Dodaj do ulubionych

Pare pytanek o mw2 i hacki

IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.10, 15:16
Witam. mam kilka pytanek
1. Czy jest możliwa kradzież/hack konta na XBL przez wiadomość na XBL? (jakimś keyloggerem czy coś) Bo nie wiem, czy otwierać od nieznajomych, czy nie.

2. Co to jest migracja hosta w COD:MW2? Zawsze się robi przy lagach.

3. Ta migracja z pkt. 2 zawsze się udawała (np. jak grałem na dominacji). A dziś mi wyskoczył komunikat:
"Nie można przenieść hosta. Więcej informacji na infinityw.com/hostmigration"
i mnie wywaliło z serwera. Od czego to zależy? To zdarzyło mi się tylko 1 raz. A reszta się udawała i na nowym hoście lagów nie było.

Wesołych i zdrowych;
Obserwuj wątek
    • bienio Re: Pare pytanek o mw2 i hacki 24.12.10, 16:20
      1. Raczej nie możliwe, spokojnie możesz otwierać.
      2 & 3. Migracja hosta to nic innego jak szukanie innej osoby która będzie pełnić rolę serwera, dla przykładu: jeśli gracz który założył grę postanowił już ja opuścić gra zamiast rozłączać wszystkich gracz, szuka innej osoby z dobrym łączem która może pełnić rolę serwera, jak się uda grasz dalej smile.
      • yasiekk Re: Pare pytanek o mw2 i hacki 24.12.10, 17:04
        Ad 1: Keylogging jest możliwy tylko w obrębie Xboksa przerobionego JTAGiem, gdzie można obejść hypervisor (system zapobiegający ingerencjom w software konsoli). Przy czym musiałbyś wpisać dane do swojego konta wraz z hasłem właśnie na takiej maszynie. Korzystając z własnej konsoli i odbierając na niej wiadomości możesz być w pełni spokojny.

Punkt drugi ładnie wyjaśnił bienio.

Ad 3: Czasami może się zdarzyć, że nie można znaleźć żadnej osoby która mogłaby hostować grę, kiedy na przykład każdy z graczy ma zablokowane porty (NAT na strict) usługi Xbox Live lub gdy algorytm odpowiedzialny za migrację nie będzie mógł znaleźć nikogo, kto będąc hostem zapewni wszystkim odpowiednio niskie opóźnienie doręczenia pakietów (ping).
    • Gość: Kolos Re: Pare pytanek o mw2 i hacki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.12.10, 18:45
      ale co do punktu 3, to może być tak, że NIKT nie mógł hostować gry? czy to był problem z moim łączem, routerem lub xboxem?
      • screwdriver81 Re: Pare pytanek o mw2 i hacki 24.12.10, 23:35
        lub z systemem doboru hosta,czy problem samego mw,bywa,nie ma sie czym przejmowaćsmilewesołych świat!
        • yasiekk Re: Pare pytanek o mw2 i hacki 25.12.10, 01:41
          Generalnie jeśli możesz grać i masz NAT ustawiony na "otwarty" czy po angielsku "open", to nic już nie możesz więcej zdziałać - z gry wyciągasz maksimum. A system doboru hostów nie mówi, co jest nie tak, że nie może ustawić hosta, tylko mówi, że rozłącza "bo tak i już".
          • Gość: kolos Re: Pare pytanek o mw2 i hacki IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.10, 09:50
            1.A jak sprawdzić, kto jest hostem?
            2.A jak sprawdzić, czy ja jestem hostem?
            • yasiekk Re: Pare pytanek o mw2 i hacki 25.12.10, 13:40
              Hostem jest z reguły ten kto ma najwyższą jakość połączenia (cztery kreski). Informacja kto nim jest nigdy nie jest jawna, można się tylko domyślać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka