codergirl 14.05.05, 22:54 Tanio i szybko napiszę dowolnu program C++. Chętnych proszę nie odpowiadać na ten post, tylko pisać na mój adres "gazetowy". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perla Re: Napiszę program w C++ 31.05.05, 00:23 codergirl napisała: > Tanio to znaczy żle > i szybko napiszę szybko to się łapie pchły. Człowieku, jeżeli chcesz wejść na rynak to musisz żądać nie taniej ale normalnej kasy i pisać tak aby aplikacja niezawiodła, a nie szybko. Napiszesz na każdy temat? To napisz program, który przepowie pogodę, albo poda liczby w totka :-) Nie ośmieszaj się. Muszisz poznać branżę aby coś napisać. A to większa praca niż samo pisanie. Pewno miszkasz w akademiku i na piwo brakuje. Rynek to cos więcej. To nie "tanio" ani "szybko" a cała późniejsza opieka nad systemem właśnie. Odpowiedz Link
torrencik Re: Napiszę program w C++ 31.05.05, 08:21 perla napisał: > codergirl napisała: > > > Tanio > > to znaczy żle "TANIO" to nie dla każdego znaczy 1.99 złotych :) - jak można by wyczuć w Twojej odpowiedzi. > > > i szybko napiszę > > szybko to się łapie pchły. I muchi też... > > Człowieku, jeżeli chcesz wejść na rynak to musisz żądać nie taniej ale > normalnej kasy i pisać tak aby aplikacja niezawiodła, a nie szybko. To racja. Taki "ADOBE Photoshop" tani nie jest i piszą go od kilku lat w różnych wersjach. I co wersja to kupa błędów i po miesiącu pojawiają się poprawki. Widocznie ZA SZYBKO piszą te programy ! > Napiszesz na każdy temat? To napisz program, który przepowie pogodę, albo poda > liczby w totka :-) > Nie ośmieszaj się. Muszisz poznać branżę aby coś napisać. A to większa praca > niż samo pisanie. Jasne ! WŁAŻENIE W DUPĘ zwierzchnikom to też element poznawania branży. > Pewno miszkasz w akademiku i na piwo brakuje. > Rynek to cos więcej. No jasne ! Jest jeszcze WÓDECZKA i PROCHY...o DZIWKACH nie wspomnę . > To nie "tanio" ani "szybko" a cała późniejsza opieka nad systemem właśnie. > I tu mam cię ! "Opieka nad systemem" - czyli siedzisz gościu jako np."administrator" jakiegoś serwera w banku lub redakcj i...MARNIEJESZ :( Stąd ta gorycz :( A przecież (prawdopodobnie !) miałeś jakieś ambicje. Chciałeś pracować w jakiejś znanej firmie typu MICFOSOFT lub w/w ADOBE. A tu co ??? DUPA BLADA !!! - polskie realia podcięły skrzydełka i siedzi się w jakiejś gównianej firmie za parę groszy(*). ---- (*)parę groszy - suma w granicach 800 zł do 8.000 zł. Odpowiedz Link
perla Re: Napiszę program w C++ 31.05.05, 21:15 torrencik napisał: > I tu mam cię ! > "Opieka nad systemem" - czyli siedzisz gościu jako np."administrator" jakiegoś > serwera w banku lub redakcj i...MARNIEJESZ :( > Stąd ta gorycz :( > > A przecież (prawdopodobnie !) miałeś jakieś ambicje. > Chciałeś pracować w jakiejś znanej firmie typu MICFOSOFT lub w/w ADOBE. > A tu co ??? > DUPA BLADA !!! - polskie realia podcięły skrzydełka i siedzi się w jakiejś > gównianej firmie za parę groszy(*). > > ---- > (*)parę groszy - suma w granicach 800 zł do 8.000 zł. > pomyłka :-) Jestem programistą, i tylko programistą. Na swój rachunak. Piszę dla różnych firm nietypowe programy, z reguły implementacje baz danych w sieciach LAN. Jest tyle rzeczy do napisania... Miałem dużo szczęścia i wiem na czym polega to wszystko. Wielu rzeczy nie napiszę, bo nie ta moc przerobowa :-))) Ale z kolei firmy, które u mnie kupują to takie, których nie stac na firmę programistyczną, które z mety wołają minimum 30 tys. zł za jakikolwiek program. A propos tej gwiazdki. W tym roku juz daleko powyżej tej większej liczby jestem. Oby tak dalej, czego jak tuszę, życzysz mi :-))) Odpowiedz Link