Dodaj do ulubionych

Mamy na to dowód

• Gość: fanisko Re: Mamy na to dowód IP: *.chello.pl 17.05.08, 02:42
      snap, a co mnie obchodzi co autor miał na myśli. To jest magiel (nie)towarzyski! Dlaczego na GC dobierany jest taki materiał? Dla kogo to? Jaki jest target takich tekstów? Chcę czytać o grach a nie co myśli jakiś nikomu nieznany Zbigniew Jankowski
    • Gość: kiler Re: Mamy na to dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 08:51
      No tak, bo gostek teraz bedzie pokutowal, bo jako jeden z niewielu w PL podpisal sie swoim imieniem i nazwiskiem. A nie jak cala banda ksywkowych pismakow. Gdyby byl ksywka i bez linka, to pewnie byloby OK, a przynajmniej mniej krytyki ad persona. A jeśli to nie jest tekst o grach, to ja jestem prawidziwym kilerem. Ale przynajmniej jest jakas dyskusja na GC. smile
    • Gość: snap Re: Mamy na to dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 16:03
      fanisko jak chcesz czytać o grach to czytaj to co mówiom o nich prducenci. Przecież jak czytasz na innych serwisach o grach to przecież zawsze czytasz to co o jakiejś grze myśli autor tekstu. A poza tym nikt ci nie karze czytać tutaj tekstów. Bosh.
    • Gość: Xell Re: Mamy na to dowód IP: *.icpnet.pl 18.05.08, 21:45
      heh, najbardziej mnie śmieszy, że autor artykułu nie potrafi czytać własnych tekstów źródłowych - w podanym linku na wiki przeczytać można

"Forty percent of all game players are women. In fact, women over the age of 18 represent a significantly greater portion of the game-playing population (33 percent) than boys age 17 or younger (18 percent)."

Polecam czytanie ze zrozumieniem, ewentualnie nie zamieszczanie linków do tekstów dosadnie przeczącym stawianym tezom, bo wychodzi się na osobę o wątpliwej inteligencji. Tym nie mniej myśl przewodnia - projekt "panna gracz" jest kiepski - jest słuszna, tylko wszyscy widzą to na 1-szy rzut oka i nie trzeba o tym pisać.
    • Gość: hhhhj Re: Mamy na to dowód IP: *.chello.pl 20.05.08, 01:33
      GOL jest głupi i tyle big_grin
    • Gość: sdadsdas Re: Mamy na to dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 15:55
      Ale z Ciebie kozak. Jak już wytrzesz panię z ust to napisz coś ciekawego o
      grach, zrób podkast, zrób cokolwiek mały człowieczku
    • Gość: HS Re: Mamy na to dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 11:37
      Od dawna ze forum gryonline to hołota otumaniona przez administrację, która kosi światłe elementy na tym forum. Zostają tam głupcy i wazeliniarze. Wystarczy posiedzieć tam trochę czasu by wiedzieć że jeśli masz inne zdanie na jakiś temat to zostaniesz zniszczony przez wazeliniarską dzieciarnię albo administrację.
      Żal tumanów siedzących na tym forum i wierzących że spotkają taka laskę jak Asia czy Stasia
    • Gość: Hebefreniczny Re: Mamy na to dowód IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.07.08, 17:27
      Internetowe wojenki jak widzę będę sobie czytał do deski grobowej chyba? Ale ludzie to zwierzęta i pierwotny instynkt nigdy nie zginie wink
      www.gry-online.pl/s043.asp?ID=7979282&N=1
      Grupy wzajemnej adoracji w necie to nic nowego. Jak w życiu, ktoś musi robić za kozła ofiarnego - jest dobrze jeżeli tym kozłem człowiek sam nie jest ;]
      Samo uogólnianie w tym necie i głupie spięcia w większości - granie online też mi brzydnie powoli (no chyba, że gram z przyjaciółmi od lat albo ze sprawdzonymi osobami z sieci).
      Fakt, że dzieci neostrad jest faktycznie za dużo (i cały czas przybywa).

"Okej, prawda jest taka, że siedzę w robocie więc w sumie to jakieś wyjście, na spacer wyjdę później big_grin" - Już dzwonię do szefa i w poniedziałek neta Ci odłączy!

"Nawet jeśli jako post pojawi się później coś czego nie da się przeczytać nchoćby z szacunku do naszego języka ojczystego big_grin" - Masz rację, że z pisownią i wysławianiem się oraz czytaniem ze zrozumieniem w Polsce jest tragicznie.

• Gość: Deepdelver Re: Mamy na to dowód IP: *.netblok.pl 20.07.08, 19:59
      No proszę, autorowi jakoś jeszcze idzie referowanie cudzych tekstów, ale jak przychodzi do wyciągania własnych wniosków, to już składa broń, rzuca jako zasłonę dymną kilka głupawych pytań retorycznych i czmycha po wypłatę. Gratuluję!
    • Gość: back Re: Mamy na to dowód IP: *.aster.pl 20.07.08, 20:48
      Artykuł z serii "Jak przysr.. konkurencji" (o ile oczywiście to gcoś można nazwać dla czegokolwiek konkurencją :]).

Zrozumiałbym jeszcze, gdyby był to tekst pisany dla "Uwagi" czy czymś w tym stylu... ale dorosły facet silący się na felieton, w którym jakże dramatycznie bada tak poważną sprawę, jak artykuł o "Pani Gracz", żeby oznajmić brutalną prawdę o GOLu na jakimś małym blogu...

Ale w sumie czemu ja się dziwię? Przecież Wyborcza od dawna zbliża się do Faktu, najpewniej Agora zarządziła "ewolucję" na każdej płaszczyźnie.
    • Gość: Kharman Re: Mamy na to dowód IP: *.range86-142.btcentralplus.com 20.07.08, 21:16
      To się nazywa mieć za dużo wolnego czasu. Niech się więc Sz. P. Autor zastanowi ile kobiet gra w Simsy albo pozycje z kategorii casual. Ale te pozycje pewnie nie zasługują na miano gier w oczach hardcore gamera jakim jest Sz. P. Autor.
    • Gość: Loon Re: Mamy na to dowód IP: *.plock.mm.pl 20.07.08, 21:21
      Ten artykuł jest żałosny. Co to miało być? Amerykańska szkoła komentarzu? Szkoda, bo znałem autora i sprawiał wrażenie fajnego człowieka, a tym tekstem się troszkę skompromitował. Nie żeby "Panna Gracz" specjalnie mnie kręciła, ale można było po tym pojechać zabawniej i celniej.
    • Gość: Witek Re: Mamy na to dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 23:54
      Co tu wiele mówić, tak kończy się współpraca contentowa z mało poważnymi blogami. Gazeta.pl najpierw potrzebowała blogoserwis o grach, bo jej go brakowało do portfolio, ale, jak to w życiu bywa, nie starczyło jej ludzi, którzy o grach umieją pisać.

Więc podpisali umowy na dostarczanie treści z kilkoma marginalnymi, jeśli chodzi o popularność w sieci serwisami i wychodzą na tym, cóż, średnio:

- na dzień debiutu serwisu krytyczny artykuł o Hellgate: London (wydawca: EA Polska) pisze Wojciech Gatys. Prywatnie - blogger valhalla.pl, zawodowo pracownik działu PR Cenegi Poland.

Ups. Trochę lipa, nie? No, ale obie strony nie widzą w tym nic dziwnego i wydają się ciągle być zadowolone.

- Gamehot.pl budzi się w środku wakacji i pisze o GoL-u, jakby zapominając, że GoL jest od nich, na oko, 1000 razy większy. Przedruk na GC jest już natomiast żenujący, ale ludzie nie są ślepi, więc zamiast podsrywki wychodzi wyłącznie kupa.

- Radkowi Zalewskiemu nawet ciężko współczuć, skoro na blogu Wojciecha Orlińskiego żali się (wpis o kolacji z Myszką Miki), że na Gazeta.pl ciężko jest pisać dobre teksty, bo za jeden płacą "tylko 40 PLN brutto". Grow up, kid, nie rób w swoje gniazdo, ludzie patrzą i się śmieją. Fajnie, że sie starasz tu walczyć w komentarzach, ale, kumasz, jesteś trochę na straconej pozycji.

- jedynie Polygamia.pl, trochę nudna, ale przynajmniej rzeczowa, okazała się na tyle jakościowa, że po kilku miesiącach została przejęta/wykupiona przez Agorę (nie dziwi was chyba nagły wzrost cross-promocji?), a chłopaki pobierają już normalne pensje z gazeta.pl. Ich akurat warto wspierać. Ale reszty pozbyłbym się na miejscu portalu ASAP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka