23.01.06, 16:47
hello mam pytanko. Jak mozna zrobic kopie zapasowe zapisanych gier w sims 2 b
chce zainstalowac sims 2 na studiach a wyskoczyla mi informacja ze utracę
zapisane gry i zeby zrobic kopie zapasowe ale ja nie mam pojecia w jaki
sposob z gory dzieki za pomoc
Obserwuj wątek
    • anulcik Re: pytanie 23.01.06, 17:06
      skopiuj sejwy do innego katalogu w bezpieczne miejsce.

co trzeba skopiowac pisze tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24324&w=32952620&a=33038502
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24324&w=31818315&v=2&s=0
      • maly_jelen Re: pytanie 25.01.06, 13:53
        A ja mam jeszcze takie pytanie, wiem , ze troche nie na temat.
        Skoro jestes informatykiem, to prosze, powiedz mi, co to jest bezpiefczne
        miejsce? smile
        Co proponujesz?
        • anulcik Re: pytanie 25.01.06, 14:20
          zalozmy ze robie sobie formata (a robie tak srednio co dwa-trzy miesiace). mam kilka dyskow (partycji). formatuje dysk C: wiec zakladam folder na innym dysku (np D: Esmile i kopiuje do niego sejwy. po ponownym wrzuceniu oprogramowania i gierbig_grin wrzucam spowrotem sejwy na dawne miejsce.

jezeli instaluje dodatek - na pewno nie bedzie bezpiecznym miejscem folder z gra, bo gdyby trzeba bylo odinstalowac, to wszystko przepada.

ogolnie. zakladam nowy folder na innym dysku

problem jest jeszcze jezeli ma sie zlosliwe rodzenstwowink wtedy zadne miejsce nie jest bezpieczne:p wtedy bym zapisala sejwy na dysku przenosnym albo na plyciewink

nie wspomne o wirusieuncertain bo jakby co to i tak przepada...
          • maly_jelen Re: pytanie 25.01.06, 17:07
            Dzieki wielkie, jestes wspanialasmile
            A kiedy install nie uda sie za pierwszym razem, a wczesniej (przed nieudana
            instalacja) nie skopiuje sie swoich plikow, to wtedy tez przpadaja?
            Ja jeszcze nie robilam formata, bo kop jest nowy i jeszcze tego nie potrzebujesmile
            I jeszcze cos. Troche duzo mam do przenoszenia. Czy moge te sejfy po prostu na
            plytke wypalic? Bo mam program "Burnt" do wypalania plytek, tylko jak z niego
            korzystac?
            • maly_jelen Re: pytanie 25.01.06, 17:15
              PS
              Czy mam kopiowac cale foldery, czy pojedyncze pliki?
            • anulcik Re: pytanie 25.01.06, 17:53
              > A kiedy install nie uda sie za pierwszym razem, a wczesniej (przed nieudana
              > instalacja) nie skopiuje sie swoich plikow, to wtedy tez przpadaja?

chodzi o instalacje dodatku? chyba nie przepadna, ale ja bym tam wolala zrobic kopie. kazdy wazny dokument powinien miec swoja kopie zapasowa.

> I jeszcze cos. Troche duzo mam do przenoszenia. Czy moge te sejfy po prostu na
              > plytke wypalic? Bo mam program "Burnt" do wypalania plytek, tylko jak z niego
              > korzystac?

mozesz na plytke, najlepiej rw, zeby mozna bylo pozniej to usunac. no chyba ze chcesz miec w domu kolekcje plyt z plikami do grywink
              no moze przesadzilamwink ale u mnie by sie tych plikow juz nazbieralosmile

nie znam programu 'burnt' ja mam nero. mozesz poprosic kogos zeby ci nagral

katalog Neighborhoods lepiej caly, bo jak bedziesz po jednum pliku, to pozniej moze czegos brakowac.
              z pozostalych katalogow mozesz skopiowac co chcesz.
              • maly_jelen Re: pytanie 25.01.06, 18:42
                Dziekuje anulcik, jestes kochana!
                Dobrze miec porade wspanialego infomatyka. Co od tudiow, musialas dobrze zdacsmile
                Rowniez planuje byc informatykiem w przyszlosci.
                Pozdrawiamsmile
                Alexandra
                • maly_jelen Re: pytanie 25.01.06, 18:45
                  Aha, no, ja zawsze mam pecha. Nie moge skopiowac na dysk E, czy F, bo trzeba go
                  wlozyc. Czy moge po prostu do moich dokumentow?
                  • maly_jelen Re: pytanie 25.01.06, 18:46
                    Podnosze tematsmile
                    • inco-gnito Re: pytanie 25.01.06, 20:32
                      Ja mam jeszcze pytanie, czy to trzeba robic przy kazdym dodatku?
                      • inco-gnito Re: pytanie 25.01.06, 20:34
                        Czy tylko w the sims na studiach? smile
                        • anulcik Re: pytanie 25.01.06, 21:38
                          ja sobie robie kopie za kazdym razem.
                  • anulcik Re: pytanie 25.01.06, 20:35
                    no wlasnie do moich dokumentow bym nie dawala. dla mnie nic nie jest bezpieczne na dysku C, bo jak siadzie komp, to wszystko z C leciuncertain
                    E i F nie mozesz, a D?

p.s.
                    niestety nie skonczylam studiow, tylko studium. to co wiem to zaledwie podstawywink
                    oprocz tego jeszcze skonczylam studium bhp, wiec jakby potrzebna byla w tej dziedzinie pomoc, rowniez chetnie doradzewinkbig_grin
                    • maly_jelen Re: pytanie 25.01.06, 20:39
                      Jak klikam na dyski wymienne, to pisze "Prosze wlozyc dysk".
                      A ja takowego chyba nawet nie mamsad
                      To gdzie mama skopiowac?
                      • anulcik Re: pytanie 25.01.06, 21:36
                        w takim razie masz tylko jeden dysk twardy C, a reszta to cd. gdy bedziesz instalowac jakis dodatek do simow, zrob sobie nowy folder na C, ale nie w miejscu, gdzie jest gra zainstalowana.
                        • maly_jelen Re: pytanie 25.01.06, 22:36
                          OK!smile
                          Dziekuje ci z calego serca. Troszke czasu do zajelo (15 minut), ale oplacalo
                          sie. Nawet jesli cos nie wyjdzie, nie strace fortunybig_grin
                          Pozdrawiam
                          maly_jelen

PS Jestes naprawde swietnym informatykiem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka