Dodaj do ulubionych

Quake Live - zapisy

08.11.13, 11:09
tutaj można zapisywać się na ustawkę Qlive. Wpisywać zgłoszenia, propozycje, uwagi, pomysły itp. itd.
Obserwuj wątek
    • don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:21
      więc tak
      ja mogę grać zwykle po 22.00 jak mi rodzina pójdzie spać. Jeśli jednak większości będzie pasować inna godzina to jakoś spróbuję się dostosować

nie wiem jak z serwerami - czy da się wykupić coś "na godziny" np.? tu pytanie do kogoś kto aktualnie gra

no i jeśli będzie to Team Arena (nie wiem czy jest w Live'ie - w normalnym Q]I[A była) to z góry ostrzegam, że skilla takiego jak kiedyś na myszy i klawie już nie mam - lata z padem zrobiły swoje
      • tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:30
        Właśnie przejrzałem QL i serwer może postawić osoba która wykupiła członkostwo Pro które kosztuję dwa dolce za miesiąc, także jeżeli nie trafi się osobnik z takim typem konta to nie założymy gry. Możemy wbić na jakiś pusty serwer i go całego zapchać (o ile będzie wystarczająco dużo ludzi).
        • tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:30
          Rehabilituję się: za 2$ jest konto premium, konto Pro jest za 4 dolary na miesiąc.
          • tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:33
            Ale ludzi w ch*ja robią. Reklamują banerem, że premium 2$ a Pro 4$, wszedłem w sposoby płatności i z karty za konto Pro chce ściągnąć 8 dolców...
    • tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:25
      Zapisz mnie jak możesz wink

Ja proponuję, żeby zagrać na mapach z podstawowej wersji Q3A. Nie żadne sriksy-miksy z QuakeConów i innych konwentów. Ewentualnie mapy z Team Arena i Q2. tongue_out A no i jako tryb gry preferuję Team Deathmatch, byśmy się jakoś na grupy podzielili.
      Z mojej strony to by było na tyle.
      • don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:33
        czyli zostałem czifem-organizatorem big_grin ale jajca. kosnolowiec robi ustawkę na piecu big_grin

dobra.
        mapy jak dla mnie spoko. te z q3a akurat pamiętam, chociaż pewnie się parę rzeczy pozmieniało.

czekamy na innych.
    • don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:35
      @tomosiara
      a) 4 dolki to żaden pieniądz. sam kupić mogę i założyć radę dam wink
      b) proponuję wpisywać posty na dole, żeby burdelu nie robić. (klikamy w temat 1 posta i tam jest po prawej "odpowiedz cytując" i "odpowiedz"
    • tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:51
      No dobra, ale to nie są 4 dolary tylko 8, a to Ci daję +/- 24 zł. Na jedną ustawkę chyba nie warto tongue_out
    • don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:55
      oj no to nawet 8. wypiję jednego drinka mniej. jakoś przeżyję wink
    • neeve Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 11:59
      brawo
    • tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 12:31
      As you wish. To czekamy na innych ludzi aż się zapiszą smile
      • pamel Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 12:32
        Mordeczki jak już robicie w Quake turniej to zróbcie w CS 1.6 teztongue_out
        • tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 12:36
          O, o, o! Tak, piszę się! Ale serwera nie postawie tongue_out (choć pamiętam, że gdzieś się na bodajże 3 godziny "pożyczało" serwer specjalnie na mixa).
          • pamel Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:02
            z tego co się orientuje nadal można wypożyczać serwery do mixów czy coś takiego, ale może akurat ktoś posiada serwer lub ma jakieś dojścia smile
    • maszyniasty Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 12:47
      ja też jestem chętny. aż łza się w oku kręci smile
    • don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:07
      Mordeczki jak już robicie w Quake turniej to zróbcie w CS 1.6 teztongue_out
      -------
      tego się bałem. zaczniemy organizować jedną grę to od razu pojawią się propozycje "niezwiązane".

pamiętajcie że qlive jest praktycznie free więc każdy może zagrać. cs1,6 trzeba kupić zdaje się....
      • pamel Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:12
        Wybacz może i masz rację ale CS 1.6 wydaje mi się że też ma wielu zwolennikówsmile dałem po prostu luźną sugestię . Zauważyłem że chcecie zrobić turniej w quake to ja pomyślałem o CS bo to dla mnie klasyka a w quake grałem sporadycznie sad
        Co do tego że trzeba go kupić to faktycznie jest problem no ale wierzę że akurat znajdzie się kilku ludzi posiadających i chętnych do takiej organizacji
        • Gość: pelu89 Re: Quake Live - zapisy IP: *.ds13.agh.edu.pl 08.11.13, 13:29
          Też się piszę na starego dobrego quake'a smile
          • fartuess Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:47
            Jak się znajdzę czas, to jak najbardziej.
    • grimfandango Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:37
      Jakby co mogę wam postawić serwer dowolnej gry która ma dedyka pod linuxa. 24h/7dni/tydź. Q3 wpisuje się w te wymagania, tylko z Quake Live chyba nie da się połączyć ze zwykłym serwerem Q3.
      Mam też serwer głosowy Mumble.
      • tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:00
        Niestety ale w QL chyba nie da się postawić dedyka uncertain
    • don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:50
      @pamel
      nie no spoko. rozumiem, że są i tacy. po prostu może dla takiej ustawki zrobić osobny wątek? Tylko wybierz sobie inny dział, żeby oba wisiał w tych skrótach w głównej - np. w dziale "GRY" - wyleciało by z głównej moje pytanie o błędy w multi, ale na to już uzyskałem odpowiedź
      • pamel Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:54
        Racja drogi kolegosmile właśnie napisałem tam posta i zobaczymy czy będzie na głownej i czy będzie nim zainteresowaniesmile
    • don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:52
      a może redakcja wrzuciła by info o ustawce/ustawkach na główną jako wpis?
      może wtedy jakby były właśnie dwie osobne na queja i cs?
      • pamel Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 13:56
        A może sami redaktorzy by zagrali?big_grin w quake na pewno któryś chętnie zagra bo w cs myślę że może nie być żadnych fanów wśród redakcji, ale właściwie mogli by sami taką inicjatywę tworzyć.
    • mrxanger9 Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 14:53
      Miałem nie wracać ale uległem. Dopiszcie mnie smile
    • don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:00
      pomysł z zagraniem z redaktorami niezły, ale wtedy pewnie musiałoby to być ustawione w godzinach pracy. To może rodzic problemy, bo obstawiam że większość fanów Q to ludzie raczej pracujący, więc i cała ustawka mogła by się nie udać... a nie możemy wymagać, żeby redaktorzy robili to po godzinach... to musiałaby by być inicjatywa prywatna jakiegoś redaktora
      • pamel Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:24
        raczej chodziło mi o to iż dany redaktor jest takim fanem Q lub CS1.6 iż znajdzie czas i motywację aby po pracy odłożyć wszystkie nowe tytuły do ogrania na bok i skusi się aby zagrać turniej w wyżej wymienione gry smile
    • tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:01
      Ok, to aktualna grupa prezentuje się tak:
      - Tomo
      - Don
      - Neeve
      - mrxanger9
      - maszyniasty
    • don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:19
      przeoczyłeś
      - pelu89
      - fartuess
    • tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:26
      Ano faktycznie, mój błąd.
      Pełna lista (+ dwóch z komentarzy pod newsem an głównej):
      - pelu89
      - fartuess
      - Tomo
      - Don
      - Neeve
      - mrxanger9
      - maszyniasty
      - ankuman85
      - quong

Już się nas trochę nazbierało smile
    • don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 15:59
      ok. to do kiedy czekamy na ewentualne inne zgłoszenia i zaczynamy myśleć o terminie?
    • quendae Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 16:19
      Ja tez jestem chetny, moge grac wieczorami - tak powiedzmy po 19, najlepiej w weekend ale to zalezy od dnia tygodnia.
    • tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 16:46
      Ja proponuję, żeby ten turniej rozegrać w przyszły weekend, czas nie będzie u mnie miał wtedy chyba żadnego znaczenia, powinienem był być wolny tak od 16. Więc zgłoszenia może tak do środy? Bo już teraz jest nas całkiem sporo.

Aktualizacja listy:
      - quendae
      - pelu89
      - fartuess
      - Tomo
      - Don
      - Neeve
      - mrxanger9
      - maszyniasty
      - ankuman85
      - quong
    • pawu1on Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 16:55
      Dopiszcie i mnie. Q3, QL, obojętnie.
    • don__ Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 19:55
      właśnie odpaliłem sobie mecz "practice" na "Lost World" z oryginalnego q3. ale mnie boty zlały........... ręka tak dawno nie ćwiczyła na myszce.... devil

będę dla Was mięsem armatnim, ale cóż. radość z samej gry mi to wynagrodzi :]
    • hitsu Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 20:34
      a ustaliliscie jaki tryb chcecie grac?
    • tomosiarapl Re: Quake Live - zapisy 08.11.13, 23:15
      Dobrze by było najpierw zebrać ludzi a dopiero potem omówić wszystko gdzieś na spokojniej (TS czy coś takiego). Jakie squady, tryby, mapy itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka