Dodaj do ulubionych

Crysis rozczarowanie

30.10.10, 12:02
Jakiś czas temu kupiłem nowy sprzęt postanowiłem go przetestować, najlepiej podobno
zrobić to grając w Crysisa, niestety spotkał mnie wielki zawód sprzęt dał radę świetnie ale
sama gra znudziła mnie okrutnie. Faktycznie widoki śliczne, natomiast sama rozgrywka to
kaplica, miałem zamiar kupić Crysis 2 ale po jedynce już nie jestem tego pewien.

A wy co sądzicie o tej grze?
Obserwuj wątek
    • arczisan Re: Crysis rozczarowanie 30.10.10, 12:21
      Odpalasz grę sprzed trzech lat, to co tu się dziwić, że gra Ci nie podeszła. Oczywiście to najgorsze wytłumaczenie, jakie mogłem dać.
      Crysis jest specyficzną grą i nie tylko Ty się na niej zawiodłeś. Trzeba się wczuć w klimat gry. Mnie podobały się nagłe zmiany w fabule, oraz w wyglądzie świata. Lokacje, które zwiedzasz w przyszłości są zaprawdę ciekawe.
      Mnie dla odmiany nie podszedł Far Cry.
      Jeśli chcesz przetestować nowy sprzęt, pomyślałbym o nowszych tytułach. Nie gram na pC, więc moje przykłady mogą być nietrafne, ale może Dirt 2, Force Unleashed?
      • arek3601 Re: Crysis rozczarowanie 30.10.10, 14:54
        Może źle się wyraziłem, oczywiście chodziło mi też o jakiś test sprzętu ale dla niektórych to gra
        wręcz "kultowa" i chyba trochę dałem się na to złapać, powiem szczerze, że się wynudziłem
        grając w Crysisa niektórzy twierdzili, że to tytuł wręcz rewolucyjny ale sam kombinezon to
        mimo wszystko trochę za mało.
        • seyonne Re: Crysis rozczarowanie 21.11.10, 12:11
          To zależy na jakim poziomie grałeś . Jeśli to była Delta to dziwię się , że Ci się to znudziło wink
        • leakingpointer Re: Crysis rozczarowanie 21.11.10, 17:08
          Przytoczyłbyś może te wypowiedzi o rewolucyjności Crysisa.. wydaje mi się że coś ściemniasz, nikt nigdy nie twierdził że Crysis jest kultuwy. Pojawia się często i gęsto jako swoisty benchmark sprzętu komputerowego. I jeśli jest słowo o jego zaletach i pozytywach to zawsze pod kątem grafiki i tyle. Wymienionym kombinezonem chwalili się jedynie jego twórcy podczas wywiadów, co robią teraz ponownie pod kątem Crysis 3...
    • don_wroc_love Re: Crysis rozczarowanie 30.10.10, 12:23
      doskonale rozumiem Twój ból smile
      sam miałem to samo
    • arturk Re: Crysis rozczarowanie 30.10.10, 12:30
      Kup sobie dodatek (warhead).. o wiele ciekawszy moim zdaniem.. krótszy,
      intensywniejszy, lepiej zaprojektowany.
      • pavlo3721 Re: Crysis rozczarowanie 30.10.10, 13:39
        mnie jakoś on nie rozczarował.Jedynie co mnie wkurza w tej grze to to że
        wymagania ta gra ma cholernie wielkie,no i poziom trudności jest za wysoki
        nawet na ''casulu''.
        • kadinnui Re: Crysis rozczarowanie 30.10.10, 14:10
          Wysoki poziom trudności to raczej zaleta.
      • arek3601 Re: Crysis rozczarowanie 30.10.10, 14:56
        Czy to jest samodzielny dodatek?
    • dead.space Re: Crysis rozczarowanie 30.10.10, 14:40
      Tak to jest z grami ktore stawiaja na swietna grafike z jakims ciekawym
      ficzerkiem gdzie reszta to zrzynka z innych gier. Po co w tej grze taka DUZA
      OTWRTA wyspa? Mogli zrobic Crysisa w stylu FarCry2 - jezdzenie, otwarty swiat,
      misje a tak mamy dzungle a misje liniowe
      • arczisan Re: Crysis rozczarowanie 30.10.10, 16:27
        Coś w tym jest racji. Liniowy sandbox.
    • mariooo_1993 Re: Crysis rozczarowanie 30.10.10, 16:50
      Crysis jest najlepszą grą na przetestowanie możliwości nowego PC, świetna
      fizyka, grafika, ale moim zdaniem tylko do przetestowania bo fabuła w tej grze
      no to przepraszam was bardzo ale nic ciekawego, warechead (czy jak to się tam
      pisze) fabułą mógł się bardziej pochwalić bo misje były bardziej zróżnicowane i
      ciekawsze. A na temat "ulepszonego silnika" do crysis 2 to mam nadzieję ze taką
      oskrobaną wersję gdzie nawet szyby się nie da wybić a drzwi są sztywne jak by je
      ktoś zrobił z ununubitium dostaną tylko konsolowcy nic tam się nie rusza jak w
      unrealengine 2, gra przypomina wszystkie inne i nie wyróżnia się już tak
      świetnymi efektami jak to było 2007r. Czyżby firma z niemiec zaczęła się
      zacofywać, mam nadzieję że chcieli więcej zarobić i psuć swoje najlepsze dzieło
      żeby coś wylądowało na tych mocno już przerdzewiałych konsolach. OTT takie
      wywody fana PC
      • arczisan Re: Crysis rozczarowanie 30.10.10, 17:16
        Graficznie pasuje mi to, co już widziałem po filmikach z Crysis 2. Pytanie jest,
        czy C2 będzie tym samym, co C1, tylko z lepszą grafiką i przeniesiem do miasta?
        Bo jeśli tak, to może się to nie do końca sprawdzić.
        • tieu Re: Crysis rozczarowanie 30.10.10, 18:00
          Od dawna wiadomo, że Crysis jest TYLKO Benchmarkiem sprzętu...

Ja odpaliłem Warhead przy 1280x1024, all na low i miałem ~20 FPS jak stałem a
          podczas strzelania z 10 smile.

• mathiuss Re: Crysis rozczarowanie 31.10.10, 15:10
      Crysis to bardzo dobra gra, zwlaszcza na poziomie delta.
      Warhead jest jeszcze lepszy- krotszy ale bardziej intensywny.
      Naroslo sporo zali internetowych, a mysle ze to z powodu silnego sprzetu jaki
      trzeba miec, oraz braku tej gry na konsolach. Zupelnie nie wiem czego sie ludzie
      spodziewali, ze tak narzekaja. Jedyne do czego bym sie przyczepil to niewygodne
      zmienianie trybow kombinezonu, wolalbym klawiszami a nie na tym durnym kółku.
      Co do zarzutow o slabej fabule- niektorzy chyba zapominaja ze to strzelanina, a
      nie Makbet.
      • paulinea Re: Crysis rozczarowanie 21.11.10, 18:43
        Crysisa odpalałam na najlepszych ustawieniach 1680x1050 i nie zacinał się, chodził bardzo płynnie. Jedynie problem był taki, że czasem pojawiał się BSoD (nie mam pojęcia dlaczego) i uniemożliwiało to grę, w końcu dałam sobie z nią spokój.
      • largo Re: Crysis rozczarowanie 22.11.10, 18:44
        Mogę potwierdzić słowa kolegi. Przeszedłem Crysis i Crysis Warhead, obydwie części na poziomie Delta (najtrudniejszym) i... nie było to takie trudne jak mogłoby się wydawać (nie jestem jakimś zawziętym fanem FPP, nawet online gram bardzo bardzo rzadko). Sądzę, że każdą grę FPP, przy odpowiedniej strategii (najczęściej np. przydaje się wiedza jakiej broni warto używać a jaka nam się do niczego nie przyda) da się przejść bez większych problemów na najtrudniejszym poziomie. W Crysis tak naprawdę przez 95% gry używałem umiejętności maskowania i gdyby nie taka możliwość, gra byłaby o wiele trudniejsza. Nie odczułem też zbytnio liniowości obydwu gier. Są misje poboczne/dodatkowe które możemy ale nie musimy wykonać. Jedyne co mnie wkurzało to to, że czasem docierałem do danego celu a mimo to na mapie nadal on widniał, tak jakby był on niezaliczony. Musiałem więc zmierzać do następnego i wtedy dopiero mapa nagle się aktualizowała. Gra, mimo 2 letniego silnika nadal prezentuje się znakomicie, wiele obecnych komputerów jest ją w stanie uciągnąć w najwyższych detalach. Niektórzy jednak zarzucają jej zbytnią "cukierkowość" (dla mnie bardziej "cukierkowy" był Far Cry 1). Obydwie części przeszedłem ale raczej już do nich więcej nie wrócę. W każdym razie uważam, że są to dobre gry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka