowe nagrody-niespodzianki, w tym: TELEFONY(!), pakiety minut i SMS, nagrody gotówkowe w wysokości 2.000 zł..."
        www.era.pl/pl/100mercedes/nagrody
        cytat: "Im więcej zgromadzisz punktów, tym większe masz szanse na wygraną! W trakcie konkursu codziennie będą przyznawane dodatkowe nagrody, w tym: TELEFONY (!), pakiety minut i SMS, nagrody gotówkowe w wysokości 2.000 zł, oraz utwory MP3 i Granie na Czekanie!"

I teraz pokaż mi kolego w regulaminie w jaki sposób wygrać telefon. Kto, jakie telefony i na jakich zasadach ma je wygrywać???
        • Gość: Domi Re: Właśnie, że będę zawracał głowę, bo ten konku IP: *.chello.pl 11.05.09, 17:06
          i bardzo dobrze, jak dla mnie ktos powinien miec wglad na takie
          konkursy i powinna byc jakas str www gdzie mozna spr wiarygodnosc
          badz tez "zasoby" firm, czyli czy jeszcze cos zostalo, ile osob juz
          wygalo i wszystkie szczegoly.

Ciesze sie ze sie tym Pan zajal.

pozdrawiam:)
          • bsm3 Re: Właśnie, że będę zawracał głowę, bo ten konku 10.07.09, 11:22
            Gość portalu: Domi napisał(a):

> i bardzo dobrze, jak dla mnie ktos powinien miec wglad na takie
            > konkursy i powinna byc jakas str www gdzie mozna spr wiarygodnosc
            > badz tez "zasoby" firm, czyli czy jeszcze cos zostalo, ile osob
            juz
            > wygalo i wszystkie szczegoly.
            >
            > Ciesze sie ze sie tym Pan zajal.
            >
            > pozdrawiam:)

Ja też się cieszę, że jest jakaś sensowna krytyka tego przekrętu,
            który firmuje ERA. Ta promocja jest jednak dość umowna, bo gdy się
            chce czegoś dowiedzieć, lub zaprotestować przeciwko błłędom (być
            może zamierzonym w pytaniach) to nikt z konsultantów nic nie wie,
            więc nie odpowie. Wiele razy usiłowałam tłumaczyć, że w samym
            pytaniu jest błąd, na który nie można odpisać 1,2, lub 3, jednak nie
            było z kim rozmawiać - wszyscy się odżegnali. Napisałam
            reklamację=skargę i też figa! Teraz, kiedy już jest po wszystkim,
            wątpię czy w ogóle otrzymam od organizatorów jakieś konmkretne
            wyjaśnienie, przeprosiny lub tp. Szkoda, że wcześniej nie
            przeczytałam opinii i przestróg Internautów, ale cóż... Tak bywa.
            Również pieknie pozdrawiam
            BESZ
        • Gość: serek Re: Właśnie, że będę zawracał głowę, bo ten konku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 16:34
          Ten konkurs to farsa -ja dałem się naciągnąc uzbierałem ponad 60 tys
          punktów i co i nic .Jedno bredzenie że jestes blisko wygrania
          otrzymuje ten co ma 60 tyś pkt i ten co ma ich milion! Pytanie to
          nic innego jak naciąganie swoich klientów na duzy oszukanczy hazart!
          Straciłe zaufanie do ERY już mysłe aby jak najszybciej opuscic tego
          operatora -to lichwiarz i tumani porzadnych ludzi -wstyd ?
          • Gość: daek Re: Właśnie, że będę zawracał głowę, bo ten konku IP: *.chello.pl 14.05.09, 16:54
            Gość portalu: serek napisał(a):
            > Straciłe zaufanie do ERY już mysłe aby jak najszybciej opuscic tego
            > operatora -to lichwiarz i tumani porzadnych ludzi -wstyd ?

Tuman to ty jesteś że dałeś sie naciągnąć na kase heheheh
        • Gość: mac Re: Właśnie, że będę zawracał głowę, bo ten konku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 16:45
          Ten konkurs poprostu śmierdzi -jak najszybciej winne sie nim
          zainteresować odpowiednie władze stojace na straży stosowania prawa -
          ja czuje nię oszukany .
        • Gość: ja Re: Właśnie, że będę zawracał głowę, bo ten konku IP: *.icpnet.pl 22.05.09, 13:55
          Wygralem jednego mesia. Nie powiem ile musialem wysalc smsow. ale
          stres jest wiekszy niz zysk.
          pz
          • obserwator_7 "Wygrałem mesia", wiem ale nie powiem, itp. 23.05.09, 18:36
            Dla studentów pierwszego roku psychologii, powyższy post
            niejakiego "ja" to wręcz modelowy przykład fałszywej wypowiedzi.

Gdy ktoś wygrywa i chce się tym pochwalić, to powie, np. "Wygraliśmy
            mecz, trzy do zera. Wieczorem pokażą bramki na lokalnej telewizji".

A gdy ktoś mówi "Wygraliśmy mecz, eee wynik jest nieważny, ważne że
            wygraliśmy", to albo sędzia był drukarzem, albo bramka była
            strzelona ręką lub z pozycji spalonej itd. itp.

Tak więc drogi "ja" jakoś ci nie wierzę...

Po drugie końcówka IP twojego komputera wskazuje, że dostawcą
            internetu dla ciebie jest multimedialna sieć kablowa INEA, a jej
            zasięg (dostępna jest w Poznaniu, Koninie, Wrześni, Grodzisku
            Wielkopolskim, Wolsztynie, Luboniu, Skórzewie, Słupcy, Suchym Lesie,
            Swarzędzu, Śremie, Turku oraz Dąbrówce) nie obejmuje żadnego z miast
            podanych na stronach Ery (miasta zwycięzców Mercedesów).

...?

• Gość: sto pierwszy Re: ten konkurs śmierdzi IP: *.icpnet.pl 01.06.09, 18:12

I to jak sto pięcdziesiąt! (a nie sto ;)
        • Gość: wydymana dupcia Re: Właśnie, że będę zawracał głowę, bo ten konku IP: *.tktelekom.pl 28.08.09, 16:42
          czlowieku poczytaj na necie "wprost" opisalo ten konkurs, te mercedesy i inne
          nagrody wygrywaja/wygrala grupa zorganizowanych ludzi...zeby nie napisac
          inaczej, nigdy powtarzam nigdy nie wysle zadnego jebanego smsa i odchodze z
          orange bo mialem ponad 30 milionow losow i wygralem gowno swistaka!!!! niech sie
          jebia!!!!
        • Gość: saba Re: Powiem Ci jedno IP: *.sileman.net.pl 08.04.11, 15:54
          Powiem Ci jedno. to jedno wielkie oszustwo. Ja nie brałam udziału w tym cyrku a już 2 razy miałam połaczenie z tym nr, ale nie odebrałam i nadal dzwonią. Po co nie wiem.
      • Gość: naciągnięty na erę Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: 79.162.132.* 23.06.09, 11:44
        miałem ponad 65 000 pkt i co ? dostałem smsa , że nawet na telefon sie nie załapałem a ok 40 min przed zakończeniem dostałem informację, że jestem w 100 najlepszych, innych informacji "0" miałem otrzymać nagrodę i kicha. Ciekawy jestem kto zna te listy punktowe i kto je sprawdza. Napewno kolesie miedzy soba i swoich kolesiów obdażaja prezentami. Tym powinna się zając CBA. Nie bądźcie naiwniakami jak ja i nie grajcie w te oszukańcze i nie dokońca wyjaśnione gierki.
        • Gość: arni Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.06.09, 18:59
          rnidebilu . tobą powinien zająć się psychiatra
        • Gość: jaworek Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 08:59
          oooo... 65000 punktów , to pewnie z 5000 zł umoczyłeś ":)
          Na telefon wystarczyło 29,28 zł , mogłeś sobie kupić kilkadziesiąt :)
          Na merca to natomiast stanowczo za mało , na używane Seicento by
          styknęło . Zamiast grać trzeba było jechać na giełdę :)
          Pretensje kierować do mamusi i tatusia , że debila zrobili :)
    • Gość: :)) może to merce Matchboxa IP: *.chello.pl 05.05.09, 14:10
      :)))
      • lincoln_six-echo Re: może to merce Matchboxa 11.05.09, 16:41
        A Mercedesy organizatorzy zapewne rozdają swoim bliskim i dalekim krewnym.
        Przecież i tak tego nikt nie sprawdzi. Era powie, że organizator i dokumentacja
        konkursu w Grecji, a tam żaden UOKiK, żaden NIK, ani żaden UKE tego nie
        sprawdzi. O prokuraturze nawet nie wspominam bo oni i tak wszystko umorzą.
    • Gość: marcin głupich nie sieją sami sie rodza :)) naiwniak IP: 198.36.86.* 05.05.09, 14:11
    • Gość: Adek Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 19:26
      Dla mnie ten konkurs to naciaganie. Mozna wysyłac bez konca, a chodzi o to żeby
      jak najwiecej kasy wyrwac od uczestników konkursu. sam jestem ciekaw czy ktos
      faktycznie wygrał tego Merca.
    • Gość: m Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.jf.intel.com 08.05.09, 13:13
      a widzieliscie bardza dziwna analogie w miastach ktore wygrywaja...
      zaloze sie ze sa to te same osoby, rodziny itd... mysle ze ktos z
      zarzadu firmy powinien przyjzec sie tej sprawie...
      • lincoln_six-echo Re: 100 Mercedesów od Ery! 13.05.09, 17:19
        Rocky pochodzi z Białej Podlaski, frozen z Łomży, trzeci kolega z Warszawy
    • Gość: TDK Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 11.05.09, 18:04
      Lincoln, popieram cię. Zawiadom prokuraturę o podejrzeniu
      popełnienia przestępstwa, niech się zajmą oszustami. Organy ścigania
      sprawdzą, kto otrzymal nagrody i czy liczba wydanych nagród jest
      zgodna z regulaminem. Sprawa stanie się głośna i może inni oszuści
      też trochę spasują. Jeśli potwierdzi się oszustwo, to zarząd ERY
      wyleci z hukiem. A ty łykniesz trochę sławy. Pozdrawiam i życzę
      powodzenia.
    • bcde Re: 100 Mercedesów od Ery! 11.05.09, 18:08
      Lincoln, masz rację, popieram cię. Zawiadom prokuraturę o
      podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Organy ścigania sprawdzą które
      osoby dostały nagrody i czy liczba nagród jest zgodna z regulaminem.
      Sprawa stanie się głośna i może to otrzeźwi też innych oszustów.
      Jeśli oszustwo się potwierdzi, to zarząd ERY powinien wylecieć z
      hukiem. A ty łykniesz trochę sławy. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • Gość: Rocky Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.toya.net.pl 11.05.09, 23:44
      Mistrzu, lepiej napisz ile kasy umoczyłeś:)

Są ludzie, którzy wygrywają. Ja z taką jedną osobą rozmawiałem (z wygranym z 1
      tygodnia). Wygrał merca i 2000zł..
      Tak więc ludziki wygrywają te autka ale nie tylko Ci którzy nie są na tyle
      naiwni by myśleć, ze za smsy na kwotę 6000-9000zł da się wygrać autko za 200
      000... :)
      • Gość: A. Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.chello.pl 12.05.09, 16:36
        ten merc to chyba kosztuje trochę ponad 100.000 PLN
      • lincoln_six-echo Re: 100 Mercedesów od Ery! 13.05.09, 16:25
        Mam cztery fury w garażu i nie mam potrzeby grać o mercedesa, nawet nie mam juz
        wolnego miejsca w garażu na następne auto. Po prostu wszelkiego rodzaju oszuści
        działają na mnie jak czerwona płachta na byka. Przez takich pacanów moja firma w
        ciągu ostatnich trzech lat miała tyle strat, że wystarczyłoby na te wszystkie
        sto mercedesów. Dzisiaj oszukujecie setki, tysiące abonentów sieci Era,
        niewykluczone że za kilka lat, już w inny sposób oszukacie mnie i moją firmę :(

Rocky przypuszczam, że jesteś jednym z organizatorów tego konkursu dlatego
        wierzę Ci, że rozmawiałeś z osobą, która wygrała w pierwszym tygodniu merca i
        2000zł. Ba, zrobiłeś wszystko co trzeba, żeby akurat ta osoba wygrała. Tak więc
        ludziki wygrywają... a jakże!

Weż tylko pod uwagę, że na razie zbieram informacje. Jeśli konkurs prowadzony
        jest w uczciwy sposób, to nie macie czego się bać :)

Natomiast jeśli potwierdzą, się moje przypuszczenia, że "przekręty szły", wtedy
        ty i twoi koledzy przekonacie się jak wiele mogę! Mam takie znajomości i takie
        układy, że jeden mój telefon wystarczy, a następnego dnia wszyscy wylądujecie na
        dywaniku u prezesa. W ciągu kilku dni sprawdzę wam wszystkie kontrole jakie
        tylko są: UOKiK, NIK, UKE, a nawet Sanepid.
        • lincoln_six-echo Re: 100 Mercedesów od Ery! 19.05.09, 16:10
          Miało być:
          W ciągu kilku dni sprowadzę wam wszystkie kontrole jakie
          tylko są: UOKiK, NIK, UKE, a nawet Sanepid.
        • Gość: graaaa Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.eltronik.net.pl 22.05.09, 21:11
          wyslala jednego esm i kazali mi odpowiedziec co lubi pudzian odrazu wiedzialam
          po takim esm ze to oszustwo a nie konkurs o merca
    • Gość: frozen Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 12:07
      o tych telefonach nie ma żadnego info, więc skąd pomysł, że je dostaniesz?.
      zasady przynawania Nagród Natychmiastowych masz w regulaminie, jest napisane co
      trzeba osiągną aby dostać daną nagrodę. PTC ma ponad 13.000.000 klientów, jeśli
      dla Ciebie nawet 500 internautów (o niesprawdzonej tożsamości) jest
      reprezentatywne to gratuluję poczucia humoru.
      • lincoln_six-echo Re: 100 Mercedesów od Ery! 13.05.09, 17:03
        Jak to nie ma żadnego info, a to:
        www.era.pl/pl/100mercedes/nagrody
        cytat: "Im więcej zgromadzisz punktów, tym większe masz szanse na wygraną! W
        trakcie konkursu codziennie będą przyznawane dodatkowe nagrody, w tym: TELEFONY
        (!), pakiety minut i SMS, nagrody gotówkowe w wysokości 2.000 zł, oraz utwory
        MP3 i Granie na Czekanie!"

Ten regulamin jest dziurawy jak ser szwajcarski! Do tego jest dowolnie zmieniany
        przez organizatorów w dowolny sposób. Ktoś w ogóle tego pilnuje?

W regulaminie to mam napisane, że "pracownicy Samsung Electronics Polska Sp. z
        o.o. ich współmałżonkowie, rodzeństwo, wstępni i zstępni do pierwszego stopnia
        włącznie, nie są uprawnieni do udziału w konkursie." - Tyle i tylko tyle zostało
        w regulaminie po telefonach...
        A jak było? Kilka osób z Samsunga zapytało się (tak nieoficjalnie) czy da radę
        kilka mercedesów "wygrać", tak dla kolegów. Ponieważ nie było już z czego
        dzielić (bo zapisy poszły już wcześniej) usłyszeli odpowiedź, że NIE.
        Wtedy ludzie z Samsunga chcieli w zamian za telefony (każdego dnia miało być po
        10 sztuk S8300 Ultra Touch) obsadzić swoich ludzi w jury czy jak to się tam
        nazywa, w komisji konkursowej. Organizator (czyli: rocky, frozen i koledzy) też
        nie wyraził na to zgody i Samsung w ostatniej chwili wycofał swój udział z tego
        konkursu. Dobrze wiedzieli, że konkurs nie będzie przebiegał w uczciwy sposób,
        więc chyba dobrze zrobili, że się z tej imprezy wycofali.

I tyle zostało po telefonach. JEDNO ZDANIE W REGULAMINIE!
      • lincoln_six-echo Re: 100 Mercedesów od Ery! 13.05.09, 17:15
        A jeszcze jedno. Ludzie z Samsunga upierali się, żeby osoba wygrywająca
        mercedesa nie mogła jednocześnie wygrać nagrody dnia czyli 2000zł. Ale
        organizatorowi z niewiadomych przyczyn (można się domyślać z jakich) taka zmiana
        nie była na rękę.

A 500 internautów, którzy utopili w tym konkursie od 2500zł do 7500zł to bardzo
        duża grupa, całkowicie reprezentatywna. Tak przynajmniej twierdzi mój kolega
        wybity matematyk, specjalista od statystyki.
        Jeśli się mylę to idź do prezesa i pokaż zestawienie osób (albo o takie poproś),
        ile osób zagrało za 7500zł lub więcej.
        • skynews Re: 100 Mercedesów od Ery! 14.05.09, 17:26

Człowieku,
          jeżeli taki konkurs wystartował to jest zgodny z obowiązującym prawem
          w państwie prawa.
          Czego wiec chcesz ?
          • lincoln_six-echo Żeby konkurs był prowadzony w uczciwy sposób! 19.05.09, 16:15
            Chyba żartujesz:) To, że wystartował to jedno, a to w jaki sposób jest
            przeprowadzony to drugie!

Czego chcę... Żeby konkurs był prowadzony w UCZCIWY sposób!

Chcę, żeby np. koleżanka "kaja" (wpisała się na forum GSMonline.pl w dniu
            2009-04-10) mogła dalej grać o swoje wymarzone auto. Jeśli ERZE zależy na swoich
            klientach, organizator konkursu powinien zaproponować zmiany w regulaminie, tak
            żeby setki/tysiące osób takich jak „kaja” mogły kontynuować grę o samochód.

Można to zrobić np. tak: zsumować wszystkie zdobyte punkty przez poszczególnych
            uczestników konkursu i zaproponować dalszy udział w grze z takim dorobkiem
            punktów na jakim został przerwany, i na takim poziomie na jakim został
            przerwany. I żeby zdobyte punkty nie były zerowane na koniec tygodnia, tylko
            przechodziły z tygodnia na tydzień.
            Oczywiście takie zmiany nie są na rękę ludziom, którzy znajdują się w Komisji
            Konkursowej, bo trudniej będzie przytulić takiego Mercedesa dla kogoś znajomego.

W ogóle to jak ja kupowałem Hondę w salonie w tamtym roku to dostałem w gratisie
            pełne ubezpieczenie na dwa lata. Ponieważ Mercedes jest po części także umoczony
            w ten pseudo-konkurs to aż się prosi, żeby Mercedes jako firma ufundowała do
            każdego samochodu pełne ubezpieczenie do każdego samochodu. W zamian zwycięzca
            samochodu nie mógł by go sprzedać przez te dwa lata. Nikt by nie miał wymówki,
            że go nie stać na taki samochód i szybko musi go sprzedać (a te osoby, gdzie w
            jednej rodzinie po dwa i więcej takich samochodów "powygrywali" to nawet zakaz
            sprzedaży auta przez trzy lata). Ale by się człowieki w Komisji Konkursowej
            zdziwili, jakby Era takie coś zrobiła:)))
            • skynews Re: 20.05.09, 12:38

Konkursy to rodzaj hazardu...gry losowe - ewentualne wejście na drogę prawną z
              organizatorem jest wykluczone.
              Jakbyś prowadził obojętnie jaki rodzaj działalności gospodarczej to byś znał
              elementarne zasady prawa dotyczące organizacji takich loterii.
              Jak masz dowody oszustwa to melduj się na policji albo w prokuraturze i nie
              marudź na forach.

Admin...
              proponuje wykasować cały ten wątek żeby jego założyciel nie cierpiał
              permanentnie z powodu bólu wątroby.
          • obserwator_7 Re: 100 Mercedesów od Ery! 20.05.09, 18:50
            skynews napisał:

> Człowieku,
            > jeżeli taki konkurs wystartował to jest zgodny z obowiązującym
            prawem
            > w państwie prawa.
            > Czego wiec chcesz ?

O jakim prawie mówisz? Chyba coś Ci się pomyliło. Loteria to i
            owszem organizowana jest zgodnie z przepisami ustawy o grach i
            zakładach wzajemnych. Wymaga zezwolenia wydanego przez Ministra
            Finansów, ale to w przypadku loterii.
            Natomiast ten konkurs przeprowadzany jest na podstawie regulaminu. A
            jak organizator traktuje regulamin to widać po treści postów...

O państwie prawa nawet nie wspominaj, bo chyba nigdy w sądzie nie
            byłeś, w tym naszym "państwie prawa".
        • Gość: Henio Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 17:37
          Wybacz ale żeby Merca wygrać to chyba oczywiste ze w konkurs trzeba przynajmniej
          polowe wartości "wrzucić" gdyby tak 10 000 stykało to sam bym już brał w tej
          cenie bez chwili zastanowienia

polecam tez stronę www.e-konkursy.info/forum/post-869990-cat-1-pg-9.html
          na tej stronie można sie nauczyć jak w konkursach kantować.
          Pozdrawiam
          • Gość: jaworek Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 17:45
            Henio-głupenio , to poczytaj i wygraj coś w końcu. :)
    • needmoney Orange 150 BMW 18.05.09, 12:53
      W orange jest 150 bmw jeszcze plus z playem się dorzucą ulice będą zawalone
      mercami bemkami i audi a świstak będzie dalej zawijał w sreberka ...
      Tak na logikę gdyby te wszystkie promocje były uczciwe to pół polski jeździła by
      już wygranymi samochodami wydawała wygraną kasę itd. itp. ...
      • Gość: fajny Re: Orange 150 BMW IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.05.09, 14:24
        owszem :)
        w orange to koszt 4,88 zł brutto za 1 smsa ! to co to za loteria TYLKO dla klientow orange?
        Mam jeszcze za to płacic prawie 5 zeta? chyba kogos poje..ało
        • Gość: orto Re: Orange 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:19
          Przecież z reguły jak operatorzy robią promocje i konkursy to są skierowane do własnych klientów a nie obcych. To zarówno forma promocji, jak i zarabiania (nie ma co tego ukrywać). Duża liczba atrakcyjnych nagród jednocześnie może przyciągnąć nowych klientów z konkurencji. Ale targetem są włśni klienci
        • Gość: esprit Re: Orange 150 BMW IP: *.subscribers.sferia.net 29.12.09, 18:09
          jakie 5 zeta? cale mnostwo sms po 4,88, na jednym sie nie konczy. Ktos wreszcxei
          powinien sie tymi naciagaczami zajac!!!!
      • tag1 Re: Orange 150 BMW 28.07.09, 08:01
        Dziś jest 28 lipica, na stronie 150Bmw w zakładce "zwycięzcy"
        ostatni wpis o wygranych samochodach jest z 19.07.Orange jawnie i
        bezczelnie łamie regulamin, który samo napisało, podobnie jest z
        komunikatami rozsyłanymi do uczestników konkursu, które w 90%
        wprowadzają w błąd. Pisałem w tej sprawie do Prezesa Orange, żeby
        powsciągnął swoich pracowników w tworzeniu fikcji i oszukiwaniu
        klientów, ale nie doczekałem sie odpowiedzi. Widać Jaki Szef taka
        firma, banda oszustów. Noszę się z zamiarem wysłania Orange pisma
        przedprocesowego za oszustwo i wyłudzenie. TAG
        • Gość: Marek Re: Orange 150 BMW IP: 80.50.237.* 28.07.09, 12:08
          Orange nie jest organizatorem tej loterii, a inna nikomu nie znana firma
          marketingowa (EL2). Orange daje tu tylko swoja markę jako wabika. Wystarczy
          poczytać regulamin oraz wejść na stronę organizatora.
        • kopybarb Re: Orange 150 BMW 19.07.10, 14:21
          Dałam się skusić na kilka SMS-ów, i zaczęło się, otrzymałam ponad 40 SMS-ów o treści jak Wam wiadomo bardzo jednoznacznej dla otrzymujących, a dla Orangu o innej treści- ciekawe tekst jest ten sam. Mam zamiar zwrócić się do Prokuratury o nękanie i wyłudzanie pieniędzy przez Orange nie mówiąc, że należałoby sprawdzić kto wygrał i czy taki w ogóle jest? Ale... jeśli zgłoszeń tego typu będzie więcej- będzie SPRAWA DO ROZSTRZYGNIĘCIA I MOŻE WRESZCIE KTOŚ SIĘ WEŹMIE ZA TYCH OSZUSTÓW I WYŁUDZACZY. Gdyby był to pan Kowalski - dawno Prokuratura ścigałaby go z urzędu. Nieprawdaż?
          • Gość: gosciowa Re: Orange BMW i ERA 100tys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 21:47
            porównajcie sobie zwycięzców - to ci sami ludzie. zgarniaja po 400-500tys i pare
            BMW.
      • Gość: oszusci Re: Orange 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 16:18
        przeczytajcie regulamin cyt\\
        Nagrody zostaną przyznane Uczestnikom, którzy dokonali największej ilości
        Zgłoszeń na odpłatny numer 7400 lub na
        inny numer wskazany w materiałach reklamowych i promujących Loterię (wysłali
        najwięcej wiadomości SMS)

czy teraz wiecie ze nie wygracie a jak chcecie to grajcie ale i tak nie
        wygracie, ale to jest żenada ,oszusci z orange
        • skorzanebuty Re: Orange 150 BMW 09.02.10, 14:46
          Moze najpierw Ty przeczytaj dokladnie regulamin. Tutaj chodzi o nagrody dodatkowe. Te losowane w codziennych losowaniach sa... losowane. Nie licytowane.
        • Gość: Leoncj Re: Orange 150 BMW IP: *.connecta.pl 31.03.10, 17:59
          Dokładnie nie dajcie się naciągnąć to oszustwo Orange to kolejne naciągacze
          trzeba by wysłać smsów więcej niz to auto warte żeby wygrać
      • Gość: oszusci z orange Re: Orange 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 08:55
        a ma juz ponad 10 milonow pkt,wydalem kupe kasy ,tak naprawde to powinieniem
        miec juz kilka takich bmw,wystarczy przypomniec sobie rachunek
        prawdopodobienstwa,wiec rodacy,nie grajcie w ten szmelc,oszukuja was i mnie
        takze,szkoda ze nie jestem prawnikiem ...jakas mała sprawa by była na pewno dla
        orange!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gdyz dostalem juz smsy np. odpisz bmw a
        samochod bedzie twoj,oddzwonimy w ciągu 15 minut,odpisałem bmw i nic...czy to
        jest zgodne z prawem????????
        • Gość: chochlik Re: Orange 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 13:49
          Drogi rodaku, przypomnijmy sobie zatem rachunek prawdopobienstwa. I co? I jakos liczba 10 milionow nic nie mowi, bo nie mamy sie do czego odniesc. Jakbysmy mieli calkowita liczbe losow, to mozna by cos wiecej powiedziec.
          • Gość: excellencja zlota mysl na przyszlosc IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 24.03.10, 19:58
            oto motto dla wszystkich mocno zdeterminowanych udzialem we
            wszelkiego rodzaju konkursach sms-owych tego i pozostalych
            operatorow..wiec zapamietajcie raz na zawsze ulubione porzekadlo
            pijarowcow od wizerunku i innych bredni oglupiajacych ciemne masy.
            TA REKLAMA CIE NIE BUJA PLACISZ /tu wstaw odpowiednia kwote/ ...
            WYGRASZ H..A
            • Gość: petlik Re: zlota mysl na przyszlosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 12:05
              No, tak samo pewnie mowia organizatorzy totolotka czy innych loterii. Wiadomo, ze prawdopodobienstwo wygranej jest nikle, ale jednak ktos te samochody wygrywa, prawda?
    • Gość: martika Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.spray.net.pl 18.05.09, 18:56
      Na początek mały cytat z regulaminu:

„21. DODATKOWE MECHANIZMY KONKURSU.
      (…)
      b) DODATKOWE PUNKTY UMIEJETNOŚCI.
      - Uczestnicy mogą alokować część (lub całość) swoich punktów (do
      uprzednio określonej maksymalnej liczby), które ulegną podwojeniu,
      jeżeli odpowiedzą prawidłowo na następne pytanie w określonym
      czasie. Jeżeli odpowiedź jest prawidłowa, punkty alokowane ulegają
      podwojeniu, jeżeli nie, zostaną utracone. Uczestnicy otrzymują
      najpierw pytanie i mają możliwość oceny stanu swojej wiedzy pod
      kątem udzielenia prawidłowej odpowiedzi i dopiero wtedy decydują,
      ile punktów chcieliby alokować.”

W praktyce wyglądało to tak, że na poziomie 10 można było obstawić
      pytanie (alokować) za maksymalną liczbę punktów czyli 20.000.
      Przyznam, się szczerze, że na początku konkursu zagrałam i dotarłam
      do 10 poziomu. Kilka może kilkanaście takich pytań bonusowych nawet
      miałam. Wtedy celowałam w nagrodę dnia, niestety bez powodzenia.
      Swoją drogą to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie, aby zwycięzca
      samochodu mógł jednocześnie wygrać nagrodę dnia (jeden zgarnia
      wszystko, a dla innych nie ma nic).

Ostatnio uzbierałam trochę pieniążków i tak na poważnie chciałam
      zawalczyć o Mercedesa. Jakież było moje zdziwienie, gdy po
      osiągnięciu dziesiątego poziomu zorientowałam się, że nie ma tych
      pytań o których mowa w punkcie 21 punkt b?!?
      Momentalnie zniechęciłam się do dalszej gry. Przestałam grać i tyle.
      Poczułam się oszukana. Jeżeli ktoś usunął ten sposób zdobywania
      punktów, to chyba powinna być o tym stosowna informacja w
      regulaminie?

Tak się składa, że mam drugi telefon na kartę w Orange. Tak więc
      Erze już podziękuję, spróbuję złapać trochę szczęścia u konkurencji.
      Tam przynajmniej w Komisji Nadzoru nad przebiegiem loterii jest
      osoba posiadająca wydane przez Ministra Finansów stosowne świadectwo
      zawodowe. A to już coś.

I jeszcze jedno na koniec. Bo tak zauważyłam, że często i gęsto
      skład komisji konkursowej jest podawany z imienia i z nazwiska, i to
      w konkursach, gdzie nagrody są o wiele mniej warte niż w przypadku
      Mercedesów ERY. A tu pełna konspiracja? Nie bardzo wiem dlaczego?

• lincoln_six-echo Re: 100 Mercedesów od Ery! 19.05.09, 16:18
        Za dużo było niespodzianek w prowadzonej klasyfikacji, więc człowieki z Komisji Konkursowej zmienili zasady przyznawania punktów, żeby na spokojnie pilnować czy samochody pojadą, aby do właściwych osób.

A to, że nie ma o tej zmianie ani słowa w regulaminie, to juz normalka.

> Swoją drogą to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie, aby zwycięzca
        > samochodu mógł jednocześnie wygrać nagrodę dnia (jeden zgarnia
        > wszystko, a dla innych nie ma nic).

Właśnie, to należy zmienić w regulaminie. Tak nie powinno być, że zwycięzcy samochodu są uprawnieni także do wygrywania nagrody dnia to DUŻE NIEPOROZUMINIENIE!
    • nuova Re: 100 Mercedesów od Ery! 20.05.09, 10:53
      A od Pomarańczy: 150 sztuk mercedesów.

Śmieszą mnie te konkursy :)))
      • nuova Re: 100 Mercedesów od Ery! 20.05.09, 10:55
        miało być bmw :)
        • Gość: ..no co Ty? Re: 997 audi od Plusa! IP: *.acn.waw.pl 20.05.09, 15:56
          i 1234 saabów od Playa, a na deser 4468 traktorów od Samych Swoich
          • Gość: gościu Re: 997 audi od Plusa! IP: *.icpnet.pl 22.05.09, 20:05
            po prostu jawne zżynanie pomysłu...
            • obserwator_7 gościu z IP---icpnet.pl 23.05.09, 18:57
              ty chyba jesteś z ERY.

A oba pomysły są do bani!
          • Gość: timer Re: 997 audi od Plusa! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.06.09, 00:18
            jak w playu 1234 to 2468 od Samych swoich... a nie 4468 - to chyba
            oczywiste ;)
    • Gość: gościu Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.icpnet.pl 22.05.09, 20:03
      Po prostu mercedesów jest 100, wypowiadających się na forach może
      kilkudziesięciu, a użytkowników Ery, Heyah i TT miliony. Mały procent się
      wypowie, a jeszcze mniejszy przyzna, że wygrał mercedesa. Ale ktoś na pewno
      wygrywa.
      • obserwator_7 To jesteś "ja" czy "gościu"? Wygrałeś tego mesia 23.05.09, 18:52
        czy nie? Teraz piszesz, że "ktoś na pewno wygrywa"?!

Nie wiem czy wiesz, ale końcówka IP twojego komputera cię zdradziła!

A tak poza tym, to owszem użytkowników Ery są miliony, ale ten
        konkurs to nie loteria i procent grających jest znikomy. Nie każdy
        ma do wydania kilka albo kilkanaście tysięcy złotych.

Osobiście uważam, że operator straci na tym konkursie finansowo, bo
        nie ma takiej możliwości, żeby te Mercedesy się zwróciły - jeszcze
        teraz w czasie kryzysu.
      • Gość:   Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.06.09, 18:55
        Gość portalu: gościu napisał(a):

> Po prostu mercedesów jest 100, wypowiadających się na forach może
        > kilkudziesięciu, a użytkowników Ery, Heyah i TT miliony. Mały
        procent się
        > wypowie, a jeszcze mniejszy przyzna, że wygrał mercedesa. Ale ktoś
        na pewno
        > wygrywa.

Te spamy z mercedesami były główną przyczyną mojej rezygnacji z
        usług Polskiej Telefonii Cyfrowej (a miałem rzekomo włączoną blokadę
        esemesów reklamowych).
        • Gość: PIOTR Re: 100 Mercedesów od Ery! 150 bmw o orange IP: *.static.vip-net.pl 02.06.09, 15:33
          myślę że podobnie jest z wieloma konkursami tylko czy era w wyda ponad
          100milionów złotych na reklamę swojej sieci???? szczerze wątpię chyba że wygrają
          samochody pociotkowie pracowników którzy zapłacą za nie min połowę ceny a nie
          tylko podatek.
    • Gość: rurownik Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 16:10

Komisja
      Konkursowa Konkursu „100 Mercedesów od Ery”
      Upstream S.A.
      Al. Ujazdowskie
      10
      00-478 Warszawa

R E K L A M A C J A

W związku z organizowanym przez sieć Era konkursem “100
      Mercedesów od Ery” w 10 tygodniu konkursu stałam się uczestnikiem
      tego konkursu wysyłając na nr skrócony 7404 sms o treści „GRAM” z
      mojego telefonu komórkowego pracującego w sieci Heyah o nr
      abonenckim +48886... W trakcie trwania konkursu odpowiadałam na
      przysyłane mi smsem pytania, dochodząc do 9 etapu powyższego
      konkursu z ogólną liczbą 10450 punktów.
      Dziesiąty tydzień konkursu zakończył się w niedzielę 07.06.2009r o
      godz. 23.59.59 zgodnie z pkt. 20 regulaminu konkursu.(tabelka) Od
      momentu zakończenia tygodniowego etapu konkursu zgodnie z
      regulaminem, pracownik BOK w ciągu 72 godzin podejmie trzy
      telefoniczne próby kontaktu z uczestnikiem konkursu w celu
      zakomunikowania uczestnikowi, iż jest zwycięzcą i potwierdzenie
      przekazania nagrody.(pkt.27 regulaminu konkursu).
      W dniu 09.06.2009r ok. godz. 15.42.56s(wskazania według rejestracji
      czasowej połączeń odebranych w moim telefonie komórkowym) zadzwonił
      na mój telefon nr BOK sieci Era tj. +48602900000. W momencie gdy
      połączenie odebrałam BOK rozłączyło się. Natychmiast podjęłam próbę
      oddzwonienia na ten nr lecz automat poinformował mnie że połączenie
      z tym numerem z sieci Heyah nie jest możliwe. Niezwłocznie
      skontaktowałam się telefonicznie z konsultantem z sieci Heyah pod
      numerem * 2222 gdzie w rozmowie przedstawiłam zaistniałą sytuację a
      w odpowiedzi poinformowano mnie, że czas 72 godzin jeszcze nie
      upłynął i mam czekać na ponowną próbę połączenia BOK. Biorąc pod
      uwagę fakt udziału w konkursie oraz zaistniałą sytuację zgodnie z
      regulaminem konkursu czekałam na kolejną próbę kontaktu pracownika
      BOK ze mną, lecz więcej takiej próby ze strony BOK nie było.
      Chcę dodać, że jestem użytkownikiem sieci Heyah od kilku lat i nigdy
      nie zdarzyło mi się aby BOK sieci Era bądź Heyah dzwoniło do mnie w
      jakiejkolwiek sprawie.
      Biorąc powyższa sytuację pod uwagę jak również pkt. 27 regulaminu
      konkursu domniemam, że próba kontaktu BOK sieci Era ze mną miała na
      celu poinformowanie mnie o wygranej w organizowanym przez „Nich”
      konkursie 100 mercedesów od Ery” jednakże nie dostosowali się do
      regulaminu powyższego konkursu i nie podjęli kolejnych dwóch prób
      skontaktowania się ze mną, co nasuwa mi uzasadnione podejrzenie nie
      do końca uczciwej i zgodnej z regulaminem gry, podważając moje
      zaufanie, oraz długoletnie dobre imię sieci „Era” jak również
      wątpliwość co do udziału w jakichkolwiek konkursach organizowanych
      przez Operatora sieci „Era”

W związku z powyższym proszę o szczegółowe i sumienne rozpatrzenie
      mojej reklamacji oraz udzielenie satysfakcjonującej mnie odpowiedzi
      dotyczącej zaistniałej sytuacji zgodnie z ustawowymi terminami
      zamieszczonymi w regulaminie „100 Mercedesów od Ery”

I taka własnie reklamacje wysłałem 12.06.2009r do tej wspaniałej
      firmy robiącej ludzi w konia i czekam na odpowiedź. napisz jak
      możesz co o tym myślisz i czy mam szansę wygrać tą sprawę sądownie.
      pozdrawiam

• Gość: jaworek Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 17:50
        10450 punktów to rewelacyjny wynik :)
        Tyle tylko , że z takim wynikiem to mogło ci jedynie dzwonić w uchu
        środkowym :)
        • Gość: rurownik Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 21:15
          pisz sobie co tam chcesz jaworek, ja mam w telefonie zarejestrowane
          jako połączenie odebrane nr BOK era 602900000 i na tej podstawie
          pisałem reklamację
      • Gość: maniek Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.09, 17:21
        Myślę że najlepszym sposobem będzie oddanie ten sprawy do mediów np. uwaga. My
        jako zwykli użytkownicy, abonenci nie mamy wystarczających możliwości ani czasu
        by dochodzić nieprawidłowości tego konkursu. Moim zdaniem ERA próbuje wyłudzić
        od ludzi znaczną sumę pieniędzy mamiąc ich super samochodami w zamian za
        wysyłanie smsów. Ludzie wysyłają smsy za ogromne kwoty, a mimo to nie wygrywają
        samochodów. Jak to się dzieje? Kto otrzymuje te samochody? Tą sprawą powinni się
        zająć reporterzy ponieważ mają większe możliwości dotarcia do takich informacji.
    • Gość: jaworek Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 17:43
      5 mesiów ciemnogrodzie , całe 5 sztuk. Dwa na rodzinę w innym
      mieście . Wzięte za 8 , 10 , 12 , 13 , i 17 tysięcy . Razem 60
      tysięcy włożone , a wyjęte 585 tysięcy .
      Podaj adres , a wyślę ci kilka butelek wódki , ja nie piję , a
      potrzeba było kupić do konkursu :)
      Nie wpadło autko , ale wycieczka na Seszele , 2 skutery i kilka
      aparatów cyfrowych .
      Na wycieczkę jadę , ale całą reszta dostępna na Allegro :)
      Polecam , towar nowiutki i tanio :)
      • lincoln_six-echo Re: 100 Mercedesów od Ery! 19.06.09, 17:56
        Jakoś Ci nie wierzę, takie teksty to każdy może napisać. Wystawiłeś
        z jednego na allegro czy będziesz wszystkie pięć trzymał na ulicy?
        Jakbyś chciał je trzymać na ulicy to pamietaj o ubezpieczeniu od
        kradzieży :)))
        A tak szczerze powiedz jaworek ile kosztuje AC na jednego takiego
        merca?
        • Gość: jaworek Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 17:35
          Wierzysz czy nie , kogo to obchodzi ?
          Jeszcze tych mesiów nie wydawali , więc nie trzeba ich było
          ubezpieczać :) Pójdą w salonie , nawet nie trzeba im kupować OC :)

• lincoln_six-echo Re: 100 Mercedesów od Ery! 23.06.09, 13:37
            Gość portalu: jaworek napisał(a):

> Wierzysz czy nie , kogo to obchodzi ?

Obchodzi, obchodzi.
            No dobra, widać, że trzy auta pojechały do Jaworzna. Pokaż mi jeszcze pozostałe dwa, gdzie one pojechały? Wystarczy, że podasz mi w którym tygodniu zabawy zostały wygrane, a udowodnię Ci że kłamiesz.
            Podejmujesz wyzwanie???

> Jeszcze tych mesiów nie wydawali,

Szkoda, myślałem, że nam wkleisz taką fotkę na tle tych 5 meśków. A ty mówisz, że "jeszcze tych mesiów nie wydawali"...
            • Gość: jaworek Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 08:50
              Teraz już 6 , w dalszym ciągu nie wydawali :)
              Wskazać ci jeszcze te 3 ? Bardzo śmieszne :)
              Konkurs był rzeczywiście wyzwaniem dla ludzi z jajami , trzeba było
              je podjąć w odpowiednim czasie .
    • Gość: Bartek Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.06.09, 00:32
      Ciekawy temat!
    • Gość: Gostek Re: 100 Mercedesów od Ery! Uwaga! Oszustwo! IP: *.acn.waw.pl 22.06.09, 10:47
      Konkurs 100 Mercedesów reklamowany w mediach przeznaczony dla stałych klientów Ery.
      Użytkownik czuję się wyróżniony, traktuje udział w konkursie jako nagrodę za
      staż. Wieloletnia obecność firmy na rynku wzbudza zaufanie, nie budzi podejrzeń.
      Natrętna reklama pojawia się co kilka godzin na telefonie. Koszt SMS-a 4,88 zł.
      Po zgłoszeniu udziału w grze, przez wysłanie SMS-a, błyskawicznie otrzymuje
      mnóstwo pytań typu „quiz” z ponagleniami aby szybko (bo nie zdążysz) wskazać
      właściwą odpowiedź przez wciśnięcie 1, 2 lub 3. Grający pochłonięty udzielaniem
      odpowiedzi, ma wrażenie uczestniczenia w zabawie - quizie, nie ma świadomości,
      że każde kliknięcie jest wysłaniem kolejnego SMS-a za 4,88 zł. W ten sposób
      bezwiednie nabija rachunek. W tym momencie kończy się zabawa, a zaczyna
      oszustwo. Brak informacji, że wskazanie odpowiedzi przez wciśnięcie 1, 2 lub 3
      jest wysłaniem kolejnego płatnego SMS-a na kwotę 4,88.
      Okazuje się, że mamy do czynienia z perfidnym, obrzydliwym hazardem. Faktycznie
      nie liczą się właściwe odpowiedzi, tylko wielkość włożonej kwoty pieniędzy.
      Szansę na wygrane mają więc ci, których stać na zaryzykowanie kwot rzędu
      kilkudziesięciu tysięcy.

Firma ERA zawiera umowy na świadczenie usług telekomunikacyjnych, a nie
      prowadzenie hazardu.
      Według mnie jest to wyjątkowo cyniczne i podstępne oszustwo. Liczba oszukanych
      klientów jest zapewne ogromna.
      • Gość: era dla frajera Frajerów! IP: *.pl 23.06.09, 00:58
        Gość portalu: Gostek napisał(a):
        > Liczba oszukanych klientów jest zapewne ogromna.

Frajerów, a nie klientów!
        • Gość: francek Re: Frajerów! IP: *.aster.pl 30.06.09, 08:17
          No cóż, jestem właśnie takim frajerem. To nie jest konkurs tylko
          perfidna gra hazardowa, w której wcale nie ma wygranych - czy jest
          jakikolwiek dowód na to, że ktoś rzeczywiście dostał merca lub
          chociaż te 2000 pln. Pewnego dnia zawziąłem się i przez cały dzień
          odpowiadałem na przysyłane pytania. O północy koniec - zdobyłem
          ponad 82 tyś punktów. I co? - g...! Tylko rachunek na 1200 pln z
          kawałkiem. Nawet żadnego "dziękujemy za udział, jesteś piąty,
          dziesiąty...". Tylko lawina dalszych smsów: "jesteś blisko...,
          wyślij smsa na nr 7404...". Wq... się. Dokladnie przestudiowałem
          regulamin i znalazłem kilka nieścisłości i jedną ewidentną
          sprzeczność dyskwalifikującą zasady tego regulaminu. Nie chce mi się
          ciągać po sądach, zrobiłem awanturę w BOA i bez mrugnięcia okiem
          rozłożyli rachunek na raty - ot cała moja nagroda.
          Jestem abonenetem ERY od 2000-nego roku. Dotychczas byłem całkiem
          zadowolony z usług tego operatora. Ale po takim oszustwie czekam
          tylko na końcowy termin umowy.
          • Gość: aa caly dzien powiadasz? IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.09, 05:29
            a zalozymy sie ze 80tys. da sie na poczatku konkursu zrobic w niewiele ponad 2h?

ciesz sie kolego ze tylko 1200zl umoczyles, bo gralbys caly tydzien i z
            samochodu byly by nici i z 2000zl tez

wyniki z ostatniego tygodnia bed zapewne dzis po poludniu lub jutro, a ja
            strzelam ze na liscie zwyciezcow bedzie pan "P" z miejscowosci "P"

pozdrowienia dla niedowiarkow:)
            • Gość: heloł Re: caly dzien powiadasz? IP: *.broker.com.pl 01.07.09, 16:16
              No, zobaczymy :)
              Czy nie dziwi Was, że większośc "zwycięzców" jest z Warszawy i
              okolic? Do 21 czerwca z 49 podanych osób włącznie mamy 63 procent z
              okolic i z samej stolicy///
              Warszawa: 24
              Piaseczno:4
              Wyszków:1
              Raszyn:1
              Milanówek:1
              • Gość: heloł uzupełnia Re: caly dzien powiadasz? IP: *.broker.com.pl 01.07.09, 16:39
                Pozostałe podejrzanie często powtarzające się miejscowości:

Gorzów Wlk. 5
                Biała Podl. 4
                Żarnów 3
                Kilce 6
                Lubartów 2
                Chotomów 2

• Gość: heloł sprostowanie Re: caly dzien powiadasz? IP: *.broker.com.pl 01.07.09, 16:41
                Miało być 37 proc.warszawiaków i okolicznych z 84 podanych nazwisk -
                przepraszam za POMYŁKĘ!
                • Gość: heloł Re: caly dzien powiadasz? IP: *.broker.com.pl 01.07.09, 16:45
                  CZYLI
                  Warszawa: 24
                  Piaseczno:4
                  Wyszków:1
                  Raszyn:1
                  Milanówek:1

(przepisuje jeszcze raz, bo pierwszy post własny o nicku heloł
                  zgłosiłem do skasowania z racji błędu)
              • Gość: Daniel Re: caly dzien powiadasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 13:10
                Te konkursy wogole są podejrzane w ING tez jest konkurs i ponad połowa wygranych
                jest z woj. śląskiego a ing to przeciez (Ing bank śląski) ciekawe skąd ta
                zbieznosc miejsc
            • Gość: heloł Re: caly dzien powiadasz? IP: *.broker.com.pl 04.07.09, 19:09
              SZOK, SZOK, SZOK!
              Miałeś rację - wygrał Przemysław z Piaseczna
              (źródło: www.100mercedes.pl).
              Jesteś jasnowidzem czy to dowód na jakiś przekręt?

I znowu 2 osoby z Warszawy, 1 z Piaseczna.
              Już pisałem, żę ok. 40 procent wygrywających to warszawa plus
              Piaseczno!!!!
        • bsm3 Re: Frajerów! 10.07.09, 11:33
          Gość portalu: era dla frajera napisał(a):

> Gość portalu: Gostek napisał(a):
          > > Liczba oszukanych klientów jest zapewne ogromna.
          >
          > Frajerów, a nie klientów!

Racja, ale i tak bardzo przykro, a nawet boli, gdy się jest w tym
          gronie
          Frajerka
          • Gość:   Re: Frajerów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 23:48
            Zawsze można zmienić operatora. Ja tak zrobiłem, jak dostałem esemesa o
            100 mercedesach (miałem rzekomo włączoną blokadę reklam, przynajmniej
            spamerzy z PTC tak zapewniali, ale spam i tak wysyłali).
      • lincoln_six-echo Re: 100 Mercedesów od Ery! Uwaga! Oszustwo! 23.06.09, 13:24
        Gość portalu: Gostek napisał(a):

> Grający pochłonięty udzielaniem odpowiedzi, ma wrażenie
        > uczestniczenia w zabawie - quizie, nie ma świadomości, że każde
        > kliknięcie jest wysłaniem kolejnego SMS-a za 4,88 zł. W ten sposób
        > bezwiednie nabija rachunek.

Ci co nie mają świadomości, że sms kosztuje 4,88zł niech idą na stronę www.żal.pl

> W tym momencie kończy się zabawa, a zaczyna oszustwo.

Nie, oszustwo to jest od samego początku! Bo poza "Graniem na czekanie" i pakietem "20 minut na rozmowy" nikt nie otrzyma żadnej innej nagrody, bo takowych NIE MA!!!

Ludzie logiki trochę, sieć która wprost informuje o "ograniczeniu subsydiowania telefonów" technologie.gazeta.pl/technologie/1,91146,6701045,Koniec_telefonow_za_1_zl_.html
        nie będzie robiła swoim klientom prezentów po 120 tysięcy za sztukę.

I na tym polega oszustwo!
        • Gość: Daniel Re: 100 Mercedesów od Ery! Uwaga! Oszustwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:48
          chyba wszystkie konkursy sa sciema, wystarczy popatrzec na laureatów, w
          konkursie hellmansa sa po 4 takie same nazwiska i juz to widze jak system
          informatyczny "losowo" wybiera 4 osoby z jednej rodziny zenada a samochody
          pewnie znajomi prezesa dostaja,
          • Gość: ehh Re: 100 Mercedesów od Ery! Uwaga! Oszustwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 12:55
            Żal mi ludzie Was , zachowujecie się debile! I co z tego ,że dana osoba wygrywa
            kilka razy? Jak wygra raz to gra dalej bo już coś na tym zarobiła i stratna nie
            będzie na pewno.
            A co do ery to gwarantuję Was ,że nie jest to żadna ściema. I niech się pukną Ci
            co myśleli,że za 2000zł wygrają samochód wart ponad 117000zł .... trochę
            pomyślunku ....
            Samochodu będą już na dniach do odbioru, nie mogę się doczekać ... :)
            pozdrawiam
            • Gość:   Re: 100 Mercedesów od Ery! Uwaga! Oszustwo! IP: *.tpnet.pl 21.07.09, 13:12
              Gość portalu: ehh napisał(a):

> I niech się pukną C
              > i
              > co myśleli,że za 2000zł wygrają samochód wart ponad 117000zł ....
              trochę
              > pomyślunku ....

Ja myślałem - i pewnie większość zaspamowanych abonentów Ery - że
              wystarczy wysłać jednego esemesa, by mieć szansę.

Od razu zaznaczam, że nie wysłałem ani jednego esemesa na konkurs. A
              jak dostałem spam o "mercedesach", podjąłem decyzję o rezygnacji z
              "usług" spamerów z PTC - nigdy nie wyrażałem zgody na wysyłanie na
              mój nr reklam, a oni ciągle bezczelnie spamowali. Decyzję o danie
              kopa spamErze ułatwiła nowa realnie konkurencyjna oferta na rynku
              czwartego operatora (do Plusa czy Orange bym się nie przenosił, bo to
              jak z deszczu pod rynnę).
    • Gość:   Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: 217.98.20.* 27.07.09, 10:54
      www.wprost.pl/ar/167525/Zawodowy-wygrywacz-zgarn-9-mercedeslw/
    • Gość: Gość Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 12:17
      Ja już nie wezmę udziału w żadnym konkursie organizowanym przez Erę
      ponieważ w tym konkursie wygrałem doładowanie z którego nie mogłem
      skorzystać, a jak reklamowałem to zero reakcji i na koniec panienka
      z obsługi klienta poinformowała mnie że Era nie była organizatorem
      tego konkursu tylko uczestnikem to się uśmiałem. Tak że nigdy
      więcej, to wielka ściema ten konkurs, tylko dorabianie Ery.
      • Gość: leon Re: 100 Mercedesów od Ery! IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 08.04.11, 23:42
        teraz kolej na 1000 bmw od sieci xyz Ludzie nie dajcie nadal dymac! ...oto motto dla naiwnych " ta reklama cie nie buja bierzesz udzial? ...wygrasz ..uja ! "
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka