Dodaj do ulubionych

Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie

IP: *.chello.pl 03.02.08, 18:37
a gry dla chłopców to nie są stereotypowe? sport, wojna, rywalizacja, wyścigi, ew. ratowanie świata.

czy jakieś facet zagrałby w Cooking Mama? wątpię. po prostu woli "swoje" rozrywki.

ja czekam na taką grę, w którą będą grać masowo zarówno chłopcy jak i dziewczyny. na razie znam taką jedną - Diablosmile
Obserwuj wątek
    • Gość: tylko hity ! Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 19:22
      a ja tam zdecydowanie wolę www.montre.pl
    • Gość: cil Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.kolornet.pl 03.02.08, 19:30
      Ja tam jestem facetem i bardzo lubię czasem pograć w Cooking Mama smile Nie widzę w tym nic dziwnego, po prostu fajna gra. Nie wazny temat, liczy sie miodnosc plynaca z gry.
    • Gość: xxx Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 19:48
      Bo może tak po prostu jest?! Kobiety interesuje "stanie przy garach, ciuchy i chowanie bachorów", a mężczyzn "sport, wojna, rywalizacja i agresja". Przez tysiąclecia ten podział ról sprawdzał sie doskonale, a teraz od kilkudziesięciu lat próbuje się go wywrócić do góry nogami, wywierając na kobiety presję, że muszą robić kariery, a na facetów, że mają być łagodnymi wrażliwcami lubiącymi gotować. Efekt- coraz bardziej sfrustrowane społeczeństwo! Kiedy wreszcie ludzie zmądrzeją i przestaną walczyć z naturą?!
    • Gość: kuba Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.chello.pl 03.02.08, 20:35
      a nie lepiej pojsc do kuchni i cos zrobic? sa zapachy, sa smaki, i ruch, a nie jopic sie w monitor. debilne
    • Gość: asia Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.such.nat.hnet.pl 03.02.08, 22:06
      a ja lubie world of warcraft
    • Gość: anna Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: 91.84.186.* 03.02.08, 22:13
      moj facet wlasnie podeslal mi link do tego artykulu... omg. co za glupie gry.
    • Gość: Lenalena Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.leed.cable.ntl.com 03.02.08, 23:10
      gram od dziecka, bynajmniej nie po to by powtarzac wzorce i zachowania do ktorych probowali mnie 'zmusic' mezczyzni w moim zyciu, lecz po to by sie wreszcie oderwac i dac sobie spokoj z tak zwanym 'tradycyjnym podzialem rol' ktory i tak bazuje na lenistwie mezczyzn i naiwnosci bab.. ciezko to nazywac natura, moze gosciu XXX doczytasz o rolach spolecznych w nieco wiekszej ilosci publikacji niz playboy i maxim? szkoda gadac, kobiet sie do niczego nie zmusza, bo niby kto mialby je zmuszac? Mezczyzni? wiekszosc jest zadowolona majac kuchare, sprzataczke i dziwke u swego boku (prefer. w 3 roznych osobach). Role sie zmieniaja bo kobietom po prostu obrzydlo udawanie ze jest dobrze podczas gdy 'ta sama kielbasa jedzona codziennie moze sie szybko znudzic'.
      Ale do tematu.. podziwiam tych ktorzy gre kupili .. ciekawe czy uwazaja ja za dobry zakup? samo kupno jeszcze nieweiele znaczy.. Zreszta zgadzam sie z gosciem Kuba - na zywo jest lepiej.
      Osobiscie zdecydowanie wole serie warcraft i rajdy w WoW, Czy tez moj niedawny nabytek PS3 (umieszczony na stosownym piedestale w pokoju goscinnym), dlaczego ludzi kupuja nintendo Wii jest dla mnie zagadka.
      Okladka tego GirlGAMER wyglada dosc przerazajaca.. skad te zalozenie ze wszystkie babki lubia rozowy? Rzygac sie chcce szczerze mowiac..
      Niech sobie ludzie pokroju XXX dopisuja ideologie stojaca za gra o gotowaniu...
      Natomiast milosnicy i milosniczki sieki na ekranie, jednoczmy sie bez wzgledu na plec i takie tam pomniejsze bzdury , zaplacmy blizzardowi i niech sie krew leje gesto. Po co bawic sie w cos co mozna (bez konsekwencji) robic w rzeczywistosci?
      Jezeli moj post wydaje sie chaotyczny - wybaczcie - cztery godziny tankowania robi to z mozgiem. Pozdrawiam geekow!
    • Gość: Nessie-jp Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.acn.waw.pl 03.02.08, 23:21
      Bobasy? Gary? :::RZYG::: No wybaczcie, coraz większa liczba kobiet ogania się przed takimi "rozrywkami" w realu, a co dopiero w randze rozrywki w czasie wolnym... Chyba że to właśnie kobiety, które w życiu paluszkiem w kuchni nie kiwnęły, sięgają po takie rozrywki? Może to coś niesłychanie egzotycznego dla dzisiejszej nastolatki
    • Gość: jim Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: 77.223.195.* 03.02.08, 23:35
      ach, co za wojownicze kobiety! moze wymienmy sie numerami gg? smile a tak powaznie - wyglada na to, ze lubicie dokladnie to samo, co faceci. naprawde macie z nami tak zbiezne gusta?
    • Gość: ble Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.acn.waw.pl 04.02.08, 00:07
      a ja jestem dziewczyną i gram we wszystko jak leci. w te niby męskie i niby babskie gry, co tak naprawdę są dla wszystkich, bo każdy lubi coś innego. jeden lubi elfy a inny lubi pukac rysikiem w ekran udając że kroi cebulę. ja akurat cooking mama uwielbiam ale i przy garach lubie postać. jedno nie wyklucza drugiego i nijak sie ma do jakiegoś pitolenia o instynktach. pomijając że z prawdziwym gotowaniem ma niewiele wspólnego, najwyraźniej autorom artykułu nie chciało się przybliżyć specyfiki gry - ot po prostu przepisy ze wszystkich stron świata [od pierogów, szarlotki i wafli przez hamburgery i steki po japoński ramen, kimchi, takoyaki albo inne smakowitości znane fanom egzotycznych kuchni) pokazane w sposób uproszczony, i typowo zręcznościowa zabawa w zakreslanie kółeczek w cieście, szatkowanie po kreseczkach i obieraniu jakiegoś warzywka na czas. pod katem rozrywkowym i mechanicznym niczym sie nie różni od strzelanki z zombie, to tylko śmieszna gierka dla tych, których bardziej niż flaki bawi lepienie wirtualnych klusek. a tu straszny ambaras, uwłaczanie kobietom, stereotypy i histeria że po co gotować na ekranie skoro można naprawdę. tak jakby celem gry na przenośną konsolę było rzeczywiście imitowanie oparów kuchennych, brudnych garów i smaku potraw... śmieszne że to ludziom najostrzej atakującym takie gry najczęściej mieszają się one z rzeczywistością wink
    • Gość: Nessie-jp Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.acn.waw.pl 04.02.08, 00:13
      --> jim : Nie, nie lubimy tego samego, co faceci. Lubimy to, co lubimy. Ja np. nie lubię żadnych symulacji sportowych (w głowie mi się nie mieści, jak można "grać" w golfa na komputerze albo uprawiać lekkoatletykę za pomocą myszy). Nie znoszę wyścigów samochodowych, nie lubię nawalanek typu Tekken, nie interesują mnie w ogóle gry arkadowe. Lubię niektóre FPS-y, RTS, RPG. Lubię Hellgate London, Starcrafta i Diablo, nie lubię Warcrafta III i WoW.

Rozumiem, że cię to dziwi, ale wiesz
    • Gość: axl20 Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.and-net.pl 04.02.08, 00:24
      nic dziwnego że grają w takie gry bo w innych trzeba się nauczyć obsługi więcej niż jednego klawisza tongue_out sory kobiety ale taka jest prawda wink
    • Gość: jim Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: 77.223.195.* 04.02.08, 00:26
      --> Nessie-jp: nie, az tak mnie to znowu nie dziwi smile ja na przyklad nie lubie gier sportowych. i halo - mam naprawde dobre zdanie o kobietach smile
    • Gość: Borat Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: 152.62.109.* 04.02.08, 07:48
      --> Nessie-jp "...w głowie mi się nie mieści, jak można "grać" w golfa na komputerze albo uprawiać lekkoatletykę za pomocą myszy). Nie znoszę wyścigów samochodowych..." : Od pierwszej z wymienionych jest wlasnie Wii - nigdy wczesniej nie lubilem glupawej zabawy z konsola, ale granie w tenisa lub golfa na Wii albo brzdakanie na zajebistej Guitar Hero (oczywiscie z plastikowa gitara) to bez dwoch zdan przednia zbiorowa zabawa (zwlaszcza na zakrapianych imprezach). Wyscigi samochodowe tez sprawiaja frajde, oczywiscie w polaczeniu z dobra kierownica z force feedbackiem, pedalami i reczna zmiana biegow - gra na klawiaturze kompa lub na padzie konsoli jest delikatnie mowiac glupia. Szacuneczek za RTSy i RPGi. Jestem ciekaw czy lubisz ktorakolwiek gierke z serii GTA (np GTA2, VC lub SA). To chyba jedyne gry, w ktore zdarzalo mi sie grac (na PeCecie) na przestrzeni ostatnich lat. Czasy fascynacji graniem dla grania minely bezpowrotnie juz daaawno temu... Pzdr
    • Gość: sine Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.poznan.uw.gov.pl 04.02.08, 08:10
      Autorze, takie kolokwialne określenia jak "chowanie bachorów" zachowaj łaskawie na pogaduchy przy piwie, bo pisząc w ten sposób jesteś po prostu niegrzeczny. Nikt nie musi lubić dzieci, ja też ich nie lubię (z wyjątkiem własnego), ale w wypowiedziach publicznych wypadałoby zachować jakieś granice.
      A rem. Nie wiem, co interesującego jest w tych grach, dla mnie NIC, stanowczo wolę rzeczy w rodzaju Thief'a czy Wiedźmina. Podejrzewam jednak, że rozkład płci wśród użytkowników gier o gotowaniu wcale nie jest taki oczywisty, jak się autorowi wydaje. Zadziwiająco wielu mężczyzn lubi gotować i bawić dzieci, choć głośno się do tego nie przyznają.
    • Gość: mysza Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.ibib.waw.pl 04.02.08, 10:26
      Tiaaa, trudno mnie zagonić do kuchni w realu, więc raczej nie wybrałabym gry w której musiałabym to robić - ale jeśli ktoś lubi gotować to czemu nie?smile Jak dla mnie Diablo rulezzzz big_grin Mogą też być Heroesi smile
    • Gość: kobita Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.wroclaw.mm.pl 04.02.08, 10:28
      co za nudy... też myślę że Ci co w to grają to w realu nie gotują i gra jest swego rodzaju substytutem... tak też myślę, że mężczyźni są tak naprawdę w gorszej sytuacji. Już coraz mniej facetów się dziwi, że kobiety robią to co "typowo męskie", widzę że jeśli chodzi o gry to w tym obszarze zachowali się najbardziej zatwardziali mizoginiści :p A facet jak ma ochotę zajmować się czymś "typowo babskim" to spotyka się z jeszcze większymi drwinami, w większym stopniu społeczeństwo tego nie zaakceptuje. Szkoda, bo wolność w wyborach powinna dotyczyć wszystkich bez wyjątku.
    • Gość: s_biela Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.aster.pl 04.02.08, 10:41
      wlace nie uważam że taka gra jest wyłącznie dla kobiet... to są proste gry zrecznościowe które przydają się kiedy chesz się zwyczajnie odstresować i tym razem nie grać w szaro-depresyjnym klimacie, gdzie każdy cjhce Cię wykończyć.

W co ja lubie grać jako kobieta najbardziej?? chyba we wszystko w czym mam do wyboru postać z głębokim dekoldem wink
    • Gość: Sakada Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.chello.pl 04.02.08, 14:01
      Ja tam wolę Lineage II tongue_out
    • Gość: alina Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 14:13
      A ja nie gram- zero, nic. Strata czasu! Odreagować i relaksowac się wolę w rzeczywistym świecie. Dziwi mnie nieco ten fenomen. Siedzi sobie taka Amerykanka i bawi ją krojenie, szatkowanie i smażenie na ekranie komputera, a tymczasem jednoczesnie zapycha się hamburgerami i frytkami dostarczonymi jej przez kuriera najbliżej knajpy take away. Groteska. Znak czasów.
    • Gość: paolka Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: 212.87.241.* 22.06.08, 13:08
      moze to sa fajne gry ale co sie tam robi?
    • Gość: paolka Re: Cooking Mama: Kobiety grają w gotowanie IP: 212.87.241.* 22.06.08, 13:09
      to ttylko obrazki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka