Dodaj do ulubionych

Telefon do gier - Pomoc w wyborze

16.02.11, 21:00
Witajcie, od dawna planuje kupno nowego telefonu, jako że lubię grać w takie pierdołowate tytuły czy to w tramwaju czy na nudnej lekcji to chciałem nabyć jakiś w miarę dobry do gier. Sam się nie orientuje jakie telefony wiodą teraz prym w tej dziedzinie więc kieruję pytanie do was:
Jaki byście mi polecili mocny tel do wszelakich gier, w cenie tak do 2000-2500zł ?
Dziękuję z góry za pomoc smilekwiat
Obserwuj wątek
    • paulinea Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 16.02.11, 21:12
      Może poczekaj na tzw. PSP Phone? Do gier koniecznie z Androidem smile
    • mariooo_1993 Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 16.02.11, 21:42
      No stary co za pytanie, iPhone 4 ! sam jestem posiadaczem starszego modelu i jestem zadowolony z gier i grafiki ale jak zobaczyłem dead space czy Real Racing 2 na retinie to kopara opada.

Dobry telefon z androidem też może być dobrym rozwiązaniem ale raczej nie wychodzi na nie tak dużo gier jak na iPhona
      • nowayszeryfie Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 16.02.11, 22:01
        mariooo_1993 napisał(a):

> No stary co za pytanie, iPhone 4 ! sam jestem posiadaczem starszego modelu i je
        > stem zadowolony z gier i grafiki ale jak zobaczyłem dead space czy Real Racing
        > 2 na retinie to kopara opada.
        >
        > Dobry telefon z androidem też może być dobrym rozwiązaniem ale raczej nie wycho
        > dzi na nie tak dużo gier jak na iPhona

Niestety mój budżet na telefon wynosi max 2500zł
        Nie stać mnie na iPhona 4 za 4koła smile
        Zależy mi żeby mój przyszły telefon miał dobry,bardzo czuły ekran, nie ma nic gorszego od walczenia ze sterowaniem
        Czekam na dalsze propozycje kiss
        • mariooo_1993 Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 16.02.11, 22:48
          4 koła no co ty:
          Klik
          Klik
          Klik

Może faktycznie używane niedługi czas ale wydaję mi się że to nie problem, w końcu cena satysfakcjonująca
    • oceanic815 Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 17.02.11, 15:57
      Ja na twoim miejscu wybrałbym ten PsPhone. Ale jak starczy Ci kasy to nad iPhonem też się możesz zastanowic.
      • zwirz Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 17.02.11, 16:03
        Xperia Play

Telefon od Sony Ericsson`a na Androidzie 2.3

Cena według plotek to 400$ a premiera ponoć niedługo.
        • rivriet Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 17.02.11, 16:23
          @zwirz - A jakie ciekawe gry masz na Androidzie? Ja sam takowego mam w swoim telefonie i ciekawe gry mógłbym policzyć na palcach jednej ręki.
    • reven Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 19.02.11, 17:54
      Ja bym celował w iPhone`a smile Dużo tanich gier jest sporą zaletą.
    • aaassskayley Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 19.02.11, 20:21
      Ja na twoim miejscu bym kupił normalny telefon i ipoda touch...nigdy nie będziesz miał problemu że chcesz pograć a czekasz na ważny telefon i masz mało baterii....a ipod touch 4g jest 2 razy tańszy niz iphone 4...ja sam mam nokie 5310 i ipoda touch 2g i jestem bardzo zadowolony smile
      pozdro
    • qbatez Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 19.02.11, 20:35
      Moje propozycje to:
      1. HTC Desire- 3.7 calowy, pojemnościowy wyświetlacz AMOLED/Super LCD(starsze AMOLED, nowsze SLCD) Android 2.1(Aktualizacja do 2.2) z HTC Sense, procesor Qualcomm Snapdragon QSD8250 1Ghz, GPU Qualcomm Ardeno 200, 576 MB RAM, 512 MB ROM, aparat 5MP z nagrywaniem w 720p

2 HTC Desire HD- 4.3 calowy, pojemnościowy wyświetlacz Super LCD, Android 2.2 Froyo z HTC Sense, Procesor Qualcomm Snapdragon MSM8255 1Ghz, GPU Qualcomm Ardeno 205, 768 MB RAM, 1,5 ROM, aparat 8MP z nagrywaniem w 720p

3 Sony Ericsson Xperia Play(musisz czekać do marca)- 4.0 calowy, pojemnościowy wyświetlacz TFT, Android 2.3 Gingerbread, Procesor Qualcomm Snapdragon MSM8255 1Ghz, GPU Qualcomm Ardeno 205, 512 MB RAM, 512 ROM, aparat 5MP

4. Samsung Galaxy S- 4.0 calowy, pojemnościowy wyświetlacz Super AMOLED, Android 2.1(aktualizacja do 2.2)z nakładką TouchWiz 3.0, Procesor ARM Cortex A8 "Hummingbird" 1 Ghz, GPU PowerVR SGX540, 512 MB RAM, 8, 16 GB ROM, aparat 5MP

To te główne, warte uwagi. Jeśli masz jeszcze trochę czasu, zanim kupisz nowy telefon, polecam ci Samsunga Galaxy S II, HTC Desire S, HTC Incredible S, "Coś" co wyjdzie z partnerstwa Nokii z Microsoftem.
      • snowsense Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 21.02.11, 23:04
        Iphone lub tak jak pisał ktoś wcześniej kup "normalny" telefon i Ipoda.
    • frenzie Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 23.02.11, 21:33
      kup sobei ifona
    • toread Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 24.02.11, 12:39
      iPhone oczywiście
      • wujekstanek Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 24.02.11, 14:28
        A ja powiem Windows Phone 7 - coraz więcej aplikacji, dopracowane gry i usługa XBL.
        • Gość: owczar Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze IP: *.zone4.bethere.co.uk 24.02.11, 20:30
          Windows phone 7 do gier bardzo dobry. Posiadam Omnie 7 i bardzo sobie chwale smile
          Do gier to ważne żeby ekranik był spory czyli co najmniej 4 cale. Klawiaturki nie trzeba bo naprawde wygodnie sie gra na ekranie, czyba że jesteś kobietą z długimi paznokciami jak moja żona, to jej kiepsko idzie na pojemnościowym ekranie bo pazurki przeszkadzają. Na windzie masz wszedzie ekrany z gorilla glass wieć sie nie trzeba martwić o ryski.
          Z androidem problem taki że jak kupisz fona to utknąłeś ze starym system, bo potem żeny zaktualizować to trzeba albo kombinować albo pogodzić się z wymianą na nowy.
          To już lepiej iPhona bo przynajmniej konsekwetni są wink
          Minus tylko taki ze ekran nie za duży, ale co kto woli.
          Dla każdego co innego lepsze, najlepiej to sie pobawić przed zakupem .Wybrać 3-4 modele i tego brać który najlepiej pasuje.
          Powodzenia w wyborze jakiego dokonasz smile
    • north Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 24.02.11, 15:18
      Poczekaj na PSPhone (Xperia Play) albo bierz od razu Xperia X10. Zastanów się tylko, czy jeśli telefon ma być konsola, to nie powinieneś interesować się tylko aparatami z fizyczną klawiaturą. Ekran dotykowy to jednak nie to samo co klawisz. Daj znać co wybrałeś i jak się sprawdza w graniu.
      • fix_poland Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 24.02.11, 16:26
        PSPhone tzw Xperia Play najlepszy wybór smile
        • rivriet Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze 25.02.11, 04:43
          Bo jest od Sony, a polecający nie zna się na systemie Android? Przecieź Xperia Play oferuje to samo co inne telefony z systemem Android (nie licząc "klawiatury" do sterowania w grach)
    • Gość: blacharnia Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 20:03
      Goraco polecam HTC Desire HD. Duzy wyswietlacz 4,3 cala, gra sie swietnie wink
    • Gość: Gość Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 20:08
      HTC Desire HD. aktualnie posiadam: NFS Shift, Assassins Creed, Asphalt 5, Modern Combat Sandstorm, Modern Combat 2 Black Pegasus (oba FPS), Dungeon Hunter (hack'n'slash), Hawx, Skies of Glory, Real Football 11, GT Racing (wszystko 3d), plus Angry Birds i parę innych "pierdołowatych" z Marketu. polecam sprawdzić wpisując w googlach tytuły powyższe plus android. nic nie tnie, nie zwalnia, ekran wielki, zero problemów ze sterowaniem, grafika super, plus dużo innych pierdół. jeśli wielkość nie stanowi problemu to polecam. zdarza mi się i w domu grać jak się wciągnę..
    • Gość: Andrju Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze IP: *.spray.net.pl 24.02.11, 23:33
      Palnij się w łeb! Zrób coś pożytecznego, poruszaj się, naucz się czegoś, przeczytaj książkę, obejrzyj dobry film. Rób coś zamiast grać jak jełop na telefoniku. I jeszcze wydawać na rozrywkę godną debila ponad dwa tysiące złotych!!!
      • Gość: Gość Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 00:00
        jedno drugiego nie wyklucza...
      • Gość: jkjkjkjk Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 01:27
        Popatrz najpierw na siebie - zamiast siedziec przed koputerem tak pozno lepiej poczytac ksiazke, zrobic cos pozytecznego albo pojsc spac! hipokryto je***nysmile
    • Gość: mokka Tylko iPhone IP: *.range86-135.btcentralplus.com 25.02.11, 03:30
      to jest w sumie konsola do gier. Przy okazji, ostatnio znalazlem ciekawa gre Chopper 2, instalujesz na iPhone i na kompie i mozesz sterowac poprzez ekran dotykowy i akcelerator na iPhone gra na kompie poprzez WiFi. Zabawa jest przednia.
      • Gość: koh A Wy Rozumiecie Po Polsku? IP: *.szczecin.mm.pl 25.02.11, 09:22
        A WY ROZUMIECIE PO POLSKU? Facet pisze ze na iphone go nie stac...a wy ciagle jablko mu wciskacie....to jakas sekta czy co?...

a pozatym jak mozna grac na czyms co ma taki maly ekranik, jesli konkurencja ma prawie o cal wiekszy....jak to sie mowi...MAŁY, ALE SZATAN hehehehe
    • Gość: trompke dialogi sponsorowane - nawet nie czytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 06:58
      tak cuchnie reklamą, że chyba tylko debil nie dostrzeże tego
    • Gość: smooke Re: Telefon do gier - Pomoc w wyborze IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.11, 09:12
      Myślę, że szukanie telefonu do gier to lekkie przestawienie priorytetów. W cenie o której piszesz możesz zakupić maszynkę, na której znacznie wygodniej będzie Ci się grało. Jeśli nie, to iPhone będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.
      -----
      smooke.pl - elektroniczne papierosy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka