Dodaj do ulubionych

zdublowany obraz

25.12.10, 20:43
Witam, mam następujące zapytanie, otóż mam xboxa podłączonego do SyncMastera 931 c kablem VGA od Big Bena i kiedy z bardzo bliskiej odległości przyjrzę się ekranowi, to wszystko jest jakby podwojone, szczególnie widać to, kiedy spojrzy się na np.białe literki na czarnym tle, widać taki jakby delikatny cień, dodam, że kiedy miałem jakiś niemarkowy kabel za 30 zł było to samo, czy Wy też tak macie ? Możliwe, że na innych kablach zjawisko to nie występuję, albo tylko u mnie jest coś nie tak.
Obserwuj wątek
    • sora_no_iro. Re: zdublowany obraz 25.12.10, 22:06
      a może to wina monitora?;]
    • Gość: twilitekid Re: zdublowany obraz IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.10, 22:23
      A czy masz konsolę jak i monitor podpięte do tego samego gniazdka np w tej samej listwie? Mojemu kumplowi tak coś interferował laptop z monitorem przy połączeniu via VGA. Wszystko jest idealnie, od kiedy monitor i kompa ma podpięte do różnych gniazdek z różnych stron pokoju.
      • sirmadness Re: zdublowany obraz 25.12.10, 22:33
        Dobra, problem już rozwiązany, odwiedziłem parę osób posiadających x'a i u nich też to jest
        • tieu Re: zdublowany obraz 25.12.10, 22:38
          Kabel VGA przesyła sygnał analogowy. Czym dłuższy kabel, lub jest tandetny tym obraz jest gorszy.

Ogólnie nie polecam HDMI > VGA.

Sam używam HDMI > VGA

(dla dźwięku rozwaliłem kabel Composite smile)
          • tieu Re: zdublowany obraz 25.12.10, 22:39
            Sam używam HDMI > DVI.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka