arczx360 11.12.08, 18:14 w pełni sie zgadzam. Home to taki zapychacz czasu pomiedzy graniem online, np. w przerwie na obiadek. Nie ma tam nic takiego co by przyciagalo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
froniupl Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 18:31 w obecnej betowej postaci to naprawde niema nic ciekawego jest w tym potencjal ale musi sie bardziej rozwinac..ogolnie i tak na to nie czekalem wiec mi to lotto ale M$ to przywalilo jak zwykle ciekawe co to za technologia siedzi w NXE i ala mii avaterkach :d no jak nic technologia 2008 roku lol.. Odpowiedz Link Zgłoś
r0l3k Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 19:16 Ja nie chcę wzbudzać niepotrzebnych dyskusji, ale oczekiwanie, że panowie od MS powiedzą o konkurencji w pozytywnym kontekście jest lekko idiotyczne, gdyby tak się stało, to dopiero zacząłbym się martwić Zapewne nowy dash Xbox 360 według MS jest ewenementem na skale światową, przecież ten ogrom możliwości, utworzenie ludzika, który macha głową, beka i robi wiele innych rzeczy [jakich ?] jest czymś znacznie trudniejszym, niż przestarzały technologicznie Home Odpowiedz Link Zgłoś
juggernaut87 Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 19:20 Trochę taka śmieszno-żałosna ta krytyka M$, oni powinni być ostatnimi, którzy oceniają swojego największego rywala na rynku, ale taka już ich czarna polityka. Sony jak na firmę z klasą przystało pozostawi sprawę bez komentarza, a co będzie reagować na jakieś gó...arskie zaczepki ;p Odpowiedz Link Zgłoś
genkamyk Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 19:26 Wiemy Piotrze ze to nie usluga dla Ciebie bo fanem sony raczej nie jestes.. Ale smieszne jest to ze newsami o ubrankach do ludków z NXE sypiesz jak z rękawa.. :] Jednak wracając do tematu New Xbox Experience to chyba innowacyjne jest z nazwy... Wogole ta nazwa to żenada i na miejscu MS nie zabieral bym glosu.. Niech sie zajma robieniem nowych fryzur dla mii-ludkow Odpowiedz Link Zgłoś
art.now Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 19:30 Ja tam myślę , że Home jako "zastąpienie" systemu operacyjnego moze być naprawdę fajne. I jako takie coś może się zdecydowanie sprawdzić. Ale wszyscy w tym widzą Second Life... ok poczekamy zobaczymy. Może nie w tej generacji, ze względu chociażby na utrudnienia sieciowe. Ale wspomnicie te słowa jak w przyszłe home będzie swego rodzaju wielkim sklepem internetowym z tysiącami reklam. xD Na pewno sony nie wypuszczałoby tak wielkiego projektu, jakim się zdaje być home, bez wcześniejszych badań w zakresie marketingu czy tez zakupów online. Po co mam wychodzić z domu skoro mogę przymierzyć moje buty Nike czy koszule Diesla na swojego awatara i odrazu je zamówić do domu? To takie moje osobiste spekulacje pozdr; Odpowiedz Link Zgłoś
cux87 Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 19:45 A co was, fanboje, obchodzi jakas krytyka Microsoftu?! Odpowiedz Link Zgłoś
katanka_pl Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 20:08 Mnie, fanboya Ps3 interesuje tyle co zeszłoroczny śnieg, czyli nic Odpowiedz Link Zgłoś
art.now Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 20:09 sprecyzuj... bo jeśli mnie nazwałeś fanbojem to Ci chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
xiem Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 20:23 Cóż taka prawda.. NXE to zintegrowane z systemem "cuś", wszystko się wokół tego kręci. Home to takie miniminimini mmo (w leciwym już L2 na jednym rynku ponad 300 osób mogło być, pc dużo słabszy niż ps3, był to w stanie wyświetlić) które jest dodane jako osobna aplikacja. Naprawdę nie wiem, co jest/było przez tyle czasu tworzone (w kontekście innych gier mmo - home moim zdaniem to właśnie "urywek" pełnoprawnego tytułu mmo). Odpowiedz Link Zgłoś
michaelius_pl Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 20:28 Ciekawe w takim razie jak okreslilby NXE - technologia z 1995 ? No bo w sumie to ludzie na forach avatary mieli sporo wczesniej niz ktokolwiek o xboxie uslyszal Odpowiedz Link Zgłoś
xiem Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 20:35 Co mają avatary z for internetowych do tych z NXE? Poza wspólną nazwą NIC. Tak jak pisałem wyżej, zapewne chodzi o integrację z systemem. To samo można przecież napisać o home "to samo było w kalonline (lub wpisz dowolne darmowe bądź płatne mmo)". Cóż, dwie konkurencyjne firmy, przecież nie będą sobie słodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
r0l3k Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 20:48 Nie bardzo rozumiem co mają PC do konsol ? Przecież nikt nie twierdzi, że jest to największe sieciowe wydarzenie w całej galaktyce, nawet o kolorowej telewizji nie wspomina. MS natomiast krytykuje, a sam co wprowadził ? Kolorowe ludziki i ładniejszy soft ? Niesamowite. cux87 jesteśmy fanbojami, przecież normalni ludzie nie mogą mieć własnego zdania i muszą akceptować wszytko co powiedzą ludzie z MS Odpowiedz Link Zgłoś
froniupl Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 20:50 xiem ale co taka prawda ze home to przestarzała technologia czy co ? home to ma być takie miejsce do spotkań community/użytkowników ps3 i takie zadania spełnia i takie były pierwotne założenia bo mozesz poznac nowych ludzi , pograc z nimi w kregle , itp itd mnie osobiscie takie cos nie interesuje dlatego uwazam to za zbędne i się tym nie jaram..no ale od początku wiadomo czym to ma być tak wiec czemu takie zdziwienia ? chyba ze tym ze jest pusto to sie zgodze ale raczej napewno jak juz ruszy dostęp dla wszystkich , pokoje gier itd to się to zmieni.. Porównywanie tego do NXE jest tez bez sensu bo to całkiem co innego i inne ma założenia. Home nie miało być nakładką na xmb zmieniającą wygląd , dodającą parę nowych funkcji typu zgrywanie gier na dysk itp jak w NXE. Odnosząc się jeszcze do tego co powiedział M$ ze nie przyciąga takie coś ludzi to ja jestem ciekaw czy robi to NXE ? raczej wątpię no może się znajdzie parę takich osób no ale analogicznie jest tez w przypadku domu Odpowiedz Link Zgłoś
shastorm Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 21:18 NXE != Home (nie równa się) Bo to dwie różne rzeczy idea różne targety. Pierwsze co mi i mojej znajomej jak odpaliliśmy Home'a to: łał, ale Sony będzie kosić kasy z reklam A później musiałem bronić swojego awatarka by za bardzo się nie zrobił społeczny w rękach znajomej. Cytat: och ilu to nowych ludzi do poznania. Dla nas "hardcorowców" jest doskonały pomysł z domkami klubowymi i zawsze jakaś okazja do zostawienia paru groszy Co do słów MS to tak samo jak by mowić że BR to przeszłość bo idzie czas cyfrowej dystrybucji. Ech A xBox to staroć bo zielony jest demode? (nie w modzie). Tak czy siak od kogoś kto próbuje być profesjonalistą spodziewałem się bardziej merytorycznej wypowiedzi bo na razie trudno mi tego pana odróżnić od szczerbatego fanboja Odpowiedz Link Zgłoś
snow_man_s Re: Microsoft: Home jest przestarzały 11.12.08, 22:55 "Kiedy ją zapowiadali [usugę], wydawała się innowacyjna." Powinno być: [usługę] Odpowiedz Link Zgłoś
gurafikku Re: Microsoft: Home jest przestarzały 12.12.08, 17:34 Niedługo wskoczy informacja, jak bardzo "nowoczesny" jest home. Jak chcecie się przekonać to poczytajcie: streetskaterfu.blogspot.com/2008/12/home-release-special-home.html Odpowiedz Link Zgłoś