Dodaj do ulubionych

Japonska ucieczka OUT File #1

12.05.06, 15:23
chobi.net/%7Etonakai/interactive/out_01a.swf
Niestety troche trudna. Mam dwa srubokrety, dwie baterie, plyte CD, 3 kawalki
papieru z dziwnymi napisami, tasme klejaca, niebieski klucz, kawalek metalu w
ksztalcie litery L, kurek do zaworu i ... stoje.
Obserwuj wątek
    • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 16:00
      Mówisz o kurku za gitarą? Ja nie mogę go zabrać.
      • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 16:36
        wyglada bardzo interesujaco. chwilowo mam tylko cd i 1 kartke. szukam dalejsmile
        • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 16:40
          dozbieralem czerwony klucz i kilka rzeczy juz wymienionych.
          • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 17:00
            jakos nie moge znalezc niebieskiego klucza i tasmy klejacej... na suficie sa
            biale okragle cos tam. baterie wlozylem do obrazu z kotem i nic. hm
            • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 17:51
              ok. znalazlem te rzeczy i nieco sie posunalem do przodusmile
              • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 18:05
                Czy te skrytki /pod dywanem i na ścianie/ da się otworzyć czy są tylko tak
                sobie? Nie mówcie jak tylko czy można.
                • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 18:21
                  na podlodze juz otworzylem. na suficie jeszcze nie. na scianie mam obie
                  otworzone.
                  • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 18:35
                    chwilowo robie przerwe. jak ktos znajdzie dvd prosze o dokladna lokalizacjesmile
    • starucha_izergiel Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 19:21
      Nie ma wersji z angielskim?
      • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 19:43
        pewnie i nie ma. jezyk tu znacznie nie pomoze. przynajmniej do tej pory.
        • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 20:31
          ok. dvd tez znalazlem. bardziej schowac nie mogli...
          • starucha_izergiel Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 20:57
            A ja się zamknęłam pod podłogą..
            • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 21:21
              Poddaję się. Gdzie jest klucz do szafki i jak się otwiera te skrytki?
              • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 21:39
                Włożyłam baterie do obrazu. Pokazały się dwa trójkąty, kliknęłam, ale chyba coś
                poszło nie tak, bo zniknęły.
                • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 21:58
                  Skrytkę w podłodze już otworzyłam, uff.
                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 22:19
                    Kurde balans! Napuściłam za dużo pary albo jakowejś trucizny i zginęłam marnie.
                    Muszę zaczynać od nowa.
                    • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 22:46
                      Kanapa ożyłasmile
                      • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 23:47
                        A jak otworzyć schowek w gitarze?
                        i co jest w doniczce, bo nie mogę się jakoś do tego dobrać sad
                        • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 23:51
                          Na gitarze to chyba trzeba będzie coś zagrać, ale nijak nie mogę zapamiętać tej
                          melodyjki.
                          W doniczce chyba nic nie ma, szukaj na roślinie.
                        • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 12.05.06, 23:52
                          Coraz więcej pytań bez odpowiedzi.
                          Dlaczego kanapa "gra" i co z tym zrobić?
                          • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:00
                            Klikam na tą roślinę cały czas i nic nie mogę znaleźć.
                            Na gitarze próbowałam odtworzyć melodyjkę, ale wydaje mi się, że struny nie
                            mają odpowiednich dźwięków, takich jak z melodyjki.
                            Nie wiem co z tą kanapą. Na razie doszłam tylko do tego, że zgasiłam światło i
                            na ekranie pokazały mi się przyciski do sterowania projektorem(?), ale nie
                            działają.
                            Nie pamiętam juz melodyjki, bo nie chce mi się ponownie włączyć sprzęt, ale nie
                            wiem, czy tej melodyjki nie trzeba odegrać na kanapie.
                            • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:04
                              Znalazłam w kwiatku karteczke, czy tam coś jeszcze jest?
                              Na tych karteczkach po zgaszeniu światła pojawiają się niestety krzaczki.
                              • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:12
                                Ja mam dwie kartki, połączyłam je. Ponoć potrzebna jeszcze jedna, ale nie umiem
                                jej znaleźć. Przy zgaszonym świetle faktycznie są krzaczki, ale w świetle mam
                                normalne litery.
                                A co do grającej kanapy, to moja gra tyle razy ile chcę.
                                • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:18
                                  A jeszcze a propos gitary, to trzy struny od prawej mają ten sam dźwięk, co na
                                  płytce. Resztą strun zajmę się jutro.
                                  Jeszcze coś: jakoś tak sobie klikałam na te oparcia kanapy i w pewnym momencie
                                  otworzyła się klapa pod siedzeniami. Pokazało się jakieś urządzenie z
                                  numerkami. Nie miałam żadnych cyfr więc zajęłam się poszukiwaniami i to coś mi
                                  się już nie chce pokazać. Znalazłaś to?
                                  • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:22
                                    Niestety mi się nic w kanapie nie otworzyło, ale może spróbuję.
                                    A jak napuściłas tej pary?
                                    • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:25
                                      I jeszcze co do doniczki, to jak biorę zbliżenie na lewy bok kanapy, to wydaje
                                      mi się, że w doniczce z boku jest schowek, ale nie umiem go otworzyć.
                                      Kanapa tez mi gra wiele razy, ale odtwarzacz płyt nie chce już odtworzyć
                                      melodyjki.
                                      • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:33
                                        A mnie gra i odtwarzacz i kanapa i na ekranie też. Na dodatek mam na ekranie
                                        napis, że właśnie gra CD.
                                        W doniczce też próbowałam, ale to chyba nie jest schowek.
                                    • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:29
                                      Za gitarą jest wnęka z kurkiem. Parę puściłam kręcąc zaworem na ścianie obok
                                      kosza na śmieci. Uważaj, bo gra się skończy! Ach, jeszcze coś! Potrzebna będzie
                                      płytka CD.
                                      • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:37
                                        Już mi się odtwarza płyta. Po prostu na ścianie opuściłam jedną dźwignie i
                                        odłączyłam prąd.
                                        Sprawdzę,czy mi działa ekran.
                                        A schowka z kanapy nie znalazłam.
                                        • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:40
                                          Ekran działa i gra.
                                          • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:42
                                            Chyba się poddaję. Idę wypuścić parę i się otruć smile
                                            • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:43
                                              Napisz mi jeszcze czy masz trzy kartki z literami, bo nie wiem czy szukać tej
                                              trzeciej.
                                              • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:47
                                                Nie mam niestety, znalazłam tylko te dwie.
                                                Zastanawia mnie jednak ten zawór z parą, bo tej pary można wypuścić tylko
                                                trochę i wtedy jak zgasi się światło, to nie jest tak całkiem ciemno. Ciekawe,
                                                czy to ma jakieś znaczenie?
                                                • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:50
                                                  A powiedz, czy jak napuściłaś dużo tej pary to umarłaś od razu, czy minęła
                                                  chwilka.
                                                  Bo może trzeba napuścić pary i szybko uciec do tej dziury z kablami i się tam
                                                  zamknąć?
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 00:56
                                                    Chciałam sprawdzić, co się stanie i kręciłam w prawo do oporu. Usłyszałam
                                                    dźwięk i po chwili zaczęło się robić biało, aż wszystko zniknęło i dostałam
                                                    wiadomość, że zginęłam, i że mogę zacząć od nowa. Teraz też próbowałam i kiedy
                                                    zaczęło się rozbielać, pokręciłam w lewo i wszystko wróciło do normy. O tej
                                                    dziurze w podłodze też już myślałam, ale nie mogłam się ruszyć, póki zawór był
                                                    na rurze.
                                                    Popróbuję jeszcze trochę i idę spać.
                                                  • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 01:01
                                                    Ty pewnie najpierw przekręciłas dźwigienkę w dziurze a ilość pary dozowałaś
                                                    czerwonym pokrętłem. Gdyby trzeba było schować się w dziurze, to chyba lepiej
                                                    najpierw odkręcić czerwone pokrętło a ilość pary dozować zaworem w dziurze. Tak
                                                    będzie łatwiej i szybciej można się ukryć.
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 01:04
                                                    No, to jest dobra myśl, ale już na jutro, bo przez przypadek kliknęłam
                                                    sobie "odśwież" i gra się odświeżyłasmile)
                                                    Do jutra!
                                                  • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 11:42
                                                    dvd jast po zrolowanym dywanem. ok. na wysokosci kratki w podlodze.
                                                    podpowiadam, bo sam sie strasznie naszukalem
                                                  • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 12:00
                                                    otworzylem drzwismile
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 12:19
                                                    No, to jesteś GOŚĆsmile
                                                    Powiedz czy warto tracić czas na ten gaz czy parę, bo coś mi się wydaje, że to
                                                    nie ma znaczenia. Gdyby jednak miało, to nie pisz, co trzeba zrobić.
                                                  • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 12:20
                                                    ta, otworzylem, a tam zabite dechamiwink ta gra troche dluga jestsmile)
                                                    das ganze Eyland muss ein Paradies werden
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 12:20
                                                    I jeszcze jedno - mam dwie kartki. Są jeszcze inne?
                                                  • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 12:24
                                                    jest trzecia. musisz otworzyc najpierw drzwi. kluczyk jest w gitarze.
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 12:25
                                                    Zabite dechami, mówisz. To może ten gaz jest potrzebny do jakiegoś wybuchu?
                                                    Muszę przećwiczyć ten wariant-zdjąć izolację, puścić gaz i schować się pod
                                                    podłogą. Co Ty na to? Tylko, że wtedy ja też chyba wylecę w powietrzesmile)
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 12:29
                                                    A otworzyła Ci się już skrytka w kanapie? Znalazłam tam coś w rodzaju telefonu
                                                    komórkowego, ale potem się zamknęło i teraz nie wiem jak się tam dostać,
                                                    chociaż na razie i tak nie mam żadnych cyfr.
                                                  • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 12:35
                                                    w kanapie jest sejf i wlasnie sie mecze nad kodem. musisz 2 razy lewo, 2 razy
                                                    prawo, lewo, prawo, lewo kliknac. i skrytka sie otworzy
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 12:40
                                                    Dzięki, już mam. Obejrzałam też film, ale kombinować będę później, bo mam coś
                                                    pilniejszego do zrobienia.
                                                  • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 12:41
                                                    ok. rozwiazalem kod. zdaje sie, ze zaraz wyjdesmile tymczasem poswiecam sie prozie
                                                    zycia...
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 16:15
                                                    Dźwięki przy otwieraniu kanapy i nawet rytm jest podobny do tego z CD więc na
                                                    gitarze chyba nie muszę grać. Tylko jak ją otworzyć?
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 16:38
                                                    No, już mam dość tej muzyczki, ale walczę dalej. Ta gitara nieco rozstrojona
                                                    jest. Kalkos, napisz czy mam ją dalej rozpracowywać czy jest inny sposób
                                                    otwarcia tej gitary? Nie pisz rozwiązania.
                                                  • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 17:03
                                                    Podpowiedź do gitary z innego forum.

6132 3613 2311 1222 1112 3 ostatnia lewa struna to 6

A czy wiecie jaki kod wpisac do kanapy?
                                                    I gdzie jest trzecia, brakująca karteczka, bo wydaje mi się, że chyba powinna
                                                    być.
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 17:09
                                                    No, to mi ulżyło, że moja ciężka praca nie szła na marnesmile Byłam już w połowie
                                                    i szło mi coraz lepiej. Ale się skusiłam na Twoją podpowiedź.
                                                    Idę dalej.
                                                    Kodu do kanapy jeszcze nie mam.
                                                    Kalkos pisał, że trzecia kartka jest za drzwiami.
                                                  • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 17:16
                                                    Kartki połączone, ale o co chodzi dalej?
                                                    Chyba coś z czerwonym kolorem.
                                                    Może trzeba przeciąć czerwony kabel w dziurze, ale nie wiem czym?
                                                  • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 17:18
                                                    I jeszcze nie daje mi spokoju to coś w doniczce.
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 17:32
                                                    A może chodzi o książkę na regale? Jak spojrzeć z góry, to druga z lewej nie ma
                                                    białego paska. Nie piszę jaki kolor ma książka, bo mam trochę przekłamane
                                                    kolory. Czy ona nie jest czasem czerwona?
                                                  • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 17:35
                                                    Na angielskojęzycznym forum podali kod do sejfu, ale nie wiem dlaczego właśnie
                                                    jest taki.
                                                    Sejf otworzyłam a w sejfie jest taki dziwny zegar z którym nie wiem co zrobić?
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 17:38
                                                    Może to bomba zegarowa jestsmile
                                                  • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 17:41
                                                    Też mi się tak skojarzyło. Wsadziłam toto do kontaktu, ale na razie nic.
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 17:48
                                                    A może podasz ten kod do sejfu? Wstawiałam różne cyfry w ten wzór, ale coś
                                                    chyba robię nie tak.
                                                  • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 18:40
                                                    kod jest 4-cyfrowy. jest pochodna kolorow ze zlaczonych kartek i kolorow z
                                                    ksiazek. reszte dokombinujeciesmile
                                                  • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 18:48
                                                    Teraz chyba trzeba pokombinować coś z tym timerem i gazem, ale nie mam odwagi,
                                                    bo może mnie zabić a nie chce mi się zaczyanać gry od początku.
                                                    No ale z drugiej strony jak nie pokombinuję, to nie skończę gry smile
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 18:49
                                                    Gdybyś mi jeszcze mógł napisać jakie kolory mają te książki. Mój monitor trochę
                                                    zwariował i nie zawsze mam prawidłowe kolory.
                                                  • babushka33 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 19:08
                                                    No i umarłam sad
                                                    Poddaję się. Niby mnej więcej wiedziałam co mam zrobić, bo podejrzałam na
                                                    angielskiej stronie, ale widocznie nie wszystko zrozumiałam.
                                                  • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 19:12
                                                    100 nie pamietam kolorow. juz skonczylem. czerwony, zielony, fioletowy i
                                                    niebieski, chyba.
                                                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 20:11
                                                    Dziękuję, u mnie fiolet to brązsmile Poradziłam sobie.
    • starucha_izergiel Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 20:33

Utknęłam.
      Mam śrubokręt, znalazłam oba kluczyki, taśmę, ten śmieszny kątownik, koło, dwie
      karteczki, cd i jedną baterię. Powinna być jeszcze jedna bateria i jeszcze jeden
      śrubokręt? Gdzie to znaleźć?
      • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 21:07
        Drugi śrubokręt jest za kanapą, od strony kosza na śmieci.
        Do tych, co wyszli - zdążyłam się schować, a i tak mnie zabiło. Jak Wam się
        udało?
        • kalkos Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 22:08
          trzeba opuscic ekran
          • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 13.05.06, 22:32
            Już wcześniej opuszczałam i nie udało się. Może jeszcze jutro popróbuję. Dzięki.
            • joanna210 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 14.05.06, 16:43
              jak otworzyć skrytki pod dywanem i na ścianie, I gdzie jest niebieski
              klucz .pomóżcie
              • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 14.05.06, 18:33
                Skrytkę pod dywanem otworzysz wihajstrem odkręconym od szafki z książkami / z
                prawej strony/ Potem możesz odsunąć górną część tej szafki i tam znajdziesz
                kółko i klucz.
                • joanna210 Re: Japonska ucieczka OUT File #1 14.05.06, 19:40
                  dzięki,a tą na ścianie też tym czymś,bo ja już chyba wszystkie możliwości
                  wykorzystałam.Na razie mam 2 śrubokrety,2 płyty,2 kartki,taśmę
                  izolacyną,pokrętło i ten wihajster.Drzwi już otworzyłam,ale nie mam tam żadnej
                  karki.Na razie stoję i próbuję jeszcze coś wymyślić
                  • 1oo Re: Japonska ucieczka OUT File #1 14.05.06, 20:29
                    Skoro otworzyłaś drzwi, to kartkę znajdziesz przy środkowej /chyba/ desce, po
                    prawej stronie.
                    Ta mniejsza skrytka sama się otworzy, jak już będziesz mogła opuścić ekran.
    • szokoladka Re: Japonska ucieczka OUT File #1 11.05.07, 10:16
      Moglby mi ktos podac poprawny link do tej gry , bo ten co tu jest nie chodzi mi indifferent
      • zamek Re: Japonska ucieczka OUT File #1 26.05.07, 20:58
        służę:
        tonakai.aki.gs/interactive/out_01e.html
        • szokoladka Re: Japonska ucieczka OUT File #1 27.05.07, 15:48
          dziekuje bardzo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka