don__ 08.11.13, 11:09 tutaj można zapisywać się na ustawkę Qlive. Wpisywać zgłoszenia, propozycje, uwagi, pomysły itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:21 więc tak ja mogę grać zwykle po 22.00 jak mi rodzina pójdzie spać. Jeśli jednak większości będzie pasować inna godzina to jakoś spróbuję się dostosować nie wiem jak z serwerami - czy da się wykupić coś "na godziny" np.? tu pytanie do kogoś kto aktualnie gra no i jeśli będzie to Team Arena (nie wiem czy jest w Live'ie - w normalnym Q]I[A była) to z góry ostrzegam, że skilla takiego jak kiedyś na myszy i klawie już nie mam - lata z padem zrobiły swoje Odpowiedz Link Zgłoś
tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:30 Właśnie przejrzałem QL i serwer może postawić osoba która wykupiła członkostwo Pro które kosztuję dwa dolce za miesiąc, także jeżeli nie trafi się osobnik z takim typem konta to nie założymy gry. Możemy wbić na jakiś pusty serwer i go całego zapchać (o ile będzie wystarczająco dużo ludzi). Odpowiedz Link Zgłoś
tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:30 Rehabilituję się: za 2$ jest konto premium, konto Pro jest za 4 dolary na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:33 Ale ludzi w ch*ja robią. Reklamują banerem, że premium 2$ a Pro 4$, wszedłem w sposoby płatności i z karty za konto Pro chce ściągnąć 8 dolców... Odpowiedz Link Zgłoś
tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:25 Zapisz mnie jak możesz Ja proponuję, żeby zagrać na mapach z podstawowej wersji Q3A. Nie żadne sriksy-miksy z QuakeConów i innych konwentów. Ewentualnie mapy z Team Arena i Q2. A no i jako tryb gry preferuję Team Deathmatch, byśmy się jakoś na grupy podzielili. Z mojej strony to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:33 czyli zostałem czifem-organizatorem ale jajca. kosnolowiec robi ustawkę na piecu dobra. mapy jak dla mnie spoko. te z q3a akurat pamiętam, chociaż pewnie się parę rzeczy pozmieniało. czekamy na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:35 @tomosiara a) 4 dolki to żaden pieniądz. sam kupić mogę i założyć radę dam b) proponuję wpisywać posty na dole, żeby burdelu nie robić. (klikamy w temat 1 posta i tam jest po prawej "odpowiedz cytując" i "odpowiedz" Odpowiedz Link Zgłoś
tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:51 No dobra, ale to nie są 4 dolary tylko 8, a to Ci daję +/- 24 zł. Na jedną ustawkę chyba nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:55 oj no to nawet 8. wypiję jednego drinka mniej. jakoś przeżyję Odpowiedz Link Zgłoś
tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 12:31 As you wish. To czekamy na innych ludzi aż się zapiszą Odpowiedz Link Zgłoś
pamel Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 12:32 Mordeczki jak już robicie w Quake turniej to zróbcie w CS 1.6 tez Odpowiedz Link Zgłoś
tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 12:36 O, o, o! Tak, piszę się! Ale serwera nie postawie (choć pamiętam, że gdzieś się na bodajże 3 godziny "pożyczało" serwer specjalnie na mixa). Odpowiedz Link Zgłoś
pamel Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:02 z tego co się orientuje nadal można wypożyczać serwery do mixów czy coś takiego, ale może akurat ktoś posiada serwer lub ma jakieś dojścia Odpowiedz Link Zgłoś
maszyniasty Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 12:47 ja też jestem chętny. aż łza się w oku kręci Odpowiedz Link Zgłoś
don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:07 Mordeczki jak już robicie w Quake turniej to zróbcie w CS 1.6 teztongue_out ------- tego się bałem. zaczniemy organizować jedną grę to od razu pojawią się propozycje "niezwiązane". pamiętajcie że qlive jest praktycznie free więc każdy może zagrać. cs1,6 trzeba kupić zdaje się.... Odpowiedz Link Zgłoś
pamel Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:12 Wybacz może i masz rację ale CS 1.6 wydaje mi się że też ma wielu zwolenników dałem po prostu luźną sugestię . Zauważyłem że chcecie zrobić turniej w quake to ja pomyślałem o CS bo to dla mnie klasyka a w quake grałem sporadycznie Co do tego że trzeba go kupić to faktycznie jest problem no ale wierzę że akurat znajdzie się kilku ludzi posiadających i chętnych do takiej organizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelu89 Re: Quake Live - zapisy IP: *.ds13.agh.edu.pl 08.11.13, 13:29 Też się piszę na starego dobrego quake'a Odpowiedz Link Zgłoś
fartuess Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:47 Jak się znajdzę czas, to jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
grimfandango Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:37 Jakby co mogę wam postawić serwer dowolnej gry która ma dedyka pod linuxa. 24h/7dni/tydź. Q3 wpisuje się w te wymagania, tylko z Quake Live chyba nie da się połączyć ze zwykłym serwerem Q3. Mam też serwer głosowy Mumble. Odpowiedz Link Zgłoś
tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:00 Niestety ale w QL chyba nie da się postawić dedyka Odpowiedz Link Zgłoś
don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:50 @pamel nie no spoko. rozumiem, że są i tacy. po prostu może dla takiej ustawki zrobić osobny wątek? Tylko wybierz sobie inny dział, żeby oba wisiał w tych skrótach w głównej - np. w dziale "GRY" - wyleciało by z głównej moje pytanie o błędy w multi, ale na to już uzyskałem odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
pamel Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:54 Racja drogi kolego właśnie napisałem tam posta i zobaczymy czy będzie na głownej i czy będzie nim zainteresowanie Odpowiedz Link Zgłoś
don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:52 a może redakcja wrzuciła by info o ustawce/ustawkach na główną jako wpis? może wtedy jakby były właśnie dwie osobne na queja i cs? Odpowiedz Link Zgłoś
pamel Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:56 A może sami redaktorzy by zagrali? w quake na pewno któryś chętnie zagra bo w cs myślę że może nie być żadnych fanów wśród redakcji, ale właściwie mogli by sami taką inicjatywę tworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mrxanger9 Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 14:53 Miałem nie wracać ale uległem. Dopiszcie mnie Odpowiedz Link Zgłoś
don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:00 pomysł z zagraniem z redaktorami niezły, ale wtedy pewnie musiałoby to być ustawione w godzinach pracy. To może rodzic problemy, bo obstawiam że większość fanów Q to ludzie raczej pracujący, więc i cała ustawka mogła by się nie udać... a nie możemy wymagać, żeby redaktorzy robili to po godzinach... to musiałaby by być inicjatywa prywatna jakiegoś redaktora Odpowiedz Link Zgłoś
pamel Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:24 raczej chodziło mi o to iż dany redaktor jest takim fanem Q lub CS1.6 iż znajdzie czas i motywację aby po pracy odłożyć wszystkie nowe tytuły do ogrania na bok i skusi się aby zagrać turniej w wyżej wymienione gry Odpowiedz Link Zgłoś
tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:01 Ok, to aktualna grupa prezentuje się tak: - Tomo - Don - Neeve - mrxanger9 - maszyniasty Odpowiedz Link Zgłoś
tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:26 Ano faktycznie, mój błąd. Pełna lista (+ dwóch z komentarzy pod newsem an głównej): - pelu89 - fartuess - Tomo - Don - Neeve - mrxanger9 - maszyniasty - ankuman85 - quong Już się nas trochę nazbierało Odpowiedz Link Zgłoś
don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:59 ok. to do kiedy czekamy na ewentualne inne zgłoszenia i zaczynamy myśleć o terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
quendae Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 16:19 Ja tez jestem chetny, moge grac wieczorami - tak powiedzmy po 19, najlepiej w weekend ale to zalezy od dnia tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 16:46 Ja proponuję, żeby ten turniej rozegrać w przyszły weekend, czas nie będzie u mnie miał wtedy chyba żadnego znaczenia, powinienem był być wolny tak od 16. Więc zgłoszenia może tak do środy? Bo już teraz jest nas całkiem sporo. Aktualizacja listy: - quendae - pelu89 - fartuess - Tomo - Don - Neeve - mrxanger9 - maszyniasty - ankuman85 - quong Odpowiedz Link Zgłoś
pawu1on Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 16:55 Dopiszcie i mnie. Q3, QL, obojętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 19:55 właśnie odpaliłem sobie mecz "practice" na "Lost World" z oryginalnego q3. ale mnie boty zlały........... ręka tak dawno nie ćwiczyła na myszce.... będę dla Was mięsem armatnim, ale cóż. radość z samej gry mi to wynagrodzi :] Odpowiedz Link Zgłoś
hitsu Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 20:34 a ustaliliscie jaki tryb chcecie grac? Odpowiedz Link Zgłoś
tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 23:15 Dobrze by było najpierw zebrać ludzi a dopiero potem omówić wszystko gdzieś na spokojniej (TS czy coś takiego). Jakie squady, tryby, mapy itp. Odpowiedz Link Zgłoś