Dodaj do ulubionych

Test komputerowych podzespołów

07.08.10, 15:24
Witam. Przeglądam GC od dłuższego czasu i jeśli wciąż tu jestem, znaczy, że mi się podoba.
Planuję niedługo wymienić swojego blaszaka na coś bardziej odpowiadającego wymogom współczesnych gier, coś na czym będę mógł jako tako zagrać w Diablo III lub Crysis 2 (jeśli dożyję premiery).
Przeglądając karty graficzne naszła mnie myśl o cyklu GC w którym raz na jakiś czas stestowalibyście Panowie jakąś kartę graficzną, procesor, może płytę główną (coś co jest aktualnie popularne [sprawdzające się do gier i nie uderzające zbyt w portfel zwykłego gracza]). Jako szanowany serwis o grach myślę, że producent jak Nvidia udostępnił by Wam czasem jakąś kartę do testu a Wy opisalibyście jej parametry, rzucili kilka screenów z gier i wystawili "szkolną" ocenę. Taki pomysł wpadł mi do głowy i myślę, że nie jest taki zły. Pozdrawiam!piwo
Obserwuj wątek
    • slawomir.serafin Re: Test komputerowych podzespołów 09.08.10, 09:57
      zabawnie się składa, akurat dostaliśmy do testów GeForce GTX 460 1 GB big_grin
    • wincenty.okon Re: Test komputerowych podzespołów 09.08.10, 11:54
      Przykładowy zestaw:

CPU- dobry 4 rdzeniowy Phenom II (zaoszczędzisz 1/3 w stosunku do Corei5)
      RAM- 4GB DDR 2 800 Mhz lub DDR 3 ale te nie wykazują znaczącego przyrostu
      Płyta główna: Coś Gigabyte lub MSI pod AM3, najlepiej z USB 3.0
      GPU- wystarczy Radeon 5850 lub Radek 4970
      HDD - minimum 500GB, polecam 1 TB
      Napęd- DVD RW jakikolwiek, teraz tej technologii nie rozwijają i wszystko działa
      podobnie
      Zasilacz: 500W minumum, zalecałbym 600W i renomowanej firmy
      Obudowa: z dobrymi recenzjami chłodzenia np Chieftec
      Klawiatura mysz: nie da sie doradzić, trzeba samemu sprawdzić co dobrze ci leży
      Pad- TAK koniecznie pad- najlepiej przewodowy oryginalny od Xbox 360, zeby nie
      być ignorantem narzekającym na porty konsolowe na PC i ich sterowanie.

• atarieste Re: Test komputerowych podzespołów 09.08.10, 18:39
      kiedy robilem upgrade jakis czas temu, to przydatna okazala sie ponizsza stronka:
      www.tomshardware.com/charts/pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka