uccellino 16.03.08, 21:38 Dziewczyny, mam skierowanie na HSG, w szpitalu na Żelaznej dowiedziałam się, że kosztuje 200 PLN. Czy może gdzieś zrobię to badanie za darmo lub taniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siabaska Re: Pytanie o HSG w Warszawie 17.03.08, 09:11 Badanie HSG jest za darmo (w ramach ubezpieczenia) jeżeli prowadzi cię lekarz z przyszpitalnej poradni rozrodu (przynajmniej tak jest w Bielańskim). Natomiast jak masz skierowanie od lekarza spoza szpitala, to pewnie trzeba zapłacić. Ja bym na twoim miejscu odżałowała te dwie stówy, bo z ubezpieczenia bardzo długo się czeka na terminy zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Dziekuję za odpowiedź. 17.03.08, 10:17 Jasne, że zapłacę, jak trzeba (zwłaszcza jeśli na bezpłatne miałabym czekać), po prostu sprawdzam, bo nie wiem, ile jeszcze przed nami róznych różności, a wszystko kosztuje. Potem sobie podliczę, jaki samochód miałabym za leczenie niepłodności Poza tym wkurzam sie za każdym razem, jak zdaję sobie sprawę, że za służbę zdrowia płacę de facto trzykrotnie: po pierwsze jakieś ciężkie tysiące na ZUS, z którego nic nie ma, po drugie za Medicover rękoma mojego pracodawcy, (ale Medicover nie leczy niepłodności) i po trzecie prywatnie wtedy, kiedy chcę się leczyć na serio... Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.zak Re: Pytanie o HSG w Warszawie 17.03.08, 10:55 Hejka, a może spróbuj na pl.Starynkiewicza, rok temu nie czekało się aż tak długo. Ale najlepiej zadzwoń tam i zapytaj. A może uda się wizyta w miarę i też HSG jakoś szybko. Spróbować nic nie zaszkodzi. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwasz13 Re: Pytanie o HSG w Warszawie 17.03.08, 13:31 kochane, ja właśnie wróciłam z bródnowskiego, gdzie probowałam się umówić na hsg ze skierowaniem. czekałam dwie i pół godziny zanim łaskawie jakiś lekarz zejdzie. izba jest czynna od 8.30, wezwali mnie o 11:00!!!!! i uwaga! pierwszy termin na 17... czerwca!!!!!!!! olałam to.... ide prytawnie! nie wiem gdzie. ale ide. jak macie dobre adresy prywatnie, to proszę. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cordis7 Re: Pytanie o HSG w Warszawie 17.03.08, 19:44 a ja w brodnowskim czekalam dwa tygodnie na HSG, do nastpengo cyklu, wiec nie wiem dlaczego tak u Ciebie to wyglada. Moja znajoma tez umowila sie kilka dni temu na poczatek nastepnego cyklu, rowniez w Brodnowskim Odpowiedz Link Zgłoś
iwasz13 Re: Pytanie o HSG w Warszawie 18.03.08, 10:04 a byłaś ze skierowaniem, przyjeta najpierw na izbie przyjęć, czy prywatnie? bo aż zamarłam jak to przeczytałam mając na świeżo przezycia z wczoraj... Odpowiedz Link Zgłoś
julia.xxx Re: Pytanie o HSG w Warszawie 17.03.08, 14:24 ja hsg robiłam w styczniu, udało mi się dość szybko (w ciągu kilku dni) umówić na Inflanckiej na NFZ, potrzebują tam tylko dużo formalności i praktycznie od 9 do 16 trzeba sie położyć na oddział. Zrobiłam w końcu na Waryńskiego. Kosztowało 250 zł. ale nie żałuję bo pojechałam na 17 a o 18 byłam już w domu. Badanie trwało około 15 min. wyniki dostaje się po wyjściu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwasz13 Re: Pytanie o HSG w Warszawie 18.03.08, 14:35 dodzwonić się na karową i żelazną to jakieś marzenie jest. Starynkiewicza super!Zapisy na bieżąco, termin badania wg mojego cyklu!!! hurra! jesli mam skierowanie i jestem ubezpieczona badanie jest bezpłatne! jeszcze raz hurra! dziekuje za cynk, tak zwany! Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Nie miałam problemu z dodzwonieniem sie na Żelazną 23.03.08, 15:50 ..., co więcej, osoby, z którymi rozmawiałam, były bardzo miłe. Niestety dowiedziałam się tam, że do odwołania zawiesili HSG... Bedę próbować gdzie indziej zacznę od Starynkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
sofija76 Re: Karowa 24.03.08, 14:37 Bezplatnie, bez problemu umwilam się (najbliższe terminy byly mi proponowane poczawszy "od jutra"). Trzeba miec grupe krwi, morfologie, posiew, cytologie. Robiłam w lutym tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kudlata1 Re: Karowa 24.03.08, 22:34 Potwierdzam, że na Karowej nie ma większych problemów z zapisem, nawet ze skierowaniem od innego lekarza (spoza szpitala), taką informację uzyskałam telefonicznie, jak będzie w praktyce, okaże się na początku kwietnia, kiedy mam termin tego badania. Odpowiedz Link Zgłoś