Dodaj do ulubionych

XPeria Play

12.07.11, 11:04
Witam,

Ponieważ ostatni wątek jaki znalazłem o XPeria Play jest sprzed pół roku prawie, ciekawi mnie, czy ktoś z użyszkodników forum wszedł w posiadanie tego telefonu. No i interesują mnie wrażenia z użytkowania w obu rolach - platformy growej i telefonu.

I wiem, że zaraz miliard osób odpisze odpuść sobie i kup PSP, albo poczekaj na PS Vita. I możliwe, że tak zrobię (tzn poczekam aż wyjdzie PS Vita i kupię 3004 tongue_out). Ale idea posiadania jednego sprzętu ostatnio mi odpowiada ( bo póki co mam dość noszenia ze sobą 2 telefonów - prywatnego i służbowego, laptopa i jeszcze ipoda touch).

A w Xperia Play interesuje mnie najbardziej to: jak rozwija się rynek gier z PS1, jakie są ceny i jak to wygląda "w praniu". Subiektywne odczucia mile widziane. Aha porównanie do Samsunga Galaxy S jako odnośnika w funkcjach telefonu, też mile widziane.
Obserwuj wątek
    • ff_fan Re: XPeria Play 13.07.11, 08:04
      Odpusc sobie. Lepiej wziac sgs2, mam i jestem mega zadowoloby. Power jaki prezentuje ten dwurdzeniowy telefon jest niesamowity.
      • fr000nc Re: XPeria Play 13.07.11, 12:58
        No SGS 2 się bawiłem i fakt - robi wrażenie. Obecnie mam SGS i w kwestii wydajności i "smartfonowości" mi zupełnie odpowiada. I mam świadomość, że Xperia Play prezentuje się porównywalnie (minusem jest kiepski jednak wyświetlacz). Chodzi mi raczej o te gierki z PS1 co to ponoć mają szturmować rynek na urządzenia "Playstation certified" SGS w sumie takiej certyfikacji mieć nigdy nie będzie (nie wspominając o części "padowej" telefonu).

Ale faktycznie powoli się skłaniam ku PSP łamane na PSV (wolałbym jednak HDMI).

• ff_fan Re: XPeria Play 13.07.11, 13:39
          Jezeli jestes w stanie przezyc fakt braku pada w sgs2 to chyba sie nie ma nad czym zastanawiac. Ja w chwili obecnej korzystam z Fpse (emu ps1) - 60 klatek prawie w kazdej grze. A co do certyfikacji ps to jak znam zycie kolesie z XDA znajda i na to sposob.
          • Gość: gość Re: XPeria Play IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 13:56
            Tylko że wiele gier Gameloftu jest póki co nie zooptymalizowanych pod układ Exynos w SGS 2 i nie da się w nie komfortowo grać...
            • fr000nc Re: XPeria Play 13.07.11, 14:07
              No ok, ale wróćmy może do tematu. Co prawda od założenia wątku dodatkowo poczytałem jeszcze o Xperii Play i jakoś coraz mniej mnie do siebie to urządzenie przekonuje (w obecnym wydaniu, może w przyszłości coś ciekawszego wyjdzie).

Nie mniej jednak, chętnie usłyszałbym opinię na temat użytkowania tego ustrojstwa. Choćby przez parę minut. A najchętniej - na temat gier, którymi Sony szumnie się chwaliło.
    • Gość: paulinea Re: XPeria Play IP: *.timplus.net 13.07.11, 14:23
      Gralam wczoraj w salonie Play i nie podoba mi sie to. Gry nie chodza zbyt plynnie, na ekranie bardzo widoczny jest brud i odciski palcow, co dobrze nie wyglada. W dodatku sterowanie ,,galkami'' nie jest ani troche wygodne, uzywa sie krzyzaka. System tnie sie, uzywanie menu tez sprawialo mi problem sad
      • fr000nc Re: XPeria Play 13.07.11, 14:59
        O! dziękuję smile
        • Gość: Redclif Re: XPeria Play IP: *.centertel.pl 13.07.11, 23:39
          A ja wczoraj po 2 latach użytkowania przesiadłem się z iPhone 3GS na Xperia Play. Po drodze na krótko miałem styczność z Galaxy S, HTC Desire HD i Galaxy S2. Oprócz tego od dnia premiery mam też Galaxy TAB (świetny sprzęt). Po 2 pierwszych dniach przyznaję, że Android OS jest jeszcze jakiś rok zacofany względem iOS, ale możena się przyzwyczaić. Nie jest tak intuicyjny, płynny i ładny, ale zdecydowanie ma potencjał i jako "kombajny multimedialny" wydaje się ciekawszy. Co do samej Xperii Play to póki co grałem tylko w Crasha z PSX i gra chodzi idealnie. Wiele opcji ustawień ekranu, kontroli i możliwość sejwowania w dowolnym momencie. Gry Gameloftu też wydają się fajne. Nareszcie można w nie grać nie zasłaniając sobie ekranu i mając pełną kontrolę nad akcją dzięki hardwerowym przyciskom czego na iPhonie strasznie mi brakowało. Ogólnie bardzo fajny sprzęt i polecam, ale na pewno nie za te pieniądze. Ja mam dostęp do wszystkich telefonów za darmo, ale sam nie kupiłbym żadnego z nich.
          • psfan Re: XPeria Play 14.07.11, 22:02
            A jak bym miał wybierać między iPhonem 4 a Xperią Play to co lepsze?
            Oczywiście pytam się tych co się przekonali a nie przeczytali wink
            • Gość: bum Re: XPeria Play IP: *.timplus.net 14.07.11, 22:48
              Oczywiscie, ze iphone. Te gierki z ps1 na takim ekraniku mnie nie przekonuja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka