Cześć!
Nigdy nie byłem przekonany do konsol typu PS3 czy X360. Zawsze i we wszystko grywałem na PC(o ile tak to co robiłem można nazwać). Jednak wiele fajnych tytułów wychodzi na konsolki, a po za tym mój PC długo już nie pociągnie. Zastanawiałem się nad zakupem jednej z w/w konsol, lecz nie mam pojęcia(gdybym się zdecydował) co kupić

Jako dziecko miałem konsolę PSX i jestem przyzwyczajony do takiego kontrolera, a co za tym idzie jest to plus dla konsoli PS3. Kolejnym plusem PS3 jest dla mnie software(całe menu etc.), PSN, darmowa "obsługa" internetu(np. granie po sieci). Minusem dla mnie jest napęd BLU-RAY, brak możliwości przerobienia(tak, tak, jestem złodziejem, ale nie stać mnie na zakup gier, co innego gdyby były tańsze) oraz cena konsoli, która jest troszkę przygniatająca w porównaniu do X360. Dodam teraz kilka swoich uwag dotyczących X360, a mianowicie zacznę od minusów. Kontroler(no wtf?!), software(menu etc.), Live(Boże, zlituj się! Płacić podwójnie za internet?), strach przed RROD. No dobra, a plusy? Cena konsoli(w porównaniu z PS3), możliwość przerobienia(nie wiem jak tych nowych), zwykły napęd(yeeeah!).
Takie jest moje zdanie na temat obu konsol(wynik PS3 1:1 X360). Konsolka ma być podpięta do monitorka 19' i czasami do LCD 42' FULL HD. Zależy mi również na niskiej cenie konsolki. Nie wziąłem pod uwagę Kinect'a oraz Move'a, ponieważ w tym momencie i tak nie mam na to funduszy, lecz raczej Kinect wygrywa, co nie znaczy że Move jest zły =)
Przepraszam za ew. błędy związane z nieznajomością się na konsolach, mogę również mylić się w wielu kwestiach, dlatego proszę o subiektywne komentarze i wybór konsoli.
Dzięki i pozdrawiam =)