Dodaj do ulubionych

podręcznik dla początkującego JavaScript

09.03.15, 12:10
Cześć (dubluję wątek z forum Tworzenie stron WWW).
Jak w temacie - jestem w fazie ogarniania HTML/CSS i chciałabym powoli zabierać się za JavaScript. Czy możecie polecić mi jakąś aktualną, rzetelną i dobrze przyswajalną pozycję dla osoby początkującej?

Przeglądałam wydawnictwa Helionu, ale recenzje użytkowników są w wielu przypadkach bezlitosne i nie chcę się naciąć. Czy ktoś ma jakieś dobre doświadczenia z takim podręcznikiem?
Obserwuj wątek
    • kaczusbb Re: podręcznik dla początkującego JavaScript 17.04.15, 16:42
      Z podręcznikiem do js mam na razie złe doświadczenia - był zbyt prosty... Więcej pisano jak w edytorze zmienić jakąś rzecz w ramach ćwiczeń, niż wyjaśniano co i jak. Więc tej raczej nie bierze pod uwagę: helion.pl/view/8528E/jsjqnp.htm
    • kleon7 Re: podręcznik dla początkującego JavaScript 29.12.15, 12:48
      Ja jak uczylem sie javy to korzystalem z wideo kursow oraz powiem Wam,ze takie kursy bardzo duzo mi daly. Mozna o wiele lepiej ogarnac. Poza tym jak ma sie jakis maly problem to w kazdym momencie mozna zrobic pauze oraz przesluchac danej rzeczy jeszcze raz. Niezly kurs ma obecnie strefa kursow:
      strefakursow.pl/kursy/programowanie/kurs_programowania_w_java.html
      obecnie firma ma niezla promocje. Mozna sobie zamowic kursy 40% taniej.
      • tapatik Re: podręcznik dla początkującego JavaScript 03.08.19, 21:43
        Java to nie to samo co Javascript.
    • swietlik77 Re: podręcznik dla początkującego JavaScript 10.06.16, 06:27
      Zamiast papierowych książek proponuję samouczki online, np. slicker.me/fraktale/fraktale.htm
    • martaanna12345 Re: podręcznik dla początkującego JavaScript 15.11.17, 23:03
      Mogę polecić Tobie książkę: JavaScript i jQuery. Interaktywne strony WWW dla każdego Johna Ducketta. Sama się z niej uczę podstaw JavyScript. Na czytam.pl można dostać ją w dobrej cenie. Jeśli zaś chcesz być na bieżąco z nowinkami technologicznymi to polecam Ci ten blog: www.golan.pl/blog/
    • marekmaro Re: podręcznik dla początkującego JavaScript 13.09.19, 16:49
      Może zamiast książki lepiej skorzystać z kursu JavaScript
      kodilla.com/pl/przebieg-bootcampa
      • tapatik Re: podręcznik dla początkującego JavaScript 04.10.19, 22:06
        Książka - 39,90, właśnie leży obok komputera.
        Kurs - 6990.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka