Gość: Logadin IP: *.chello.pl 09.01.08, 12:33 Straszna bzdura. Autor nie ma zielonego pojęcia o silnikach graficznych, efektach wizualnych. Direct X'ie i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Seraphim Re: Far Cry vs Crysis IP: 212.87.241.* 09.01.08, 13:22 a multiplayer? wypadałoby też porównać aspekt sieciowy obu gier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dASh Re: Far Cry vs Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 13:22 Przyjemny tekst. Nic odkrywczego, ale zebrane do kupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapalinik Re: Far Cry vs Crysis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 13:35 heh, o fizyce też nic nie napisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficzer Re: Far Cry vs Crysis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 13:56 e tam. jesli efekt taki sam, to po co przeplacac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Far Cry vs Crysis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 16:56 Dawno takiej bzdury nie czytałem. Widać autor ma niewiele pojęcia o grach, albo to jakiś gimnazjalista podniecający się byle czym... totalnie rozwalił mnie akapit o "kolorystyce świata"... Teraz byle dziecko neostrady zostaje "redaktorem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Far Cry vs Crysis IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 09.01.08, 23:16 Teksty o grach nie koniecznie muszą być skierowane do tej elity, która "zna się na silnikach graficznych", tylko do szerszej publiki. I tak większość osób nie wiedziałaby o czym mowa, a umówmy się, że takich osób jest więcej i pod takie osoby trzeba pisać takie recki. Jeżeli poddaliście ten art. takiej krytyce, dlaczego sami nie pokusicie się o jakieś recki. Najlepiej krytykować. A co do dzieci neostrady, to na pewno nie miałoby ono czasu napisać takiego textu, bo zapewne zajęte byłoby graniem w Tibię, bądź też inne gry lasujące mózg od nadmiaru. Dziećmi neo nazwałbym tych, którzy komentują wiadomości na onecie. Także weźcie ludzie wrzućcie na looz. A autorowi życzę sukcesów w dalszej pracy. Pozdrawiam. Peace&love Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JamCi Re: Far Cry vs Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 23:46 Podpisuję się pod powyższym. Poza tym, redaktor = gracz. Gracz gra, redaktor dodatkowo ocenia. I wyraża swoje odczucia co do produktu. Nie jest wymagane, by go obchodziło, co tam się w środku mieli. On widzi monitor. A jeśli redaktor ma TAKIE właśnie zdanie, to przedstawia je. Można polemizować, raczej nie krytykować. Poza tym, to nie jest chyba wykład odnośnie silników, lecz publicystyka. Jak autor czuje, tak pisze. Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gush Re: Far Cry vs Crysis IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.08, 23:49 Michał --> to że autor napisał, że kolorystycznie bardziej odpowiada mu Far Cry to znaczy, że jest "podniecającym się byle czym gimnazjalistą" i "dzieckiem neo?" Sam sam się teraz popisałeś swoją dojrzałością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyghi Szopę Re: Far Cry vs Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 00:42 O, bardzo fajnie, że Gamecorner puszcza teksty z Playbacku bo ten zin czytam od dawna i bardzo go sobie szanuję. Przede wszystkim ich oceny są uczciwe i bez wykładów z wydawcami, więc mam nadzieję, że będziecie publikować ich recenzje. Ten tekst rzeczywiście dość przeciętny jak na ich redakcję, trzymam kciuki za kolejne teksty. z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Far Cry vs Crysis IP: *.chello.pl 10.01.08, 01:19 acha więc to jest darmowy Zinek jakiś? No nie no naprawdę taką zrytą amatorszczyznę na gazeta.pl dawać? Agora chyba upadła na głowę. Za stary jestem, żeby czytać takie pierdoły. Ewidentnie idać, że autor nie ma zielonego pojęcia o czym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golfiarz Re: Far Cry vs Crysis IP: *.toya.net.pl 10.01.08, 01:29 Autor zapomniał napisać o długości crysisa. Gra, która wystarcza na 10 godzin zabawy to coś mocno śmiesznego. Podejrzewam, że bez trudności dałoby radę znaleźć demo, w które można pograć dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JamCi Re: Far Cry vs Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 07:42 Ale po co miał o tym pisać? Call of Duty -> 8h Prey -> bodaj 7h Jak na dzisiejsze czasy, to Crysis nie jest wcale krótki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JamCi Re: Far Cry vs Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 07:42 Ale po co miał o tym pisać? Call of Duty -> 8h Prey -> bodaj 7h Jak na dzisiejsze czasy, to Crysis nie jest wcale krótki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyghi Szopę Re: Far Cry vs Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 12:25 "Gra, która wystarcza na 10 godzin zabawy to coś mocno śmiesznego" Sam jesteś śmieszny. Obecna długość FPS-ów oscyluje właśnie w granicy 6-14 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam weteran Re: Far Cry vs Crysis IP: *.eranet.pl 18.06.08, 22:54 Wedłóg mnie to nie grafika,audio czy też klimat świadczy o klasie tych gier lecz perfekcyjnie wykonane "level'e " oraz fabuła i inteligentne SI co tworzy dobra kombinację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymo Re: Far Cry vs Crysis IP: *.stk.vectranet.pl 20.10.08, 18:41 Jak na mnie to samo porównywanie tych gier to absurd. Far Cry wydano w bodaj 2004, a Crisisa w 2007, widać wyraźnie, że różnice pomiędzy tymi grami to znak czasów. Firma Crytec się mocno rozwinęła, ulepszyła technologię, naprawiła swoje błędy itd. A wy ośmielacie się porównywać te gry?! Poczekajmy jak wyjdzie Far Cry 2, wtedy sobie poporównujemy. Ale i tak sądzę, że Far Cry jest lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoe Re: Far Cry vs Crysis IP: 80.50.128.* 04.11.08, 18:29 jak kolega powyzej napisal, porownanie tych 2ch gier to dosc dziwny i raczej nieudany pomysl. I w sumie to porownanie uznalem dosc amatorsko napisane, ale niepisze wiecej, bo szkoda miejsca :p A no i CrYsis to nie Kryzys, rofl xD napewno nie w prostym i doslownym tlumaczeniu, chyba ze autor nie mial na mysli tlumaczenia. A tez fakt, przydala by sie porzadna recenzja Crysis vs Far Cry 2. Obecnie mam 12% ukonczone tego drugiego, ale pierwsze wrazenia nieco gorsze niz te po Crysis'ie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kakashi Re: Far Cry vs Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:20 zgadzam się z michałem tylko że nie gimnazjalista tylko klasa 4 podstawowki ale to i tak za duzy poziom dla tej recenzji. Dla ciebie far cry nie ma fabuły a odszukanie vael to co a zniszczenie mutantow zal mi tego autora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Far Cry vs Crysis IP: *.tktelekom.pl 16.05.09, 10:07 a ja mam far cry 2 in crysis warhead Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Far Cry vs Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 22:24 mi pod względem fabuły podobał się bardziej Far cry a Crysis urzeka grafiką więc lubię grac w obie gry Odpowiedz Link Zgłoś