Gość: ja IP: *.aster.pl 26.06.08, 17:29 po polsku? ale to chyba tylko wersja kinowa bo jak podłożą głosy to niestety ale zabiją klimat ostatecznie ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ed Re: Fallout 3 po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 17:46 Tragedia... Draństwo, co zrobili z tą marką. "Są powody do radości(...) Bardzo dobra wiadomość dla fanatyków tej serii." Dobrze, że to informacja prasowa i gosciowi płacą za te słowa, bo tak mógłby się wypowiedzieć dureń lub laik. Na pewno nie fan (ja), a tym bardziej fanatyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tremayne Re: Fallout 3 po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 18:08 Uf, jak dobrze, że kupuje F3 na xboxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Fallout 3 po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 18:09 tactics po polsku to była tragedia. jak trójka będzie po polsku to jej nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Fallout 3 po polsku IP: *.wroclaw.mm.pl 26.06.08, 18:10 No jest to rzeczywiście smutne, jeśli ktoś twierdzi, że to dobra wiadomość dla fanów serii. Oba Fallouty były wydane z nietkniętymi dialogami i to było bez wątpienia dobrym pomysłem. Dzięki temu aktor grający Mac Gyvera podkładał głos za Killiana i w ogóle te głosy były na wybitym poziomie. Wystarczy przypomnieć sobie grozę, gdy w polskiej wersji Tacticsa w intrze, bodajże Mirek Baka profanuje (choć nie z własnej winy) grę mówiąc po polsku: "wojna, wojna nigdy się nie kończy". Przez ludzi, którzy nie czują zupełnie serii dostaniemy pewnie sporo takich kwiatków. Dla mnie dubbing w grach, to takie samo masakrowanie produktu, jak dubbing w filmach: czcza robota, której efekty nic nie wnoszą in plus, a jedynie irytują. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Fallout 3 po polsku 26.06.08, 18:41 Nie zawsze i nie wszędzie. Popatrzcie na Shreka choćby - dzięki polskiemu dubbingowi wiele zyskał. A z gier Opowieści Barda - po polsku były o wiele lepsze niż oryginał (zwłaszcza piosenki rządziły). Polska wersja Sam & Max też jest naprawdę niezła (jak już się człowiek do Manna przyzwyczai). To nie jest kwestia dubbingu więc jako takiego a jedynie jakości tegoż dubbingu - zwykle ta jakość jest fatalna. Aha, żeby nie było, w tym przypadku też wieszczę porażkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: Fallout 3 po polsku IP: *.pronet.lublin.pl 26.06.08, 18:50 Pogram w obydwie wersje. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Fallout 3 po polsku IP: *.chello.pl 26.06.08, 19:01 nieeee to zepsuje cały klimat Na tym przeciez (angielskie dialogi)opierał sie min. klimat F1 i F2!! Wyobraża sobie ktos np. F Horrigana z polskim dubbingiem? Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Fallout 3 po polsku 26.06.08, 19:13 Pfffff.... niech spadaja. sie kupi na "zachodzie" Odpowiedz Link Zgłoś
ratheal Re: Fallout 3 po polsku 26.06.08, 19:14 Fallout zdubbingowany?! to brzmi jak jakiś ponury żart Odpowiedz Link Zgłoś
ratheal Re: Fallout 3 po polsku 26.06.08, 19:16 to tak jakby zamiast klimatycznej muzyki amerykańskiej tak charakterystycznej dla fallouta, puszczać kawałki polskie typu 'kolorowe jarmarki' sorry, ale mam głęboką nadzieję, że gra ukaze się w 2 wersjach językowych na naszym rynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Fallout 3 po polsku IP: *.77.classcom.pl 26.06.08, 19:29 Dobra wiadomość? Gdyby to był Fallout 3 to byłaby to dobra wiadomość (że wychodzi a nie, że spolszczony). Będzie to jednak całkiem inna gra nastawiona na ściąganie kasy z wiernych fanów (m. in. poprzez płatne bonus. Parafrazując klasyka: Coście sku### uczynili z tą grą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heeh Re: Fallout 3 po polsku IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.08, 20:03 Jeśli grę dubbinguje Cenega to nie spodziewam sie rewelacji. Na CDP mozna polegac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Fallout 3 po polsku IP: *.acn.waw.pl 26.06.08, 20:28 wojna... wojna nigdy się nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fallout 3 po polsku IP: *.aster.pl 26.06.08, 21:34 nie przesadzałbym z tym popsuciem gry... na pewno będzie to gra znacznie inna od f1 i f2, ale pamiętajmy, że minęła już prawie dekada od poprzedniej części i zmieniły się gry... kto wie, może nowy system będzie strzałem w dziesiątkę i dostaniemy grę, która na nowo ożywi gatunek na pewno fanatycy fallout nie będą usatysfakcjonowani w 100%, ale dajmy szansę tytułowi pewnej jest jedno jakby jej nie zrobili i tak będziemy niezadowoleni bo nasze oczekiwania są olbrzymie ps: kinowa wersja F3 jak najbardziej ... dubbing to kpina lepiej zamiast wydawać kasę na tłumaczenie niech dadzą jakieś porządne gadżety Odpowiedz Link Zgłoś
kub666 Re: Fallout 3 po polsku 26.06.08, 21:53 Tragedia. Trzeba być skończonym idiotą, żeby polonizować taką grę. Klimat szlag trafi, to pewne. Trzeba będzie kupić na zachodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kub666 Re: Fallout 3 po polsku 26.06.08, 21:57 Zresztą co za osioł napisał tą notkę? "Bardzo dobra wiadomość dla fanatyków tej serii"??? Czy moznaby zatrudnic do dzialu o grach kogos kto ma JAKIEKOLWIEK pojecie o temacie? A nie ctrl-c ctrl-v z materialow rozpowszechnianych przez Cenege. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Fallout 3 po polsku 26.06.08, 22:06 Nie wiem, jak wy, ale ja nie lubię dubbingu ani w filmach, ani w serialach, ani w grach. To po prostu psuje klimat (zwłaszcza w filmach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Fallout 3 po polsku IP: *.chello.pl 26.06.08, 22:09 Nie wiem czy dialogi będą istotne. Wyobraźcie sobie F3 na silniku Obliviona... tam nigdy nie będzie klimatu.. gra będzie się ograniczała do zastanawiania się co może stać za rogiem, nie będzie walki turowej. Fallout to były różne smaczki poutykane za każdym rogiem. Niby w Oblivionie też jest tego dużo.. ale mnie to radości żadnej nie daje. Szczerze: chyba wole nigdy nie zobaczyc F3 niż oglądać wersje Bethsedy. Nóż w serce!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igrys Re: Fallout 3 po polsku IP: 89.171.57.* 26.06.08, 22:47 Tragedia.. polski dubbing w kazdej grze wypada zalosnie, bedzie trzeba kupic orginalna z USA czy cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fallout 3 po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 22:57 jeśli na prawdę wydadzą wersję z dubbingiem, to od razu zabiorę się za ściągnięcie pirackiej wersji z netu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fallout 3 po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 22:58 oczywiścię piracką angielską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AtoL Re: Fallout 3 po polsku IP: *.e-wro.net.pl 26.06.08, 23:02 A nie dziwi was to ze nikt nie zmienił stolicy USA w radioaktywna pustynie. To wydaje się tak oczywiste że aż dziwne że krypta 101 przetrwała, że biały dom i penatagon ma ściany... Klimat "poszedł się kochać" i nie tylko za sprawą 3D i widoku ala morrowind ale też dupping pozwoli nam cieszyc się z tego że ktoś zniszczył wspaniałą gre. Niestety pewnie i tak wiekszośc w nią zagra bo to klasyka jak "kosmoskraft" czy "diaboł" (sorry że tak z blizzarda ale tak jakoś wyszło) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesław Re: Fallout 3 po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 23:10 jak dobrze, że istnieje Amazon.com... Odpowiedz Link Zgłoś