Dodaj do ulubionych

Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać?

09.02.11, 11:25
No właśnie, na powrót do wowa nie mam chwilowo czasu, a i funduszy jakoś szkoda, ale z checią bym jednak czasem pozabijał czas w jakimś mmo, więc pytanie brzmi, które mmo z mikropłatnościami najlepiej wybrać? Które najbardziej nadaje się do casualowego i przyjemnego pogrania od czasu do czasu ?
Obserwuj wątek
    • deamon-pl Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 09.02.11, 12:03
      gra opiera na przygodach}>guild wars 1 ma przyjemne mikro i runes of magic<{idealny klon WOW}.
    • vaulter Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 09.02.11, 16:23
      Cóż.. całkiem fajnym darmowym MMO jest FOnlne 2238, jednak archaiczna turowa rozgrywka i przestarzała grafika, sprawiają że to raczej gra dla fanów Fallouta. poza tym to dopiero otwarta beta. No i grając ma się czasem wrażenie że każdy wyskokolewlowy gracz z wyrzutnią rakiet jest player killerem. www.fonline2238.net/wiki/Getting_Started
    • michgre82 League of Legends 09.02.11, 16:25
      Ja polecam znowuż League of Legens - od jakiegoś czasu pykam i jest bardzo fajne, casualowe ale z głębią. Z tym że nie ma przygody, ale jest sporo zręcznościówy i kombinowania.

Jedna gra zajmuje od 15 do 70 minut. Daje bardzo dużo funu.

Tu link z moim referalem. Zakładając na niego konto dostaję jakieś tam profity.:
      signup.leagueoflegends.com/?ref=4d52b1a5927cb207119757
      • ddk_donio Re: League of Legends 09.02.11, 16:33
        Szkoda tylko, ze LOL nie jest MMO wink
        • michgre82 no w sumie fakt :D 09.02.11, 17:22
    • reikal Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 09.02.11, 16:43
      Całkiem niedawno stanąłem przed identycznym wyborem. Przejrzałem informacje o bodaj wszystkich popularnych MMO w formacie F2P (Free To Play) i wybór padł na Lord of the Rings Online.

Polecam gorąco. Zagrywam się od kilku tygodni i nigdy nie mam dośćsmile A nie wydałem jeszcze ani złotówki.
      • matelan Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 09.02.11, 17:05
        A jak wygląda polska społeczność w lotro ? Bo zawsze to lepiej pograć jednak ze swoimi smile
        • reikal Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 09.02.11, 17:49
          Jestem w świetnej polskiej gildii (www.gwardialotro.pl). a z chamstwem "dzieciakow" sie jeszcze nie spotkalem. spolecznosc jest naprawde pomocna.
    • allanon Nie nie i nie 09.02.11, 17:19
      Nie polecam! LOTRO od czasów F2P stało się bastionem dzieciaków. A najgorsze są te z końcówką PL.
      Cokolwiek zapytasz, poprosisz, zaproponujesz to przeczytasz: "Spierd...., nie kur..... ty ch...."

Odradzam
      • keeslaff Re: Nie nie i nie 10.02.11, 06:12
        Gram w lotro od kilku tygodni i tylko raz spotkałem sie z tym o czym piszesz.
    • chlodnawy Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 09.02.11, 17:28
      Ja musze tu zareklamować inne mmo od turbine (po LotRO) czyli Dungeons&Dragons Online. Bardzo ciekawe mmo w które gra sporo polaków, są jakieś otwarte gildie. Jest to gra absolutnie ustawiona pod coop więc zwołać pare kumpli czy znajomych absolutnie nie zaszkodzi, baa, gra bardzo na tum zyskuje. Ogólnie w pojedynke nic nie zrobisz, ale jeśli nie masz możliwości grania ze znajomym, jest zawsze system szukania gry. Działa to bardzo szybko, nawet jeśli szukasz danego poziomu czy danej klasy. Całość jest podporzątkowana faktowi, że doświadczenie jest za misje, nie zabite moby. Gra jest bardzo przyjazna nowym graczom, elementarna znajomość angielskiego i możesz grać.
    • imarsis re: 09.02.11, 17:37
      Cabal online, swego czasu grałem i było przyjazne z dobrym systemem awansowania na kolejne lvl.
    • wojtoon no nie rozśmieszajcie mnie 09.02.11, 17:38
      Proszę was, troszkę kultury. Chłopak chce sobie pograć, a wy mu wciskacie NOlife game. Chcesz bezstresowo popukać w F2P. Odpowiedź jest jedna - World of tanks.
    • lottharangelo Lineage II 09.02.11, 18:13
      Polecam Lineage II i prywatne serwery. Obecnie gram na GraveLandzie. Całkowicie polski serwer, większość ludzi w wieku 20-30, niemiłych dzieci brak wink
    • danone0 Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 09.02.11, 18:15
      Dla pasjonatów bitew morskich z okresu drugiej wojny światowej - Navy Field. Gra rozbudowana, cały czas dopracowywana. Wpływ mikropłatności niewielki. Duże grono graczy z Polski - jeden z klanów najlepszy w Europie. Ogólnie to model gry realistyczny (stara się odzwierciedlić historyczne parametry okrętów), mechanika gry zaawansowana. Gatunek: takie połączenie taktyki ze zręcznościówką, trochę elementów quasi rpg - selekcja załogi, wybór i polepszanie ich umiejętności, konfiguracja statku.
      www.navyfield.eu Można się połowac na mniewink (nick: danone) i zgarnąć bonusa na wejście
      • danone0 Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 09.02.11, 18:17
        www.navyfield.eu
    • botek_xd Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 09.02.11, 19:16
      A mógłby ktoś coś więcej napisać o LOTRO? Bo ja kiedyś grałem w Runes Of Magic i grało się bardzo przyjemne, a teraz gram w bete Mythosa i jakoś szału nie ma chociaż może z czasem gra się zrobi przyjemniejsza. Jedyna co zauważyłem, że ludzie są ta naprawdę uprzejmi big_grin
    • chlodnawy offtopic 09.02.11, 20:52
      @up
      ogólnie uważam że mogła by ekipa się zorganizować i coś o tym gatunku nabazgrać. Recenzować nowe, relacjonować gre w również nowe, ale i te, które już wyszły właśnie dlatego, by nie było takich dylematów. Wrażenia z bety WoT i tekscik o cataclyzmie to za mało, żeby się w gatunku rozeznać.
    • epic_rulez Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 09.02.11, 22:44
      Niezaprzeczalnie najlepszym mmo z mikroplatnosciami jest aktualnie LOTRO. Jesli nie przeszkadza ci brak pvp to jest to jedyny sluszny wybor. Cala reszta to niestety crap.
      Panom od "prywatnych" serwerow gdzie dziekujemy. Na zbugowanych serwerach gdzie pelno oszustow i exploiterow graja tylko biedni desperaci.
      • strachster Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 10.02.11, 00:22
        Coz jezeli interesuje cie tylko PvE to LoTRO bedzie swietne, jezeli masz ochote na PvP to poradzic moge cos takiego jak Allods Online, a od 23 marca rusza otwarta beta Forsaken World tez ciekawe i co jest ciekawe to to ze w tej poprzedniej fundusze na zakup itemow z CS bedzie mozna zakupic za kase zdobywana na handlu miedzy graczami.

A Lineage 2 i pirackie(nie ma prywatnych) serwery to popierdolka jakich wiele a i gra spaczona w ktorej populacje mobkow zabija sie w miliardach, ktos tu pewnie moze wtraci o swietnym PvP nie jest takie chyba ze z swietne uwaza sie wypijanie miksturek na CP w litrach, a jedyny zysk z PvP to licznik zabitych.
      • doctrine Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 10.02.11, 00:23
        epic_rulez napisał:

> Niezaprzeczalnie najlepszym mmo z mikroplatnosciami jest aktualnie LOTRO. Jesli
        > nie przeszkadza ci brak pvp to jest to jedyny sluszny wybor.

Popieram w 100%. Poza tym jak dobijesz lvl 20-25 możesz sobie na Allegro kupić grę za 30 zł i aktywować subskrypcję na miesiąc za free. Dostaniesz za to kilka niezłych bonusów, które zostają nawet gdy subskrypcja wygaśnie. Poza tym punktów do mikropłatności nie musisz kupować, w LOTRO dostajesz je także za osiągnięcia.
    • matelan Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 10.02.11, 11:48
      No to póki co zdecyduję się na lotro, zobaczymy co z tego będzie.
      • littlebigfun Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 10.02.11, 18:45
        A ja polecam Shaiya smile Tylko trzeba dobrze wybrać królestwo, bo w 1 jest sporo dzieci, a w drugim mniej.
    • cyniczne_oko Shin Megami Tensei Imagine 10.02.11, 21:59
      Jesli ktos lubi gry z typu shin megami tensei ( tytuly singlowe offline z tego cyklu to Kuzunoha vs souless army, Lucifer's call, digital devi saga, persona ) to najlepsze jest Shin Megami Tensei Imagine. Przy okazji, da sie grac calkiem przyjemnie BEZ placenia. Dwie postacie mozna stworzyc free, story jest niezle i gra sie fajnie.
    • agerwaen re 11.02.11, 10:16
      Gram w LOTRO od ponad miesiąca i jeszcze nigdy z czymś takim się nie spotkałem. Może zwracasz się do nich w sposób, który powoduje taką reakcję?
      A imię z PL w nazwie jest niedozwolone.. ja jeszcze takich nie widziałem.
    • arachnos83 Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 11.02.11, 11:23
      Może z innej beczki... LotRO jest fajny graficznie i ma wielki swiat i fabułę.... ale jak dotychczas (kazde darmowe mmo mnie odrzuca, bo prędzej czy później ogranicza się do grindu) najwięcej czasu spedziłem w Perfect World. Wada, to wolne nabijanie lvl, ale za to wspaniała, wielka społeczność w tym trochę Polaków. Do szybkich akcji i szaleństw z zabijaniem poleciłbym World of Kung Fu. Gdzie nie ma wiele grindu jest głupota wymuszonej dwuklasowosci - Runes of Magic. Grało się fajnie dopóki nie odkryłem, ze MUSZĘ nabijać drugą klasę, bo jestem bezuzyteczny. Niestety nabijanie drugiej klasy to.... grind uncertain
    • epic_rulez Re: Darmowe MMO (mikropłatności) - które wybrać? 11.02.11, 16:08
      Nie zapominajcie ze LOTRO przechodzac na f2p narazil sie na zgraje przypadkowych dzieci takze pl w nicku nikogo nie powinien zdziwic. Natomiast same community z tego co zauwazylem nie zmienilo sie na gorsze.
      Shin Megami Tensei Imagine i Perfect World ? Chcesz wpuscic kolege na mine ? Niech lepiej sprawdzi te gry na youtube. W grze Turbine nie ma wielkiego grindu chyba, ze chcesz walczyc o kazdy deed z TP zeby nie zaplacic ani grosza...
      Szczerze to wolalbym umrzec grindujac np w Aionie niz upadlac sie grajac w gry, ktore wymienil cyniczne_oko. big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka