Dodaj do ulubionych

Szukam tytułu starej gry strategicznej.

23.02.11, 23:10
Lata temu mając <10 lat grywałem w demo pewnej gry strategicznej. Niestety za cholerę nie pamiętam jak się nazywała i nie mam żadnych screenshotów do niej, a jedynie garść informacji:
- typowa strategia czasu rzeczywistego (budujemy wiochę, robimy wojsko, atakujemy wroga).
- główna lub jedyna frakcja - Indianie.
- można było mieć (prawdopodobnie jednego) szamana który miał chyba jakieś zdolności.
- zdaje mi się były jednostki wodne. Przez mgłę kojarzę że kiedyś udało mi się wybudować port i wytworzyć kajak.
- grafika - wczesne 3d.

Wiem że to mało ale błagam o pomoc! ;/
Obserwuj wątek
    • maribot Re: Szukam tytułu starej gry strategicznej. 24.02.11, 08:50
      Theocracy?
    • pat0gen gra 24.02.11, 10:43
      Theocray ah. Kiedyś mażyłem o tej grze tongue_out

jeśli nie to, to może Populous: The Beginning?
      • pat0gen Re: gra 24.02.11, 10:46
        marzyłem* jeszcze spię tongue_out
    • errabundi Mam podobny problem; 24.02.11, 12:27
      była gra turowa, dotycząca rozbudowy średniowiecznej osady, z możliwością kontroli trójpolówki, drzewkiem technologii, etc. I nie był to Stronghold, który był w porównaniu z tym biedny.

No i czy ktoś może mi przypomnieć, jak nazywała się gra strategiczno-przygodowa rozgrywająca się w Ameryce Północnej w XVII-XVIII wieku, gdzie można było grać Francuzami, Brytyjczykami, Indianami, etc...
    • nivrim Re: Szukam tytułu starej gry strategicznej. 24.02.11, 13:46
      To ja bym postawił na American Conquest... Sprzed 7 lat, wiocha jest, wojo jest, Indianie są, statki są... Szaman nie wiadomo czy jest :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka