IP: *.146.38.156.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.12.11, 23:26
Witam

Mam kilka pytań odnośnie safari, czy ktoś korzystał z safari Amboseli park, Serengeti i krater ngorongoro (jedno safari) te parki leżą w dwóch krajach czy jest taka oferta, czy może lepiej safari wykupić w Tanzanii a park Amboseli zobaczyć wynajętym samochodem. Jak wygląda wynajęcie terenówki w Kenii-co z kaucją i koszty,jak wygląda stan dróg i przekraczanie granicy między Amboseli a Arushą.

Pozdrawiam Mariusz
Obserwuj wątek
    • logopeda9 Re: Kenia 01.01.12, 19:50
      Pewnie że możliwe ale z Amboseli masz kawał drogi do parków tanzanijskich;z Mara co innego tak naprawdę Mara i Serengetti to jeden park oczywiście podzielony przez granice państw.Drogi są w kiepskim stanie,mam na myśli kenijskie bo te w Tanzaniii zobaczę za jakieś 3 tyg.Nie mam 100% pewności ale wydaje mi się że bez przewodnika do parku nie wjedziesz, więc auto wynajmujesz jakby w pakiecie z przewodnikiem.Polecam lokalne biuro z Nairobi Australken,jeśli nie znajdziesz niczego na ich stronie co Cię zainteresuje przygotują program pod Ciebie, byliśmy z nimi jak zresztą już chyba z 20 naszych znajomych.Z tego co się zdążyłam zorientować to safari w Tanzanii jest droższe niż w Kenii,dlaczego wybierasz akurat dwa parki w Tanzanii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka