Gość: Gościu IP: *.cable.smsnet.pl 28.10.08, 20:09 Zgadzam się w zupełności z ostatnim zdaniem. Od kiedy zainstalowałem moda Fall From Heaven nawet nie chce mi się wracać do 'zwykłej' Civ (a jestem fanem serii od samego początku) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Re: Civilization IV Colonization - rozczarowanie IP: *.chello.pl 28.10.08, 22:15 Też odinstalowałem kolonizację, znudziło mi się być okradanym przez króla z oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: escKasia Re: Civilization IV Colonization - rozczarowanie IP: 83.1.201.* 24.06.09, 11:59 pomocy!!!!! forum.gazeta.pl/forum/w,1023,97040953,97040953,The_sims_3_jak_zainstalowac_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Civilization IV Colonization - rozczarowanie IP: *.chello.pl 28.10.08, 22:43 "Portugalczycy zostali w obu edycjach Kolonizacji zignorowani)." A może dlatego Panie Znawco Wybitny Krytyku Gier i Autorytecie Historyczny, że Portugalczycy nigdy nie wzięli udziału w kolonizacji Ameryki Północnej, w przeciwieństwie do Hiszpanów, Anglików, Holendrów i Francuzów? Widzę, że kolejny autor GC zabrał się do obrzydzania Cywilizacji i to w sposób, tradycyjnie u Was rzekłbym, nieudolny. Rzeczywiście, są z Was pożal się Boże znawcy. Przykro mi, ale ktoś to musi powiedzieć. Na całym świecie Civilization zbiera dobre/b. dobre noty, podobnie jak wcześniejszy remake Meiera pt. Pirates! Na szczęście jest Gamecorner, który odkrywa zakłamywaną prawdę. Gdyby chodziło wyłącznie o własne zdanie to machnąłbym na to ręką, niestety, to co tu ostatnio czytam to chyba chęć udowodnienia, że ja mam odmienne zdanie, jestem oryginałem etc. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Civilization IV Colonization - rozczarowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 00:39 @next "A może dlatego Panie Znawco Wybitny Krytyku Gier i Autorytecie Historyczny, że Portugalczycy nigdy nie wzięli udziału w kolonizacji Ameryki Północnej, w przeciwieństwie do Hiszpanów, Anglików, Holendrów i Francuzów?" ale gra nie jest o samej ameryce północnej, tylko o obu, a w południowej Portugalia była (i to chyba mocniej niż Holandia...) Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Civilization IV Colonization - rozczarowanie 29.10.08, 01:02 a w południowej Portugalia była (i to chyba mocniej niż Holandia...) ---- Holandia w ogóle w południowej nie była początkowo. A co do Portgulaczyków w Ameryce - w jakim języku mówią Brazylijczycy? No właśnie Chciałem też oficjalnie powiedzieć, że choć to już druga nieprzychylna recenzja Colonization na Gamecornerze, to gra nam się naprawdę podoba - choć ma swoje wady Chyba sam będę musiał napisać recenzję. A potem oskarżą nas o schizofrenię lub brak zgody w redakcji w najlepszym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Civilization IV Colonization - rozczarowanie IP: *.k2.pl 29.10.08, 11:07 mi się pierwsza część bardzo podobała myślę, że podobnie będzie z remakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cube Re: Civilization IV Colonization - rozczarowanie IP: *.strazgraniczna.pl 29.10.08, 13:39 panie sławku, niech pan lepiej nie pisze tej recenzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smu Re: Civilization IV Colonization - rozczarowanie IP: 212.244.249.* 29.10.08, 19:11 Grę odinstalowałem po niecałej 1h grania i nie mam zamiaru wrócić. Nowe Colonization wygląda jakby była amatorską produkcją. Od starej Col różni się tylko grafiką wziętą z wiekowej już Civ 4. Gra się po prostu strasznie monotonnie i nudno.. Odpowiedz Link Zgłoś
maladict Re: Civilization IV Colonization - rozczarowanie 30.10.08, 00:51 "W spokojnym rozwoju przeszkadza nam oczywiście zły król. Główny antybohater kolonizacji. Co chwilę zabiera nam pieniądze i podnosi podatki. To tak silny walor edukacyjny, że dzieciom pozwalałbym grać w Kolonizację bez końca' Czy autor byłby łaskawy rozwinąć tę myśl? Na czym polega walor edukacyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amex Re: Civilization IV Colonization - rozczarowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 18:42 "Czy autor byłby łaskawy rozwinąć tę myśl? Na czym polega walor edukacyjny?" Czy nie przyszło ci do glowy, ze narzucanie niesprawiedliwych podatkow na poddanych przez despotycznego monarche jest złem? Jest to bardzo wyraźnie zaprezentowane w grze i uczy mlodych graczy nienawisci do wszelkich niekontrolowanych form rzadów. To wlasnie jest ten walor edukacyjny gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziomka Re: Civilization IV Colonization - rozczarowanie IP: *.traco.pl 22.11.08, 22:19 Król Anglii w XVIII w. niekontrolowaną formą rządów? No to gratuluję edukacji. W grze brak przede wszystkim Kampanii Zachodnioindyjskiej, jeżeli mówimy już o walorach edukacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinci Re: Civilization IV Colonization - rozczarowanie IP: 82.146.246.* 24.06.09, 11:56 rozczarowała się twoja matka jak ciebie urodziła Odpowiedz Link Zgłoś