Dodaj do ulubionych

Najgorsze zakończenia gier

22.07.10, 13:10
Ema forumek!<br />

Jako, że jest temat o najlepszych zakończeniach, a ja jestem zawsze anty-, to zarzucę tematem odwrotnym.
Ja bardzo się zajechałem (mam skilla "używanie niewłaściwych słów" na 9, radzę nie polemizować bo polecę jakąś metafizyczną wiązanką) na zakończeniu, a właściwie końcówce Fahrenheita. Każdy kto ukończył, ten wie, jak została zeszmacona gra pod koniec, nie chciałbym spojlować, ale w każdym razie, kto grał w demko niech wie, że końcówka gry jest odwrotnością tego, co było w demku najlepsze.
Tak w ogóle to chciałem wam polecić płytkę Nero's Day At Disneyland - From Rotting Fantasylands, bo jest świetna ona, dałem jej 5/5 na Rymie, He He.
Pozdrawiam (+ śmierć bandytom [słuchaczom dwapaka]).
Obserwuj wątek
    • armil04 Re: Najgorsze zakończenia gier 22.07.10, 13:28
      Zdecydowanie Brutal Legend. Początek riffowo koncertowy, środek zajebiście
      miodny, a koniec tak jakby główny wokalista nagle stracił głos wykonując swój
      numer popisowy. Gra kończy się w momencie kiedy zabawa rozkręca się na 101% i
      tak jak było na koniec DECAPITATIOOOOOOON!!!!! tak też gra została urżnięta!
    • radek.zaleski Re: Najgorsze zakończenia gier 22.07.10, 13:53
      1. Fahrenheit
      2. GTA IV - nie skończyłem ostatniej misji, zieeew, gra powinna skończyć się na
      zemście pierwszej
      3. DarkSiders - gra traci tempo, chociaz całość jest super

• cool3rhd Re: Najgorsze zakończenia gier 22.07.10, 14:10
      Sniper: Ghost Warrior... tak po prostu wyświetla się napis KONIEC.
      • radek.zaleski Re: Najgorsze zakończenia gier 22.07.10, 14:17
        LOL! poważnie? screen!big_grin

cool3rhd napisał(a):

> Sniper: Ghost Warrior... tak po prostu wyświetla się napis KONIEC.
        • aope Re: Najgorsze zakończenia gier 22.07.10, 14:40
          Yep.
      • cool3rhd Re: Najgorsze zakończenia gier 22.07.10, 15:30
        www.youtube.com/watch?v=bdNl-zOvxS4
        Oto i one sorry za jakość.
        • aope Re: Najgorsze zakończenia gier 22.07.10, 20:47
          cool3rhd napisał(a):

> www.youtube.com/watch?v=bdNl-zOvxS4
          > Oto i one sorry za jakość.

Epickie.
    • aope Re: Najgorsze zakończenia gier 22.07.10, 14:30
      Sniper: Ghost Warrior. Takie zakończenie, jakie oni tam zaserwowali, to pamiętam z czasów
      Pegazusa. Chociaż nawet w czasach pegazusa było coś więcej, niż plansza z napisem
      "Koniec".
      • pwkam Re: Najgorsze zakończenia gier 22.07.10, 14:40
        Trochę udziwnione jest zakończenie God of War III, na pewno różni się znacznie od tych z
        poprzednich części - dla wielu na minus, chociaż wg mnie nie jest wcale takie złe, szczególnie
        zastanawiająca jest część po napisach końcowych. Ogólnie chyba nie spotkałem się z takim
        zakończeniem, którym bym się rozczarował w zupełności.
    • jasniepan F3 23.07.10, 10:45
      Ta gra od razu przyszła mi na myśl, gdy zobaczyłem tytuł postu. Fallout 3. Każdy kto skończył pierwszą i drugą część, a potem dobrnął do końca 3, chyba wie o czym mówię. Srogi zawód, że na sam koniec rozgrywki, podczas której podjęliśmy tyle decyzji, dostaliśmy tylko tyle sad
      • piezol Re: F3 23.07.10, 16:39
        Ja do końca F3 nie dobrnąłem, pewnie grałbym z wyszczerzoną japą, ale nie grałem, bo próbowali mi wmówić, że gra, w którą grałem, była falloutem.
        @ Dzięki wielkie za zakończenie Snipera, macie mentalnego plusa ode mnie.
    • daniob Re: Najgorsze zakończenia gier 24.07.10, 02:48
      Tak jak już kolega wyżej napisał, beznadziejne zakończenie miało BL wink
    • maryja Re: Najgorsze zakończenia gier 24.07.10, 18:57
      Alone In The Dark...
      www.youtube.com/watch?v=IF-8o58w-hY
      • kal3jdoskop Hopkins, Condemned 26.07.10, 10:55
        Przykro to mówić (bo to jedna z przygodówek które wspominam do dziś bardzo
        miło)-ale Hopkins FBI. Ten "wątek z mieczami" wyglądał po prostu śmiesznie, w
        jednej chwili zrobiono z Berniego jakiegoś... clowna? Wariata? A szkoda bo
        bardzo lubię tę przygodówkę.

W pierwszej części Condemned baaardzo nie podobało mi się to, w jakim kierunku
        poszło zwieńczenie-pójście w "zjawiska nadprzyrodzone" moim zdaniem trochę
        zepsuło to, co gra prezentowała przez większość czasu. Do tego pod koniec gry
        musimy podjąć pewną decyzję (ale nie powiem jaką smile ), DLACZEGO bez względu na
        to na co się zdecydujemy, zakończenie jest takie samo? I tutaj bardzo mi
        szkoda, bo swego "wpadłem" w tę grę po same uszy, klimat tej produkcji jest po
        prostu fenomenalny.

I chyba zgodzę się z przedmówcami co do Fahrenheita.
    • dead.space Re: Najgorsze zakończenia gier 26.07.10, 19:38
      R6 Vegas 1 - gram gram, i nagle koniec a myslalem ze jestem w polowie gry
    • soultimer Heavy Rain 26.07.10, 21:42
      Heavy Rain - nie będę robił spoilerów, ale myślę, że każdy kto skończył tę grę
      czuje pewien niedosyt. Szczególnie, gdy już wiemy kim jest zabójca z origami.
      Wg mnie to nawet nie tyle problem zakończenia / zakończeń co po prostu ogólnie
      fabuły, choć mniej więcej gdzieś tak od momentu gdy zaliczymy grę w 75%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka