Dodaj do ulubionych

Podwórkowy World of Warcraft

31.03.11, 18:16
Od parunastu dni dzieciaki z mojego osiedla bawią się w "rycerzy i złoczyńców" czy coś w ten deseń. Z czasem coraz więcej dzieciaków lata z prowizorycznymi łukami, mieczami i innym średniowiecznym tałatwajstwem no i podpytałem mojego sąsiad o co w tym wszystkim chodzi. Sąsiad, jako stary RPGowiec i ojciec jednego z wojowników wytłumaczył mi, że pare dzieciaków na dzielni grało w World of Warcraft (w tym jego syn) i ta zabawa jest po prostu prostym przeniesieniem rozgrywki z WoWa na podwórkowe realia.

Najśmieszniejsze jest to, że dzieciaki tak naprawdę nie do końca kumają grę, ale doskonale przenieśli to na pole dzielnicowej zabawy i doszło nawet do tego że mają swoje zamki-twierdzy. Codziennie wracając popołudniu z pracy natrafiam na pojedynek gdzie okładają się kijami, bronią tekturą i strzelają z łuków.

Czy u was na osiedlach też mają miejsce takie akcje?
Obserwuj wątek
    • blademaster_pl Re: Podwórkowy World of Warcraft 31.03.11, 18:27
      Ja u siebe w ogrodu z kolegami strzelamy do siebie pistoletami na kulki tongue_out
      Czasami wyjme automat i sie chowaja odrazu big_grin
      • ff_fan Re: Podwórkowy World of Warcraft 31.03.11, 18:34
        Bardzo fajnie ze strzelacie do siebie pistoletami na kulki u Ciebie w ogrodku... A wracajac do tematu to mysle ze to super sprawa dopoki nikomu tak naprawde nie dzieje sie krzywda. Sam chetnie bym na to popatrzyl big_grin
        • blademaster_pl Re: Podwórkowy World of Warcraft 31.03.11, 19:02
          PS.U mojego kolegi na placu czasami biora kije i w cos sie bawia,ale najczesciej i tak z pistoletami chodza i sie wożą tongue_out
        • zwirz Re: Podwórkowy World of Warcraft 31.03.11, 19:14
          Na szczęście jeszcze nikomu nic się nie stało. Żaden człowiek postronny, mniejsze dzieci czy samochody nie zostały uszkodzone, co jest na plus.

My, więksi gracze (nie pisze dorośli bo to przecież nie tylko o pełnoletnich chodzi) nazywamy takie zabawy LARP (Live Action Role Playing), z ciekawości poszperałem po necie i takie LARPy są bardzo popularne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka