IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.03, 21:29
Zakochalem sie w Rumunii....kilka fotek ponizej dla milosnikow tego kraju.
Boshe, czemu ten kraj ma taka opinie u nas. Tolerancja, godne zycie,
zyczliwosc.....wiele oj wiele chcialbym Rumunii w Polsce naszej....Jade
jescze raz w maju.
pub40.ezboard.com/fpopolsku2frm5.showMessage?topicID=63.topic
Obserwuj wątek
    • Gość: ForzaWisła Re: Rumunia IP: *.net.pl 30.03.03, 23:02
      Ano masz rację:)
    • Gość: wujek Re: Rumunia IP: *.rudykot.pl 31.03.03, 13:12
      tak zachwalacie a moze troche informacji jak jechac kiedy i gdzie i jak sie z
      nimi dogadywac bede wdzieczny
      pzdr
      • Gość: acton Re: Rumunia IP: *.net.pl 31.03.03, 15:15
        Gość portalu: wujek napisał(a):

> tak zachwalacie a moze troche informacji jak jechac kiedy i gdzie i jak sie z
        > nimi dogadywac bede wdzieczny
        > pzdr

Kiedy zależy od Ciebie. Za 70 zł jest autobus z Przemyśla do Suczawy. Stamtąd
        już wedle upodobań. Dogadywać? Jak znasz rumuński to raczej problemów mieć nie
        będziesz. Generalnie nieźle umieją po francusku i angielsku. Zwłaszcza młodzi
        chyba są lepiej wykształceni niż nasi:( Rosyjskim chyba też się dogadasz.
        Wpadnij kiedyś np. do Empiku i poczytaj Pascala, albo Bezdroża o Rumunii. Mają
        masę informacji praktycznych.
      • Gość: ewa Re: Rumunia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 10:56
        Czesc,
        dwa lata temu spedzilam w Rumunii okragly miesiac - i jeszcze mi bylo malo :).
        Moze sie uda wrocic w tym roku? Oto komentarz nt. niektorych miejsc, ktore
        odwiedzilam.
        Dla milosnikow wedrowek gorskich: polecam kilkudniowy wypad w gory Forgaras.
        Dzika przyroda, noclegi na gorkich halach itp.Tylko badzcie przygotowani, ze
        spotkacie tam glownie swoich rodakow ;)
        Nie polecam natomiast Sinai - zasmiecone to i zaturyszczone.
        Sliczne jest miasto Sibiu - polecam.Fajna architektura, atmosfera troche jak w
        naszym Kazimierzu.
        No i przede wszystkim obowiazkowo trzeba pojechac do delty Dunaju. Glowna
        atrakcja sa tam siedliska niezliczonych gatunkow ptakow - pod tym wzgledem jest
        to miejsce wyjatkowe w Europie.Jest tam mnostwo przewoznikow, ktorzy oferuja
        jedno- lub kilkudniowe rejsy po zakamarkach regionu. Czesto sa to rejsy z
        profesjonalnym, mowiacym po angielsku i niemiecku ornitologiem. Zreszta zwykli,
        drobni przewoznicy ktorzy woza turystow na wlasna reke tez sie na tym dobrze
        znaja, maja roznojezyczne atlasy ornitologiczne itp. W tamtym regionie jest
        najwiecej turystow zachodnioeuropejskich. Baza wypadowa jest Tulcea.
        A Bukareszt mi sie nie podobal. I to bardzo. Moim zdaniem spokojnie mozna
        sobie darowac. Chyba ze chce sie obejrzec kuriozalna, monumentalna budowle,
        ktora zafundowal narodowi Caucescu. Faktycznie robi wrazenie ;).
        Dla milosnikow plazowania tez sie znajdzie w Rumunii pare atrakcji (tyle ze nad
        morzem jest stosunkowo drogo jak na ten kraj)
        moim zdaniem w Rumunii nie mozna sie nudzic. Bardzo ciekawy kraj z roznorodna
        oferta dla turystow i z wspanialymi mieszkancami. Ja do tej pory podtrzymuje
        kontakty (niestety tylko internetowe) z ludzmi, ktorych tam poznalam. A propos
        internetu: bardzo tanie i liczne sa tam kawiarenki internetowe.
        Ale sie rozpisalam:) to wszystko przez moj entuzjazm dla tego kraju. Jakby ktos
        mial jakies pytania, chetnie odpowiem.
        Pozdrawiam
        Ewa
    • multumesc Re: Rumunia 31.03.03, 14:10
      Podzielam entuzjazm - bylem juz siedem razy. Pierwszy raz na zaćmieniu słońca - wtedy pojechałem dla zaćmienia, nie dla Rumunii. Jestem zakochany w warownych kościołach w okolicach Sybinu, malowanych klasztorach, uwielbiam parki w Bukareszcie, a jeszcze tyle mi zostało do zobaczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka