toread 27.01.11, 10:18 Kolejna runda rozpoczęta. Znamy już ofertę Nintendo i Sony. Która z konsol podoba Wam się bardziej? 3DS czy NGP no i oczywiście dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adel Re: 3DS czy NGP/PSP2? 27.01.11, 10:59 Jak dla mnie to trochę za wcześnie, aby mówić o taki porównaniu. Te konsole to dwa różne świat. 3DS to bardziej innowacja połączona z artystycznym podejściem. NGP sądząc po waszych doniesieniach będzie harder, better, faster, stronger. Co nie oznacza, że będzie to zły sprzęt. Wręcz przeciwnie. Wszystko zależy od tego, kto co lubi. Jeden woli blondynki drugi brunetki Ja osobiście wybrałbym 3DSa, ale to może, dlatego, że starzeje się i mi się gusta zmieniają. hehe No i raczej nie kupie telewizora 3D a tak zawsze będę miał kontakt z ta technologią. Odpowiedz Link Zgłoś
toread Re: 3DS czy NGP/PSP2? 27.01.11, 11:03 Tak mi się jeszcze nasunęło - Sony bardzo aktywnie promuje 3D na PS3, tymczasem na NGP go (chyba) nie ma. Dziwne. Zupełnie inaczej niż Nintendo. Widać też jak się podzielili zachodni wydawcy - Epic i Actision na konferencji u Sony, Ubisoft u Nintendo. Electronic Arts neutralnie. Odpowiedz Link Zgłoś
toread Re: 3DS czy NGP/PSP2? 27.01.11, 11:10 No i strasznie mnie ciekawi, jak się gra z tym tylnym touchpadem. Mam nadzieję, że Radkowi uda się położyć na tym łapki i coś napisać więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: 3DS czy NGP/PSP2? 27.01.11, 11:12 nah, od razu kazali wyjść. nie będzie hand-on... Odpowiedz Link Zgłoś
leor Re: 3DS czy NGP/PSP2? 27.01.11, 11:21 Ze swojego punktu widzenia: Jak masz dobrego smartphona typu apple iphone 4, samsung galaxy s itd,itp. To dzisiejsze granie na przenośnych konsolach od Nintendo oraz Sony traci troszkę na sensie. Oczywiście że nie pogramy w nowości, projektowane na 3DS'a i NGP'a. Ale udostępniając funkcję grania w starsze tytuły na androidzie to już czyni taki telefon = konsolą. Czekać aż hackerzy uruchomią emulator z psp lub nawet w niedalekiej przyszłości z NGP. Jednak konsola przenośna, to konsola przenośna. Dwa joysticki, specjalne oprogramowanie no i specjalny asortyment gier. Wybrałbym NGP'a jakbym miał kasę na dzień premiery i nie miałbym ważniejszych wydatków. Odpowiedz Link Zgłoś
adel Re: 3DS czy NGP/PSP2? 27.01.11, 11:12 @toread A wy dostaniecie jakiś egzemplarz recenzencki 3DSa? Bo z Sony to chyba nie będzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
toread Re: 3DS czy NGP/PSP2? 27.01.11, 11:14 Zakładamy, że tak. Ale kto tam wie... Odpowiedz Link Zgłoś
wujekstanek Re: 3DS czy NGP/PSP2? 27.01.11, 12:41 Mnie na obecną chwilę nie kręci kupno ani jednej konsoli. Przyszłość handheldów jest w telefonach. Odpowiedz Link Zgłoś
tomiga Re: 3DS czy NGP/PSP2? 27.01.11, 14:53 na telefonach nie da sie grac w nic innego niz cos projektowne pod ekran dotykowy/zyroskop Emulowanie klawiszy na ekranie to porazka... Odpowiedz Link Zgłoś
mosak95 Re: 3DS czy NGP/PSP2? 30.01.11, 17:25 toread, również czekam na recenzje Odpowiedz Link Zgłoś
reven Re: 3DS czy NGP/PSP2? 27.01.11, 14:57 Ja póki co czekam bardziej na 3DSa Chociaż po zobaczeniu gameplayów z konsoli Nintendo... strasznie niewielki progres graficzny... No nie wiem, jedynym ficzerem jest to 3D... Odpowiedz Link Zgłoś
fix_poland Re: 3DS czy NGP/PSP2? 09.02.11, 17:30 Wybieram PSP2 dlaczego ? Nintendo 3DS nie przekonuje mnie w ogóle . Mały ekranik biblioteka gier która mnie zupełnie nie przekonuje ! Graficznie 3DS to nie jest jakiś wielki skok jedynie te 3D które mnie w ogóle nie przekonuje . PSP2 po jednym/dwóch trailerach przekonało mnie do jego kupna niż Nintendo 3DS Odpowiedz Link Zgłoś
zwirz Re: 3DS czy NGP/PSP2? 17.02.11, 15:49 NGP. Bo DSi mi nie przypasowało, bo 3D mnie nie kręci i uważam to za zbędny bajer, bo 3DS staje się konsolą HC co zaprzecza temu co osiągnął zwykły DS. NGP przemawia do mnie tym, że pomimo polityki "zmniejszmy PS3 i sprzedawajmy znane duże marki" to zdecydowanie mnie bardziej uderza niż to co proponuje Nintendo. Pomimo tego, że Big N na 3DS wypuści moją ukochaną grę, czyli MGS3: Snake Eater. Odpowiedz Link Zgłoś