Dodaj do ulubionych

Darmowy FPS multiplayer

06.03.11, 13:25
Ściągnąłem kilka dni temu demko multiplayerowe Crysisa 2, pierwszy raz od dłuższego czasu grałem w coś w multi, no i bardzo mi się spodobał sam fakt rywalizacji z żywymi ludźmi. Gorzej z mechaniką samego Crysisa, która to zbytnio nie przypadła mi do gustu (nie wspominając o średnio płynnej rozgrywce z powodu wysokich wymaganiach sprzętowych). Interesowałoby mnie raczej coś w klimatach wojenno-współczesnych, ew. coś futurystycznego, ale bez udziwnień typu nanosuit z Crysisa. Jako, że jestem biednym studentem tongue_out szukam raczej czegoś darmowego (dlatego też Crysis 2 odpada). Widziałem, że jest sporo takich tytułów, ale aż za dużo, żeby wszystkie wypróbować.
Polecacie coś konkretnego?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • strzyka_w_kolanie Uważaj na Combat Arms 06.03.11, 18:53
      Jest mocno sczitowany - możesz ginąć częściej niż kilkasz "respawn"
    • freefallin Re: Darmowy FPS multiplayer 07.03.11, 08:31
      FEAR Combat jest spoko , lub był trochę czasu już w to nie grałem. Jednak w swoim czasie dobrze sie grało, no i nie ma wysokich wymagań sprzętowych a wyglada także ok smile
    • arachnos83 Re: Darmowy FPS multiplayer 07.03.11, 09:52
      pierwsze to Alliance of Valiant Arms jeśli ci komp uciąga Unreal Engine 3... czasami laguje, ale całkiem przyjemne. Drugie na leciwym silniku quake3 ale dalej z pazurem to Urban Terror. Wciąż sporo grających i dużo miodu big_grin

Urban Terror
      www.youtube.com/watch?v=V236YNd0P_E
      AVA
      www.youtube.com/watch?v=zfZydzEOxxY
      (gościu zdecydowanie nie umie grać)
    • whocareswho Re: Darmowy FPS multiplayer 08.03.11, 12:19
      Polecam Insurgency, może nie jest zbyt prosta jak dla nowicjusza (hard core, base rape itd.), ale całkiem nieźle się gra jak na darmowego FPS-a.
    • gra1980 Re: Darmowy FPS multiplayer 08.03.11, 19:34
      Americas Army 3 eh te lata spedzone na wczesniejszej czesci, trójka jest nabugowana ale nie dostaniesz lepszej darmowej zabawy jesli chodzi o symulacje zołnierza.
      Wolisz rozwałke to AVA z fajnym systemem rozwoju broni i dodatków. Klonik CSa ale ma coś w sobie co znacznie ten projekt od niego odróznia.

Obydwie gry nieźle do tego wygladają.

www.americasarmy.pl/
      avaonline.pl/
      Dobrej zabawy i cierpliwości do AA3 (tam trzeba się napracować, aby kimś być) ...naprawdę swietny taktyczno-strzelankowy fps.
    • mysz0n2 Re: Darmowy FPS multiplayer 08.03.11, 21:52
      @don_wroc_love: widziałem tę listę, tylko trochę na niej za dużo tytułów wink chodziło mi właśnie o opinie nt. tytułów np. z tej listy.

@freefallin: FEARa spróbowałem, ale nie przypadł mi do gustu, wydaje mi się trochę zbyt chaotyczny (chociaż zagrałem tylko jedną grę i może miałem pecha)

@arachnos83: dzięki! AVA wydaje się być super, wygląda na to, że twórcy dość mocno inspirowali się CSem, ale jak dla mnie to akurat plus wink
    • loqs Re: Darmowy FPS multiplayer 09.03.11, 20:43
      A ja wciąż gram w Wolfensteina: Enemy Territory. Mimo, że ma już 8 lat, to wciąż cieszy. Drużynowa rozgrywka, model poruszania się dość zręcznościowy (w końcu q3 engine). Denerwuje co prawda rozdrobnienie (dużo modów, serwery na różnych zasadach), ale da się przyzwyczaić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka