Dodaj do ulubionych

BioWare a CDP Red

18.05.11, 08:09
Wszedłem dzisiaj z ciekawości na Metacritic, zobaczyć jak tam recenzje Wieśka się prezentują. W negatywnych recenzjach chyba zmobilizowano kilka osób z BioWare:

www.metacritic.com/game/pc/the-witcher-2-assassins-of-kings/user-reviews?dist=negative
Obserwuj wątek
    • zwirz Re: BioWare a CDP Red 18.05.11, 10:22
      Albo ktoś robi zły marketing BioWare, albo BioWare zaczynają ratować się czego mogą bo toną. Przynajmniej mam takie odczucie czytając te recenzje użytkowników.

Osobiście uważam, że Dragon Age 2 przy Wiedźminie 2 to crapiszcze jakich mało... Choć DA2 miało troszku lepszą optymalizacje niż Wiedźmin, ale to nawet na minimalnych ustawieniach Wiedźmin wygląda naprawdę fenomenalnie (ale nie mogę na swojej ulubionej rozdziałce, czyli 1366x768, po małym grzebaniu w ustawieniach gry i karty gram w miare płynnie na 1024x768, daje się skutecznie walczyć hah).

I jak na razie podoba mi się bardzo historia, a póki co moim ulubionym questem pobocznym jest "Kłopoty z trollem". No, ale jestem po dużej ilości grania walczę w I akcie i jeszcze dużo zadań, rozmów przede mną.

No najbardziej boli mnie ta optymalizacja uncertain Znajomy na win XP ma o wiele lepiej działającą grę na minimalnych niż u mnie uncertain No, ale nic. Zrzuciłem to na karb tego że gram na laptopie, a pomimo tego mojego narzekania to bym wszystkim bez wyjątku polecił tą grę. Najlepszy RPG póki co na rynku.
      • gunar Re: BioWare a CDP Red 18.05.11, 11:21
        Nie wiem jaką masz kartę, ale gdzieś czytałem, że nowe sterowniki nvidi 275 wersja beta sporo dają w kwestii optymalizacji.
        • zwirz Re: BioWare a CDP Red 18.05.11, 13:45
          Mam najnowsze. Pobrałem specjalnie pod Wiedźmina 2 i nadal Wiesiek 2 starsznie wybrzydza na moim komputerku
          • gunar Re: BioWare a CDP Red 18.05.11, 14:43
            Ale pobrałeś wersję 275? Wersja beta? Tak dla pewności pytamsmile
            Wiem, że pewnie już to zrobiłeś, ale wyłącz v sync, ubersapling, aa i filtrowanie anizotropowe.
            Czytałem jeszcze o instalacji sterowników graficznych nvidii bez 3d vision.
            • paulinea Re: BioWare a CDP Red 18.05.11, 15:28
              Ja pobierałam, nic się nie zmieniło sad
              • gunar Re: BioWare a CDP Red 18.05.11, 16:16
                Przykre. uncertain Może łatka coś poprawi. Jak ktos jest bardzo zdesperowany to ponoć na XP działa lepiej devil Ja jestem totalnie spłukany więc te problemy jeszcze przede mną.
    • fristron Re: BioWare a CDP Red 18.05.11, 11:11
      Dajcie spokój że to BioWare, przecież nie podpisywaliby się jako "bioware" ani "DavidGaider"... jakieś trolle znów. Zresztą połowa dziesiątek też jest wystawiona przez trolli i mówi o tym, że DA2 było beznadziejne, słówkiem nawet wiesia nie wspominając w jego "recenzji"
      Tak jakby ktoś potrzebował obrazowego przykładu dlaczego należy lać ciepłym moczem na to, co ludziska na forach i w komentarzach o grze sobie wypisują

PS ej, wie ktoś co się stanie jak nie odbiorę z punktu odbioru grama paczki? Będą jakieś konsekwencje, ktoś będzie chciał ode mnie kasę czy po prostu zamówienie przepada? Bo czekam i czekam i doczekać się nie mogę, na telefon nie odbierają, na maila nie odpisują, mam ochotę olać ten preorder i iść kupić do supermarketu angry
      • ver Re: BioWare a CDP Red 18.05.11, 11:51
        1) Kto ufa recenzjom ludzi na MC, gdzie każdy może założyć konto i dodać swoją?
        2) Kto ufa recenzjom dzień po premierze?

• zwirz Re: BioWare a CDP Red 18.05.11, 13:50
          Ja uwierzyłem recenzji przed premierą tongue_out (w CDA) I to nie tylko w przypadku Wiedźmina 2. BioWare już zlewam, bo tak naprawdę od ME2 pokazali że idą z duchem czasu, czyli gra prostsza pod względem mechaniki i fabuły.

• ver Re: BioWare a CDP Red 18.05.11, 15:56
            Nie dopisałem, że chodzi o recenzje graczy. Nawet jak ktoś siedzi dzień i noc to pewnie jeszcze nie skończył. Tej gry czy innej. Wolę recenzje odleżane - tydzień po premierze jest ok.
            • lagmanic Re: BioWare a CDP Red 19.05.11, 02:06
              To jest oczywiste ze Wiesiek jest lepszy . BioWare dało ciała ponieważ widać ze gra była robiona na szybkiego . Tak naprawdę nie ma sensu porównywać Da2 z Wieśkiem skoro DA2 nie dorównuje swojej poprzedniczki . Wiadomo Wiesiek tez nie jest idealny wiele razy zdarza się ze postacie wchodzą w siebie , tekstury czasami długo się lądują . Miejscami nie wiadomo z jakiego powodu postać się zacina , po chwili widzimy ze jest mały kamyczek lub małe wgłębienie . Bywa tez często gdy atakujemy jakaś większą gromadę często cel się zmienia i dużo pudłuje . Tak czy siak to nie jest nic poważnego bo fabula tak cholernie wciąga ( ostatnim razem DA) questy poboczne są świetne, grafika przecudna , a muzyka to mistrzostwo świata naprawdę ostatnie czasy rzadko słyszy się tak wspaniałą muzykę w grach . Szczerze nigdy nie myślałem ze Polacy kiedykolwiek zrobią tak zajebista grę jak Wiedźmin . Gra roku bez 2 zdań
    • dzierzba Re: BioWare a CDP Red 19.05.11, 08:52
      Żałosne to jest cała tam wojna w ocenach i tych co wystawiają jedynki i ci co dziesiątki. Wystarcz powchodzić w historię ksywek i przekonać się, że nawet jeszcze dzień nie minął od premiery a już leciały dziesiątki od osób które wcześniej nie miały żadnej historii oceniania innych gier czy od osób które wystawiała bardzo niskie oceny Dragon Age 2.

Naprawdę trzeba do takich metod się sprowadzać odnośnie Wiedźmina. Przecież to dobra gra nie potrzebuje takiego żałosnego wsparcia. Naprawdę żałosne ta cała wojenka na metacritic fanów jednej czy drugiej firmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka