09.06.12, 09:45
No i jak się podoba wioskowa impreza? Reprezentacja iiirp jak na razie gra tak jak zwykło dla większej kolonii afrykańskiej na miarę miejsca 60 uefa. Bardzo się podobała mnie piłka jaką rozgrywali Rosjanie, miażdżąc Czechów którzy troszeczkę się zakręcili smile Trener Greków był perełką big_grin
Obserwuj wątek
    • astronauta Re: Euro 09.06.12, 12:46
      Sama impreza nie jest zła, natomiast reprezentacja Polski gra na swoim stabilnym, żenującym poziomie. Zajmujemy 62 miejsce w rankingu FIFA, a nie UEFA, ranking FIFA jest ogólnoświatowy, a UEFA tylko europejski. Jako najniżej sklasyfikowana drużyna w tym rankingu grająca na Euro 2012, godnie reprezentujemy 62 miejsce. Zatem, utrzymując nasz stabilny, dotychczasowy poziom gry przewiduję kolejne wyniki: Polska - Rosja 0-4, Polska - Czechy 0-2. I tak się skończy nasza przygoda z Euro 2012, a ludzie myślą, że "Smuda dokona cuda", niestety, "z gówna bicza nie ukręcisz". Rosjanie wyglądają na mocniejszych, niż się wszyscy spodziewali, mogą zajść bardzo daleko.
      • motoswinia Re: Euro 09.06.12, 12:59
        Smuda się wczoraj popisał. Drugą połowę graliśmy jak ostatnie łajzy, a trener co robi?
        Nic. Żadnej zmiany. Widać wszystko z taktyką było w porządku, o to chodziło, by w drugiej połowie nie zrobić żadnej konkretnej akcji.
        • xsomx Re: Euro 09.06.12, 16:15
          Smuda nic nie potrafi. Trafił mu się dobry skład i wszyscy liczą, że coś z tym zrobi. Nawet jakby miał Messiego to nic by nie zdziałał bo po prostu nie jest dobry na swoim stanowisku. Wczoraj to odwalił jak nie wiem co.
          • lurtz88 Re: Euro 11.06.12, 01:52
            To jest turniej... I jak to na turnieju czekają nas niespodzianki i zawody pewnie nie raz. No co do naszej reprezentacji wszyscy wieszają na nich koty, ale co czego tak naprawdę się spodziewaliśmy??
    • kalimdor Re: Euro 16.06.12, 23:05
      No i to by było na tyle. Partacze są tam gdzie ich miejsce tj. ostatnie miejsce w grupie A. Już zaczynali mnie wkurzać 'kibice' i 'husaria' więc to powinno ich wyeliminować z obiegu xD

Może jeszcze zobaczę w tv u rodziców jak to tam wygląda z finałem. Euro spoko big_grin
      • fix_poland Re: Euro 16.06.12, 23:08
        Powiem tak ..
        Polska przegrała z Czechami 1-0 i szanse na Finał poszły się chędożyć. Polska godnie zaprezentowała ostatnie miejsce w grupie ( znowu indifferent ).
        Z grupy wyszła Grecja i Czechy (co jest niespodzianką). A teraz pytanie do was jaki typujecie finał na Euro 2012?
        Ja osobiście Włochy-Niemcy big_grin .
        • kalimdor Re: Euro 16.06.12, 23:10
          Ja chciałem zobaczyć Niemcy vs. Rosja smile Ale skoro odpadła to Ukraina vs. Niemcy smile
          • astronauta Re: Euro 16.06.12, 23:44
            Ja bym chciał zobaczyć finał Niemcy-Hiszpania, tylko nie wiem, czy rozkład drużyn umożliwia taki finał (nie chciało mi się tego sprawdzać).
            • fix_poland Re: Euro 17.06.12, 11:41
              A w ogóle zaskoczeniem jest że Grecja wyszła z grupy tongue_out
              • lagmanic Re: Euro 17.06.12, 14:32
                Niespodzianka, to ze Polacy mieli szanse wyjścia. Dlaczego tak, bo graja tylko 20-30 minut .
    • syc82pl Re: Euro 17.06.12, 21:12
      Jak dla mnie największym rozczarowaniem jest Smuda. O ile z selekcją nie będą polemizował, to reszta była zła, bądź wręcz tragiczna. Z punktu widzenia kibica drużyna grająca 3 (słownie trzema) ofensywnie nastawionymi piłkarzami, jest mało pociągająca. Szczególnie, że w tym turnieju widać jak wiele drużyn stawia na atak.
      Dramatem jest że ta drużyna liczyła na cud a nie na własną grę. Z Rosjanami grając o honor (bo żaden wynik nic nie zmieniał) zagraliśmy ultra defensywnie, z Czechami gdzie musieliśmy strzelić o jedną bramkę więcej liczyliśmy właśnie na cud. W postaci gola Lewego, lub Kuby. Cudem byłoby też dowiezienie takiej przewagi do końca, szczególnie, że wyglądało na to, że Czechom starczał remis i wyrównująca bramka byłaby dla nas zabójcza.
      Komentatorzy po meczu z Rosjanami zastanawiali się czemu Polacy nie rozrywają tak obrony jak atak Rosjan. A ja się zastanawiam czy oni mają wszystkie klepki, bo jak jeden napastnik może rozrywać obronę? (Rosjanie tych napastników mieli sztuk trzy)
      Kolejna sprawa, jak na tak ważny turniej można było przygotować tylko jedną opcję ofensywną. Wszystkim wszem i wobec trąbiliśmy, że będziemy grać na Lewandowskiego i wcale się nie dziwię, że rywale potraktowali to poważnie i naszego napastnika starali się wyłączyć z gry, no i? Lewy miał je strzelać z połowy, czy czekać, aż tych dwóch pozostałych graczy ofensywnych dobiegnie? Kto miał te bramki właściwie strzelać?

Na osobny "rozdział" zasługują zmiany, a właściwie ich brak. Szczególnie w meczu z Czechami. W tym meczu od 30 min nie byliśmy w stanie zagrać, żadnej składnej akcji, a Smuda czekał do 70 min (i bramki w plecy) żeby łaskawie zareagować. Żeby było śmieszniej zdjął najbardziej kreatywnego z trójki pomocników (właściwie z dwójki bo Murawski właściwie nie istniał)..

Bardzo żałuję, że drużyna z potencjałem została zatrzymana przez bojaźliwość selekcjonera. Mam wrażenie, że odebrało nam to charakter.
      • reven Re: Euro 19.06.12, 17:09
        Prawda to, polać mu! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka